malo smo osli offtopic
ali evo ja cu sad spomenit
kad mi je prika ueza ajFon 4 nije ni znao da se aplikacije ne ugase pritiskom na glavnu tipku vec da ih je dolje iz "taskbara" potrebno izgasit
lik je koristio sve aplikacije na ajFonu i imao ih sve ukljucene (mislim nekih 30-tak) i nije uopce znao da su ukljucene
jedino sto mi se pozalio da mu se aplikacije "ukljuce" bas tamo odakle je izasao (igre konkretno :P) i da mu nekad zna zatrzat.
I da da znam. Znam da to nije pravi multitasking, ne onakav kakav ga ima Symbian, i da ce se nakon restartiranja iPhona također neke aplikacije naci u mogucnosti da ih pokrenes odakle si zadnji put stao. Sto je teoretski nemoguce ako su sve bile u RAM-u.
Ali sto tebe kao krajnjeg korisnika briga za to? Pa nije ni mene koji programiram za ajFon, a ne znam sto bi trebalo mucit to krajnjeg korisnika. Pa mene kao korisniku je najbitnije da ja mogu pokrenit Skype i MSN u pozadini. Uz to otvoriti neku stranicu u Safariu ali kako ne vatam 3G na selu, onda ga stavit u pozadinu dok se sve to ne otvori. Usput stavit i texas hold-em u pozadinu jer sam bas malo prije folda i neda mi se cekat da dode red na mene i lipo bacit koju na Mega Jump dok se sve to vrti u pozadini bez brige oce li sta zapet, zablokat ili slicno. I naravno u bilo kojem trenutku prišaltat se na drugu aplikaciju ili otvorit jos koju. I sve to u trenutku, odnosno dok s ene izvrsi ona fensi animacija slajdanja.
Eto to je za krajnjeg korisnika mobilnog uređaja multitasking. Ništa više, ništa manje.
A Symbian^3, a pogotovo S60v5 to nemaju. Ne toliko dobro kao iOS.

... i on recenzira mobitele, za poluditi