Ne znam da li je razlog osiromašenja verzije "skromne" karakteristike notebook-a (2 GB RAM-a, 160 GB HDD meni ne zvuči skromno) ili spuštanje cijene. Ako hoćeš full ferziju moraš da platiš full cijenu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod netbooka nije problem u hard disku i RAM-u, nego u procesoru i grafičkoj kartici.
Kod netbooka nije problem u hard disku i RAM-u, nego u procesoru i grafičkoj kartici.
To što grafička netbooka možda ne može da pokrene Aero nije razlog da se pravi posebna, osakaćena verzija operativnog sistema pošto je ova puna sasvim dovoljno pametna da ga ne uključuje ako se ne može izvršiti (ako je uopšte to jedno od ograničenja, nije da je tekst detaljan po tom pitanju). Takođe, nekom nekoliko godina starom laptopu tu nema pomoći, ali i Nvidia i AMD imaju spremne platforme za netbooke koje bez problema vrte Aero (a ovaj Win 7 se neće vremeplovom instalirati na stare uređaje nego će se isporučivati sa novima). Stvar je u tome da cena treba da ostane niska, a MS neće da da licencu ispod određene cene (što bi ih možda uvalilo i u nevolje jer već postoje pritužbe open source zajednice da MS Windows OEM-ovima nudi ispod cene) jer je dovoljno samouveren i smatra da će ljudi radije imati takav Windows nego Linux.
Što se primedbe vezane za bateriju tiče, činjenica je da isti notebook sa Vistom ima kraću autonomiju nego sa XP-om, tako da je baš i ne bih nazvao potpunom besmislicom (no ostajem pri tome da su glavni razlozi za ovo ekonomski).
na svom laptopu ja imam 1 gigaram i 368 mb grafičku intengrilanu može li mi primit windows 7 procesor 1.73 GHz
Ali i na bateriji se može ubrzati CPU
na svom laptopu ja imam 1 gigaram i 368 mb grafičku intengrilanu može li mi primit windows 7 procesor 1.73 GHz