Windows XP ispod 50%

poruka: 52
|
čitano: 5.220
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows XP ispod 50%".
17 godina
Windows XP ispod 50%

Windows 98SE nikad nije bio stabilan, a win2000 poznati gutač memorijskuh resursa...sve krivo!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 4 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows XP ispod 50%

Ma nema do Win95 

0 1 hvala 0
16 godina
Windows XP ispod 50%

Da Windows 7 ima skroz drukčije sučelje nego Vista, sigurno bi ljudi mislili da je puno bolji od viste, i da je nešto novo. Ovako kad je sučelje toliko slično normalno da će mislit da je ušminkana Vista.

Jer budimo realni, 80% ljudi uopće se ne kuži u računala i sučelje im je glavna stvar prepoznavanja sustava...

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows XP ispod 50%
BlackMoon kaže...

Windows 98SE nikad nije bio stabilan, a win2000 poznati gutač memorijskuh resursa...sve krivo!

Očito nikad nisi ništa ozbiljnije radio ni sa jednim ni sa drugim... Win98 je katastrofa, ali Win98SE je sasvim druga priča, jedan ispeglani produkt ako ga znaš podesiti i staviti stabilne drivere, Win2000 je "gutač memorijskih resursa" kao i Vista, jednostavno u trenutku kada su izašli prosječan stroj je bio minimum minimuma za rad i ispadne da to "ne valja". Onda izađe XP sa malo ušminkanim sučeljem, ili "par godina kasnije" Win7 kao ušminkani nasljednik Viste u vrijeme kada konfiguracije narastu i onda odjednom više nije "gutač memorijskih resursa"... povijest se ponavlja što se toga tiče. Isto kao što porastu cijene memorija kada se novi Windowsi dobro prime.

Uglavnom vrijeme XP-a lagano prolazi...

BTW, stavi si XP bez ijednog service packa pa mi pričaj o stabilnosti i pouzdanosti. Tek sa SP2 je XP postao stabilan kako spada.

18 godina
mate960 kaže...
hrvooje kaže...

ja prema ovim podacima vidim da ms ima razloga za brigu. u kolovozu 2009 windowsi su držali nešto malo preko 90% tržišta, dok danas imaju 87%, dakle gubitak više od 3%.  ballmer uspješno gubi monopol što mi je drago vidjet. evo link na kolovoz 2009 link bugovci i to bi mogao biti naslov: ms u dvije godine izgubio 3% tržišta os-a

Trziste raste

a za taj dio tržišta koji raste ms se ne natječe? ljudi imaju sve više pc-ja, tableta, smartphnea , a ms sve manje udjela iako ima kvalitetne proizvode. gubitak tržišta od 1.5% godišnje po meni je puno.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
14 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...

BTW, stavi si XP bez ijednog service packa pa mi pričaj o stabilnosti i pouzdanosti. Tek sa SP2 je XP postao stabilan kako spada.

Been there, done that. Iskreno, XP sam skoro cijeli radni vijek gurao bez SP1/SP2, tek zadnju godinu/dvije sam ih instalirao kad sam format C napravio. Bio mi je stabilan oduvijek, i prije i poslije service packova.

17 godina
hrvooje kaže...

a za taj dio tržišta koji raste ms se ne natječe? ljudi imaju sve više pc-ja, tableta, smartphnea , a ms sve manje udjela iako ima kvalitetne proizvode. gubitak tržišta od 1.5% godišnje po meni je puno.

Pa to očekuju da će se popraviti stanje ako se primi Windows Phone 7 sa Nokiama, a onda će krenuti u napad i na tablet tržište...

18 godina
Gnjavator kaže...
hrvooje kaže...

Pa to očekuju da će se popraviti stanje ako se primi Windows Phone 7 sa Nokiama, a onda će krenuti u napad i na tablet tržište...

bojim se da su zakasnili. dok konkurenija ima po nekoliko stotina tisuća aplikacija oni još nemaju ni uređaj. a bili su tu među prvima. nije mi jasno kako ms nema na mobitelima 95% udjela tržišta. 

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
Gnjavator kaže...
hrvooje kaže...

bojim se da su zakasnili. dok konkurenija ima po nekoliko stotina tisuća aplikacija oni još nemaju ni uređaj. a bili su tu među prvima. nije mi jasno kako ms nema na mobitelima 95% udjela tržišta. 

Kakve vi vijesti pratite?

Windows 8 je MS-ov odgovor na ovo. Kompletni Windows će raditi na tabletima/smartphoneovima tako da će opet biti najviše aplikacija za MS.

16 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Apple

jbg,  morao sam :)

kod mene normalno radi.....
17 godina
RobertS kaže...
hondo kaže...

je. stabilni sustav u firmi koji radi kvalitetno neće još dugo s XP-a. Čemu raditi troškove za novi OS ako ovaj radi korektno?!

Prvo - podrska, XP vise nije podrzan od strane MSa, a to je (velikim) firmama jako bitno.

Drugo - sigurnost, W7 je inherentno puno sigurniji OS od XPa.

Trece - podrska za novi software, npr. IE9 ne radi na XPu, a IE je standard u vecini firmi.

Cetvrto - driveri i podrska za novi hardware, W7 sam pronalazi drivere za vecinu hardware-a i podrzava rad drivera u user modu (->stabilnost).

Peto - pretraga, pretraga u W7 je oob puno bolja nego u XP i ne zahtjeva nikakve dodatke da bi radila kako treba.

Sesto - podrska za WLAN, puno naprednija, sigurnija i jednostavnija za koristenje nego XP.

Sedmo - bolji power management na laptopima.

Osmo - management preko Windows InTune-a.

Deveto - puno bolja podrska za printanje na mrezne printere, W7 pamti koji printer se koristi na kojoj mrezi.

Deseto - XP mode za software koji ne radi (kako treba) na W7.

Plus jos gomila feature-a koji nisu bitni za firme (libraries, media streaming, aero, touch interface...).

-1. -pogrešno, do 2014.

-2. - sigurnost? bezveze, sigurnost nema veze s tim, miješaš s virusima i neznanjem korisnika.

-3. -software? browser nije 'software', kao ni directX itd. to su samo dijelovi mozaika (MSove poluge, kojima kućne korisnike prisiljavaju na prelazak), izdavać igre ili weba odlučuje što će koristiti i kako optimizirati pa time i koju publiku cilja, za sad industrija igara ne želi odbaciti XP-kolač... interes. Dok za poslovne korisnike je situacija upravo suprotna, stariji soft ima problema (16bit app) ili problemi s certificiranjem za 64bit OS.. ..

... naravno, tranzicija je tu, samo je pitanje vremena (još u godinama).

-4. -driveri? Što to sam pronalazi 7 a XP ne? Misliš kroz MSov update koji ima interes za prisiljavanje korisnika na prelazak? to je stvar MSa. Jednako kao i red iznad, jer da MS želi izdao bi ie9 i dx za XP... Ako se pak otkrije da MS 'sponzorira' proizvođače HWa za ukidanje supporta i sl, tad bi opet mogla pasti neka EU tužba, trebala bi.

-5. -smiješno.

-6. - još smiješnije.. kao da tvrdiš da je WPA bolji od WEPa, naravno, ali je stvar opcije-korisnika... nema nikakve direktne veze s OSom. Primjer stari router ili mobitel koji nema mogućnost za WPA(2), možeš koristiti i linux svejedno je..

-7. -opet malo smijeha?

-8. -malo više smijeha..

-9. - hihotanje..

-10. ... plač.

- + (plus), relativno točna izjava, da nešto (efekti) nisu bitini za firme... važno je da radi. Ipak i tu ima druga strana, pa je recimo PRovcima ili managerima vrlo bitno sam izgled.. kao i sat na ruci ili koji  automobil, odijelo.. njima je čak bitniji AERO nego potrošnja, jednako kao i automobili.

-eto, izkritizirah navode, ali i slažem se s njima u drugačijem kontekstu. Ovo je samo primjer kako se površno ili jednostrano, gledajći samo svoje potrebe, neke stvari komentiraju. (nije poziv na flamewars..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Dkc kaže...

Apple

jbg,  morao sam :)

To su i jedine na ovom portalu :D

Inače komično je što prema Bugovoj zastupljenosti Applea čovijek bi pomislio da oni imaju 90% sveukupnog tržišta, mada je u ovom članku sve jasno:

Sveukupno Microsoft s Windowsima kontrolira 87% cjelokupnog tržišta operativnih sustava.

Na drugom mjestu iz Windowsa je Mac OS s udjelom od 5,61%, a zatim slijedi iOS (3%), Java ME (1,11%), Linux (0,91%), Android (0,81%), te Symbian (0,37%).

Skupa s macovima i iOSom nema ni 10%, a tu blentavi naslovi na iBugu (APPLE REKORDNO, APPLE UPETEROSTRUČUJE, APPLE IMA VIŠE NOVCA OD VLADE SAD-a, APPLE VODEĆI PROIZVOĐAČ)...

I joj dosta s tim debilnim win 7 vs xp prepucavanjima. Xp je prošlost, Win 7 je sadašnjost a Win 8 budućnost, jasno i jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.8.2011 11:52 (Dkc).
16 godina
neaktivan
Dkc kaže...

Inače komično je što prema Bugovoj zastupljenosti Applea čovijek bi pomislio da oni imaju 90% sveukupnog tržišta, mada je u ovom članku sve jasno:

Sveukupno Microsoft s Windowsima kontrolira 87% cjelokupnog tržišta operativnih sustava.

Na drugom mjestu iz Windowsa je Mac OS s udjelom od 5,61%, a zatim slijedi iOS (3%), Java ME (1,11%), Linux (0,91%), Android (0,81%), te Symbian (0,37%).

Skupa s macovima i iOSom nema ni 10%, a tu blentavi naslovi na iBugu (APPLE REKORDNO, APPLE UPETEROSTRUČUJE, APPLE IMA VIŠE NOVCA OD VLADE SAD-a, APPLE VODEĆI PROIZVOĐAČ)...

I joj dosta s tim debilnim win 7 vs xp prepucavanjima. Xp je prošlost, Win 7 je sadašnjost a Win 8 budućnost, jasno i jednostavno

Inace nije OS sve na svijetu, ako uzmeš u obzir kupovinu tableta i mobitela tu Apple predvodi a to se sve više kupuje.

Ovi podaci govore o zastupljenosti OS-ova ali ne i o trendu uređaja koji se kupuju. Informatika se razgranala na mnoge grane,

a jedan od njih je zabava i mobilni uređaji i tu Apple u zadnje vrijeme vodi igru.

Jednostavno vrijednost poslova vezana uz taj segment znacajno se povecala i zastupljenost OS-a nije jedini odraz

jacine neke firme i potrebe da bude zastupljena u vijestima.

U BUGu ocito znaju svoj posao. Cilj je privuc što više publike, ocito cijesti vezane uz M$ tu ne djeluju tim intezitetom

kao one o Appleu (lako vidljivo po komentiranju tema) i racunica kao i logika za odnos vijesti je jasna.

Između ostalog, firma ovakve vrijednosti ne samo da ima utjecaj na IT tržište vec i na sveukupnu svjetsku ekonomiju.

Jucer su i službeno najjaci prestignuvši Exxon.

Što se tice samih Windowsa XP nadam se da ce ih napokon potpuno zamjeniti Win7.

XP je za svoje vrijeme bio mrak, to vrijeme je prošlo, a jedino vlasnici starijih racunala te

kompanije( kojima je prelazak preskup za ono što nudi ) imaju neko opravdanje da ostaju na XP-u.

Win 7 je u svim segmentima napredniji, prakticniji i sigurniji.

Stvar je da je XP još zastupljen ali samo je pitanje vremena kada ce drasticno izgubit postotak.

Firme najcešce cekaju SP1 ili SP2, pa je možda i to dijelom razlog.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
protjeran
Windows XP ispod 50%

ja neznam zasto ove brojke itko tu objavljuje kad je sam nacin ispitivanja na koji su dobivene brojke totalno debilan i nema apsolutno veze sa stvarnoscu i stvarnim postotcima...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...
Dkc kaže...

I joj dosta s tim debilnim win 7 vs xp prepucavanjima. Xp je prošlost, Win 7 je sadašnjost a Win 8 budućnost, jasno i jednostavno

Inace nije OS sve na svijetu, ako uzmeš u obzir kupovinu tableta i mobitela tu Apple predvodi a to se sve više kupuje.

Ovi podaci govore o zastupljenosti OS-ova ali ne i o trendu uređaja koji se kupuju. Informatika se razgranala na mnoge grane,

a jedan od njih je zabava i mobilni uređaji i tu Apple u zadnje vrijeme vodi igru.

Jednostavno vrijednost poslova vezana uz taj segment znacajno se povecala i zastupljenost OS-a nije jedini odraz

jacine neke firme i potrebe da bude zastupljena u vijestima.

U BUGu ocito znaju svoj posao. Cilj je privuc što više publike, ocito cijesti vezane uz M$ tu ne djeluju tim intezitetom

kao one o Appleu (lako vidljivo po komentiranju tema) i racunica kao i logika za odnos vijesti je jasna.

Između ostalog, firma ovakve vrijednosti ne samo da ima utjecaj na IT tržište vec i na sveukupnu svjetsku ekonomiju.

Jucer su i službeno najjaci prestignuvši  Exxon.

Što se tice samih Windowsa XP nadam se da ce ih napokon potpuno zamjeniti Win7.

XP je za svoje vrijeme bio mrak, to vrijeme je prošlo, a jedino vlasnici starijih racunala te

kompanije( kojima je prelazak preskup za ono što nudi ) imaju neko opravdanje da ostaju na XP-u.

Win 7 je u svim segmentima napredniji, prakticniji i sigurniji.

Stvar je da je XP još zastupljen ali samo je pitanje vremena kada ce drasticno izgubit postotak.

Firme najcešce cekaju SP1 ili SP2, pa je možda i to dijelom razlog.

Zasitit će se ljudi i tableta.Nisu tableti kao pc.Pc je na tržištu već skoro 40 godina(ja mislim negdje od 70) a još uvijek ga se svijet nije zasitio,ljudi imaju i više pc-ova od članova obitelji a pc će se širiti još dalje po aziji,južnoj americi,oceaniji i africi dok im tamo to ekonomska situacija omogući a pc-ovi su sve jefitiniji.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Zasitit će se ljudi i tableta.Nisu tableti kao pc.Pc je na tržištu već skoro 40 godina(ja mislim negdje od 70) a još uvijek ga se svijet nije zasitio,ljudi imaju i više pc-ova od članova obitelji a pc će se širiti još dalje po aziji,južnoj americi,oceaniji i africi dok im tamo to ekonomska situacija omogući a pc-ovi su sve jefitiniji.

Pa ovisi. Stvar i jest u tome da tableti za dobar dio stvari mogu zamjeniti klasican laptop/desktop.

Tako da je ljudima postalo prakticnije kupiti 1-2 desktop/laptop po obitelji na kojem svi mogu obavljati

neke zahtjevnije stvari poput obrade teksta i pisanja dužih tekstova, programiranja, editiranja u zahtjevnijim

programima i igranje zahtjevnijih igrica. Umjesto da svi u obitelji kupuju po 1 laptop jeftinije je i prakticnije da svatko

ima neki tablet koji je sasvim dovoljan za pregled dokumenata, slika, surfanje, igranje i neki kraci unos teksta

i editiranje stvari. Tableti po definiciji i jesu PC jer imaju sve potrebne dijelove koji definiraju PC, ali

opet na neki svoj nacin. To što je nešto staro 40godina, pa da je i 100 nije razlog da sprijeci razvitak novog poimanja

racunala. A i kolko se sjecam iz neke vijesti, baš ti manje razvijeni dijelovi svijeta pocinju sve više uzimat tableta

umjesto klasicnih racunala. Kako god bilo, može to biti samo prolazni trend ili ne, to nemožemo tvrditi.

Stvari jesu takve da pogoduju Appleu. Hoce li to biti još 2, 5, 15 ili 50 godina pitanje je.

Dionice jesu cesto dijelom napuhnut balon, ali iza ovog balona stoji i velika prodaja i profit.

Mislim da bi sve to skupa moglo imati prilican utjecaj na rezultate poput ovdje objavljenih o zastupnosti OS-a.

M$ još nije ni dao konacno rješenje za svoje viđenje tableta, a konkurencija vec na tom tržištu zgrce ogromnu paru.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
15 godina
neaktivan
alen-c kaže...
g12356 kaže...

Pa ovisi. Stvar i jest u tome da tableti za dobar dio stvari mogu zamjeniti klasican laptop/desktop.

Tako da je ljudima postalo prakticnije kupiti 1-2 desktop/laptop po obitelji na kojem svi mogu obavljati

neke zahtjevnije stvari poput obrade teksta i pisanja dužih tekstova, programiranja, editiranja u zahtjevnijim

programima i igranje zahtjevnijih igrica. Umjesto da svi u obitelji kupuju po 1 laptop jeftinije je i prakticnije da svatko

ima neki tablet koji je sasvim dovoljan za pregled dokumenata, slika, surfanje, igranje i neki kraci unos teksta

i editiranje stvari. Tableti po definiciji i jesu PC jer imaju sve potrebne dijelove koji definiraju PC, ali

opet na neki svoj nacin. To što je nešto staro 40godina, pa da je i 100 nije razlog da sprijeci razvitak novog poimanja

racunala. A i kolko se sjecam iz neke vijesti, baš ti manje razvijeni dijelovi svijeta pocinju sve više uzimat tableta

umjesto klasicnih racunala. Kako god bilo, može to biti samo prolazni trend ili ne, to nemožemo tvrditi.

Stvari jesu takve da pogoduju Appleu. Hoce li to biti još 2, 5, 15 ili 50 godina pitanje je.

Dionice jesu cesto dijelom napuhnut balon, ali iza ovog balona stoji i velika prodaja i profit.

Mislim da bi sve to skupa moglo imati prilican utjecaj na rezultate poput ovdje objavljenih o zastupnosti OS-a.

M$ još nije ni dao konacno rješenje za svoje viđenje tableta, a konkurencija vec na tom tržištu zgrce ogromnu paru.

Tableti za igranje? facepalm

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
protjeran
Windows XP ispod 50%

Čini mi se da je ova tema malo skrenula s puta. {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Tableti za igranje? facepalm

I te kako. Pogledaj koja igraca industrija najviše raste u zadnje vrijeme. Ne igraju svi COD ili WOW niti imaju vremena

toliko za to. Ljudima su postale zanimljivije krace i male igrice. A i te igrice na tabletima svakog dana imaju sve impresivniju grafiku.

Uz tipkovnicu, a jednog dana miš i neki kontroler sasvim dobro bi mogli zamjeniti platformu za igranje.

No dobro nas je upozorio covjek da smo prešli previše u OFF TOPIC.

Ono što sam htio ukazati da buducnost OS-a sve više ide na mobilno, a pred M$ je zadatak da ponudi svoj odgovor nebi li nastavio

gubit 1% (ili više) po 1 iz godine u godinu.

18 godina
Dkc kaže...
hrvooje kaže...
Gnjavator kaže...
hrvooje kaže...

Windows 8 je MS-ov odgovor na ovo. Kompletni Windows će raditi na tabletima/smartphoneovima tako da će opet biti najviše aplikacija za MS.

windows 8 će biti jednog dana. tada će konkurencija također imati svoje osmice itd... 

15 godina
protjeran
Windows XP ispod 50%

Ima korisnika malđih od XP,pa ga ponovno koriste,drže ga se ko pjani plota,a meni već i Windows 7 dosadio,jedva čekan novi Windows.
Nerazumijem ih,šta ih privlači kod XP-a????????

SENAID

1 1 hvala 0
17 godina
Senaid_gates kaže...

Ima korisnika malđih od XP,pa ga ponovno koriste,drže ga se ko pjani plota,a meni već i Windows 7 dosadio,jedva čekan novi Windows.
Nerazumijem ih,šta ih privlači kod XP-a????????

- kad već spominješ, pitanje, zašto se pijana osoba drži plota? Jeli ti pao na pamet da je razlog realan?

- prvo pravilo (pogotovo za poslovanje) je što radi ne popravljaj ili ne mijenjaj konja koji pobjeđuje.

- sad malo konkretnije pitanje. Kupuješ li software? OS je samo platforma, jasno je da želiš svaki dan nove filmove, igre, muziku... (kod muzike se to već mijenja, jer ljudi slušaju ominjene pjesme, kao što i igraju omiljene igre dok se ne zasite ...) Os je u tom kontekstu nevažan.

Kao usporedba, linux ima LTS disrte, možeš reći da su 'zastarjele', ipak već samo postojanje ti daje odgovor zašto su potrebene... -tebi nisu potrebne, uzmi novi OS ako želiš svakodnevno, no to ne znači da je tvoje mišljenje ili stav bolji ili važniji od drugačijih potreba, stavova ili mišljenja.

PC je osobno računalo. Cipele uzimaš za sebe, meni ne odgovara tvoj broj (veličina) ili boja, model.. pa što?

Software je samo software (i sve to je samo software), važne su potrebe ostalo je izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice