Vladavina gadgeta

poruka: 44
|
čitano: 9.877
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vladavina gadgeta".
16 godina
protjeran
Vladavina gadgeta

Apple-ovi mobilni proizvodi su porez na bedake kako bi se reklo. Kupi skupi gadget da bi kupio još brdo aplikacija koja ga čini funkcionalnim.

I uopće ne vidim potrebu ljudi da stalno uz sebe imaju takve stvari (izuzev mobitela s pristupom mailu), jer tako se pretvaraju u zombije ovisne o internetu i ostalim glupostima povezanim s njime. Na to se lako nadoveže i lakša kontrola masa preko novih šljaštećih stvari. Glavno je da su zabavljeni, a ne vide da su u biti kontrolirani.

Osobno koristim računalo (internet) samo kod kuće i na poslu. Nisam lud da nosim još to van kad želim biti u društvu pravih ljudi ispijajući pravu pivu i roštiljajući pravo meso.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vladavina gadgeta

Tis garant pravi čovjek, u kojem kola prava pravcata krv. 100% imaš i prave osjećaje Izlanuo se

Nepostoji porez na budale već samo tržišna niša.

Apple nije kriv što radi mobilne uređaje, i mislim da nije uredu bacat na njega ono što se veže za sve slične proizvode, a to je ovisnost o internetu i tehnologiji. Sasvim druga domena nego o čemu se ovdje raspravlja koliko se meni čini.

18 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
artfull kaže...
Dakle nova mantra nije Apple is doomed nego Mac is doomed. :) Gle, ima petnaest i vise godina da je Jobs rekao if I was Apple Ceo ( to kad nije bio, jel ) I would milk Machintosh for what it is still worth and move on to next big thing. Citiram iz sjećanja pa me nemojte hvatati za riječ doslovno. Al to je to.

Machintosh? A?

Nes' ti Apple fana koji nezna niti ime napisati ispravno!

ispričavam se, očigledno nisam vrijedan, Jobs mi to ne bi oprostio :D Zapravo Macintosh se u zadnjem desetljeću toliko rijetko koristi, sad je samo Mac.

Što se komentara i osvrta na komentar tiče, neznam što bih rekao. Mac i OSX su sasvim dobro pozicionirani, prodaju se bolje nego ikada i imaju bolji rast od prosjeka industrije. Apple je relativno malena firma po ljudskim potencijalima ( u odnosu na HP, MSoft, Sony, Nokiu, i sve s kim se ne natječe ) i ne može se koncentrirati istovremeno na toliko linija proizvoda a da drži kvalitetu i inovativnost po kojoj su čuveni. Već su opasno tanko razvučeni po fronti. Morali bi zaposliti dodatne ljude ( eto nekidan su uzeli exPalmovog notifications UI dizajnera :) )  što onda traži dodatnu organizaciju a onda je sve teže da i dalje funkcioniraju kao do sad, tijesno pod Jobsovom čizmom. 

S druge strane iOSa ne bi bilo da nema OSXa i desktopa. ( iOS je zapravo OSX ). iPhone je nastao kad je Jobs uvidio iskoristivost touch interfacea kojeg su razvijali za OSX tablet ... etc ... jedno je sa drugim povezano i neraskidivo. 

A.
16 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

To je na neki način istina sa macom nema šanse da apple konkurira windowsima

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Vladavina gadgeta

Cloud computing nece zamijeniti bas nista. Kao sto su predvidjali da kad padnu cijene laptopa da ce to unistiti desktop racunala. Toncy, mozes biti spokojan, macosx ne ide nigdje :)

Dan kad ce se nesto promijeniti u appleu je dan kad ce Jobs otici u vjecna lovista. Posto nema dva takva lika, vjerovatno ce apple poceti tonuti kao sto je zaronio kad je Jobs prvi puta otisao.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

http://www.wired.com/wired/archive/5.06/apple.html

zanimljivo štivo sad nakon 13 godina :D

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 23:24 (artfull).

1 0 hvala 0
18 godina
Vladavina gadgeta

OSX je mrtav, zivio iOS.

e.......

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta

Slažem se. Kako se stvari kreću ništa se ne zna što će biti za 5 godina. Predlažem svim ljubiteljima Steve Jobsa da pogledaju D8 na All things Digital. Tamo Stevan jasno i glasno govori ovakve indikacije

http://video.allthingsd.com/video/d8-steve-jobs-onstage-full-length-video/70F7CC1D-FFBF-4BE0-BFF1-08C300E31E11

...nije zlato sve što sja...
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 0:02 (Monk3).

0 0 hvala 0
18 godina
Buffer Overflow kaže...

Osobno koristim računalo (internet) samo kod kuće i na poslu. Nisam lud da nosim još to van kad želim biti u društvu pravih ljudi ispijajući pravu pivu i roštiljajući pravo meso.

Laprdaš. Koliko često roštiljaš, a koliko često koristiš Internet?

Ja jednom tjedno roštiljam i na to ode cca 3-4 sata druženja. A ostatak tjedna razmjenjujemo mailove, sms-ove, razgovaramo 'na daljinu'. Za roštiljanje ne kupujem svako malo gradele, a za Internet je bolje što noviji uređaj. Ili ne misliš tako?

Na iPod-u nisam još kupio ni jednu aplikaciju (iako neke koštaju 4-5 kuna), a imam bar 100 free igrica i raznih aplikacija. Pa neću palit valjda kompjuter da vidim vremensku prognozu ili najnovije sportske rezultate. A kad sam doma, ne palim niti iPod - imam TV sa pristupom Internetu. Vrijeme gadgeta tek dolazi - internet (i jednostavna zabava) u svemu, odmah i jednostavno - a ne kompjuter.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 6:52 (shkval).
18 godina
shkval kaže...
Buffer Overflow kaže...

Laprdaš. Koliko često roštiljaš, a koliko često koristiš Internet?

Ja jednom tjedno roštiljam i na to ode cca 3-4 sata druženja. A ostatak tjedna razmjenjujemo mailove, sms-ove, razgovaramo 'na daljinu'. Za roštiljanje ne kupujem svako malo gradele, a za Internet je bolje što noviji uređaj. Ili ne misliš tako?

Na iPod-u nisam još kupio ni jednu aplikaciju (iako neke koštaju 4-5 kuna), a imam bar 100 free igrica i raznih aplikacija. Pa neću palit valjda kompjuter da vidim vremensku prognozu ili najnovije sportske rezultate. A kad sam doma, ne palim niti iPod - imam TV sa pristupom Internetu. Vrijeme gadgeta tek dolazi - internet (i jednostavna zabava) u svemu, odmah i jednostavno - a ne kompjuter.

1x tjedno gradelajes... blago ti se :) I kupujes svako malo gradele :))))))))

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta
52 rostilja godisnje :D sjajno!!! :D
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
kinsif kaže...
52 rostilja godisnje :D sjajno!!! :D

Zapravo sam falia, zadnja dva-tri mjeseca je skoro svake subote i nedjelje. I uvijek imam iPod kod sebe (uz mobitel, naravno), a i svi drugi koji su na roštiljanju imaju neku 'spravicu'. Kad se (stariji) čovjek malo zamisli, rekao bi da je to bolesno. Ali nije, to je danas sastavni dio života. Gadgeti su svugdje i bit će ih još više. O tome ni ne razmišljam, dođe mi k'o čitat i pisat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.6.2010 19:27 (shkval).
18 godina
neaktivan
Vladavina gadgeta
ma da svakako, ja se osobno ne bi mogao vratiti na neki mob a da nije smartphone (ili iphone ili android konkretno)!
prekorisno je! ljudi kao komentiraju "samo vam je radi zabave, a zvat i slat poruke moze i noki 3210", ali nekako su meni glavne stvari postale i mail, i net (sto kaze neko iznad, prijavis ispit na faxu, pogledas raspored predavanja, raspored baseva, vremensku prognozu, mozes saznati neki dobar trik za rostilj dok se zar sprema :) di je neka dobra pivnica ako nisi u svom gradu, di se dobre cure skupljaju :D), i gps i jos x dobrih aplikacija, tako da ne vidim sto bi to moglo zaustaviti gadgete u svom rastu posto su jednostavno prekrisne spravice a nakon te koristi pruzaju i zabavu sto svakako ne treba odbaciti!
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Miro kaže...
Evo link na jedan malo stariji tekst na sličnu temu (i sa istim zaključcima):

http://www.bug.hr/ostav/mala-oda-desktopu/89975.aspx

Cool

amen!

:D

Nova poruka