Sve se to moze lako igrati s ovakvim rjesenjem: http://www.zodttd.com/wp/2009/11/wiimote-demonstration-video-with-mame4iphone/
I radi se na verziji za PS3 kontroler :)
I sad mi reci kako ćeš ti to koristit u pokretu? Ili dok sjediš na stanici i čekaš bus/tramvaj? što ćeš reć ljudima "aj dignite se da mogu stavit iphone na klupicu" i onda izvadiš kontroler i igraš i dok igraš, neki mulac samo projuri i mazne ti mob...za ovo ti treba 3 ruke minimalno da biš mogao sam koristit, a kad sam kući, onda rađe da se igram na wii-u ili kompu ili nbilo čem drugom na velikom ekranu...
U pokretu? Kaj ti igras u pokretu i ne gledas kud hodas? :D Salim se. Znam na kaj mislis. Da, to je tako nezgodno, ali zamisli proizvodjace da pocnu izbacivat, a na ebayu vec imas, male bluetooth kontrolere. Mozda se netko od njih sjesti i napravi normalan bluetooth kontroler sa integriranim drzacem za ajfon. Kako god da bilo, sa svim gabaritima, jos uvijek moze biti manje od PSPa ili DS konzole.
A ovo kad si kod kuce, onda da. Ja imam PS3 doma i igram doma na njemu igre. Kad sam vani, dosadno mi je, u tramu npr. onda igram na iphoneu da mi se malo skrati vrijeme. Uostalom, zato se i zovu prijenosne konzole.