Windows 7 sustiže XP

poruka: 23
|
čitano: 3.206
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 sustiže XP".
17 godina
Windows 7 sustiže XP

Ajmo Windows 7, igraj igraj i nikada se ne predaj!

\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Windows 7 sustiže XP

U isto vrijeme, XP se čvrsto ukopao među poslovne korisnike (ne diraj ako radi) a linuxoidi drže valjda 90% servera.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Windows 7 sustiže XP
Sum_of_all_fears kaže...

U isto vrijeme, XP se čvrsto ukopao među poslovne korisnike (ne diraj ako radi) a linuxoidi drže valjda 90% servera.

Neka on drži 90 % servera ali dalje s njim od osobnog računala.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
15 godina
neaktivan
WItcher kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Neka on drži 90 % servera ali dalje s njim od osobnog računala.

Ma drži linux 90% svega ostaloga...Jedina niša gdje je linux+android lošiji od windowsa je desktop :P

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
14 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Ova "utrka" bi mogla biti smijesno zanimljiva :)

Taman kad se 7 priblii XP-u izaci ce 8 i slijedi pad sedmice. Jedino ako korisnici odbace nova rjesenja u osmici, sedmica mozda i pretekne XP.

I ono sto me jaaaaako zanima u cijeloj ovoj prici je da li se broje i piratske kopije (a dajem glavu da jesu, jer da nisu onda bi stvarna zastupljenost OSX-a bila ispod 3%). Nesh ti problema nadogradit OS na taj nacin i bez neke stvarne potrebe. 

Ono sto me cini tuznim je konstantan pad ovoga pod "other" (to ime se ne smije izgovarati).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Taman kad se 7 priblii XP-u izaci ce 8 i slijedi pad sedmice. Jedino ako korisnici odbace nova rjesenja u osmici, sedmica mozda i pretekne XP.

I ono sto me jaaaaako zanima u cijeloj ovoj prici je da li se broje i piratske kopije (a dajem glavu da jesu, jer da nisu onda bi stvarna zastupljenost OSX-a bila ispod 3%). Nesh ti problema nadogradit OS na taj nacin i bez neke stvarne potrebe. 

Ono sto me cini tuznim je konstantan pad ovoga pod "other" (to ime se ne smije izgovarati).

13 godina
Karabaja kaže...
BlueMax kaže...

95-good {#}

15 godina
neaktivan
XP se ne predaje, još kad W8 dođe, 90% njegovih korisnika će doći sa W7, a xp će i dalje ostat prvi.

Što se tiče Linuxa, i on će napredovat na osobnim računalima kad prevlada ovu krizu ružnih ili kompliciranih grafičkih sučelja. Još ako uleti kakva ACTA, SOPA pa ko zna šta će bit.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Da u velikim datacentrima zasigurno da. No zadnjih godina je microsoft napravio velik korak u domeni poslovnih korisnika. U vecini malih i srednjih firmi koje sam posjetio zadnjih godinu dana svi su imali barem jedan server baziran na Windows server, ili windows sbs-u.

16 godina
neaktivan
Ddrt kaže...

Da u velikim datacentrima zasigurno da. No zadnjih godina je microsoft napravio velik korak u domeni poslovnih korisnika. U vecini malih i srednjih firmi koje sam posjetio zadnjih godinu dana svi su imali barem jedan server baziran na Windows server, ili windows sbs-u.

Da, moje opservacije su iste. Velike tvrtke koje broje par tisuća zaposlenih na serverima u pravilu vrte neki Unixoid, a firme do cca 200njak zaposlenih su gotovo sve na Microsoftu (uz iznimke naravno).

14 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

A šta ćeš, Windows XP se uvukao pod kožu i korisnicima, jednostavno ne žele da idu naprjed, pogotovo oni koji su te Windowse platili. U jednu ruku ih i razumijem, šta će jednom čovjeku koji PC koristi za kućne poslove, web browser, urediti slike (inače jako koplikovani editing - uklanjanje crvenih očiju) i još po koju stvar Windows 7?, to je njemu sve jedno, možeš mu ti objašnjavati mnoge stvari, ali oni će uvjek po svom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 10:05 (royalhero).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Karabaja kaže...
...

Klasifikacija koja je čak i na /b/ dobila masovno odobravanje:

Win3.1 - prvi pravi Windowsi koji nisu samo shell za DOS

WinNT -  prvi "poslovni" Windowsi, ne baš dobar OS

Win95 - pravi "kućni" windowsi, prva revolucija na desktopima

WinNT 4.0 - e ovo je već bolje. Dobar OS, osnova buduće NT obitelji (XP, serverska izdanja, Vista...)

Win98 - umalo Win99, bugovito čudo sa vječnim problemima sa memorijom i driverima. Not good

Win98SE - nasljednik Win95, odličan OS u svoje vrijeme

WinME - e to im nije trebalo. Prijelaz sa 9x na novi način rada nije prošao kako treba. Not good

Win2000 - prvi pravi serverski Windowsi bez velikih mana - neki ga i dan-danas koriste u kombinaciji sa SQL2000 i Exchangeom jer im više ni ne treba

WinXP - kombinacija user-friendly 9x i stabilnog i sigurnog NT - nova revolucija na desktopu. Jedan od najboljih MSovih operacijskih sustava (nakon par SPova)

Win2003 - dostojni nasljednik Win2k servera, stabilno, brzo i pouzdano. Osnova svih budućih windowsa

Win Vista - žrtva marketinga i glupih korisnika - ako je XP radio na 1ghz Duronu (ako se mlađi uopće sjećaju tog procesora) i 256MB RAMa, to ne znači da će Vista raditi. Dio krivice leži i u MSu jer je Vista Ready naljepnica bila "prejeftina" - 800Mhz i 512MB RAMa su dovoljni za sam OS ali ne i za popratne programe. 1.5Ghz i 768MB RAMa su minimum za ugodan rad sa ovim OSom. Inače, sa SPom 2, ovaj OS se ni ne razlikuje od nasljednika

Vista je OS sa najdužim razvojim putem - započela je kao varijanta XPa, kasnije je prepravljena u 2k3 sa Aero sučeljem pa su onda sve fino bacili u Recycle Bin i napisali OS od nule, nakon dugo vremena. Rezultat - 6.0 verzija koda, nalazi se u Win7 i Win8

Win2008 Server - serverska verzija Longhorn (6.0 - Vista) koda, nasljednik 2k3 sa kojim dijeli dosta zajedničkog

Win7 - nasljednik nesretne Viste, nova revolucija na tržištu. Brz i stabilan OS, dijeli korijene sa serverskim izdanjima i dobrim dijelom odgovara Visti. 6.1 verzija, samo mali upgrade postojećeg 6.0 koda. Slabije informirani korisnik neće razlikovati Vistu SP2 i Win7 ako im stavite Classic teme.

Da se Vista nije onako loše provela, Sedmica navjerojatnije nebi ni postojala - sve promjene bi bile u SPu 3 od Viste ali bilo je nužno maknuti to ime iz opticaja.

Win8 - "tabletoliki" nasljednik Win7 i Viste, svojevrsni prijelaz između sad već starog 6.0 koda i novog, velikog izdanja... Po prvi put, MS izdaje desktop OS za drugu arhitekturu (ARM)

Ukratko - ta tvoja sličica ne vrijedi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 11:52 (Sum_of_all_fears).
14 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Karabaja kaže...
...

Klasifikacija koja je čak i na /b/ dobila masovno odobravanje:

...

lol

On topic: Pretpostavljam da se samom pojavom win8 vise manje ova situacija nece promjeniti. dio xp korisnika ce prijeci na 7 ili 8 dok ce dio korisnika sedmice prijeci na 8.

Katawa Shoujo - GOTY 2012
15 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Imam osječaj da će Windows 8 biti potpuni promašaj. Zašto? Pa još je uvijek vodeći Windows XP,tek sad ljudi prelaze na Windows 7,umjesto da je Microsoft čekao da svi pređu (ili večina) na Windows 7,pa onda izbacio Windows 8...a ne ovako...

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Go.Run kaže...
Ddrt kaže...

Da, moje opservacije su iste. Velike tvrtke koje broje par tisuća zaposlenih na serverima u pravilu vrte neki Unixoid, a firme do cca 200njak zaposlenih su gotovo sve na Microsoftu (uz iznimke naravno).

velike tvrtke sa par tisuća zaposlanika će u 101% slučajeva sigurno imat nekoliko windows servera (a najčešće cijelu standardnu paletu ad/dns/dhcp/fs/sql/exchange/sql) dok će se za posebne stvari vrtit nešto druge (aix/unix/linux)

kod mene normalno radi.....
14 godina
neaktivan
filipvk1000 kaže...

Imam osječaj da će Windows 8 biti potpuni promašaj. Zašto? Pa još je uvijek vodeći Windows XP,tek sad ljudi prelaze na Windows 7,umjesto da je Microsoft čekao da svi pređu (ili večina) na Windows 7,pa onda izbacio Windows 8...a ne ovako...

Nacekao bi se :)

Ocito ne razumijes da za prelazak sa win XP na win7 nitko nema potrebe dok ce za prelazak sa winXP i win7 na win8 puno ljudi imati potrebu.

17 godina
krx00 kaže...
XP se ne predaje, još kad W8 dođe, 90% njegovih korisnika će doći sa W7, a xp će i dalje ostat prvi.

Što se tiče Linuxa, i on će napredovat na osobnim računalima kad prevlada ovu krizu ružnih ili kompliciranih grafičkih sučelja. Još ako uleti kakva ACTA, SOPA pa ko zna šta će bit.

Ma mogu si oni svoj Unity/Gnome3/KDE4 gurnuti gdje sunce ne sja. Poslije Gnomea 2 (koji je bio odličan default window manager, i još se dao dobro podesiti) sve je krenulo nizbrdo, svakom verzijom sve gori i gori UI, i onda se čude zašto većina i dalje preferira Windowse.

Proklet bio dan kad su tablet ergonomiju odlučili portati na desktop računala...

Moglo bi se i MSu obiti u glavu forsiranje Metro sučelja za desktop u Windowsu 8.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.6.2012 13:01 (p0temk1n).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
/cut

Ukratko - ta tvoja sličica ne vrijedi.

Ma, tko kaže da ne vrijedi? ;)

14 godina
neaktivan
p0temk1n kaže...
krx00 kaže...

Ma mogu si oni svoj Unity/Gnome3/KDE4 gurnuti gdje sunce ne sja. Poslije Gnomea 2 (koji je bio odličan default window manager, i još se dao dobro podesiti) sve je krenulo nizbrdo, svakom verzijom sve gori i gori UI, i onda se čude zašto većina i dalje preferira Windowse.

Proklet bio dan kad su tablet ergonomiju odlučili portati na desktop računala...

Moglo bi se i MSu obiti u glavu forsiranje Metro sučelja za desktop u Windowsu 8.

Unity, gnome 3, plasma, cinnamon... su mogucnost izbora. Ako ti pase Gnome 2, koristi Gnome 2. Ja ga koristim na zadnjoj verziji Ubuntua tako da Gnome3 i Unity smatram vrlinom a ne manom. Ako ti se svidjaju mozes ih koristiti, ako ne - ne moras.

Linuxu za bolji trzisni udjel fali samo marketing.

15 godina
neaktivan
Gnome je prvi pokušao napraviti OS (tj. graf sučelje) koji bi mogao i na laptope, tablete, touch ekrane...
Pošto je to Linux, nije mu uspjelo, ali zato Microsoft će puno kasnije doći s istom idejom samo će njemu uspjeti (kako je počelo) taj projekt W8.
15 godina
BlueMax kaže...
filipvk1000 kaže...

Nacekao bi se :)

Ocito ne razumijes da za prelazak sa win XP na win7 nitko nema potrebe dok ce za prelazak sa winXP i win7 na win8 puno ljudi imati potrebu.

Dugo su ljudi bili i na 98-ci, a xp je bio sranje (tako se govorilo, xD), neki ljudi mijenjaju sučelje samo kad moraju.

nemam za potpis
16 godina

XP je trebao davno umrijeti--

Barcelona FC
14 godina
neaktivan
tenac kaže...
BlueMax kaže...

Dugo su ljudi bili i na 98-ci, a xp je bio sranje (tako se govorilo, xD), neki ljudi mijenjaju sučelje samo kad moraju.

ja bi umjesto ovog "neki" napisao "pametni".

Zasto bi mijenjao nesto sto savrseno radi i jos platio za to?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice