Win-Win za Nokiju i Microsoft

poruka: 167
|
čitano: 29.188
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Win-Win za Nokiju i Microsoft".
18 godina

malo smo osli offtopic

ali evo ja cu sad spomenit

kad mi je prika ueza ajFon 4 nije ni znao da se aplikacije ne ugase pritiskom na glavnu tipku vec da ih je dolje iz "taskbara" potrebno izgasit

lik je koristio sve aplikacije na ajFonu i imao ih sve ukljucene (mislim nekih 30-tak) i nije uopce znao da su ukljucene

jedino sto mi se pozalio da mu se aplikacije  "ukljuce" bas tamo odakle je izasao (igre konkretno :P) i da mu nekad zna zatrzat.

I da da znam. Znam da to nije pravi multitasking, ne onakav kakav ga ima Symbian, i da ce se nakon restartiranja iPhona također neke aplikacije naci u mogucnosti da ih pokrenes odakle si zadnji put stao. Sto je teoretski nemoguce ako su sve bile u RAM-u.

Ali sto tebe kao krajnjeg korisnika briga za to? Pa nije ni mene koji programiram za ajFon, a ne znam sto bi trebalo mucit to krajnjeg korisnika. Pa mene kao korisniku je najbitnije da ja mogu pokrenit Skype i MSN u pozadini. Uz to otvoriti neku stranicu u Safariu ali kako ne vatam 3G na selu, onda ga stavit u pozadinu dok se sve to ne otvori. Usput stavit i texas hold-em u pozadinu jer sam bas malo prije folda i neda mi se cekat da dode red na mene i lipo bacit koju na Mega Jump dok se sve to vrti u pozadini bez brige oce li sta zapet, zablokat ili slicno. I naravno u bilo kojem trenutku prišaltat se na drugu aplikaciju ili otvorit jos koju. I sve to u trenutku, odnosno dok s ene izvrsi ona fensi animacija slajdanja.

Eto to je za krajnjeg korisnika mobilnog uređaja multitasking. Ništa više, ništa manje.

A Symbian^3, a pogotovo S60v5 to nemaju. Ne toliko dobro kao iOS.

www.stripovi.tk

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Win-Win za Nokiju i Microsoft
ansha kaže...
grimyHR kaže...
Danny_HR kaže...

Ni ja ne moram čekati da se ponovno pokrene i sve se prebacuju trenutno. Također rade ono što im je zadano ako treba.

O čemu ti pričaš? Očito nemaš pojma o čemu, jelda?

Daj mi samo reci, jesi li i kada probao multitasking na iPhone 4 ili nekom od Android uređaja?

jesam

i sta da radim ako sam upravo skinuo rar arhivu na iphone i zelim ju raspakirati na C:\ disk? i to u pozadino stovise...

Grimy zasto stalno pises o onome o cemu nista ne znas? Kakvo cekanje pri prebacivanju izmedju taskova na iphoneu4??? Ne bulazni...

A ovo sta spominjes sam na iphoneu radio prije vise od 2 godine...

nis daj onda ime aplikacije koja moze baratati raznim arhivama, jer imam frenda sa iphoneom koji me to pitao prije 2-3 mjeseca a nisam uspio nis nac, ne da sam i pretjerano trazio

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina

rar i mobitel :)

Znas zasto najvise volim svoj mobitel? Zato jer ima wifi hotspot i tethering. Divota. Ukljucim wifi, 3g je ionako nonstop on jer imam brdo prometa ukljucenog u cijenu, stavim laptop na stol i surfam. Nema mazohizma u vidu drkeljanja po mobitelu, izvodjenja cuda za koje mobitel nije predvidjen i slicno. Eto, zato volim svoj mobitel :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
tnakir kaže...

Znas zasto najvise volim svoj mobitel? Zato jer ima wifi hotspot i tethering. Divota. Ukljucim wifi, 3g je ionako nonstop on jer imam brdo prometa ukljucenog u cijenu, stavim laptop na stol i surfam. Nema mazohizma u vidu drkeljanja po mobitelu, izvodjenja cuda za koje mobitel nije predvidjen i slicno. Eto, zato volim svoj mobitel :)

wp nema cak ni to

18 godina
grimyHR kaže...

...

nis daj onda ime aplikacije koja moze baratati raznim arhivama, jer imam frenda sa iphoneom koji me to pitao prije 2-3 mjeseca a nisam uspio nis nac, ne da sam i pretjerano trazio

nek momak upise RAR u App store trazlicu i dobit ce vise programa, mislim da se svi placaju barem 99 centi, ali tako ti je to kod iOS-a, sve se placa :D

sad sam sinja da ima jedan free: Download manager, otvara rarove (i druge arhive) koje skines s weba, mejla i slicno, ali free verzija ti dopusti da samo 10 fajlova spremis na iPhone

www.stripovi.tk
16 godina
protjeran
grimyHR kaže...

iFile sa Cydie. Genijalna aplikacija i must have za ozbiljnije usere. File manager sa root accessom i mogucnoscu otvaranja/kreiranja/kopiranja/modificiranja/shareanja svega zivog, pa tako i .rar fileova.

17 godina
protjeran
ivoleko kaže...
grimyHR kaže...

...

nek momak upise RAR u App store trazlicu i dobit ce vise programa, mislim da se svi placaju barem 99 centi, ali tako ti je to kod iOS-a, sve se placa :D

sad sam sinja da ima jedan free: Download manager, otvara rarove (i druge arhive) koje skines  s weba, mejla i slicno, ali free verzija ti dopusti da samo 10 fajlova spremis na iPhone

hvala, budem mu rekao, neznam kak on onda nije uspio nac, al iskreno se ni ne cudim

17 godina
protjeran
ansha kaže...
grimyHR kaže...

iFile sa Cydie. Genijalna aplikacija i must have za ozbiljnije usere. File manager sa root accessom i mogucnoscu otvaranja/kreiranja/kopiranja/modificiranja/shareanja svega zivog, pa tako i .rar fileova.

hvala, aj da si i ti jednom od neke koristi

al mislim da od ove nista jer ga nije htio jailbreakat

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 20:44 (grimyHR).
17 godina
odjavljen
grimyHR kaže...

btw, dokaz da je petricu ocito zivotna misija pljuvanje po symbianu: http://www.bug.hr/bugtv/nokia-c3/684.aspx

ako cete pazljivo poslusati sta prica, na nokiji c3 se nalazi zastarjeli symbian s40 {#}... i on recenzira mobitele, za poluditi

Ne trudi se ispraviti krivu Drinu. Isti fail je napravio i tu: http://www.bug.hr/bolex/nokia-x3-02-touch-and-type/95339.aspx Čovjek ili ne čita komentare svojih članaka ili je toliko zabrijao da je Series 40 Symbian da ga nitko ne može razuvjeriti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
grimyHR kaže...
tnakir kaže...

wp nema cak ni to

Ima... jako jednostavan override... :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
hrvooje kaže...

prije bih rekao 2xwin za microsoft kad čovjek pogleda dolje popis tvrtki. pad dionica za 14% i prosvjedi radnika nisu naznaka ushićenja nakon dobrog posla.

link na in memoriam: microsoft's previous strategic mobile partners

Nešto mi ekipa učestalo leti iz Googlea van. Bit će da su slike onih šarenih ureda samo slika za javnost. Netreba nikad zaboraviti da je Google u biti marketinška firma a znamo što joj je kao takvoj posao - prodati muda pod bubrege.

Kako su dobro složili ADT, doduše jednostavno ja ne mogu vjerovati da ga oni tamo koriste nebi me čudilo da se ubijaju tamo.

17 godina
SasaFrr kaže...
hrvooje kaže...

prije bih rekao 2xwin za microsoft kad čovjek pogleda dolje popis tvrtki. pad dionica za 14% i prosvjedi radnika nisu naznaka ushićenja nakon dobrog posla.

link na in memoriam: microsoft's previous strategic mobile partners

Nešto mi ekipa učestalo leti iz Googlea van. Bit će da su slike onih šarenih ureda samo slika za javnost. Netreba nikad zaboraviti da je Google u biti marketinška firma a znamo što joj je kao takvoj posao - prodati muda pod bubrege.

Kako su dobro složili ADT, doduše jednostavno ja ne mogu vjerovati da ga oni tamo koriste nebi me čudilo da se ubijaju tamo.

Da zaboravio sam napisati da je multitouch point handling u 2.1 harkodiran - neznam kaj bi trebao još spomenuti, neznam kako je u višim verzijama al po onom što se vidi u SDK.u osjetljivost na >2 dodira nije niti teorija.

18 godina
neaktivan

otvoreno pismo vlasnicima dionica uputila su devetorica vlasnika dionica tražeći da ih podrže da uđu u upravni odbor i promijene strategiju nokije i dogovor s microsoftom.  

nokiaplanb.com

no zatim navode kako odustaju jer:

After reviewing the feedback we’ve received from investors on our Plan B, we have decided not to carry on with it.

In the last 36 hours we were contacted by hundreds of individual shareholders (owning anywhere from 10 to 400,000 Nokia shares) pledging to support us by proxy voting or by personally attending the AGM.

Nevertheless, the responses that we received from institutional investors were not encouraging. These institutions have a fiduciary responsibility to their customers and are legally bared from supporting radical initiatives like seating a bunch of kids on the board of directors. If they do not agree with Nokia’s plans, they are better off simply divesting and putting their money in other companies that better fit their investing strategy (which is exactly what they have been doing).

We also realized that by the time our Plan B would kick in, most remaining software talent in Nokia would have already left the company, so it would be really an uphill battle to pick up things from there.

dionice su od onda pale za 24%, jer ljudi koji se ne slažu sa ovom strategijom prodaju svoje dionice. što znači da je stephen elop (bivši  microsoftov direktor business divisiona) u par tjedana srozao 1/4 finske firme.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 12:25 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
hrvooje kaže...

otvoreno pismo vlasnicima dionica uputila su devetorica vlasnika dionica tražeći da ih podrže da uđu u upravni odbor i promijene strategiju nokije i dogovor s microsoftom.  

nokiaplanb.com

no zatim navode kako odustaju jer:

After reviewing the feedback we’ve received from investors on our Plan B, we have decided not to carry on with it.

In the last 36 hours we were contacted by hundreds of individual shareholders (owning anywhere from 10 to 400,000 Nokia shares) pledging to support us by proxy voting or by personally attending the AGM.

Nevertheless, the responses that we received from institutional investors were not encouraging. These institutions have a fiduciary responsibility to their customers and are legally bared from supporting radical initiatives like seating a bunch of kids on the board of directors. If they do not agree with Nokia’s plans, they are better off simply divesting and putting their money in other companies that better fit their investing strategy (which is exactly what they have been doing).

We also realized that by the time our Plan B would kick in, most remaining software talent in Nokia would have already left the company, so it would be really an uphill battle to pick up things from there.

dionice su od onda pale za 24%, jer ljudi koji se ne slažu sa ovom strategijom prodaju svoje dionice. što znači da je stephen elop (bivši  microsoftov direktor business divisiona) u par tjedana srozao 1/4 finske firme.

Moraš imati na umu da su dioničari Nokije dioničari i Symbiana. Prema tome imali su prilike ovo spriječiti. Da je izbačena nova verzija Symbiana nebi se ovo dogodilo. Mogao si im i ti pomoći. Linux juzeri su tu da se pomažu i rade jedin za druge ne...

18 godina
neaktivan
SasaFrr kaže...
Moraš imati na umu da su dioničari Nokije dioničari i Symbiana. Prema tome imali su prilike ovo spriječiti. Da je izbačena nova verzija Symbiana nebi se ovo dogodilo. Mogao si im i ti pomoći. Linux juzeri su tu da se pomažu i rade jedin za druge ne...

odluka uprave možda nije bila jednoglasna, ali odluka se i dalje može donijeti. ako se npr. 49% njih ne slaže, sigurno da svojim djelima mogu utjecati na cijenu dionice. ovo o pomaganju ne bih komentirao, jer mi se čini kao trollanje.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
18 godina
neaktivan

sad zvuči loše po nokiju ali ja sam optimističan i dalje ... 

A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

sad zvuči loše po nokiju ali ja sam optimističan i dalje ... 

ja sam isto. Svi su proizvođači mobitela više manje odustali bili od proizvodnje softvera - jedino se Nokija držala.

Doduše ima par projekata al nisu nisu toliko eksponirani (npr. Samsung)

Jednostavno trebalo je odlučiti dal ići dalje u rizik s Symbianom ili preuzeti neki drugi OS.

Kako Android je uhodan već kod drugih proizvođača uzeli su WM koji bi kroz neko vrijeme mogao biti dobar i ono što nije manje važno - razvoj aplikacija za njega bi mogao biti lakši jer Microsoft pazi na programere i njihovo zadovoljstvo

(doduše kod Linux.a nema tko paziti pa ....)

Čitao sam tu neke usporedbe Eclipse, IntellIdea i Visual Studio - pa to nema veze s vezom. Ne osporavam da ekipa ima nekog (malog) iskustva u prva dva alata ali  po ovom što su pisali u Visual Studiju nemaju definitvno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 16:58 (SasaFrr).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice