Uzlet Linuxa na poslužiteljima

poruka: 64
|
čitano: 11.985
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzlet Linuxa na poslužiteljima".
16 godina
neaktivan
RE: Uzlet Linuxa na poslužiteljima

Nisam ni rekao da postoji takva tvrdnja, samo sam htio istaknuti koliko je praktican za servere u odnosu za desktop. ;)

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
18 godina
neaktivan
A gle ne mozes za sve biti skoro pa savršen :)
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
protjeran

Vi govorite kao da su ovi sa certifikatima debili a ovi bez "sve znaju".

Logika: Cemu vozacke dozvole kad ima toliko ubica za volanom.

2 0 hvala 0
18 godina
eevek kaže...
Reče i ostade živ.

Ne postoji bolji i ne vidim odakle vam uopće ideja da je ijedan OS bolji od drugoga kao server OS.

Kako ne vidis, pa lijepo je receno da je Linux besplatan.

Zasto bi dao $469 za npr. Windows Web Server 2008, kad mozes imat Linux server za (nula) 0kn.

edit: Uf... pa to je skoro 2500kn... Mozes si linux admina s tom lovom placat 2 godine...

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 18:04 (SupremeCommander).
17 godina

-sama vijest je u rangu gluposti do totalne gluposti... kao otkrivanje tople mlake vode.

(skraćeno *nix=rođen u mreži, ako me želite razumjeti...)

ostatak prepucavanja iznošenja mišljenja je zanimljiv, ali samo ako se zadržite u okvirima ne-flemanja. Nevinašce

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Ajde objasni ovu logiku

Od 13 programera zaposlenih u firmi ima samo 2 s fakultetom (25 i 27 godina imaju) s tim da rade low lvl tasks, dok programeri s manjim godištem i bez službenog školovanja rade em puno bolje, brže i funkcionalnije, em se ne ponašaju kao da su bogomdani...

Ajme... pa kako je to moguce? :O

Sve što ti školovanje pruža (bar ovakvo kakvo mi imamo) je možda malo bolji headstart... ista stvar s certfikatima IAKO je to prilično diskutabilno...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
18 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Ajde objasni ovu logiku

Od 13 programera zaposlenih u firmi ima samo 2 s fakultetom (25 i 27 godina imaju) s tim da rade low lvl tasks, dok programeri s manjim godištem i bez službenog školovanja rade em puno bolje, brže i funkcionalnije, em se ne ponašaju kao da su bogomdani...

Ajme... pa kako je to moguce? :O

Na fakultetima se ne uci programiranje. Barem ne na onim razvikanijima tipa PMF/FER. Uz to, samo programiranje (ako je firma ozbiljnija) je prilicno rutinski posao i ne zahtjeva neko posebno znanje iz raznih podrucja koje se dobivaju na nasim fakultetima. 

16 godina
neaktivan

Ukratko na jednog visoko skolovanog programera treba cijela hrpa code monkeyea Smijeh

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
neaktivan

Ja mislim da jedino na ovom forumu se može doći na priču o programerima, BSOD i nekakvim kupusarima (šta god to omalovažavanje značilo), ako je tema Linux.

Da ja vama kažem zašto su Linuxi dobili mjesto kod mene. Ne zato što je njima teško administrirati, njeg zato što je lako. To su najstabilniji sustavi koji nemaju problema kako god ih ugasiš, a mreža? Konfigurabilna do jaja. E sad tu dolazimo do drugog problema, konfiguracije Linux servera. Tu već trebate biti potkovani s Linuxom, i sama ona mreža spomenuta maloprije će vas izluditi kad htjednete jednostavno rutiranje izvesti. Ako se mašina podesi kako valja, kasnije je to pjesma.

Svako spominjanje Linuxa u korisničkim okruženjima je totalni anonimus menadžerima. Bilo bi tu malo podsmjeha i neizbježno pitanje: "Pa, nismo mi informatičari da to koristimo?!". I ne bih se volio naći u situaciji gdje bi to osobno morao rješavati.

Windows sustav za korisnike, a tu ubrajam domenu, Sharepoint, možda CRM, (ali ne i Exchange, ima boljih Linux alternativa), te Windows XP/7 s MS Office, je definitivno najbolje rješenje za administraciju korisnika. I MS-ova baza mi uvelike olakšava administraciju istim. Iskreno, osim mysql-a, ni nijednoj drugoj nisam radio.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Ja mislim da jedino na ovom forumu se može doći na priču o programerima, BSOD i nekakvim kupusarima (šta god to omalovažavanje značilo), ako je tema Linux.

Da ja vama kažem zašto su Linuxi dobili mjesto kod mene. Ne zato što je njima teško administrirati, njeg zato što je lako. To su najstabilniji sustavi koji nemaju problema kako god ih ugasiš, a mreža? Konfigurabilna do jaja. E sad tu dolazimo do drugog problema, konfiguracije Linux servera. Tu već trebate biti potkovani s Linuxom, i sama ona mreža spomenuta maloprije će vas izluditi kad htjednete jednostavno rutiranje izvesti. Ako se mašina podesi kako valja, kasnije je to pjesma.

Svako spominjanje Linuxa u korisničkim okruženjima je totalni anonimus menadžerima. Bilo bi tu malo podsmjeha i neizbježno pitanje: "Pa, nismo mi informatičari da to koristimo?!". I ne bih se volio naći u situaciji gdje bi to osobno morao rješavati.

Windows sustav za korisnike, a tu ubrajam domenu, Sharepoint, možda CRM, (ali ne i Exchange, ima boljih Linux alternativa), te Windows XP/7 s MS Office, je definitivno najbolje rješenje za administraciju korisnika. I MS-ova baza mi uvelike olakšava administraciju istim. Iskreno, osim mysql-a, ni nijednoj drugoj nisam radio.

Slazem se s postom, osim u dijelu gdje bi se manager podsmjehivao...

Ako manager misli da cijena Microsoft Office paketa naspram OpenOffice paketa nije znacajna razlika, ukljucujuci esktreman pad produktivnosti zbog ekstremnih razlika tih dva paketa, onda nemam pojma sta takva osoba radi na tom radnom mjestu.

Linux kao server - Funcom globalno vrti svoje gameservere na linuxu, i ne pada im na pamet to promjeniti. Zapravo, prema IT policyu, sva ne-end-user racunala (tj. interni serveri) su Linux sa sambom, tako da im win masine mogu pristupiti.

Sto se tice Linuxa kao desktop sucelja, vidim da se spominjalo pa samo da dodam - uz moderne distribucije kao sto je Ubuntu, koja daje gotov OS sa popratnim softwareom nakon 20ak minuta instalacije, mislim da je prijelaz stvarno minijaturan. Istina - potrebno je nauciti neke razlike u OSu (filesystem i slicno), ali sad.... netko je trebao nauciti i da je C: generalno disk drive....

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 19:39 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Slazem se s postom, osim u dijelu gdje bi se manager podsmjehivao...

Ako manager misli da cijena Microsoft Office paketa naspram OpenOffice paketa nije znacajna razlika, ukljucujuci esktreman pad produktivnosti zbog ekstremnih razlika tih dva paketa, onda nemam pojma sta takva osoba radi na tom radnom mjestu.

Linux kao server - Funcom globalno vrti svoje gameservere na linuxu, i ne pada im na pamet to promjeniti. Zapravo, prema IT policyu, sva ne-end-user racunala (tj. interni serveri) su Linux sa sambom, tako da im win masine mogu pristupiti.

Sto se tice Linuxa kao desktop sucelja, vidim da se spominjalo pa samo da dodam - uz moderne distribucije kao sto je Ubuntu, koja daje gotov OS sa popratnim softwareom nakon 20ak minuta instalacije, mislim da je prijelaz stvarno minijaturan. Istina - potrebno je nauciti neke razlike u OSu (filesystem i slicno), ali sad.... netko je trebao nauciti i da je C: generalno disk drive....

Polako, kad ljudi kažu Office paket, najviše misle na Word. Da Word je dobro razrađen na OO,osim nekad kad se raspadne dokument pri otvaranju. Ali što s Excelom? I najvažniji dio poslovanja, barem kod mene, što s Outlookom? Nema adekvatnih zamjena za njega. Nema.

Da oni su tako riješili, ali ja ne bih volio biti taj lik koji obilazi korisnike, objašnjavajući im trivijalne stvari. I lako bi čovik, da njih nije toliko. Ma |<urac bi lako. Ne bi, nema šanse bio tutor 50-godišnjem inžinjeru strojarstva, kako raditi na Linuxu. Uvijek ponavljam, tko nije imao posla s korisnicima ne razumije to.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 20:09 (Smooth Operator).
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Polako, kad ljudi kažu Office paket, najviše misle na Word. Da Word je dobro razrađen na OO,osim nekad kad se raspadne dokument pri otvaranju. Ali što s Excelom? I najvažniji dio poslovanja, barem kod mene, što s Outlookom? Nema adekvatnih zamjena za njega. Nema.

Da oni su tako riješili, ali ja ne bih volio biti taj lik koji obilazi korisnike, objašnjavajući im trivijalne stvari. I lako bi čovik, da njih nije toliko. Ma |<urac bi lako. Ne bi, nema šanse bio tutor 50-godišnjem inžinjeru strojarstva, kako raditi na Linuxu. Uvijek ponavljam, tko nije imao posla s korisnicima ne razumije to.

Hm, kad procitam ovo zadnje, stresem se zbog potisnutih horror sjecanja...

Povlacim receno :-)

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
18 godina
ihush kaže...

-sama vijest je u rangu gluposti do totalne gluposti... kao otkrivanje tople mlake vode.

(skraćeno *nix=rođen u mreži, ako me želite razumjeti...)

ostatak prepucavanja iznošenja mišljenja je zanimljiv, ali samo ako se zadržite u okvirima ne-flemanja. Nevinašce

hehehe, razumijemo te :)

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :(
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
Cekpi jednostavno nisi u pravu... Linux je za hosting i slicne stvari puno bolji...

BTW svi ti certfikati (osim cisco i oracle recimo, vjerojatno ima jos) su za izbijanje novaca iz djepa...

to sam i napisao!?!

kaj se tiče certifikata, tu se nikako ne mogu složit..........jer po čemu je jedan zdampani ccna bolji od zdampanog mcts (mcp) ispita?

Po tome što meni u tvrtki treba ccna a ne mcts :)

Uostalom ako znas znanje ni ne treba ti certfikat :)

jedan i drugi su zdampani jedina je razlika što jedan ne zna napravit portforward a drugi ne zna kaj je dcdiag

a znanje možeš ti ne znam kako znat ali ako ti se firma javlja na natječaje onda mora i certifikate priložit............(a certifikati su i zgodan način za začepit nekom gubicu)

@smooth - za exchange se ne slažem

kod mene normalno radi.....
17 godina
neaktivan
cekpi kaže...

Zašto ne? Jesi kad probao neke alternative? Šta to exchange ima a da drugi nemaju? Osim ovih glasovnih poruka, a to me baš i ne zanima.

HINT: I use this. Petorostruko sam uštedio na 100 korisnika. 100 korisnika je oko 20,000kn. S McAffae zaštitom za svaki inbox, košta 25.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 8:37 (Smooth Operator).
18 godina
Smooth Operator kaže...

Ne mogu se ne složiti s cekpi-em. Linux je za hosting spas i da ga nema, neznam kako bi današnji Internet izgledao. Sigurno bi bio manji.

!!?!?!?

Cekpi jednostavno nisi u pravu... Linux je za hosting i slicne stvari puno bolji... 

Jer?

EVO kaže...

Linux je bolji za servere, ali šteta što tako nije i na desktop segmentu.

Za sto je bolji? Konkretiziraj mi?

Smooth Operator kaže...

Hmmmm, cijeni? Koliko bi ti narasla usluga hostanja stranice da je sve na WinOSu?

Mi drzimo windows i linux servere i cijena hostinga za iste pakete nam je ista. Dakle Paket1Win i Paket2Linux - cijena nam je ista. E sad, kad bih se pitali koliko bi hostinga (citaj novaca) popusili jer ne podrzavamo Win (asp/asp.net) onda bi vidio da ti prica ne drzi vodu.

EVO kaže...

Ma certifikati su zabluda. U servisu dođem, čovjek ima brdo certifikata, a čudi se kad mu dođe BSOD.

Bez prakse znanje nije potpuno.

Kakve veze imaju certifikati i servis racunala?

Biljezim se sa stovanjem...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 8:37 (tnakir).
17 godina
neaktivan

Kako onda ti objašnjavaš prevlast Linuxa u svijetu servera?

EDIT: nu hebote izgubija sam pola zvjezdice. Mama će me istući.Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 8:43 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
18 godina
tnakir kaže...
Smooth Operator kaže...

Hmmmm, cijeni? Koliko bi ti narasla usluga hostanja stranice da je sve na WinOSu?

Mi drzimo windows i linux servere i cijena hostinga za iste pakete nam je ista. Dakle Paket1Win i Paket2Linux - cijena nam je ista. E sad, kad bih se pitali koliko bi hostinga (citaj novaca) popusili jer ne podrzavamo Win (asp/asp.net) onda bi vidio da ti prica ne drzi vodu.

Imate los marketing. Trebas uvjerit ljude na je Linux za njih (asp.net? boze sacuvaj, tko to danas koristi vise... ), pa ces imati oba trzista bez da moras platiti $469 za Windows Server licencu.

18 godina
Smooth Operator kaže...

Kako onda ti objašnjavaš prevlast Linuxa u svijetu servera?

EDIT: nu hebote izgubija sam pola zvjezdice. Mama će me istući.Cool

Serveri nisu samo data serveri, web serveri, database serveri...

16 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Ne mogu se ne složiti s cekpi-em. Linux je za hosting spas i da ga nema, neznam kako bi današnji Internet izgledao. Sigurno bi bio manji.

Ali slažem se i s Bufferom da je certifikat za Ethical Hackera izbijanje para iz džepa. MCSA je druga priča.

Tko god ima korisnike u firmi, vjerojatno ima i Win server i Win klijente. Jednostavno, razvoj korisnički orjentiranih aplikacija jest puno jači na Win OS.

Slažem se. Neki certifikati kao što rekoh nisu glupost, ali recimo 70% ih jest glupost, odnosno okretanje love.

Sir Crapsalot.
18 godina
SupremeCommander kaže...
tnakir kaže...
Smooth Operator kaže...

Imate los marketing. Trebas uvjerit ljude na je Linux za njih (asp.net? boze sacuvaj, tko to danas koristi vise... ), pa ces imati oba trzista bez da moras platiti $469 za Windows Server licencu.

Ja... I ja sam se pitao zasto koristim alat koji mi za kratko vrijeme omogucava da napravim puno toga. Bas sam idiot. Prelazim na LAMP!

17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nemoj zezat... Kako objašnjavaš prevlast Linux servera općenito? Ili ako si u toj branši, kako objašnjavaš prevlast Linux servera za hosting?

16 godina
protjeran

Cijene hostinga isključivo ovise o hosting provideru. Ne može se provider izvlačiti na cijene jer ih je postavio tako da su iste. Štoviše smatram da bi linux hosting ipak trebao biti manje cijene od win hostinga točno za razliku cijene licence.

Sir Crapsalot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Buffer Overflow kaže...

Cijene hostinga isključivo ovise o hosting provideru. Ne može se provider izvlačiti na cijene jer ih je postavio tako da su iste. Štoviše smatram da bi linux hosting ipak trebao biti manje cijene od win hostinga točno za razliku cijene licence.

Nek hostas 500 sajtova na jednom serveru (iako neki hostaju puno vise, pa i 3x vise). Pa sad podijeli $500 za licencu sa 500 sajtova. Izadje te dolar po sajtu. dakle cijenjeni klijenti, vas hosting nije 250 kn vec 245kn.

18 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...

Nemoj zezat... Kako objašnjavaš prevlast Linux servera općenito? Ili ako si u toj branši, kako objašnjavaš prevlast Linux servera za hosting?

Nemam pojma... znam da mi drzimo cirka isti broj win i linux servera, s tim da nam win serveri takodjer vrte php i mysql. Takodjer znam da je ogromna vecina sajtova koji zahtjevaju PHP bazirana na joomloidima. Takodjer, odredjeni postotak (oko 15%) sajtova koji se vrte na Win serverima su joomloidi. Kada bi gledali M$ (asp/asp.net) vs PHP to bi bilo mozda 30% vs 70%.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 8:58 (tnakir).
16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Nek hostas 500 sajtova na jednom serveru (iako neki hostaju puno vise, pa i 3x vise). Pa sad podijeli $500 za licencu sa 500 sajtova. Izadje te dolar po sajtu. dakle cijenjeni klijenti, vas hosting nije 250 kn vec 245kn.

Još uvijek jeftinije Belji se

Ionako su cijene hostinga u lijepoj našoj i susjedni državama prenapuhane u skladu sa balkanskim mentalitetom koji posjedujemo.

Kao što rekoh jednom, primjerice, našao sam VPS hosting sa 30GB diska, nekakvim quad procesorom i ne znam koliko memorije, za bijednih 5$/month. U hrvatskoj shared hosting sa 1Gb dođe 700 kuna. Tko je tu lud? Osmijeh

Deri po naivcima jer šta oni znaju što je to informatika i računala. Ajmo se obogatiti za 2 godine.

Sir Crapsalot.
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...
cekpi kaže...

Zašto ne? Jesi kad probao neke alternative? Šta to exchange ima a da drugi nemaju? Osim ovih glasovnih poruka, a to me baš i ne zanima.

HINT: I use this. Petorostruko sam uštedio na 100 korisnika. 100 korisnika je oko 20,000kn. S McAffae zaštitom za svaki inbox, košta 25.

nisam probal jer exchange smatram standardom u takvom okruženju tako da ne znam što drugi nemaju al znam što exchange ima

18 godina
Buffer Overflow kaže...
tnakir kaže...

Još uvijek jeftinije Belji se

Ionako su cijene hostinga u lijepoj našoj i susjedni državama prenapuhane u skladu sa balkanskim mentalitetom koji posjedujemo.

Kao što rekoh jednom, primjerice, našao sam VPS hosting sa 30GB diska, nekakvim quad procesorom i ne znam koliko memorije, za bijednih 5$/month. U hrvatskoj shared hosting sa 1Gb dođe 700 kuna. Tko je tu lud? Osmijeh

Deri po naivcima jer šta oni znaju što je to informatika i računala. Ajmo se obogatiti za 2 godine.

Kad smo ono bili pricali... reko sam ti sto je najskuplja stavka... promet. Prostor na disku nam ne znaci nista. Ali kad prodjes nekakav limit prometa, dalje naplacuju ko da zlato tece zicama. Istina, postoje oni "Unmetered" bandwidthi ali na njima, kada predjes neki limit, spuste ti brzinu na 10Mbps a to je kita.

18 godina
neaktivan
cekpi kaže...

nisam probal jer exchange smatram standardom u takvom okruženju tako da ne znam što drugi nemaju al znam što exchange ima

U ovoj rečenici je satkana sva mudrost Microsofta i njegove prevlasti.... Iako za sve postoji alternativa, a nerijetko i mnogo bolja, jeftinija...

Tehnika narodu!!!!
16 godina
neaktivan
daseparo kaže...
cekpi kaže...

U ovoj rečenici je satkana sva mudrost Microsofta i njegove prevlasti.... Iako za sve postoji alternativa, a nerijetko i mnogo bolja, jeftinija...

da sva mudrost ms-a da mi ponudi potpunu integraciju svih svojih usluga i da sve funkcioniraju kao jedna bez obzira da li sam ja ko korisnik u uredu, doma pred tv-om ili na moru a ti sad budi faca mi mi daj recimo alternativu za exchange ili sharepoint portal i po čemu je ta alternativa bolja

ps-alternativa exchangeu je i pop mailbox kod isp-a pa da li ćeš to predložiti klijentu koji ima xy usera

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice