Windows Blue – novi smjer Windowsa?

poruka: 64
|
čitano: 16.096
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows Blue – novi smjer Windowsa?".
14 godina
protjeran

Mogo sam im ja odma po izlasku reć da ne valjaju, nisu trebali trošit i naše i svoje vrijeme na istraživanja tržišta da zaključe nešto što im je mogo reć svaki iole pametan korisnik.

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0

20 13 hvala 2
17 godina

A štaš tak to ide kad odeš u krivom smjeru,Izlanuo se za Tablet kompove ok ali kad prosječan korisnik prvi put koristi Windows 8 na normalnom Desktop kompu eto zavrzlama.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Moj PC  
14 11 hvala 0
13 godina
neaktivan

A sve je to posljedica toga što se nisu potrudili do kraja završiti WinFS projekt. Nadam se da će konačno unificirati i standard za UI i početi diktirati ostalima nove standarde, a ne da na pola posla odustanu i predomisle se....

1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows Blue – novi smjer Windowsa?
rambox kaže...

A štaš tak to ide kad odeš u krivom smjeru,Izlanuo se za Tablet kompove ok ali kad prosječan korisnik prvi put koristi Windows 8 na normalnom Desktop kompu eto zavrzlama.{#}

Eh ,i baš nađeš preseratora

lockergnomea i njegovog taticu s njihovim navodnim ''First time'' forama!!

First time OS X:

First time Ubuntu:

Itd ......

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 18:27 (kizo2703).
15 godina

Osobno, zavolio sam Windows 8 tako da sam korisnik od kraja kolovoza (kada su bili dostupni na MSDNAA).
Sva računala koja koristim vrte Windows 8.

Iako sam oduvijek podržavao napredak i bio ljubitelj 7-ice, baš kada je dosegla maksimalnu razinu prilagodbi, modifikacija, itd. stavio sam Windows 8.

I nisam požalio.

Isto tako, kao osoba koja se u roku od 2 sata korištenja potpuno prebacila na tadašnji Metro UI (sadašnji Modern UI - korišten zbog autorskih prava) mogu reći da po mom nekom,

možda previše subjektivnom mišljenju je ovo odlično korisničko iskustvo.

Iskreno, ako izbace Modern UI uopće - priznajem da će mi nedostajati, kao i mnoge aplikacije koje sada koristim.

O stabilnosti, mogućnostima i zauzeću resursa ne bih želio previše trošiti bitove, a dosta je već rečeno.

Po mom mišljenju, Windowsi 8 su najzaokruženiji i najviše user friendly Windowsi do sada.

Mnogi se neće složiti sa mnom, a ti, mnogi uglavnom nisu isprobali 8-icu, ili su ju isprobali možda 20 minuta i zaključili na osnovu svoje nesposobnosti prilagodbe - to nije za mene!

{#} 

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 19:00 (sudy_freak).
Moj PC  
43 37 hvala 7
16 godina
neaktivan

Ja se niti malo ne bunim s WIN8, sve mi super odgovara, metro mi je koristan za mailove, za to mi najviše i služi da izbacuje neke notifikacije. 

Jedino mi fali što sam bio navikao svaki program, svaku stvar iz control panela pozivati, samo start i krenem pisati, to mi malo fali u win8, jel ne možeš dobiti sve što tražiš.

I ne smeta mi što nema klasični start.

Izgleda da sam rijetki koji tako misli.  

Đuro#2155,
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

podržavam

Đuro#2155,
17 godina

taj dio sa search u startu imas i dalje

ides mišem gore desno ili dolje desno

imas search i to je to

pišeš što zelis i onda ti izbaci sve iz programa, a imas i settings

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Metro je odlican za tablet odnosno Winows RT ali mi na desktopu zaista ne treba. Neke su mi aplikacije ipak zanimljive ali ih ne koristim jer sam ljubitelj windowsa a ne full screen aplikacija... od pocetaka govorim kako bi volio viditi metro aplikacije kao widgete unutar klasicnog desktopa.

Start mi ne fali, posto je microsoft dodao sve potrebne shorcute na desnu tipku a od windowsa 7 sve najkoristenije aplikacije imam dockane...

Windows8 koristim od kad je dostupan na MSDNu

Ipak sam veci pobornik unitija nego metroa, imho puno bolje koncepiran UX a da bude iskoristiv i na desktopu i na tabletu... al gusti su gusti :)

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Deja vu: Win Me, Vista, 8... to što tek svaki drugi eventualno uspije ne sprječava ih da i dalje bezobrazno i bahato nameću tržištu smeće. najavio i prepoznao još u prvim trenucima (za sve navedene "uspjehe" navedene u prethodnoj rečenici). jedino me čude ovi vjernici tu koji su vječito u stadiju slijepih mačića. ts, ts...

Iz iskustva moram priznati da bolji OS od Macintosh System 7 nisam nikad nit vidio nit koristio (a i neću tako skoro, vidim), na bilo kojoj platformi. Šteta. A ni on nije bio baš savršen.

Moj PC  
6 13 hvala 0
15 godina
TranceMight kaže...

(...) od pocetaka govorim kako bi volio viditi metro aplikacije kao widgete unutar klasicnog desktopa.

Vidiš, to bi bilo zanimljivo.

Onaj split screen s Metro aplikacijom na 1/5 (ili koliko je) ekrana i nije najbolje izveden.

Govorim o ovome.

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Jedino mi fali što sam bio navikao svaki program, svaku stvar iz control panela pozivati, samo start i krenem pisati, to mi malo fali u win8, jel ne možeš dobiti sve što tražiš.

Umjesto Start ,klik na Win tipku i počni pisat!!

I onda samo klik na traženo!!

sudy_freak kaže...

Onaj split screen s Metro aplikacijom na 1/5 (ili koliko je) ekrana i nije najbolje izveden.

1/3

Zato u Blue stiže pola/pola ekran!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 19:16 (kizo2703).
16 godina
sudy_freak kaže...

Osobno, zavolio sam Windows 8 tako da sam korisnik od kraja kolovoza (kada su bili dostupni na MSDNAA).

Iako sam oduvijek podržavao napredak i bio ljubitelj 7-ice, baš kada je dosegla maksimalnu razinu prilagodbi, modifikacija, itd. stavio sam Windows 8.

I nisam požalio.

Isto tako, kao osoba koja se u roku od 2 sata korištenja potpuno prebacila na tadašnji Metro UI (sadašnji Modern UI - korišten zbog autorskih prava) mogu reći da po mom nekom,

Iskreno, ako izbace Modern UI uopće - priznajem da će mi nedostajati, kao i mnoge aplikacije koje sada koristim.

O stabilnosti, mogućnostima i zauzeću resursa ne bih želio previše trošiti bitove, a dosta je već rečeno.

Po mom mišljenju, Windowsi 8 su najzaokruženiji i najviše user friendly Windowsi do sada.

Mnogi se neće složiti sa mnom, a ti mnogi uglavnom nisu isprobali 8-icu, ili su ju isprobali možda 20 minuta i zaključili na osnovu svoje nesposobnosti prilagodbe - to nije za mene!

{#} 

Evo ja sam je koristio malo vise od 3 mjeseca i po brzini je savrsenstvo, responzivna, malo zauzece rama (to je valjda dobro), sve aplikacija su se vrtile bez beda, ali metro je blago rečeno smeće te sam samo čekao da se mogu vratiti na sedmicu. Zašto raditi nekakav hibridni operativni sustav koji nezna di bi sa sobom, hoce li biti na touch ili na mis i tipkovnicu. Također, zasto napraviti start menu koji mi zauzima cijeli ekran a ne samo dio kao prije? Očito nekom poremećenom  microsoftovom logikom to je bio pravi potez, da su samo maknuli taj metro, osmica bi bila vrh, ovako je samo nekakav sugavi hibrid, nit vrit nit mimo.

edit: I da, metro aplikacije, kakva korist od njih?

WoT: GuntherPrien
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 19:07 (dedaa).
15 godina
dedaa kaže...

(...) da su samo maknuli taj metro, osmica bi bila vrh, ovako je samo nekakav sugavi hibrid, nit vrit nit mimo.

I što bi dobili?

Windows 7.1?
A ne Windows 8 koji stvarno nešto mijenja.

Desktop sučelje Windows 7 vs. Windows 8 se razlikuje u možda 5%.
Po čemu bi i kako prodavali Windows 8 da nije bilo nekih značajnih promjena?

16 godina
sudy_freak kaže...
dedaa kaže...

(...) da su samo maknuli taj metro, osmica bi bila vrh, ovako je samo nekakav sugavi hibrid, nit vrit nit mimo.

I što bi dobili?

Windows 7.1?

Dobili bi windows 8, isto kao sto smo nakon viste dobili 7, a nije bilo neke krucijalne promjene osim tjuniranja guija i same stabilnosti.

Desktop sucelje niti ne spominjem kada nema nikakve razlike, a sto se  tice ovog boldanog, daj mi reci, sad se prodaje kao?

17 godina

nakon par dana korištenja sam se privikao na W8 (koje sam kupio!!!), ne bih se vraćao na nikakve stare windowse. treba koristiti samo neko vrjeme i kad se navikneš to je to, osobno ne treba mi više START, jedino da su pojednostavnili gašenje PC-a

Because We Can
Moj PC  
10 2 hvala 0
15 godina
dedaa kaže...

Desktop sucelje niti ne spominjem kada nema nikakve razlike, a sto se  tice ovog boldanog, daj mi reci, sad se prodaje kao?

Nedavno su objavili - 100 milijuna prodanih licenci.

Ne računajući MSDNAA korisnike.

16 godina

A MSDNAA njima nesto znaci kada studenti besplatno poberu? Uostalom u clanku stoji da je 100 milijuna vecinom od racunala uz koje si dobivao oem osmicu, ostatak je zato sto je bila jeftina, kolko ono, dvadesetak dolara za apgrejd?

Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
dedaa kaže...

I što bi dobili?

Windows 7.1?

Dakle, promjena samo radi promjene, bez ikakvog smisla impotrebe za istom?
14 godina
protjeran
sudy_freak kaže...
dedaa kaže...

Nedavno su objavili - 100 milijuna prodanih licenci.

Ne računajući MSDNAA korisnike.

Dosta niza cijena nego ikad prije, nikad vise love utroseno u marketing, itd. Rezultat? Sporiji rast nego sto je to imao win7 ili xp.
16 godina
neaktivan
jumboY kaže...
Dakle, promjena samo radi promjene, bez ikakvog smisla impotrebe za istom?

Isto onda možemo reći i za Lion vs. Mountain Lion. Kakve promjene vidiš na njima? Osim Notification centra? (o onih dvjestotinjak poboljšanja ,kao i u slučaju Sedmice i Osmice nećemo ,nisu bitne jel se ne vide {#})

A pardon ,ti si još na Snow Leopardu! {#}

Ko i mnogi trollovi koji su još na XP-u ,a kritiziraju Osmicu ,jel je to in!

jumboY kaže...
Dosta niza cijena nego ikad prije, nikad vise love utroseno u marketing, itd. Rezultat? Sporiji rast nego sto je to imao win7 ili xp.

''This new version of Windows is going to be a disaster, pundits say. It will be completely rejected by businesses, who will stick with old versions even after Microsoft drops support for them.
And its new interface is so hideous and unusable that customers who are forced to use it will trip over themselves finding ways to restore the old Start menu.''

Jedna paralela. Zvuči jako poznato?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 20:34 (kizo2703).
14 godina
sudy_freak kaže...

I nisam požalio.

Mnogi se neće složiti sa mnom, a ti, mnogi uglavnom nisu isprobali 8-icu, ili su ju isprobali možda 20 minuta i zaključili na osnovu svoje nesposobnosti prilagodbe - to nije za mene!

{#} 

Đabe ti je to, ljudi su prije izlaska odlučili da ne valja. Ja sam isto tvrdio u par navrata i uvijek sam dobio samo hrpu td-ova. Naravno da pametnjakovići ne shvaćaju da ak ih tolko smeta metro da ga ni ne moraju koristiti, a kamo li da shvate i da na desktopu metro zna biti iznimno koristan. A tek kad se spoji na telku! Fantastično izgleda na 42 incha, i iskoristiv je što se za desktop nebi moglo reć na toj dijagonali. Još da skužim kak da s joystickom mogu kontrolirati metro... 

15 godina
neaktivan

Ajde stanite malo na loptu. Nekome se sviđa metro,nekome ne,netko voli što nema starta,netko ne.

Slažem se,svakako je trebala nekakva promjena da bi se znala razlika između 7 i 8,inače bi to bio 7 SP2,potpuno glupo,neprofitabilno. 

Meni osobno je metro veoma ružan,da,brz je,ali mi je ružan za vidjeti na stolonom računalu... Ali zato,po meni,dušu je dao za tablete! I onaj start... Svi se uzjebali oko toga,malo previše! 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
10 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pogledajte vi oko čega se svađate,nepaše vam - hebiga,već ste platili. valja vam ovo,ali ne i ovo,bla bla. zato ima preko 500 distri linuxa i ti rokaj koju hočeš i da radi baš kako ti želiš :D

TROLL

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A sve bi riješili kada bi kod instalacije dopustili odabir classic ili metro desktop. Kao Apple sa iOS-ovim problemima koje bi riješili da ljudi mogu vraćat na verziju koja im ne stvara probleme i to je to.  Nekad stvarno ne razumijem te 2 kompanije. Windows 8 sam koristio i većini "normalnih" korisnika ne odgovara kao niti meni. Brzina je tu ali moraju riješit neke stvari. Onaj tko ima touch ili tablet neka koristi metro tko nema desktop je zakon. Ne kažem da je loš ali postotak korisnika govori o njemu dosta.

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ajar kaže...

Deja vu: Win Me, Vista, 8... to što tek svaki drugi eventualno uspije ne sprječava ih da i dalje bezobrazno i bahato nameću tržištu smeće. najavio i prepoznao još u prvim trenucima (za sve navedene "uspjehe" navedene u prethodnoj rečenici). jedino me čude ovi vjernici tu koji su vječito u stadiju slijepih mačića. ts, ts...

Iz iskustva moram priznati da bolji OS od Macintosh System 7 nisam nikad nit vidio nit koristio (a i neću tako skoro, vidim), na bilo kojoj platformi. Šteta. A ni on nije bio baš savršen.

8ica nema nikakve poveznice sa ME ili Vistom, bolji OS od 8ice Microsoft nije nikad ni izdao :)

Mozda je metro nametnut, je istina... mozda fali nekima start, istina... ali osim toga sve je na njegovoj strani...

sudy_freak kaže...
TranceMight kaže...

(...) od pocetaka govorim kako bi volio viditi metro aplikacije kao widgete unutar klasicnog desktopa.

Vidiš, to bi bilo zanimljivo.

Govorim o ovome.

ja sa dva monitora niti ne mogu splitati app :P tako da tu mogucnot nisam isprobao...

ja zelim metro app kao WIDGET! :)

Chronosus kaže...
sudy_freak kaže...

I nisam požalio.

{#} 

Đabe ti je to, ljudi su prije izlaska odlučili da ne valja. Ja sam isto tvrdio u par navrata i uvijek sam dobio samo hrpu td-ova. Naravno da pametnjakovići ne shvaćaju da ak ih tolko smeta metro da ga ni ne moraju koristiti, a kamo li da shvate i da na desktopu metro zna biti iznimno koristan. A tek kad se spoji na telku! Fantastično izgleda na 42 incha, i iskoristiv je što se za desktop nebi moglo reć na toj dijagonali. Još da skužim kak da s joystickom mogu kontrolirati metro... 

Metro i TV kao rodjeni jedno za drugo :) xbox ce nam to predstaviti u punom sjaju! :)

16 godina
www.windows8core.com/windows-8-can-be-controlled-with-gamepads-also-using-special-key-mapping/
Interested in all thing Android, also freelance programmer!
13 godina
neaktivan

Zanimljivo kolko ljudi mrze win8 jer su pročitali na internetu da su svaki drugi windowsi promašaj (što je do sad bilo relativno točno), a večina ih nikad nije ni probala koristiti win8

da su metro dodali u win7, vjerojarno bi bio hit jer prema povijesti ta verzija windowsa jednostavno mora biti uspješna

Uostalom nisu mi jasni ljudi govore da je 8-ica totalno sr*nje, a u principu je ista ko 7-ica na koju je dodan metro...eventualno mogu reči da im se ne sviđa jer nema start. Jasno je da nekima fali ali to je sve stvar privikavanja. Koristim win8 još od preview edition i start mi uopče netreba, sve se može bez njega

EDIT: za sve one s pametnim komentarima

win8 IMA start ali ja govorim o klasičnom startu kojeg ima win7

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.5.2013 2:31 (ivor1024).
Moj PC  
3 5 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dali koristim windowse 8 ... kratko koristim te sam ih pri tome sebi prilagodio da za rad podsjećaju na windowse 7 (na laptopu i destop računalu imam classic shell, na destop računalu imam instalirane 8GadgetPack) što se tiče samog metroUI jedino što znam zaigart je pinball fx 2 ne vidim nekakav tu nekakav 'iskorak u pravom smjeru' što se stolnih računala tiče. Što bih volio vidi u novim windowsim nekakvo integrirano riješenje koje mjeri potrošnju interenta te da je pri tome dobro razrađeno (nešto poput onoga što ima KDE s svojim network menagerom još da bilježi dnevnu i mjesečnu potrošnju bandwidth-a) da ima po mogućnosti software centar (poput onoga na macu) te da ima opciju kad se samo računalo instalira koji se software odabrati (nešto što su imali windowsi 9x).

Ukatko windowse 8 nebih zamjenio windowsima 7 mada mi neke stavi fale iz prijašnjeg OS ... no mislim da ovog puta Microsoft neće zabucati da će izdati nekoliko slobodnih beta te da će poslušat glas naroda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...
dedaa kaže...

I što bi dobili?

Windows 7.1?

windowsi 8 su zapravo windowsi 6.2...

windowsi 7 su windowsi 6.1

tako da...

http://www.plecko.com.hr
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice