ako koga interesuje na BAR codu na prvoj s lici pise:
TMLA09
:)
ako koga interesuje na BAR codu na prvoj s lici pise:
TMLA09
:)
Zanimljivo je da se netko odlucuje za ulaganje u ovakav sustav koji je prilicno zastarjeo a pogotovo u trenutku booma geolokacijskih usluga, gps itd... Mislim da i Microsoft ima razvijen slican sustav vec duze..
Koga zanima naprednije rjesenje iza kojeg stoji hrvatska tvrtka moze pogledati na www.terrestrica.com koja je bazirana na Mobycon geolokacijskoj platformi..
Sve 5, ali koliko god riješenje bilo "zastarjelo" bitno je da obavlja funkciju dobro i po mogućnosti jednostavno za korisnika, zar ne? Zanemarimo činjenicu da je free WiFi u Hrvatskoj izvan nekih urbanijih sredina slabo viđena zjerka i ostajemo na problemu GPS-a i njegove točnosti.
Netko me želi uvjeriti da aplikacija koja okida na temelju GPS receivera u mobilnim telefonima ima dovoljnu geo točnost da mi pokaže informacije o npr. nekom restoranu? Baš dok ja prolazim kraj njega? Stvarno?
U tom mi se svijetu markeri kao na Venecijskom primjeru čine funkcionalnije riješenje, koliko god to radila nečija konkurencija.
pa najstvarnije i provjereno :) ... naravno da gps tocnost ovisi o vise faktora i da u urbanim podrucjima je greska veca i zbog refleksije i eventualno slabije "vidljivosti" satelita ali ovdje se ne trazi tocnost u 1-2m tako da u vecini slucaja sustav funkcionira odlicno... Takodjer, ne obiljezava se tocka nego se moze obiljeziti cijelo podrucje oko objekta.. tj tocno recimo put kojim gost dolazi... a jos jedna stvar je sto mozes saznati sve o objektu bez da fizicki posjetis lokaciju.. itd ...
Meni osobno je taj sustav za jucer... i ne smatram ga konkurencijom sustavima koji koriste gps,web i mobile tehnologiju...
Samo što se danas uspješnost mjeri ne po geek faktoru tehnologije koja se koristi nego po tome da li se proizvod ili usluga mogu prodati. Recimo Windowsi su po svojim riješenjima kaskali za MacOS-om, nekim komercijalnim Unix-ima u to vrijeme i čak nekim djelom za AmigaOS-om, ali ih to nije spriječilo da postanu dominantni. U prijevodu: "Možeš prodati ne samo proizvod od jučer nego i do prekjučer ako je marketing i lobiranje dobro". Ako još proizvod funkcionira, super, ali je ponekad i to samo opcija.