Već planovi za novi Golf

poruka: 32
|
čitano: 3.409
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Već planovi za novi Golf".
14 godina
Re: Već planovi za novi Golf
southy kaže...

Kad sam vidio naslov mislio sam da se radi o nekim informatičkim inovacijama u samom auto, nešto tipa konzola sa Windows 9 ili slično ;-). Sam sadržaj članka mi se nikako ne uklapa u bug.hr jer nije to ta tematika, a za konkuriranje auto portalima ipak članak nije dovoljno kvalitetan.

Ovaj dio diskusije koji se razvio oko Golfa je vrlo zanimljiv iz aspekta što svi imaju neku pritužbu na Golf, a od tih koji se najviše žale pitanje da li ga je netko uopći vozio, a od tih tko ga je "vozio". Mene oduševljavaju likovi koji odu na sajam ili na internetu vide slike i ne mogu prestati hvaliti npr. neku novu Kiu ili Hyundai i odmah kažu da je to mnogo bolji auto, a nikad ga nisu ni primirisali, a kamoli vozili. Da bi nečije mišljenje u pogledu auta imalo težinu treba godišnje odvoziti bar 20 tisuća km. Osobno sam vozio velik broj auta srednje klase (segment "C") i Golf kao auto je definitivno klasu iznad Opela, Renaulta, Peugeota, Citroeana, Toyote, da ne spominjem Fiat, Hyundai, Kiu,... Posljednju Mazdu nisam baš ni vidio, a još manje vozio pa ne mogu usporediti, no iskreno ne vjerujem da su napravili takav iskorak da bi preskočili Golfa, a cjenovno nisu mnogo jeftiniji. Kad voziš godišnje 35-40 tisuća km možeš zaboraviti Hyundai i30 ili Kiu Ceed jer uz to što su motori po karakteristikama iz 90-ih auto će nakon vremena od 5 godina amortizacije biti za otpad.

Novi motori (po performansama i potrošnji), mjenjač, preciznost volana, kvaliteta izrade i dorađenost detalja, pouzdanost su u rangu skupljih auti tipa Mercedes, BMW i Audi i ta razlika u cijeni koja se plati u početku se na kraju vrati. Isto tako, što se potrošnje tiče, nijedan auto koji sam sad vozio nije se držao ni približno deklarirane potrošnje, dok je kod Golfa to gotovo identično onome što piše u specifikacijama. Agilnost u vožnji i ubrzanja (i među-ubrzanja) sa manje deklariranih konja u odnosu na Renault, Peugeot, Fiat, Toyotu sa dvocifreno više konja je neusporedivo bolje. Stanje unutrašnjosti na Golfu nakon 200 tisuća km izgleda gotovo kao novo, kod franckuskih auti nakon 50 tisuća počnu otpadati šrafovi od polica, vrata su pohabana, koža sa volana se guli. Mogao bih tako još nabrajati razlike koje su evidentne, no onaj tko je ikad vozio to zna i sam, a klinci koji žive u pogrešnim uvjerenjima i mišljenje im formira propaganda sa portala (i marketing) morat će sami doći do tog zaključka (ako provode vrijeme za volanom, ako ne onda imaju sreće da ne moraju o tome brinuti).

Iiiii, točno o ovome govorim kada kažem da VWovce nemaju moć kritičkog razmišljanja kad dođe do automobila. Ništa ne valja osim VW. Hvala što si dokazao moju tvrdnju. ;)

BTW, dva accenta iz 98., 99. (prva generacija), jedan i dan danas vozi bez ikakvog kvara, jedino promijenjen auspuh, nema hrđe, ništa, a drugi je isto tako, samo što ga je pred 4 godine vlasnik odlučio prestati servisirati, pa dok se ne raspadne. Vozio je i dalje nakon 2 godine tak ali ga je onda riješio. Ko Golf 2. ;)

I pročitaj moj doljnji post, vozio 2 generacije Polo-a, 4 generacije VW, i bio vlasnik Golf-a 2. 

17 godina
neaktivan
Već planovi za novi Golf

Kakav sramotan članak za BUG, možda je vrijeme da se prebacim na neku drugu tiskovinu!!!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice