lijepo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A zasto izmisljaju toplu vodu?
"sudo" na GNU/Linuxu i ostalim unixoidima vec godinama radi izvrsno, zasto jednostavno ne prekopiraju? Ne bi im bilo prvi put.
A zasto izmisljaju toplu vodu?
"sudo" na GNU/Linuxu i ostalim unixoidima vec godinama radi izvrsno, zasto jednostavno ne prekopiraju? Ne bi im bilo prvi put.
Osobno smatram da je UAC izvrsna stvar. Početnici i amateri previše petljaju po postavkama o kojima pojma nemaju pa si unište Windowse.
UAC bi trebao još jače i agresivnije upozoravati da se čovjek uplaši i ne dira neke stvari.
P.S. Problem je u tome što nitko ne želi priznati da je početnik :-)
Osobno smatram da je UAC izvrsna stvar. Početnici i amateri previše petljaju po postavkama o kojima pojma nemaju pa si unište Windowse.
UAC bi trebao još jače i agresivnije upozoravati da se čovjek uplaši i ne dira neke stvari.
Radim na Win 7ici.... i sve se kontrole mogu mijenjati... u administrative toolsima ima mnogo mnogo toga... tako da nije onemogućeno napredno ugađanje
a početnici neka uživaju u user friendly click click User Accauntsima

Najlaksi nacin je da se prisli izrada user account-a prilikom instalacije OS-a i da se prisili stavljanje password-a na admina. Logiranje s adminom je jedino moguce u Power Shell-u(Dakle integriraju nesto kao Virtual Console na Linuxu da sluzi za osnovne operacije). Takodjer prilikom instalacije programa se trazi admin password(dobar rwx support na sve vazne file-ove i folder-e).
Ako je nekome previse prilikom instalacije programa upisati password onda mu nema spasa.
Sta se mene tice, ako ne mjenjaju jednu savrsenu stavku UAC-a tj. opciju da ga se moze potpuno UGASIT ja cu bit zadovoljan.

Mislim da su se stim UACom totalno sjeb***, svi zivi koje znam to iritira ,a ti ljudi imaju racunalo preko 10 godina pa nek se to uzme u obzir,ne kuzim kako im je prosao beta test s tim a da se nitko nije zalio..
Najlaksi nacin je da se prisli izrada user account-a prilikom instalacije OS-a i da se prisili stavljanje password-a na admina. Logiranje s adminom je jedino moguce u Power Shell-u(Dakle integriraju nesto kao Virtual Console na Linuxu da sluzi za osnovne operacije). Takodjer prilikom instalacije programa se trazi admin password(dobar rwx support na sve vazne file-ove i folder-e).
Ako je nekome previse prilikom instalacije programa upisati password onda mu nema spasa.
Iako s racunarima imam dodir jos od 1990. godine... licno nisam iskljucio opciju UAC-a. Mislim da je dobra zastita kako neko rece i za nas koji se smatramo ili ne malo iskusnijim korisnicima. Mada moramo priznati i nama se desi nekad da nesto zeznemo... tako da je ova opcija jako dobra. Naravno, kome smeta ima je i iskljuciti.
Ja radim sa kompjuterima dosta dugo oko 12 g i neman ništa protiv uac.....
Uac je jako iritantan kad neki od nas "ne-početnika" počnu istraživat i ugađat jer će preispitat sve što napraviš 40 puta za svako slovo ce te pitat dali ga oceš uprit, dali si ga uprio,dali se slažeš s tim što si ga uprio, jesi li sto posto siguran da želiš odgovorit na pitanje "dali se slažeš s tim što si ga uprio",jesi li siguran da si dobro uprio itd.....ali ako dobijete vistu nakon 5-6 dana uac za obicnog korisnika je stvarno dobara komponenta jer obično traže (p0rnj4vU) neke stvari na internetu i skine virus ovdje ih barem izgnjave pa korisnik shvati da internet nije samo za traženje određenih stvari (p0rnj4vE) ......
Naravno ja sam ga isključio ali inače je za nekog običnog korisnika potpuno dobar..
Jeli to Microsoft unapredio UAC ili Symantec? (Norton) Ili su poceli suradivati kao u dobra stara vremena? :)
Bilo kako bilo,dans sam skinuo Nortonovu izmisljotinu (koja nije uopce losa) i zove se naravno NUAC
I radi bas super,onako kako su je opisali na Norton Labs-u,prati navike korisnika i stavlja programe koje ste odobrili na white list.
Evo sta kazu
The User Account Control tool has been designed to replace the Vista UAC, to simultaneously make your system more secure while significantly improving user-friendliness. .................................
...........................................................................
The User Account Control tool will collect user input as well as information on applications causing prompts. The data will be processed to improve the comprehensiveness and robustness of the white list, which will be updatable while running the tool online.