Win-Win za Nokiju i Microsoft

poruka: 167
|
čitano: 29.216
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Win-Win za Nokiju i Microsoft".
18 godina
neaktivan

Po mojem mišljenu, ovaj tekst je napisan s previše optimizma glede udruživanja Nokie i Microsofta...Skoro kao plaćeni oglas..{#}

Moj PC  
24 9 hvala 0
17 godina
protjeran

Kolko ja znam HTCu je svejedno.... i WP7 i Android su im u asortimanu i u obije platforme imaju vrhunske uredjaje visokih performansi...

Moj PC  
10 0 hvala 0
18 godina

Anssija Va"njokija"   LOL

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
RE: Win-Win za Nokiju i Microsoft
Ja mislim da je i ovo osudjeno na propast kao i svaka zatvorena platforma osim Apple-a koji se prodaje samo zato sto je Apple.
17 godina
neaktivan

Žao mi je vas kompleksaša što nemožete biti komforni s svojim mobitelima. Em neće antena, staklo, ne vidim na suncu, nemogu pisati u vožnji, ne mogu ovo, nemogu ono.

Ja 3 i pol godine nosim jedan te isti mobitel, Nokia 6300. Služi tek za poziv/poruku/provjeri mail na putu. Samo sam jedanput promjenio bateriju(nije mogla nego "samo" 2 dana).

Ko mogne na svome "smartphonu" prije od mene iskucati poruku, prije od mene nazvati nekog, ja ću mu kupiti još jedan isti. Sve ti baba džaba. Kompleksi nižih vrijednosti. Opet ne hebete više od onih koji nosaju "stare" mobitele. Ako i hebete, nije to radi mobitela.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 13:32 (Smooth Operator).

38 7 hvala 0
18 godina
Riker kaže...

Po mojem mišljenu, ovaj tekst je napisan s previše optimizma glede udruživanja Nokie i Microsofta...Skoro kao plaćeni oglas..{#}

vjerovatno i jest. s obzirom da se u njemu ne spominje potop nokiinih dionica.

15 godina
neaktivan
Riker kaže...

Upravo se prijavih u ovom forumu da bi upravo to napisao "sponsored by Microsoft & Nokia!" {#}

Ali bio si brži! ;)

Od kuda taj optimizam da će svi koji imaju iPhone & Android ... sada odmah preći na "MnokiaS" ?!?! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 13:37 (DjangoFromFarAway).
18 godina

još jedan u nizu tema...

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Žao mi je vas kompleksaša što nemožete biti komforni s svojim mobitelima. Em neće antena, staklo, ne vidim na suncu, nemogu pisati u vožnji, ne mogu ovo, nemogu ono.

Ja 3 i pol godine nosim jedan te isti mobitel, Nokia 6300. Služi tek za poziv/poruku/provjeri mail na putu. Samo sam jedanput promjenio bateriju(nije mogla nego "samo" 2 dana).

Ko mogne na svome "smartphonu" prije od mene iskucati poruku, prije od mene nazvati nekog, ja ću mu kupiti još jedan isti. Sve ti baba džaba. Kompleksi nižih vrijednosti. Opet ne hebete više od onih koji nosaju "stare" mobitele. Ako i hebete, nije to radi mobitela.

Tis malo puko...

naravno da je stari mobitel bolji za pisanje, narocito pisanje u kretanju(voznja bicikla, auta, setnja) i to nitko ne psori... zato se ja i duboko nadam da ce SE izdati androida u kucistu SE P1i...

i naravno da bateirja dulje traje,,, pa na mom SE k750i je trajala i po 5 dana uz normalno koristenje...

ali ovo sto ti pricas nema smisla s temom :)

18 godina
neaktivan

uh, volio bih znati po čemu je win moderniji od androida i iOS a ... što je to što ga čini tehnološki naprednijim? 

A.

18 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni uopće ne izgleda preoptimistično, dapače, već dugo vremena pričam o ovome kao najlogičnijem koraku za obe tvrtke i nije mi jasno zašto im je ovoliko trebalo, tako da mi ovo uopće skoro pa i nije vijest. Ne možeš uopće zamislit koliko poslovnih korisnika ne želi mijenjati svoje Nokie za razne džidže, koliko god bile "zastarjele" jer osnovne poslove obavljaju odlično, stanu u džep, a mobilni toster baš i nije potreban svakome.

Zadrži li se robusnost Nokijinih uređaja i iskoriste mogućnosti WP7 platforme koja se u startu najbolje snalazi sa uslugama i softverom jedine tvrtke koja proizvodi sve što je potrebno za obavljanje posla (MS), sky is the limit. Naravno, djeca i ljubitelji gadgeta koji su sami sebi svrha uvijek će kupovati nešto drugo, mislim da na taj segment tržišta ovo partnerstvo ni ne cilja previše.

17 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Tis malo puko...

naravno da je stari mobitel bolji za pisanje, narocito pisanje u kretanju(voznja bicikla, auta, setnja) i to nitko ne psori... zato se ja i duboko nadam da ce SE izdati androida u kucistu SE P1i...

i naravno da bateirja dulje traje,,, pa na mom SE k750i je trajala i po 5 dana uz normalno koristenje...

ali ovo sto ti pricas nema smisla s temom :)

Ima stari s hypom koji stvaraju ti mobiteli, dakle ima veze i s ovom vijesti oko proizvođača mobitela i platforme.

Pun je forum tema o tim mobitelima i svi brane svoje. Itekako da ima veze. BUGovci hvale Winse, ove fanboyi iPhone, pa open-source opet svoje.

Alo, Prika! Ja san šareni artikal
Karton I plastika, lip san ka slika
Povoljna prilika, na šarenoj stalaži
u šarenoj ambalaži, jer tako san ti draži
Nisan ti potriban, al ne beri brigu
Kupi me I ulaziš u nagradnu igru
Navuci dres, dobro nam doša
treniraj u ekipi “Izdresiran potrošač”
Mozak ti masiram. Psihologija je zakon
Reklamom budin tvoj primarni nagon
Koriste me zato gola ženska tila
A uz sex mi je mila I obiteljska idila
Totalna san pila, od tebe pravin debila
Sada san crven, lani bija san lila
Tvoja psiha je predmet korekcija
Sta cekas!? Stigla je nova kolekcija!

ref: Šareni artikal, karton I plastika
Crven, zelen, žut, kupuj ka lud

Ja sam šareni artikal, lip sam ka slika
Nije bitna kvaliteta, samo etiketa
*
Praznimo police i punimo kolica
I osmijeh blista s naših lica
Cijena je niska, totalno sniženje
Ovo je akcija za naše smirenje
*
Trajen dulje, peren bjelje, bolji nego prije, bolje brijen
A od sada brže I jeftinije
u novoj ambalaži, I ovo lito na plaži
Uz mene ide I poklon, samo me potraži
Triba me imat svaka kuća
Kvaliteta nisan neka, pa me kupi dva za svaki slučaj
kad se pokvarin odma me baci
Trči kupi novo, popravljaju samo čudaci
Pa se baci u šoping, to je tvoj doping
Kupi nove krpe, stare baci na hrpe
I onda kad san štetan, budi sretan
Jer sadržin I lijek protiv sebe, ja san perfektan
zajeb, laž, pljačka, McSraćka
Al tu je zastavica, kapa I igračka
Još malo pa nestalo, navali, nahrupi
Znan, teško je odolit na : “Mama! Ovo mi kupi!”
*
Ja znan, ne možeš odoljeti
Ja znan, želiš me imati I voljeti
Ja znan, želiš me imati u posjedu
Zato kupi me, kupi me, kupi me
Nahrupi u grupi, u grupi se
Takmiči ko više kupit će
Ja san ti potreban, ja ti zaista treban
Uzmi me I plati idući tjedan
Uzmi me na dug, nema kamate
Uzmi me na otplate, uzmi me na rate
Jednostavno, prosto, dolazin poštom
Pitaš pošto? U kešu sniženje 15 posto

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 13:47 (Smooth Operator).
18 godina
neaktivan
TranceMight kaže...

Tis malo puko...

Jel netko u nokiji ili MS u patentirao neke uber baterije pa da će odjednom trajati dulje nego prosječnom telefonu sa velikim ekranom i Tsom? Utopija.

A.
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

uh, volio bih znati po čemu je win moderniji od androida i iOS a ... što je to što ga čini tehnološki naprednijim? 

Oho jel to netko brani android?ili sam nesto krivo shvatio;)

18 godina

Nažalost,  prije dvije godine kupio sam Nokiu, izdvojio sam samo 500Kn za nju, no, nakon mjesec dana korištenja, rekao sam si da mi je to zadnja. Bio sam zagriženi Nokia fanboy. N95 me u to vrijeme uopće nije oduševio. A kombinacija MS i Nokia je za mene pametna odluka jer sada znam da ga više neću ni poklonjenog.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

večina stvari o microsoftu su plačeni oglas na bug.hr 

početnici ili napredni posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com i naučit čete više o linuxu
15 godina
protjeran

Već vidim patch utorak za Nokia mobitele {#}

Drago mi je.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
kach kaže...
artfull kaže...

Oho jel to netko brani android?ili sam nesto krivo shvatio;)

Ne nego autor članka predstavlja MSov proizvod kao tehnološko napredniji pa me zanima kojim se tehnologijama i inovacijama stavlja iznad uspješnijih Androida i iOS a .

A.
17 godina
neaktivan

R.I.P. Symbian

Trebali su te ubiti davno {#}

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 14:05 (Random.).

1 6 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slazem se,to i mene zanima;)Svi dizu wp7 u nebesa a nije ni do koljena androidu ili iosu.Po nekim osnovnim funkcijama koji fale u wp7 symbian je bolji nego to smece.Trebaju jos jako jako puno doraditi taj os da bude u rangu s konkurencijom.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Osobno, nekako mi cili taj hype oko svih smatfona izgleda glupavo i služi za izvlačenje para od tehnofrikova koji moraju imati zadnji krik mode.

Ko što je neko reka u komentaru prije, mobitel služi za : call, sms i eventualno email.

Smartfonovi nisu ništa drugo osim statusnog simbola, osjetljivi su, baterija traje kratko, tipkanje na ekranu je sporije od klasičnog itd. i zašto ih ljudi imaju? Radi prestiža….

Ako neki manadžer ima neki HTC  s kojin na putu provjeri mail i vidi da mora brzo sastavit ponudu, ne se boj,  taj isti ima i skupi laptop su svon skupon autu na kojen će to napisat i poslat, neće ozbiljnije stvari radit na mobitelu.

A ako na laptopu radi ozbiljne stvari  to znači da na mobitelu radi neozbiljne stvari i ako mobitel služi za neozbiljne stvari onda izgleda da nema smisla trošit pare na skupe smartfonove, ali za tog menadžera itekako ima smisla potrošit pare na take spravice čisto radi prestiža, zamisli, poslovni sastanak sa nekim bajama iz internacionalnih firmi a on se javi na poziv sa nekon staron nokion…

Jasno mi je zašto menadžer ima smartfon, al običan puk nerazumin….

Pola plaće za smartfon i te šeme.

Pa onda opravdavaju svoje ulaganje sa nekin aplikacijama  koje ko služe ljudima, al u stvari služe gubljenu vrimena…

Moj PC  
9 8 hvala 0
18 godina
Smooth Operator kaže...

Malenim dijelom si možda u pravu - i to kada pogađaš onu grupu ljudi koji imaju smartphone, a koriste ga kao i svaki drugi glupphone uz dodatak igranja. Međutim postoje i oni kojima je smartphone uvelike olakšao svakodnevnicu i situacije koje si naveo kao negativne su ništa drugo nego situacije i ovise o pojedinačnim potrebama i upotrebi, a prednosti si preskočio. Zašto bi nekom bilo bitno prije tebe poslati poruku ili nazvati nekog? Zar te dvije-tri sekunde razlike zbilja mogu biti tako važne da se poslovni čovjek odrekne mailova, popisa zadataka, sinhroniziranih kaledndara i podsjetnika i korporativnih bilješki i kontakata. Naravno ti tu ne vidiš prednosti i za tebe tu koristi nema jer si takav tip korisnika koji nema potrebu za istima. Druga kategorija korisnika su oni koji od mobitela žele zabavu i razonodu, pa bi treća, četvrta bile negdje između, a na kraju dolaze i od tebe spomenuti kompleksaši kojih sigurno ima velik broj ali nikako ne opravdava generaliziranje. Trpanje svih u kategoriju kompleksaša je, malo je reći, neobjektivno već i poprililčno zatucano jer bi drugi o tebi mogli opravdano imati mišljenje koje nalikuje ovom: "On i njegova Nokija, najbrži na divljem zapadu, haha".

17 godina
neaktivan
s_zlikovski kaže...

...i ako mobitel služi za neozbiljne stvari onda izgleda da nema smisla trošit pare na skupe smartfonove.

I "neozbiljne" stvari mogu biti veoma žedne za resursima.

Što se tiče Win7, ta mobilna verzija mi nikako ne paše. Sve je nekako prepojednostavljeno i pretamno.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Super Enterprise Edition, AutoCAD 2011, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
protjeran
artfull kaže...

glupav UI :)

16 godina
neaktivan

Moš prominit boju ne se  boj {#}, al i povjest je pokazala da obično microsoft pusti druge da budu inovativni i onda ulože ogromne sume para i resursa da kopiraju ili kupe neke ideje i na kraju naprave nešto šta obično bude ne loše...

18 godina
neaktivan

osobno ne koristim microsoftove proizvode i izbjegavam da ijedna moja kuna ode u tom smjeru, al ne mogu reći da proizvodi nisu dobri. svaka konkurencija googleu, appleu, htc-u itd. može biti samo plus za krajnjeg korisnika. pozdravljam poštenu tržišnu utakmicu

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
eh jesu se usrećili sa windowsima :)) sretno im bilo. RIP symbian.

2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
TranceMight kaže...
artfull kaže...

glupav UI :)

neznan, meni je homescreen natpran aplikacijama glupav

a razlog zasto je wp7 naprediniji od androida i ios

je isti razlog zasto su ta dva naprednija od wp7

tu sam samo radi vijesti o apple-u
18 godina
s_zlikovski kaže...

Osobno, nekako mi cili taj hype oko svih smatfona izgleda glupavo i služi za izvlačenje para od tehnofrikova koji moraju imati zadnji krik mode.

Ko što je neko reka u komentaru prije, mobitel služi za : call, sms i eventualno email.

Smartfonovi nisu ništa drugo osim statusnog simbola, osjetljivi su, baterija traje kratko, tipkanje na ekranu je sporije od klasičnog itd. i zašto ih ljudi imaju? Radi prestiža….

Ako neki manadžer ima neki HTC  s kojin na putu provjeri mail i vidi da mora brzo sastavit ponudu, ne se boj,  taj isti ima i skupi laptop su svon skupon autu na kojen će to napisat i poslat, neće ozbiljnije stvari radit na mobitelu.

A ako na laptopu radi ozbiljne stvari  to znači da na mobitelu radi neozbiljne stvari i ako mobitel služi za neozbiljne stvari onda izgleda da nema smisla trošit pare na skupe smartfonove, ali za tog menadžera itekako ima smisla potrošit pare na take spravice čisto radi prestiža, zamisli, poslovni sastanak sa nekim bajama iz internacionalnih firmi a on se javi na poziv sa nekon staron nokion…

Jasno mi je zašto menadžer ima smartfon, al običan puk nerazumin….

Pola plaće za smartfon i te šeme.

Pa onda opravdavaju svoje ulaganje sa nekin aplikacijama  koje ko služe ljudima, al u stvari služe gubljenu vrimena…

I sve to ti si zaključio sa svoje kruške? Dobro ti ide pisanje o tome kako ti ništa nije jasno nema šta. Ova priča sa laptopom i skupom autu isto, samo si falija, nisi pokrio ove koji se voze u svojim avijonima ko ja pa si osta nedorečen ;). Kako ti zapravo sve to nerazumiš onda sve to napisano mačku o'rep.

OK na stranu sve - velikim dijelom ste u pravu ali ako čovjek ima para ko mu ih brani trošit na šta god želi? Mi jesmo malo zatucana nacija, ali nekad smo iz istih razloga kupovali automobile i svima je bilo normalno da iza 10og u misecu nema ništa za ručak jer je rata za auto došla na naplatu, a sad je malo stislo pa se kupuju mobiteli. Ipak je to korak naprijed... prema totalnom samouništenju ;). 

Ali glupo je ovako generalizirat zbog onih koji se stvarno koriste tehnologijama, jer tvoj dida sigurno isto takvo mišljenje ima o mobitelu pa mu se ti iz druge sobe smiješ. O računalima da ne govorim, a šta će ti ti mejlovi, interneti i igrice, na kraju i tvoje pisanje po forumu? Zar nije to obično gubljenje vrimena? ;)

15 godina
neaktivan

Nokia and Microsoft Press Conference
tu sam samo radi vijesti o apple-u
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 14:41 (apoteka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice