Eh, još kad bi na balkanu prepolovili cijenu tako da bude kao u ostalom civiliziranom svjetu, nebi se trabali brinuti za piratstvo....
A za 2 god xp bude potpuno nestao.
drago mi je jer je ovo stvarno dobar OS...
Koristio sam betu i RC neko vrijeme, i apsolutno moram pohvaliti neke Windowse. Međutim, do daljnjega sam na XP-u dok se ne pojave stabilni driveri za moj Digidesign hardver i softver; ne mogu si priuštiti da to ne radi apsolutno stabilno. Ali moram priznati da zavidim onima koji su već za stalno na Sedmici. Možda mi je to kazna jer sam se prije dvije i nešto godine zaletio kupivši Vistu...
Nabavio sam x64 Pro verziju za novu nabrijanu kantu s Xeonom, brdom memorije, Quadro grafom, brzim diskom, ono tip-top radna stanica, i moram konstatirati da se sučelje vuće ko krepana krava. Žalim za svakom sekundom rada na staroj kanti s C2D procom i XP-om. Ugasim Aero i ostajem u mutavom ružnom sučelju prepunom bugova koje ne radi ništa brže od Aera. Ovo je hrana za narod koji surfa i pije kavu usput, klika par puta u minuti, a tipkovnicu ne rabi, nikako za ozbiljan rad, nadasve ne za brzopotezne na mišu i koji peglaju 100 na sat po raznoraznim programima. Nadam se da će se s vremenom to srediti, iako nekako sumnjam. Zapravo niti ne očekujem neku promjenu u MS-ovoj filozofiji izdavanja poluproizvoda s kojima pokupe love ko u priči. Potplatili su 90% internetskih portala i IT siteova koji rade recenzije (u par sati, valjda). Ja ih zapravo razumijem. Idiokracija uzima sve više maha. Od mene neće dobiti ni kune u ovom životu za takvu robu, pokupovat ću jeftinu Vistu/XP na buvljaku od ekipe koja ju/ga je svojevremeno platila ko suho zlato. Barem su ti OS-ovi radili kako treba nakon par SP-ova i gomile zakrpa (iako bi mnogi htjeli dokazati da je Vista zadnje smeće). Pa se nek prodaje sedmica koliko se hoće. Ljut sam.
Nabavio sam x64 Pro verziju za novu nabrijanu kantu s Xeonom, brdom memorije, Quadro grafom, brzim diskom, ono tip-top radna stanica, i moram konstatirati da se sučelje vuće ko krepana krava. Žalim za svakom sekundom rada na staroj kanti s C2D procom i XP-om. Ugasim Aero i ostajem u mutavom ružnom sučelju prepunom bugova koje ne radi ništa brže od Aera. Ovo je hrana za narod koji surfa i pije kavu usput, klika par puta u minuti, a tipkovnicu ne rabi, nikako za ozbiljan rad, nadasve ne za brzopotezne na mišu i koji peglaju 100 na sat po raznoraznim programima. Nadam se da će se s vremenom to srediti, iako nekako sumnjam. Zapravo niti ne očekujem neku promjenu u MS-ovoj filozofiji izdavanja poluproizvoda s kojima pokupe love ko u priči. Potplatili su 90% internetskih portala i IT siteova koji rade recenzije (u par sati, valjda). Ja ih zapravo razumijem. Idiokracija uzima sve više maha. Od mene neće dobiti ni kune u ovom životu za takvu robu, pokupovat ću jeftinu Vistu/XP na buvljaku od ekipe koja ju/ga je svojevremeno platila ko suho zlato. Barem su ti OS-ovi radili kako treba nakon par SP-ova i gomile zakrpa (iako bi mnogi htjeli dokazati da je Vista zadnje smeće). Pa se nek prodaje sedmica koliko se hoće. Ljut sam.
Ha ha :D
Mene fascinira kako su to prvi windowsi koji rade odlično bez ijednog service packa.
Nabavio sam x64 Pro verziju za novu nabrijanu kantu s Xeonom, brdom memorije, Quadro grafom, brzim diskom, ono tip-top radna stanica, i moram konstatirati da se sučelje vuće ko krepana krava. ....
mozda te nesto drugo hebe.
moja iskustva i iskustva svih oko mene koji su na sedmici su potpuno drugacija. radi mi brze nego xp, stabilno i bez ikakvih problema (i ne, ne koristim komp "samo za igranje" i klikanje misem). pljuga quadro driveri?
bez uvrede.. ali nesto me ovo podsjeca na komentar koji sam nedavno vidio gdje se korisnik buni na sedmicu jer ne moze instalirati drivere za neki "egzoticni"/prastari hardveraj.
Isprobao tj. još ga uvijek koristim dok ne istekne licenca i ... još jedan poluproizvod od MS malo radi malo ne radi, kod mene neće još dugo jedino ako mi MS kupi novo računalo. Hebao ih aero koje smeche.
90 milijuna ? Pa da su za svaku dobili 1$ je ....
Nabavio sam x64 Pro verziju za novu nabrijanu kantu s Xeonom, brdom memorije, Quadro grafom, brzim diskom, ono tip-top radna stanica, i moram konstatirati da se sučelje vuće ko krepana krava. Žalim za svakom sekundom rada na staroj kanti s C2D procom i XP-om. Ugasim Aero i ostajem u mutavom ružnom sučelju prepunom bugova koje ne radi ništa brže od Aera.......
Isprobao tj. još ga uvijek koristim dok ne istekne licenca i ... još jedan poluproizvod od MS malo radi malo ne radi, kod mene neće još dugo jedino ako mi MS kupi novo računalo. Hebao ih aero koje smeche.
Dajte vas molim ne se*ite!!!!
Imam Sedmicu na HP Z600 ovdje na poslu ,i sve radi ko mahnito!!! Kupite si Mac ako niste zadovoljni ,ili se naučite raditi na PC-u!!
Ajme što si ga nas.ao, s poštovanjem.
Dajte vas molim ne se*ite!!!!
Imam Sedmicu na HP Z600 ovdje na poslu ,i sve radi ko mahnito!!! Kupite si Mac ako niste zadovoljni ,ili se naučite raditi na PC-u!!
word!
meni na TP r61i uz par virtalki i gro raznog sw isto radi bez ikakvih problema
U si se is*o možda i nemaš taj tvoj quadro i xenona i tak to možda izmišljaš toplu vodu al nea veze....windowsi 7 su po meni naj stabilniji windowsi koji su izašli iz microsofta....na xp-u koji god sp bio uvjek neka shranja i svaka 2-3 tjedna ajmo novi windows i kada sam upoznao ovog ljepotana sedmicu instaliro rc imo dok nije došlo vrjeme da je se rješim nabavio finalnu verziju tj. b7600 i kupio ali KUPIO licencu samo licencu od microsofta upiso ju kaže Windows je aktiviran i nikad problema s njime tako da ti malo izmišljaš toplu vodu a ona je izmišljena!
Imam ti ja doma orginal zapakirane Win 95 pa probaj njih instalirat, možda će ti oni biti zadovoljavajući...loooooooooool
Nabavio sam x64 Pro verziju za novu nabrijanu kantu s Xeonom, brdom memorije, Quadro grafom, brzim diskom, ono tip-top radna stanica, i moram konstatirati da se sučelje vuće ko krepana krava. Žalim za svakom sekundom rada na staroj kanti s C2D procom i XP-om.
Imao sam kantu od laptopa 1.66 c2d, dok se nije pojavila sedmica.
Sad imam Ferrari sa istom kantom
Ova 7-ica baš je dosadna.
Sve radi, lako se "zezne", ma baš je monotona.
Nadam se, da će SP 1 donjeti malo nestabilnosti.
http://www.bug.hr/forum/topic/windows/era-windows-xp-a2003-2010-napokon-zavrsila/48663.aspx
što vi mislite...
U si se is*o možda i nemaš taj tvoj quadro i xenona i tak to možda izmišljaš toplu vodu al nea veze....windowsi 7 su po meni naj stabilniji windowsi koji su izašli iz microsofta....na xp-u koji god sp bio uvjek neka shranja i svaka 2-3 tjedna ajmo novi windows i kada sam upoznao ovog ljepotana sedmicu instaliro rc imo dok nije došlo vrjeme da je se rješim nabavio finalnu verziju tj. b7600 i kupio ali KUPIO licencu samo licencu od microsofta upiso ju kaže Windows je aktiviran i nikad problema s njime tako da ti malo izmišljaš toplu vodu a ona je izmišljena!
Reči ču samo tri riječi za ozbiljan posao najstabilniji i najbrži OS (CAD, programi za vektorsku i "raster" grafiku): Vista x64 Ultimate.
Ja imam 5 godina stari komp - Pentium4 3.0, 2 GB rama, GF 7600gt... i sve radi super, manje-više jednako brzo kao i na XP-u. Tako da neznam na kakvim kompjuterima se vama to tako vuče kao krepano i slično...
Ovdje se govori o stabilnosti OS-a, a ne raznoraznih programa. Ja se inače bavim CAD-om, i nešto malo rasterskom grafikom (Photoshop), i ti programi su otprilike jednako stabilni na Visti, XP-u ili 7-ici...
Ovdje se govori o stabilnosti OS-a, a ne raznoraznih programa. Ja se inače bavim CAD-om, i nešto malo rasterskom grafikom (Photoshop), i ti programi su otprilike jednako stabilni na Visti, XP-u ili 7-ici...
Programe sam samo naveo kao sredstvo koje koristim za kruh svagdašnji i na kojem OS, mislim, da sam bio dovoljno jasan jer mi je pun kufer izjava tipa "7 je zakon a Vista je sranje" koristim oba: Vista na "moj PC" a 7 na Toshiba laptopu i nisam nikad imao problema sa Vistom dok prije na XP (doduše 32 bitnim) lagana muka samo pokretanje više programa odjednom, "explorer stop responding", itd.
Pa svi Windowsi do sada su nakon par zakrpi postali sasvim solidni. Pa tako i Vista. Ja gledam na 7-icu samo kao nadograđenu Vistu i to je to... Ali 7-ica je od početka bila vrlo upotrebljiva, i to je dobra stvar.
Što se grafike tiče, neznam za tebe, ali ja radim u AutoCAD-u nekih 12-13 god (Još od Win95). I znaš šta se u međuvremenu promjenilo? Ikone u AutoCAD-u su postale ljepše. Windowsi su dobili prozirne prozore. Razina produktivnosti je ostala ista.
Što se grafike tiče, neznam za tebe, ali ja radim u AutoCAD-u nekih 12-13 god (Još od Win95). I znaš šta se u međuvremenu promjenilo? Ikone u AutoCAD-u su postale ljepše. Windowsi su dobili prozirne prozore. Razina produktivnosti je ostala ista.
Promijenilo se ovisno kaj radiš, radim u Map 3D (trenutno) i promjena definitivno ima posebno u tom 12-13 godišnjem razdoblju. A produktivnost: ipak je sad brže i jače (hardware) pa lakši "rendering" pa lakše implenetacija vektorske grafike u raster i obratno. Mislim napredak je ipak napredak. A prozirnost prozora to je za djecu kaj se deru "7 je zakon!!!" i to je glavni razlog da sam reagirao, nisam više mogao čitati gluposti i ortodoksnu vjeru u marketinške trikove MS.
neki dan sam stavio 7-icu,stvarno je dobra kao što govore,sa xp mi je novi laptop radio kao kanta,sad već radi kako treba
Ja se divim ljudima koji stave novi OS na komp i za par dana govore kako je super :-) Neka, neka, naučit će se s vremenom procjenjivati OS, i ja sam nekad bio mlađi i nadobudniji. Kako postajem stariji, i kako imam sve više posla koji trebam obaviti računalom, postajem sve brži u radu i zahtjevniji, a Windowsi sve mutaviji. Čitam komentare na moj prvotni osvrt kako neznam ovo, neznam ono, kako nisam podesio ovo, ono... Al nema veze, ljudi vole biti vidoviti. S računalima sam pod haubom od doba ZX-a, C64 i Amige, navozikao sam se po assemblerima i svemu što je slijedilo, opčenito podzemlju svih tih mašina kroz sve te silne godine, živim s kompovima od jutra do jutra, pa se nekako ipak smatram mjerodavnim da popljujem nešto što jednostavno globalno nevalja. Evo trivijalnih gluposti na sedmici. 2x22" monitor na Nvidia 8800GT grafi. W7 x64. Zadnjih nekoliko drivera za x64 W7/Vistu jednostavno nema akceleracije Aera na primarnom izlazu (monitoru) - prozori cukaju kod pomicanja, alatne trake poput Rocketdocka i sl. imaju jittera kod animacije ko u priči. Prastari Vistin driver radi bez problema, al onda nema CUDA podrške, DXVA u banani itd. Po par foruma čitam o istim problemima, lijeka nema. Nadalje, EVR renderer u DVBVieweru i Mediaportalu svako malo proizvode cukanje DVB-T-a, HD filmova, ma čega got. Na Visti cukanja nema. Zanimljivo. VMR9 donekle radi veselo na semici, a na Visti radi savršeno. Ajmo dalje. Koliko je vas kopiralo fileove s Linux kante il neke kante sa Serverom 2k3, XP-om ili sl. na W7 stroj preko gigabitne mreže koristeći sambu ili NFS (za Linux) ? I kakvo je vrijeme konekcije po defaultu ? Kakve su brzine s brzim hardovima ? AutoCAD 2k9 se pod Aerom vuće ko crknuta krava. OK, što dalje idu s verzijama to je tužnije po pitanju sučelja i njegovog odziva kad se radi brzopotezno. Netko je spomenuo da je produktivnost ista. Da, nažalost, ista, ako ne i gora. Tucet printera po kancelarijama nema drivere za sedmicu, pa se neki mogu prijaviti eventualno s alternativnim driverima nekih drugih printera, a sve skupa završi bez opcija za fino uštimavanje printera, kalibracije i sl. Mutavluk Aera i GUI-a ide i korak dalje. Na par mi se kanti događa da Firefox i još neki programi ne otvaraju Save dialog svaki put :-) Na jednoj kanti firefox 3.6 zašteka na svakom siteu koji traži autorizaciju. Friend ima ATI-evu grafu i TV out mu se krvi napio na sedmici. Šogoru ne rade kamera i scanner, nema drivera. Roba relativno novijeg datuma. Dva ISDN modema x64 sedmica neće ni pomirisati, zadalo glavobolje da nije normalno (remote servisno spajanje van mreže koja blokira potrebne portove). Adobe Flash odrađuje fade in/out na nekim siteovima s vidljivim sync problemima, probano na desetak kanti s najrazličitijim hardwareom. Na Visti problema nema. Čitao sam negdje na nekom forumu, čovjek je odradio svu silu testova brzine sučelja, odziva, lagova itd., i ispalo je da je XP neusporedivo brži od sedmice, čak je i vista bila osjetno brža. Diskutiralo se tamo o tome dosta. Mogu ja ovako do jutra, al nije mi sad cilj nekoga uvjeravati u nešto. I nije da nema kanti koje sam vidio na kojima sedmica radi sretno, samo se na tim mašinama uglavnom surfari ili su mali kućni media serveri, bez previše "undergrounda". Uglavnom, da skratim priču, kao i kod svakog OS-a do sad ponavlja se pravilo o čekanju barem prvog SP-a i nešto zakrpa. U novije me vrijeme fasciniraju ovakvi napisi oko kojih sad diskutiramo, pa kad se već pjevaju epovi i hvalospjevi nek se čuje malo i o problemima.
BTW, da sad ne editiram gornji post, zaboravio sam napisati, vjerujem kako masu problema izazivaju raznorazni driveri, nesređeni i neprilagođeni third party programi i tako to, ali tek sve to skupa čini jedan OS iskoristivom radnom okolinom.
Ako Bog da,u ponedjeljak i ja idem na Windows 7 Utimate!
nakon puno pohvala upućenih za novi OS ne mogu ostati ravnodušan i bar ga ne probati.Očekujem da će mi se svidjeti,jedva čekam da ga instaliram.
BTW, da sad ne editiram gornji post, zaboravio sam napisati, vjerujem kako masu problema izazivaju raznorazni driveri, nesređeni i neprilagođeni third party programi i tako to, ali tek sve to skupa čini jedan OS iskoristivom radnom okolinom.
I bolje da ne diraš prethodnu kobasicu ,po onome kaj si i kak napisal rijetko tko će uopće imat volje i živaca to čitati!!!!
Ovo boldano govori sve - tu MS i Windowsi ,pa ni dragi Bog ne mogu pomoći!!!!
Nisu oni krivi kaj Nvidia i mnogi drugi otežu ili nisu sposobni napraviti drivere kak spada!!! Jel u cijelom tvom tekstu 99 posto problema je u hardveru i driverima!!
I daj molim te ,vrati se na XP i učini nas i sebe sretnijima!!
Fantastičan OS puno bolji od Viste,XPa se nikad neću odreći(valjda).