Zivio windows 7..poo meni najbolji os poslje vec prastarog xp-a a novi nasljednik win 7 bi mogao biti windows 10.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja sam na svoj stari laptop nedavno stavio 8.1 i moram reći da radi bolje i brže nego kad je sedmica bila na njemu.
I još staviš Classic Shell dodatak i to već onda liči u nešto upotrebljivo.
bože dragi...bolje da su za 8icu prekinuli support
Prema 'zasluženoj' mirovini?
O čemu tzv novinar trabunja?
Mirovinu zaslužuje 8-ica, preko veze ako treba
zadnji dani win carstva kada ce ubuntu i mint zavladati cim pocmu sve igre moci i na njima
Win 7 bi bio dobar da nema tona update-ova. Kad ga instaliraš trebas cekat 6 sati da to sve insatlira. Kad su odlucili da ce prekinuti sa service packovima jednostavno su ubili windows 7.
bože dragi...bolje da su za 8icu prekinuli support
- zapravo za 8 (8.0) i je ugašen, odnosno do 18te je obaveza, bilo koji update prerequisites je upgrade na 8.1, dok za 7 do 20te. To kako MS označava OS .. i 8.1 i budući 10, po njihovom je to drugi OS (ne SP) je smijurija.. pogotovo što se (logično?) upgrade vodi kao ažuriranje/update, tj 8=8.1 ali kao support/lifecycle se vodi kao odvojeni OS. Npr dx.11.2 i budući su uključeni u 8.1... i može se updateati svaki supportan OS osim 8.0, mora prvo na 8.1 ažuriranje, mada ga vode kao 'novi' OS dok istovremeno postoji za starije (iznad XPa).
... tko je sad skužio što sam natipkao? Ni ja, a još manje MS planeri. Ali (karikirano ili stvarno) win7 juzeri su mirniji nego w8.
zadnji dani win carstva kada ce ubuntu i mint zavladati cim pocmu sve igre moci i na njima
Rečenica mjeseca!
Win 7 bi bio dobar da nema tona update-ova. Kad ga instaliraš trebas cekat 6 sati da to sve insatlira. Kad su odlucili da ce prekinuti sa service packovima jednostavno su ubili windows 7.
Win 7 SP1 Link - za 64 Bit verziju.
Rečenica mjeseca!
-desetljeća pa i šire. (... samo što nije). Realno, jedini pravi win killer je MS. Koliko mrcvari taj jadan XP, sad će i sedmicu...
I što ja sad imam od toga taj sp je izda prije 4 godine a nije izdan SP2 i zato win 7 umire.
jedino igre ga odrzavaju na zivotu a to je jedan mali plamicak
(steam os, ubuntu i wine...)
... tko je sad skužio što sam natipkao? Ni ja, a još manje MS planeri. Ali (karikirano ili stvarno) win7 juzeri su mirniji nego w8.
Onda si mogel samo to i napisat!
Skineš WSUS Offline Update, napraviš svoj ''SP2'' i nema brige. Instalacija svih updatea ne traje niti sat vremena.
-desetljeća pa i šire. (... samo što nije). Realno, jedini pravi win killer je MS. Koliko mrcvari taj jadan XP, sad će i sedmicu...
Baš. Jedina opcija je da danas pobiju SVIH 70+ tisuća zaposlenih u Microsoftu. Ali, opet bi potrajalo godinama da svi pređu na ''pingvina'' (i to ako!).
Windowse jednostavno nemreš iskorjenit, ko ni HDZ u Hrvatskoj.
Meh, mučki provokator, niš više.
Realno, jedini pravi win killer je MS. Koliko mrcvari taj jadan XP, sad će i sedmicu...
Ja, mrcvari ga sa toliko godina podrške... Sad svi misle da MS gasi podršku radi novijeg OS-a, tj. Win 8. Ali ustvari podrška traje onoliko koliko je i zacrtana. Čak su za taj jadni XP imali i produženu podršku...
Ja, mrcvari ga sa toliko godina podrške... Sad svi misle da MS gasi podršku radi novijeg OS-a, tj. Win 8. Ali ustvari podrška traje onoliko koliko je i zacrtana. Čak su za taj jadni XP imali i produženu podršku...
A gle, Microsoft ipak nije Apple, koji danas može reći ''za mjesec dana ne podržavamo OS X Snow Leopard'', jer ipak se ne radi o tisućama, nego milijunima PC-a i korisnika na njima.
Realno, jedini pravi win killer je MS. Koliko mrcvari taj jadan XP, sad će i sedmicu...
-pa da (slažem se, nije nešto netočnog..)
ali, soft je neuništiv. Nema vijek trajanja. Juzer ako može birati, dali bi bio na XPu, ali tad bi trebao dx, ie, certifikate, javu itd.. a MS je taj kome to ne odgovara iz legitimnih razloga, dok bi juzeru to odgovaralo ako gledamo onog tko je platio licencu.
-xp je gašen nekoliko puta (prolongirano, posljednji je paradox zbog plajčke od 4mj izgurao do jeseni.. sad je opet pitanje dana kad će banke za klijente na java8 i sl pa se može xp baciti u smećem nema više cert.). I sad imaš support, extended, naravno platiš MSu kao banke.
-zakonska podrška je 5g od posljednje prodaje, sad je prestala za w7 15+5 je po planu 20ta. XPje počeo s gašenjem 2008.. traljavo, jer su i 2011-12te prodavali kao OEM/downgrade i sl. Ovisno koji dio svijeta, CCCP..
-nisam XP nostalgičar, nego nije stvar izbora korisnika, nije sloboda tržišta ili 'bolji soft', nego isključivo jedan, od sad samo win8 u ponudi (mada će još ove godine biti s lagera sedmice, znaju naši trgovci... + to će pomaknuti minimalni rok na 2021 i dulje).
Da nema još ove nebuloze oko verzija 8-8.1, SP koji nije SP, pa w10. a build je 6.x ... ja to ne vidim drugačije nego kao MSovo silovanje juzera verzijom, prekratkim životnim vijekom za vrlo bitnu stvar kao OS. Jasno mi je zašto, novac jer nije isto kupiš li OS jednom u 10g ili 2-3 puta.. kao i ostali soft./hw. Ali za biznis je to loše, kratko. Prekratko... Pogotovo ako sad govorimo o w7, da je na polici kojeg bi kupac kupio 7-8? Cijena je ista, pa i mogućnosti..