Windowsi 10 i dalje besplatni, ali ne svima

poruka: 37
|
čitano: 5.243
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 10 i dalje besplatni, ali ne svima".
9 godina
protjeran
Re: Windowsi 10 i dalje besplatni, ali ne svima
ihush kaže...
- skinuti je nelegalno?

za korištenje je potrebna odgovarajuća licenca (key-aktivacija), bez tog imaš trial period za većinu softa (u poslovne svrhe i to odvojeno piše, nema triala, što je nelegalno.. opet download? Svašta.

- distribuirati ne smiješ, ništa bez dozvole vlasnika, to se odnosi i na npr FOSS licecnu u kojoj upravo to piše ako je dozvoljeno odnosno ako nije banalno čitaj licecnu 7z.

- imaš li takvu dozvolu MSa? nazovi ih i pitaj, npr od kad BUG nema na DVDu npr directx..

Opet se kvačiš na download, koji je tu nebitan. a nebitan je i win 10.

može biti i win 7.

Dakle ako imam aktivator koji je isto legalan jer ga mogu downloadati, i onda ja za "osobnu upotrebu" mogu tj smijem koristiti win 7 ?!

koja je sad razlika između korištenja filmova i serija za "osobnu potrebu" i inf softvera ?!

Samo u tome što mi za film ne treba crack ili kakav key s weba

Entry Point kaže...

Ah stare priče. Neću i neću na win 10, win 7 je zakon. Kao da gledaš u prošlost: neću i neću na win 7, XP je zakon.

Ako ste lijeni ili nesposobni prilagoditi se novom OS-u koji i nije nov, onda je bolje da se držite pisačih mašina. 

Zamisli koje razlike između 2 OS-a. S time da je 10-tka brža, daleko bolje radi nego 7-ica, sa win store-om (dobrodošli u 21. stoljeće) itd.

Ah dica.

Po čemu i u čemu radi brže ?!

Probao sam ju stavljati četiri puta od početaka "windows desetica-manije" koja se pojavila i od tad brdo problema s njom pa sam odustao.

Sad sam ju odgodio za jedno tri godine kad ju naprave korektnim softverom.

rambox kaže...

Daleko bolje radi malo sutra, uzmi brzi SSD pa usporedno stavi W7 vs W10 pa buš ovo zeleno pojel za gablec.

Kakav smotani prokleti Win store, kaj ti misliš da svima treba tak nekaj?Di ti je logika u podrumu, ako tebi treba bezvezni Win store to ne znači da baš svima trebaju takve tričarije.Spominješ nekakvu dicu, a ti se ponašaš ko dite od deset godina bez osnovne logike to sigurno.Zakaj bi neko mjenjal OS, ako je stari OS i više nego dovoljan za njihove potrebe?Samo mi ne spominji da je W10 sigurniji, jer to moš objesit mačku na rep pa nek trči okolo.

Pa i dica znaju da XP ne moš uspoređivat sa W7, to je OS razlika kao nebo i zemlja fučkaj ga sad.Kaj se tiče W7 vs W10 to je sasvim druga priča, i razlika(osim DX12) je za večinu ljudi ili korisnika potpuno nebitna.

5+

Da, win 10 naročito treba mojim curama na tri tisuće windowsa 7 u HZMO-  

Rade u ESUD-u...gadan program, gladan Windowsa 10. 

zbuzanic kaže...

I sve ti radi OK? 

Ok, ti si jedan korisnik, kroz moje ruke prođe stotine računala godišnje i problemi na 10 su izrazito iritantni, pogotovo kada se radi o driverima. U totalu su ok, ali imaju gadnih mušica.

Ma jok.

Tako sam blentavo napisao da izgleda kao da sam pobornik desetice.

Stalno problema s njom...pokušavao sam...pokušavao...da ti sad ne nabrajam sve probleme na koje sam naletio...bilo bi previše...

16 godina
Tony Marconi kaže...
ihush kaže...
- skinuti je nelegalno?

za korištenje je potrebna odgovarajuća licenca (key-aktivacija), bez tog imaš trial period za većinu softa (u poslovne svrhe i to odvojeno piše, nema triala, što je nelegalno.. opet download? Svašta.

- distribuirati ne smiješ, ništa bez dozvole vlasnika, to se odnosi i na npr FOSS licecnu u kojoj upravo to piše ako je dozvoljeno odnosno ako nije banalno čitaj licecnu 7z.

- imaš li takvu dozvolu MSa? nazovi ih i pitaj, npr od kad BUG nema na DVDu npr directx..

Opet se kvačiš na download, koji je tu nebitan. a nebitan je i win 10.

može biti i win 7.

Dakle ako imam aktivator koji je isto legalan jer ga mogu downloadati, i onda ja za "osobnu upotrebu" mogu tj smijem koristiti win 7 ?!

koja je sad razlika između korištenja filmova i serija za "osobnu potrebu" i inf softvera ?!

Samo u tome što mi za film ne treba crack ili kakav key s weba

..

- čitaš li, razumiješ li? Razlikuješ li neke riječi ili barem razumiješ da postoje različite riječi s razlogom?

- nevažno je uopće koji sadržaj, win (neovisno o verziji) ili tetris.. sve to je soft, svaki ima autora-vlasnika i zaštićen je. Razlika samo što za MS-win znamo da je komercijala, dok za 7z znamo da je free-FOSS. Kao i bilo koji digitalan sadržaj, podatak, video-audio, sve to su digitalni podaci, byteovi-DATA/File..

- aktivator nije legalan jednako kao kalaus, zapravo alat (kao i nož-čekić.. ali specifične namjene koja ne može biti legalna). Nevažno je (jer se ne optužuje alat zakonom, nego njegova (zlo)upotreba), upravo aktivatorom kršiš kazneni zakon (copyright pa ostalo, googlaj ako te zanima), probijaš zaštitu. Nasuprot tome, MS ti dozvoljava download, ti možeš instalirati-isprobati (trial ili bilo koji promo oblik).. i odlučiti hoćeš li kupiti key-licencu i aktivirati. Što je tad u downloadu tebi nelegalnog?

.. i važna razlika, ukoliko korisitiš takav neaktiviran soft (bilo koji, ako traži aktivaciju-registraciju..) ne kršiš kazneni zakon, nego običan odnos dvaju pravnih subjekata, tebe i vlasnika softa, mora te tužiti po privatnoj tužbi (i nema ni jedan slučaj u svijetu protiv kućnog korisnika/home/mali juzer..) jer im se ne da.. dok aktivatorom i bilo čime drugim ako torrentom, ide po sasvim drugom zakonu, po kaznenom, jer je drugo djelo u pitanju. Tad nisi kriv za DL, jer je legalan, no tad si kriv za crack, distribuciju i sl. i tu ne treba privatna tužba nego po sili zakona, dovoljno da nadležni dobiju info-pritužbu...

-soft se koristi, imati možeš u ladici na install mediju bilo koji soft (a koristimo stalno win-OS), i to je nevažno, ako ga koristiš, tad ti treba aktivacija-licenca, u ladici to ne trebaš.

-AV materijali se konzumiraju, ne koriste (ne govorimo o biz, kao radio stanica, izvođači, javno izvođenje, trgovac..) nego se sluša-gleda, može se snimiti. Što je nejasno?

izlaskom iz trgovine možeš baciti račun (sačekaj par metara.. zakon, do tad ako nemaš račun, kriv si, za ne imanje računa-fiskalizacija i trgovac za neizdavanje računa.. Porezni zakon), nakon toga mali korisnik može baciti račun u smeće. Nikad, nitko, nigdje ga ne može tražiti račun, naravno poželjno ga je imati kao dokaz (u svoju korist). Razlika, firme moraju imati sve račune, R1, na oderđeni vremenski period.. sve unutar firme od stolca ili fikusa mora biti pokriveno papirima-računom. I tu te inspektor traži račun. U tom dijelu kao pred trgovinom to još nema nikakve veze s licencama, autorskim pravima i ostalim zakonima, čisto račun, poslovanje, porezi.. neovisno jesi li kupio paradajz, čekić, tv..

u slučaju da inspektro u firmi primjeti korištenje soft bez valjane licence, tad to prijavljuje nadležnima (on s time nema veze), no ako primjeti aktivator-torrent, tad ima veze, jer je drugi zakon u pitanju, po sili zakona, tad više ne treba ni nalog, ni opravdanu sumnju, ništa..

opet razlika, inspektor može doći u firmu, tražiti račune, ne može doći u tvoju kuću bez sudskog naloga (i ne dolazi tad inspektor jer nema veze s kućnim korisnikom) kao što ne moraš ni imati račun. - .. neki zakonski razlog, da bi npr policija došla u tvoju kuću, mora postojati, ne sumnja/dokaz u korištenje soft bez valjane licence, nego neki kazneni zakon. Dovoljno je da si bio dio seedera torrenta, da netko to prijavi, ostalo je automatika po sili zakona.

slušanje-gledanje AV sadržaja, snimanje (za osobne potrebe).. već više puta odgovoreno, po zakonu, dozvoljeno=leglano. Nejasno?

-naravno da pri tome, kao i u slučaju softa, ne smiješ koristiti nedozvoljana sredstva-alate, zapravo ne važni su alati, nego ono što njima počiniš.. imaš YT? Gledaš ga? .. ima li on negdje npr download ili save as button? Sve ostalo je nedozvoljeno, kazneni zakon. Jasnije?

Primjećuješ razliku?

-daj konkretan primjer koji je drugačiji? (ne čitaj samo naslove jer su pogrešni, pročitaj ostatak.., ne postoji ni jedan slučaj, nikad, nigdje..).

edit: da i za firme AV materijali, ako inspektor uđe i čuje glazbu.. ili ako imaš registrirano vozilo, plaćaš ZAMP. Tako da između softa i AV nema nikakve veće razlike, osim što se AV konzumira, soft se koristi, oboje se downloadaju, snimaju, plaćaju nekim nametom.. i firma baš ništa ne smije imati bez papira, kazna (porezna) a ostalo su tužbe vlasnika. Kršenje kaznenog zakona je pak nešto drugo i to inspektor prijavi nadležnima. Nitko ne može u tvoju kuću bez naloga ili opravdanog razloga, nitko te na cesti ne može tražit račun za neki soft, muziku.. već više godina, pa ni original medij koji je nekad bio 'dokaz' (jer se logično predpostavlja da ne možeš lako fejkati zaštitu hologram..). Od globalne digitalizacije, to više nije dio zakona-uvijet, podrazumijeva se download i tad nemaš original medij, dok si na svaki medij platio ZAMP neosvino što na njega snimaš, tuđi film ili svoj sadržaj..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 11:56 (ihush).
15 godina
Tony Marconi kaže...
tenac kaže...

al računaj na to da ćeš kad tad morati na 10 ili novije rješenje jer će windows 7 jednostavno pregaziti vrijeme i neće podržavati novi hardware

Daj mi nabroj desetak komada hardvera koji win 10 podržava a Win 7 ne ?!

Samo nemoj banalizirati pitanje.

Eto, moj hardver npr je većinom star šest godina, jedino je zvučna Creative SB audigy 2 "malo starija"

Zamisli, za razliku od windowsa 7 desetica mi još sama automatski pronađe drivere a zvučna je stara 12-ak godina.

Pronađe ih i sedmica al ju moram "natjerati"...

imao sam nekoliko novijih laptopa na koje nema šanse da instaliraš windows 7. na kraju instalacije jednostavno ispiše poruku da nema dostupnih drivera za neki hardware. konstantno izlazi novi hardware. ne može windows 7 imati drivere za nešto što nije postojalo na dan izlaska bilo windowsa, bilo service packa

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.8.2016 12:03 (tenac).
13 godina
Moj se laptop ne želi ugasiti ni ući u sleep dok na linuxu (dual boot) radi uredno, radilo je i na 7 i čak na Macu za kojeg sam se namučio sa kextovima za grafu ali radilo je. Gasim ga tako da držim tipku za paljenje, trikovi sa google ne pomažu, sve sam probao.

0 0 hvala 0
15 godina
ruzcheHR kaže...
Moj se laptop ne želi ugasiti ni ući u sleep dok na linuxu (dual boot) radi uredno, radilo je i na 7 i čak na Macu za kojeg sam se namučio sa kextovima za grafu ali radilo je. Gasim ga tako da držim tipku za paljenje, trikovi sa google ne pomažu, sve sam probao.

to su vjerojatno krivi driveri. skini sve drivere koje je moguće od proizvođača pa vidi

nemam za potpis
13 godina
tenac kaže...
ruzcheHR kaže...

to su vjerojatno krivi driveri. skini sve drivere koje je moguće od proizvođača pa vidi

Ma probao sam već to također sve što ti padne na pamet vjeruj mi već sam probao, isti problem mi je bio nakon upgrade sa 8.1, pa sam napravio clean install, ista situacija. Laptop mi je doslovno neupotrebljiv zbog tog, sklopim ekran on se ugasi (ostane radit), nemoguće ga poslje toga upalit bez da se ugasi potpuno na tipku, nažalost imam neke veće programe koji su mi povremeno potrebni a trenutno ih nemam vremena instalirat pa mi je brže bilo dignut linux u dual boot koji radi prefektno nakon što sam sve namjestio, al defintivno će prije ili kasnije biti povratak na 7.

17 godina
Predator003 kaže...

Kako su mi smješni ovi šta su kupili win7 ili 8 ili 8.1. Umjesto  da uzmu mac plate masno za sustav koji k ne valja i onda im isti ljudi koji su im prodali taj sustav praktički otimaju nazad i forsiraju da uzmu još lošiju verziju koja uz sve to špijunira vlasnike i koristi njihove kante za razna računanja čime su efektivno stvorili najmoćnije superračunalo na svijetu dok se vlasnici i7 extreme procesora na winsima ne mogu mjeriti sa brzinama kojim rade dualci na iosu 

uspoređivat unix base os ili ti bsd sa windowsima je da nebudem grub smiješno, bilo bi puno pametnije da si napiso da bi bilo pametnije instalirat neku linux distru (win i linux je isto smiješno opče uspoređivat, zna se ko je superiorniji), razlog puno jeftiniji hw ide na svaki pc, dok mac os ide na mekove ili na posebno izabran hw i onda da se radi hekintosh, znam kaj bu sad kreator iznad posta mislio pa ne rade na linuxu programi od mac os-a, a ni od windowsa, da ne rade, al da nepostoji zamjena nemože niko tvrdit, samo treba ponovo učit i prilagođavat se, kaj se mnogima neda.

kaj se tiče nazovimo to kakti špijuniranje od ms -a su gluposti, ne kažem da ne prikuplja podatke, prikuplja, 99% Vas kaj se bojite špijuniranja imate za zadanu tražilicu google i vrlo vjerojatno google chrome u koju se logirani i na android uređajima imate isto tako google račune, a google opče pa ne prikuplja podatke, što je jednako ms-ovom prikupljanju podataka, što znači da špijunira po vašem, negdije sam pročitao da i mac os prikuplja podatke, pa i ubuntu, da generaliziram čim ste spojeni na net neko vas po vašem špijunira i prikuplja podatke, to je pod normalno danas

Imate svi novije ploče (naravno iz Zagreba ste, pa imate novaca), pa imate problema sa sleep modom. Moja pločica iz 2007 i sleep mode rade ko vurica. Pa vi kupujte AsRock... By BlackMoon
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice