Visokoškolovani računalci

poruka: 10
|
čitano: 5.954
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Visokoškolovani računalci".
17 godina

A tko je od strane FER-a dodijelio certifikat i tko uopće ima to pravo? Fakultetsko vijeće, koje je najviši organ, nije.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Visokoškolovani računalci

ponavljam se..

sve  to lijepo zvuči, ali gospon nožica mi baca sumnju na cijeli taj studij..

17 godina
neaktivan

Koliko smo mogli pročitati, studijske je programe vrlo detaljno revidirao FER, i na kraju izdao certifikat kvalitete.

Možda je to Odbor za upravljanje kvalitetom koji je stalno radno tijelo Fakultetskog vijeća.

Prasak, djeluješ informirano pa na osnovu čega tvrdiš da to nije Fakultetsko vijeće?

http://www.4shared.com/dir/4815938/2498b501/sharing.html
17 godina
neaktivan

Gospon nožica ??

edit:  a dekan ... ok Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 13:40 (elephant).
17 godina
neaktivan

oni na sajtu govore ljudima kako mogu nastaviti na diplomski, ali lukavo izbjegavaju odgovor na pitanje  GDJE. jer se stječe dojam (i jedan moj frend to actually misli) da se kasnije može prebaciti na diplomski na FER ili FOI, što nije istina.

s druge strane znanstveni studij spominju u kontekstu općih znanja i nečega što nije upotrebljivo za posao (kao što su prije govorili za gimnazije). sve u sve - prodaja diploma za velke pare ljudima koji nemaju vremena/ne žele studirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, dobro, ne znam za ovu Visoku školu pri Algebri, ali imaš Veleučilište u Velikoj Gorici, smjer Održavanje sustava (ili tako nešto) gdje su lijepo iznjeli mogućnost nastavka studija, tj. diplomski na FOI-u (ne i na FER-u).

Mislim ako oni imaju tu mogućnost ... Algebra će ju definitivno dobiti. I to na FER-u i FOI-u.

Tek je počela s radom (mislim na Visoku š. za primj. rač.) .. stvari bi se trebale uhodati te ako se nastave certificirati od FER-a slaba je mogućnost da na FER-u ne odobre nastavak.

A cijene.... Na po meni "stupid" studiju pri POU u ZG-u cijena godine je 20.000. Oni će biti menađeri komunikacija ili marketinga.

Što dobivaju za tih 20K? Ništa osim diplome. Nema certificiranja, nema dodatnih praktičnih radova, nema literature. Plati i sjedi 5!!

Visoka škola za novinarstvo isto tako košta 30 i neš tisućica. Za tu lovu oni imaju mogućnost već od prve godine sudjelovati u radu kojekakvih uredništva i upoznati se s praktičnim dijelom na licu mjesta. BTW, ne nude kreditiranje s počekom od 4 god.

Eto, usporedbe radi.

I mislim da će ovakvih škola biti sve više, bit će sve skuplje i za par godina ćemo se lupati po glavi što nismo iskoristili ovu (skupu) ali ipak priliku.

Voljela bih da me netko demantira jer učimo dok smo živi :-)

17 godina
neaktivan

Veleučilište u VG ne može na FOI. Može samo TVZ i VŽV (Varaždinsko) i PITUP (stručni studij samog FOI-a).

Pri tome je potreban razlikovni semestar od 30 bodova koji NE ulaze u kasnije bodovanje, te prosjek 3.5.

Za potvrdu ovih informacija (a i ostalih) provjerite sajtove od FOI i FER-a, a ne od raznoraznih školica i veleučilišta.

http://www.foi.hr/CMS_home/firstpage/2008/04/uvjeti_na_dipl_sa_vele.pdf

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 16:46 (funat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa to ti ja mogu reci Nacionalno vijece pri agenciji www.azvo.hr  Odjel za visoko obrazovanje, a sama agencija je dio Ministarstva Kulture etc etc Smijeh zapravo direktni link na aktivnosti bi ti bio http://www.azvo.hr/Default.aspx?sec=37

nadam se da je sada jasnije ako nije pojasnim još više o tome Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 17:36 (Sammy).
17 godina
neaktivan
funat kaže...

Veleučilište u VG ne može na FOI. Može samo TVZ i VŽV (Varaždinsko) i PITUP (stručni studij samog FOI-a).

Pri tome je potreban razlikovni semestar od 30 bodova koji NE ulaze u kasnije bodovanje, te prosjek 3.5.

Za potvrdu ovih informacija (a i ostalih) provjerite sajtove od FOI i FER-a, a ne od raznoraznih školica i veleučilišta.

http://www.foi.hr/CMS_home/firstpage/2008/04/uvjeti_na_dipl_sa_vele.pdf

Da li je zaista moguće da na svom sajtu samo tako lažu.
Možda to nije sveučilište no svejedno mislim da si takav kiks ne bi priuštili.
Tako glupi pretpostavljam da nisu.
Osobno ne pohađam to veleučilište ali kolega (tj. dvojica) su pri upisu na treću godinu. Tvrde da je istina, osim što je potrebno položiti razliku cca 6 komada nelakih kolegija.
Pa otvorite pdf i čitajte (ako koga zanima uopće, a trebalo bi, jer upućuje na takvu praksu i u budućnosti).
Navedeni su odmah ispod PITUP-a, na koji sam btw između ostalih upisana pa i tamo čujem o tome.

Edit: Ovaj link na odluku s FOI-a je od 15. travnja 2008. a s velikogoričkog od 15. srpnja. Pretpostavljam da se stvari iz dana u dan mijenjaju.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 21:50 (elephant).
17 godina
neaktivan

mislim da si je VVG nešto zamislio, što ne pije vodu.

FOI je poprilično strog u kriterijima, i meni nisu (dok nisam napisao x molbi) htjeli priznati 3 položene matematike s FER-a i programiranje, već su tražili da dodatno polažem te kolegije. na kraju sam se sa pojedinčnim profesorima našao na pola puta.

ako je FOI donio odluku koga pušta, a koga ne, onda je ta odluka konačna dok se ne donese nova.

ako FOI tvrdi da se mogu upisati TVZ, VŽV i PITUP, onda to znači da te babe na referadi neće ni pogledati kad im doneseš diplomu splitskog i velikogoričkog. i koliko znam (za splitsko), to se provodi, jer je frend odustao od upisa (traže da krene od 1.godine).

s druge strane, ako imaš vezu, pa ti dekan formalno odobri upis na tvoju zamolbu, to je drugi par rukava i o tome se više manje šuti. ali slobodno odi na referadu FOI-a, spomeni onim dvijema tetama VVG, i samo će ti pokazati prstom na kat gdje je ured dekana, da se s njim dogovoriš.

s treće strane - stručni studij nije sveučilišni. NIKAD neće biti prijelaza po automatizmu (jer se ni sa druge godine frizerske ili turističke strukovne ne može u jezičnu gimnaziju po automatizmu). samo se radi o tome koliko će koja ustanova tolerirati takve stvari (to ovisi o raspoloživom kadru i koliko im para fali). po mojim informacijama, na FOI se upisalo manje od predviđenog broja studenata, pa će ekipu s raznih školica možda primati iz čistog očaja. ali problem je što se uvođenjem i doslovnim provođenjem bolonje na FOI, izvanrednima lomi svaka mogućnost studiranja, jer se od ove godine (još nepotvrđeno) broj rokova reže na 1 u veljači, 2 u srpnju i 1 u rujnu, što čini nemogućim polaganje 12 ispita koliko ih u prosjeku ima po godini, bez da si barem 8 od njih kolokvirao i položio vježbe.

dakle ako si išao na veleučilište jer si zaposlen, diplomski na FOI će ti biti pakao. ako si išao na veleučilište jer si mali bogatun i ljenčina, pa oćeš diplomu s manje učenja, onda je (priznajem) ta metoda (šverc direktno na diplomski tako da se zaobiđu paklene matematike i strukture na FER/FOI) moguća.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice