Windows 7 za netbookove

poruka: 9
|
čitano: 1.597
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 za netbookove".
17 godina
neaktivan
Windows 7 za netbookove

Ne znam da li je razlog osiromašenja verzije "skromne" karakteristike notebook-a (2 GB RAM-a, 160 GB HDD meni ne zvuči skromno) ili spuštanje cijene. Ako hoćeš full ferziju moraš da platiš full cijenu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 za netbookove

Kod netbooka nije problem u hard disku i RAM-u, nego u procesoru i grafičkoj kartici.

17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Kod netbooka nije problem u hard disku i RAM-u, nego u procesoru i grafičkoj kartici.

baterija nije problem? najveci problem proc i graf??? ajd vazi... 
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
klimama kaže...

U pravu si. Od kad sam na svom starom laptopu promijenio bateriju, Vista mi naprosto leti. A i Aero je konačno proradio. 
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 12:35 (klimama).
17 godina
Windows 7 za netbookove

To što grafička netbooka možda ne može da pokrene Aero nije razlog da se pravi posebna, osakaćena verzija operativnog sistema pošto je ova puna sasvim dovoljno pametna da ga ne uključuje ako se ne može izvršiti (ako je uopšte to jedno od ograničenja, nije da je tekst detaljan po tom pitanju). Takođe, nekom nekoliko godina starom laptopu tu nema pomoći, ali i Nvidia i AMD imaju spremne platforme za netbooke koje bez problema vrte Aero (a ovaj Win 7 se neće vremeplovom instalirati na stare uređaje nego će se isporučivati sa novima). Stvar je u tome da cena treba da ostane niska, a MS neće da da licencu ispod određene cene (što bi ih možda uvalilo i u nevolje jer već postoje pritužbe open source zajednice da MS Windows OEM-ovima nudi ispod cene) jer je dovoljno samouveren i smatra da će ljudi radije imati takav Windows nego Linux.

Što se primedbe vezane za bateriju tiče, činjenica je da isti notebook sa Vistom ima kraću autonomiju nego sa XP-om, tako da je baš i ne bih nazvao potpunom besmislicom (no ostajem pri tome da su glavni razlozi za ovo ekonomski).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
klimama kaže...
BugSU kaže...
klimama kaže...

U pravu si. Od kad sam na svom starom laptopu promijenio bateriju, Vista mi naprosto leti. A i Aero je konačno proradio. 
Nije mi jasno, koja je veze medju Viste i nove baterije. Kad laptop radi na bateriju, on automatski usporava CPU, ali kad je ukljucen preko adaptera, onda CPU bi trebao da radi na maksimalnoj brzini.
16 godina
neaktivan
Windows 7 za netbookove

na svom laptopu ja imam 1 gigaram i 368 mb grafičku intengrilanu može li mi primit windows 7 procesor 1.73 GHz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali i na bateriji se može ubrzati CPU

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
gamer2400 kaže...

na svom laptopu ja imam 1 gigaram i 368 mb grafičku intengrilanu može li mi primit windows 7 procesor 1.73 GHz

Radiće, samo ne znam da li će raditi Aero. Ako grafička podržava barem SM 2.0 onda da, u suprotnom ne.

EDIT: Počeću da verujem da ovaj forum posećuju izrazito napredni botovi, pošto je u poslednjih nekoliko dana opšta sposobnost razumevanja ironije na najnižem nivou ikada.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2009 20:07 (Ivan(4)).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice