ufff... lijepo lijepo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Konačno.Jedva čekam probati finalnu verziju.
stvari se doista brzo odvijaju... vjerujem da će ovi windowsi biti dosta dorađeni, posebice čuvši od nekih ljudi kako se čude da je ono beta, a ne finalna verzija... uglavnom, samo da srede neke začkoljice u vezi zvuka, i par stvarčica i bit će napokon nešto od tih windowsa...
:-)
moze mi itko reci koja je razlika izmedu bete i RC verzije,
ovako... imaš alpha i beta verziju... alpha verzija je verzija u testnoj okolini, a beta verzija je verzija za radnu okolinu, dakle za nas korisnike...
release candidat bi prema tome bila verzija koja je kao beta verzija, ali je zapravo finalna! ustvari, to je i finalna verzija, koja se ne zove tako i koja nije odobrena kao finalna verzija, a finalnom će postati ako se ne vrati na prethodne faze razvoja... ali većina RC verzija se vraća na prethodne faze razvoja kako bi se poboljšala i potom postala Final verzija...
Beta-razvojna verzija programa za testiranje šire grupe testera i popravljanje bugova.
Release Candidate-potencijalno završna verzija programa s ispravljanjem nekih večih bugova.
ovako... imaš alpha i beta verziju... alpha verzija je verzija u testnoj okolini, a beta verzija je verzija za radnu okolinu, dakle za nas korisnike...
release candidat bi prema tome bila verzija koja je kao beta verzija, ali je zapravo finalna! ustvari, to je i finalna verzija, koja se ne zove tako i koja nije odobrena kao finalna verzija, a finalnom će postati ako se ne vrati na prethodne faze razvoja... ali većina RC verzija se vraća na prethodne faze razvoja kako bi se poboljšala i potom postala Final verzija...

sorry-te na duplom posto, dogodila se greska
to je verzija koja bi mogla bit final ako se ne nađu novi bugovi
Uzmi Vistu i javi ako se budeš pokajao.
Hoće li i RC biti javno dostupan?
Pojmovi alfa, beta i RC su relativni. U principu, alfa je tek nešto što se da kompajlirati, često uopšte nema sve mogućnosti koji treba da se nađu u finalnom proizvodu (ponekad ima i višak, nešto od čega se kasnije odustane), a ni ono što je tu dobrim delom ne radi kako treba. Beta je već bliža završnom proizvodu i ima sve (ili skoro sve) mogućnosti koje će se naći u konačnoj verziji. RC je verzija koja bi mogla biti proglašena za finalnu ako se ne otkrije neki značajan bug. Ipak, linije između ovih kategorija su vrlo nejasne i sasvim je subjektivna stvar gde završava alfa a počinje beta ili šta je kasna beta a šta RC (ovo može biti i marketinška stvar, pojedini proizvođači izdaju po par RC-ova pre finalne verzije i onda je jasno da su u pitanju bile bete na kojima je ostala još značajna količina posla, ali kad proglasiš da imaš RC, privlačiš pažnju i ljudi počnu da iščekuju tvoj program koji "samo što nije"). Zato mnogi i ne koriste ove izraze, već svaku verziju koja nije konačna nazivaju betom.
Nadajmo se da ce pokupiti pozitivne kritike pa da je sto prije vidimo u finalu. Bolja od Viste i sto je mozda bitnije, brza.
"Ako ovo zovete betom, kako onda zovete finalni proizvod?"
--------
uff. jedva čekam. samo ne znam kako da dođem do nje kad izađe...
Ne pravi se Englez...
ah opekao sam se na visti neke greske zbog igara i dx10 tako da rade cekam 7, ne kazem da je vista losa ali eto imao sam problema mozda zbog mene a mozda zbog tga sto sam imao zlocesto verziju
cuo sam da ce se moci skinut s micorsofovih stranica u travnju
ne vjerujem da ce RC biti free download. Ja imam 7edmicu od ranijih buildova, i nikad problema.
--------
JA koristim windows 7 vec 4 mjeseca. Imao sam do sad sve verzije windowsa od w98 i ovo je najbolji windows do sada.
Isplatit ce se dati svaki cent za original dvd. Ova je beta vec kao finalni proizvod.Vista nije niti sluga ovome niti nakon svih
silnih zakrpa i service packova.
bit ce free kao i beta
Ovo će možda biti prvi windowsi koje ću oriđiđi kupiti, ako ne za*eru stvar sa samo jednom aktivacijom
--------
bit ce free kao i beta
bit ce free kao i beta
jesam vam rekao da će biti free za sve
bit ce free kao i beta