Windows 7 pada, XP raste

poruka: 45
|
čitano: 6.270
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 pada, XP raste".
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 pada, XP raste
Sum_of_all_fears kaže...

Znači 14.6.2014. je kraj supporta. Do kada se može kupiti extended support (nešto sam čitao o tome da se može za starije OSeve tako riješit) i jel uopće ima ograničenja? Teško da si neka velika firma sa 200+ XP kanti može dopustiti prekid podrške.

E sorry ,lagao sam - datum je 8. 4. 2014.! Ali treba vidjeti direktno s MS-om za XP Pro SP3 za support!

Pogledaj ovdje! Bit će sigurno ponuda za extended support ,samo treba vidjeti koliko će se to isplatiti.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 22:52 (kizo2703).
17 godina
Windows 7 pada, XP raste

Jedini način na koji me je moguće natjerati da promijenim OS jeste eventualna odluka drugih softverskih proizvođača da prestanu programirati za XP ono što zaista volim i što mi treba - a sumnjam da će se to još dugo desiti.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Vrlo je jednostavno... Ako cijena podrške i održavanja u vremenu proširene podrške (rezervni dijelovi, sati admina...) prelaze cijenu novih PCja + VLK ili OEM licenci, očito da će se uzimati novi strojevi. Čemu trošiti novce na extended support, dijelove za PCje koji su lagano na izdahu (napajanja i diskovi pogotovo) i na ostale troškove vezano za to kad se za istu ili možda i manju lovu može uzeti sve novo. Ili čak ako bude skuplje, definitivno se isplati ako će biti manje gnjavaže, manje posla IT odjelu i manje natezanja oko dijelova. Aj nađi ATA disk danas i koja mu je cijena uopće...

XP nas je vjerno služio dugi, dugi niz godina i svaka mu čast na tome. Jedan od najboljih MSovih OSeva (al tek nakon par SPova, to se podrazumijeva {#}) i vrijeme je da se zamijeni sa novim sigurnijim i stabilnijim OSem.

rashomon kaže...

Jedini način na koji me je moguće natjerati da promijenim OS jeste eventualna odluka drugih softverskih proizvođača da prestanu programirati za XP ono što zaista volim i što mi treba - a sumnjam da će se to još dugo desiti.

Wait, what? Koji to točno softver ne radi na Win7? Ako su programeri tog rješenja lijeni portati na Win7, mislim da je vrijeme da se promijeni dobavljača tog softvera. Još ako ih se plaća za kakav support i nadogradnje... Krajnje je bezobrazno od njih da se drže XPa ko pijan plota a taj softver se može portati na Win7.

Lijenost, ništa drugo. Osim ako se ne oslanja na neke specifičnosti Win APIja.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 22:48 (Sum_of_all_fears).
17 godina
Windows 7 pada, XP raste

Drug, čitaj pažljivo... Ono što radim bez ikakve razlike se izvodi sa XP SP3 i sa 7 = ne dam lovu za 7 - kuiš? Nema nikakvog benefita u kupovini novog OS-a još uvijek... Umjesto toga skupljam lovu za Reason 6 koji će odlično raditi i sa XP-om...

Mislim i ne zamaram se s tim, ovdje postavljam ove poruke samo zbog konstantne inertnosti čuđenja, jer zaboga uvijek moraš imati najnovije jer je “bolje”, “nudi više opcija”... Ne moraš imati najnovije i nije nužno bolje... Imao sam sreću da detaljno i posve legalno isprobam win7 i zaključio da za mene i moje potrebe nema smisla...

I usput rečeno ne sjećam se kada sam imao sigurnosnih problema sa XP-om... Mislim da sam zadnju reinstalaciju imao prije 2 godine...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 23:00 (rashomon).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odgovor na citat kizo2703

Na čemu ti onda radiš? Na pisaćoj mašini??{#}

OS (Opereting System) je i bilo koja distribucija Linuxa ,Mac OS X ,Android ,iOS ,Symbian ,itd.

Ha ha ha, baš treba biti dovoljno deb... pa shvatiti poruku bukvalno kao ti. A šta mi ti to radiš sa OS-om? Kao da niko ne zna da mora biti instaliran OS na računar - to se podrazumijeva. Samo trenutno moj rad na OS je zanemarljiv. Pruža mi određene mogućnosti i konfigurisanja, a šta ja imam od njega? Bez programa koji su mi potrebni, a koje posebno instaliram, OS bi bio samo kanta, kostur, go - golcat.

Ovde sam trenutno više govorio o prebacivanju sa Windows XP na Windows 7. Što se toga tiče moje potrebe za sada zadovoljava i sam Windows XP, tako da za sada nemam neku potrebu da se prebacujem na Windows 7.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 0:06 (Tošo).
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Kao što ti je kizo gore napisao, 14.6.2014. ćeš morati prijeći na nešto novije (bio bi red, XP ima sada 11 godina) jer neće biti niti supporta niti updatea. Osim ako nećeš posebno platiti ili ćeš korisiti Windowse bez updatea što baš i nije najpametnija ideja. Win7 Home Premium košta ~700kn. To je 2kn svaki dan godinu dana. Kreni danas sa sakupljanjem...

pretjerujete s tom podrškom i update-om od microsofta,to više služi za skeniranje i detekciju ilegalnih windowsa,i sedmica i idući operativni sistemi se rade na tom principu
xp odlično radi bez sigurnosnih zakrpa ,problem je sa ostalim softverom i njihovom spregom sa microsoftom

16 godina
neaktivan
Tošo kaže...

Ha ha ha, baš treba biti dovoljno deb... pa shvatiti poruku bukvalno kao ti.

Quotam sam sebe:

''A ovakvi postovi ,dvije i pol godine nakon izlaska Sedmice i skoro 6 od Viste su .... {#}

Sorry ,ali istina je ! {#}''

Naravno da nisam ni mislil da ne radiš na PC-u ,zato cool down ,bro ,i nauči se kulturnom komuniciranju s ljudima!

seneka kaže...
pretjerujete s tom podrškom i update-om od microsofta,to više služi za skeniranje i detekciju ilegalnih windowsa,i sedmica i idući operativni sistemi se rade na tom principu

xp odlično radi bez sigurnosnih zakrpa ,problem je sa ostalim softverom i njihovom spregom sa microsoftom

Da služi samo tome ,nebi ni bilo ilegalnih Windowsa!!

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 0:19 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Odgovor na citat dd.inc

To što si ti informatički prilično nepismen, ne znači da su i ostali (a izgleda da niti ne radiš ništa previše pametno). OS se koristi i za druge stvari, osim otvaranja Word-a. Interakcija OS-a s programima, administriranje OS, iskorištavanje memorije, zaštita računala... puno stvari OS može olakšati.

Ono o čemu se ovdje priča je to da je nelogično da se uzima "novi" zastarjeli OS, kada možeš po istoj cijeni dobiti novi (a ne o tome da se zamjenjuju svi stariji OS-evi čim izađe novi, kako si ti to zaključio). Svako računalo staro par godina, može raditi s W7, tako da niti tu nije problem.

Ma nemoj mi reći {#}. Zahvaljujući tebi sada sam mnogo pametniji, nisam znao da se OS koristi za sve te stvari.

Što se tiče kupovine računara, hajde ti meni uzmi sada nov računar sa "novim" zastarjelim Windows XP-om? Ja ga trenutno ne mogu naći u prodaji, možda ima neki stari, koji se vuče od prije par godina, baš bi mi jedan dobro došao ili više njih.

A što se tiče računara, hvala bogu na ovima koje imam šljaka XP i za sada mi ne pada napamet da ih mijenjam sa Windows 7-micom. Ko zna, možda dok ovi pocrkaju (odu u penziju) i Windows 7 bude stari OS.

Što se tiče podrške slažem se ja da treba uzimati nove OS i da sve treba da bude pod garancijom, postoji za to više razloga. Ali što se tiče trenutne ekonomske isplativosti i stare kante se mogu gurati još uvijek, pa koliko izdrže. Svemu dođe kraj, bio to XP ili 7-mica ili nešto drugo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 0:25 (Tošo).
17 godina
odjavljen

Baš da bi bilo pametno pustiti nepokrpane SP3 na internet dok se na disku nalaze bitne informacije... Što vrijedi antivirus ako neki malware može upucati njegov proces kroz neku rupu u samim windowsima?

@Tošo - jesi ti čuo za downgrade opciju na novim konfiguracijama? Nisi.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 0:19 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Ne nisam :-)
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Baš da bi bilo pametno pustiti nepokrpane SP3 na internet dok se na disku nalaze bitne informacije... Što vrijedi antivirus ako neki malware može upucati njegov proces kroz neku rupu u samim windowsima?

ok,kažem samo da se malo pretjeruje,pratim nezakrpane na koje samo odmah instalirao ovaj mali program i većina je čista ,a rade se kojekakve gluposti na njima

16 godina
neaktivan
seneka kaže...
ok,kažem samo da se malo pretjeruje,pratim nezakrpane na koje samo odmah instalirao ovaj mali program i većina je čista ,a rade se kojekakve gluposti na njima

Kaj ti vrijedi taj mali program ,kad za 2 minute možeš ''aktivirati'' i ''legalizirati'' XP ,koji onda prolazi sve Genuine kontrole?!

Poanta ovdje nije uopće u tome ,nego da je XP ,bez obzira na sve zakrpe ,zastarljeli i rizičan OS pun sigurnosnih rupa!!

16 godina
Windows 7 pada, XP raste

Mislim a i znam da hrpa ljudi još ima prastare kompove nije ni čudo da se xp tako drži

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Kaj ti vrijedi taj mali program ,kad za 2 minute možeš ''aktivirati'' i ''legalizirati'' XP ,koji onda prolazi sve Genuine kontrole?!

Poanta ovdje nije uopće u tome ,nego da je XP ,bez obzira na sve zakrpe ,zastarljeli i rizičan OS pun sigurnosnih rupa!!

ja sam legalist{#},programčić je praktičan i kod uzimanja selektivnih updatea, a i za pogasiti kojekakve nepotrebne bedastoće
os je zastario, ali radi odlično

17 godina
neaktivan
Windows 7 pada, XP raste

xp legenda i dalje živi

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice