Turbo pogon za diskove

poruka: 14
|
čitano: 3.098
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Turbo pogon za diskove".
18 godina
Turbo pogon za diskove

Tako nešto je Samsung dosta davno najavljivao, hibridne diskove koji bi SSD već imali ugrađen na sebi, ali su nešto utihnuli u zadnje vrijeme

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

jbg, nisam skuzio, kako ce ubrzati citanje sa obicnog diska? Ipak ako cita s obicnog diska cita onom brzinom kojom to disk dopusta, sta u biti radi onda taj SSD?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 8:54 (goodye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Turbo pogon za diskove
goodye kaže...

jbg, nisam skuzio, kako ce ubrzati citanje sa obicnog diska? Ipak ako cita s obicnog diska cita onom brzinom kojom to disk dopusta, sta u biti radi onda taj SSD?

Kešira podatke?

18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

Bas me zanimaju rezultati testiranja u praksi.

Na papiru djeluje zanimljivo.

Cypher: Ignorance is bliss.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

Na to sam prvo pomislio, ali opet, to se kasnije desava. dok se ucita OS, bilo koji program se ucitava sa HDD, bilo sta da kopiras, ide sa HDD, tako da mi je malo ... :nezna:

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

U uređaj se umeće 2,5-inčni SSD, a sve skupa se potom SATA sučeljem povezuje s matičnom pločom i diskom u računalu.Ovaj dio mi nije baš jasan,dal to znači da prima samo SSD diskove ili kaj.Isprva čitajući sam mislio da je to za sve vrste diskova,onda bi to bila stvar,al ako je za SSD,onda je ja mislim,nepotrebna.SSD su ionako brži od SATA,ATA i PATA diskova...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

U kompu spojis paralelno mehanicki disk i ovu "ladicu" u kojoj je SSD. Onda ovaj SSD sluzi kao cache (brzi cache) za mehanicki disk i "ubrzava" ga. Barem je to teorija... Treba vidjeti razultate testiranja. 

Ukratko...

davor07

0 0 hvala 0
18 godina
General Zed kaže...

U uređaj se umeće 2,5-inčni SSD, a sve skupa se potom SATA sučeljem povezuje s matičnom pločom i diskom u računalu.Ovaj dio mi nije baš jasan,dal to znači da prima samo SSD diskove ili kaj.Isprva čitajući sam mislio da je to za sve vrste diskova,onda bi to bila stvar,al ako je za SSD,onda je ja mislim,nepotrebna.SSD su ionako brži od SATA,ATA i PATA diskova...

Promašio si ceo fudbal :D

16 godina
neaktivan
segregator kaže...
General Zed kaže...

Promašio si ceo fudbal :D

Pa de pridrži mi fudbal onda da ga pogodimBelji se...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

Kol'ko sam shvatio, u uredaj se moze staviti iskljucivo SSD... i kad bi recimo reinstalirao OS na taj SSD, on bi se bootao 300% brze. E sad je trik s ovim uredajem da ne treba reinstalirati OS niti ista, ali su performanse samo 70% brze. I to bi bilo korisno nekome tko... je lijen, valjda... Iznenađen

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
DigiMagic kaže...

Kol'ko sam shvatio, u uredaj se moze staviti iskljucivo SSD... i kad bi recimo reinstalirao OS na taj SSD, on bi se bootao 300% brze. E sad je trik s ovim uredajem da ne treba reinstalirati OS niti ista, ali su performanse samo 70% brze. I to bi bilo korisno nekome tko... je lijen, valjda... Iznenađen

Performanse su "samo" 70% brže, ali je kapacitet 70 puta veći

18 godina
neaktivan
Turbo pogon za diskove

ja također nisam skontao šta bi to trebalo biti, al mislim da je uglavnom nešto kao onaj ReadyBoost samo sa SSD-om. ispravite me ako griješim.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Koliko sam ja skuzio u ladicu ide ssd koji se spaja na mehanicki disk i sluzi kao brzi buffer.
E sad vidit cemo kakav ce bit omjer performansi i kakvu ce ulogu igrat sama velicina ssd-a.
Recimo ako za boost od 50-60% bude dovoljan ssd velicine 32 GB (sto nije malo za brzi buffer), e onda bi se vec dalo razmislit o ovom rjesenju, npr jednog kingstona od 40 GB iz linksa za 850kn.
Naravno cak i taj maleni ssd je preskup trenutno za vecinu, ali ako bi ovo radilo zasto bi netko ko zeli ssd kupio ga i na tih 40 GB imao samo OS, kad moze imat terabajtni disk sa 30-ak% manjim performansama. Sve su ovo spekulacije temeljene na Silverstoneovoj teoriji, bas me zanimaju prvi testovi
17 godina
Turbo pogon za diskove

Uređaj radi na principu mirroringa hard-diska (od početka do veličine SSD-a), što znači da će ubrzanje raditi isključivo za one programe koji se nalaze na tom dijelu hard-diska (dakle OS i programi koji su instalirani nakon OS-a, pod uvjetom da je SSD veći od količine podataka koju zazume sama instalacija OS-a.

Povećanje trajnosti se postiže time da se zapisivanje na SSD (mirroring) vrši samo jedanput, i to nakon podizanja sustava, a sve eventualne izmjene (u dijelu kopiranom na SSD) se upisuju direktno na disk.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2010 14:07 (maxym).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice