Sječam se koliko je taj effekt bio izražen kad se kazeta u videoteci izlizala, ali tad nije bilo interneta ili kabelske pa nikome nije puno smetalo.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zanimljiva stvar definitvino ću je probat
HipsTube xD
Najgore kod tih kazeta je bilo što je neki majmun s prljavom glavom, zaprljao i glavu na tvojem videu.
eh koliko sam vrtio onu sipkicu za tracking ... placevi su otpadali :)
usporedivo s stelanjem glave na commodoreu :)
dobra stara vremena
"Molimo premotajte kasetu"
Nekad premotaj molim a danas please seed.
Nekad premotaj molim a danas please seed.
a dobra ti je ova :-)
Sjećam se doba kada su videoteke bila mjesta okupljanja sa frendovima, po pola sata, do sat,
razgovor o pogledanim filmovima i planiranjem koje ćemo filmove pogledati za ovaj vikend.
2+1 gratis, ako podigneš u subotu, možeš vratiti u ponedjeljak.
Od svakog filma dostupnog u videoteci je postojao po jedan primjerak, ako je blockbuster,
onda najviše 3, u nekim boljim videotekama 5.
Filmove koje smo tada pogledali su nam značili mnogo više nego ovi današnji koji su nam dostupni na bacanje.
A i filmovi su bili bolji.
Uvjek sam obožavao jednu videoteku gdje je gazda posjedovao jedan "ferrari" koji je bio zapravo
uređaj za premotavanje kazeta, pa je svaku kazetu po zaprimanja po potrebi premotao,
tako da su njegove trake bile A1 stanje, i uvjek premotane.
Moj prvi VHS recoreder - Phillips, ne sjećam se točno modela, 2 glave, radio je 13 godina, i onda se počeo konstantno kvariti,
ili nije mogao premotavati unatrag, ili se zblesao kod playanja traka koje su bile veće od 160min itd.
Poslije njega sam imao još par, ali kratko, svi su bili loši. Zadnji VHS mi je bio LG sa 6 glava, up to triple time recording,
dakle 240 x3 = 720min = 12h - kvaliteta jedva podnošljiva, ali služilo je samo kada po 2 tjedna nisam bio doma,
a htio sam snimiti određene emisije. Isprogramiram VHS za 14 dana unaprijed, 12h mu je bilo dovoljno za sve.
Danas je to sve tako jednostavno i bezbolno - torrent - ali isto tako, izgubio se "gušt" u isčekivanju dali je sve OK
snimljeno, dali je serija kasnila zbog reklame pa je kraj odrezan itd itd.
Eto, za vikend ponovno pogledati obaveznu lektiru - Be kind rewind
prošli tjedan sam bio sam doba i učio za neki test iz književosti; otvorim neku sporednu ladicu u dnevnom boravku i nađem 10-15 VHS kazeta - jako dobro služe kao domino ploče
kod mene za par dana ide glomazni otpad i jučer sam u čišćenju bacio 30ak kazeta u smeće.. par njih ostavio a Nokiin VHS čuvam za ukras :)