Usability Windowsa 8 razočaravajuć?

poruka: 96
|
čitano: 12.449
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Usability Windowsa 8 razočaravajuć?".
16 godina
neaktivan
Re: Usability Windowsa 8 razočaravajuć?
Core2Duo2 kaže...

Jedna je činjenica:

Windows 8 UI  je optimalan za korištenje sa touchscreenom, odnosno na tabletu.

Cilj je bio da tableti/smartphoni/PC imaju isto grafičko sučelje. To nikako nije moguće, a da neko ne popuši.

Isto kao da vrtim Androidovo sučelje na PC-u, da povlačiš lijevo desno mišem i da imaš widgete i ikone.... Jednostavno nije prirodno koristiti mišem.

Da, problem bi bio da nema desktopa a pošto sam u metrou ni jedan posto vremena a 99% sam u desktopu ne vidim nikakav problem,

A ti budi stalno u metrou nemoj niti izlaziti iz njega i piši kako ima problema na pc-u, ja ih u desktopu ne vidim. :)

bug caruje, um klade valja
18 godina
neaktivan

Problem je u tome sto su medjusobno vezani, i za jednostavne prijasnje one click stvari sad treba tapati visestruko vise na touch optimiziranom metrou.

U tome je problem.

everybody lies

0 0 hvala 0
16 godina

Windows 8 Pro 64 bit , izvrstan , e x t r a .Metro se lagano ukloni i vrati se start (u kutu i dalje opcija za metro ,no to ću kasnije). Ima dosta poboljšanja (tek sam par dana i to sa SSD) ,ne samo boot, ... optimizacija ogromna. Sve je ljepše. Imam dual boot sa 7 com (radi igrice i čim je završim- 7 ce će biti uklonjena); kod dual boota već sam jednom pokvario(zahvaljujući EasyBC 2.2) Win8 i morao novi install . Win 8 = 5+++++

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Nije win 8 po nicemu extra. Losiji su to windowsi od 7. Treba se gledat OS u cijelom paketu, a to je i ukljucujuci i metro. A ne da se metro moze ugasit i vratiti start pa je po tome extra.

3 2 hvala 0
16 godina

Tek sam par dana na njima i prvi utisci su meni OK , to je sad stvar ukusa (metro i ostale džidže). Za običnog korisnika kao ja , svi driveri(uređaji) rade,svi programi,brze ne samo boot ( to je možda zbog SSD a).

{#}

17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Zato što ne izgleda ljepo ne znači da ju nije lagano i efikasno za koristiti. A lakše i efikasnije od toga vjerojatno ne ide. Uostalom ima i objašnjenje zašto je takva.

koliko ja vidim, to je samo objašnjenje zašto nema grafike, makar je po meni to u današnje vrijeme potpuna besmislica.

Ali na stranu grafika, i bez nje bi ta stranica mogla biti ne samo ljepša nego i usabilnija. Pa čak i samo sa jednim malim css-om koji ju ne bi niti malo usporio.

Igor
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice