Turbo Core iz AMD-a

poruka: 22
|
čitano: 2.573
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Turbo Core iz AMD-a".
17 godina
neaktivan
Turbo Core iz AMD-a

Sve je to super, ali bi ja prije OC-ao nego ukljucio taj turbo core. Ako vec ocu OC bez gasenja kompa mogu u amd overdrive-u.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Turbo Core iz AMD-a

Amd krece u napad, 1 down 1 to go. Sad jos trebaju rjesiti Hyper Threading i nece vise intel biti u OGROMNOJ prednosti.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 1 hvala 0
18 godina
RE: Turbo Core iz AMD-a
bobica257 kaže...

Amd krece u napad, 1 down 1 to go. Sad jos trebaju rjesiti Hyper Threading i nece vise intel biti u OGROMNOJ prednosti.

A koja je to ogromna prednost?

Neće ni ova iteracija K8 ništa riješit tek BULLDOZER (all eyes are pointed to you!)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:25 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

To bi se trebalo dogoditi sa Bulldozerom.

Hyperion kaže...

Prednost je zamjetna al ne nekom prosječnom korisniku koji igra igrice i surfa. Imam i Core i7 920 i Phenom II X4 925 pa znam o ćemu pričam.

17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
bobica257 kaže...

Stvarno, o kojoj prednosti ti pricas bobica?? Koliko sam ja vidio, i na testovima i uzivo kod poznanika, intel za istu cijenu je losiji od amd-a, i to je slucaj i sa i5 750 i P2x4 955, samo sta fanboyi misle da je intel bolji (govorim o stock frekfencijama da se razumjemo). Ima cak i jedan test na pcekspertu, pogledaj pa se uvjeri. Ovdje govorim o igrama, jos me ioako ne zanimaju neke profi aplikacije, ni high end procevi od 7k kn+.

Imao bih da sam krao... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1114612
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:28 (Lud ko puška).
16 godina
odjavljen
Turbo Core iz AMD-a

Tocno to intel je u prednosti zbog TurboBoosta(vise ne) i zbog HT-a na koji amd nije jos dao odgovor....

Ajde nije toliko ogromna, ali za neke ozbiljnije poslove (AV editing, rendering(ne mislim na velke tvrtke, nego na entuzijaste)...), je intel trenutno boljji zbog tih Mogucnosti TB i HT.

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:30 (bobica257).

0 0 hvala 0
18 godina
Bara kaže...
Hyperion kaže...

Prednost je zamjetna al ne nekom prosječnom korisniku koji igra igrice i surfa. Imam i Core i7 920 i Phenom II X4 925 pa znam o ćemu pričam.

Znam da je zamjetna u nekim aplikacijama.

Nego velim,amd je derao sa jednom jezgrom pentiuma sa HT-om.

Inače u razredu imaju dva govn*ra koji mi stalno nabijaju na nos da je intel stabilniji, intel bolji, brži ovo ono. Jedan od njih je na ovom forumu i prije je stalno hvalio AMD-a dok je imao athlona x2, onda je prešao na core i5 i sada stalno hvali intela (toliko o njemu). Drugi je kao najpametniji u razredu i imao je samo jednog amd-a i to staroga athlona xp koji baš i nije bio stabilan, a ima core 2 duo e7200.

Toliko o njihovoj vjerodostojnosti. Ovaj je prvi donedavno stalno hvalio nvidia-u ,a sada stalno hvali ATI. Nekužim takve ljude, nemožeš im ništa dokazat i onda samo najedanput promjene mišljenje i drže se toga.

Budi ili za jedne ili za druge ili bar reci da uzimaš ono što je najisplativije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:34 (Hyperion).
17 godina
protjeran
Turbo Core iz AMD-a

Nisam sve skuzio.Oce li ta mogucnost biti na iskljucivo novim procesorima (ovima koji tek izlaze) ili ce biti dostupna na svim (3+ jezge) ali uz nadogradnju BIOSA.

Ja sam nedavno kupio komp sa Phenom II X4 955 3,2 Ghz pa me zato zanima.BTW maticna je AsRock M3A770DE.

Don't drink and drive just smoke and fly !!!!! // http://www.e-castig.com/index.php?r=4y5Y
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...
Bara kaže...
Hyperion kaže...

Znam da je zamjetna u nekim aplikacijama.

Nego velim,amd je derao sa jednom jezgrom pentiuma sa HT-om.

Za amd i pentiuma se slazem to je istina, ali iz proslosti ali sada kak god okrenes i7 su najbolji procovi za ozbiljan rad. (ali ne zadugo)

Go AMD,Go AMD.

edit: ja uvjek nekak imam osjecaj da je amd kao neka super Open-source kompanija, a intel je Microsoft(zlocesti zatvoreni i BOLESNO skupa kompanija.) Intel i amd su kako Windowsi i Linux...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 14:36 (bobica257).
18 godina
neaktivan
bobica257 kaže...

edit: ja uvjek nekak imam osjecaj da je amd kao neka super Open-source kompanija, a intel je Microsoft(zlocesti zatvoreni i BOLESNO skupa kompanija.) Intel i amd su kako Windowsi i Linux...

pa bas i ne.

linux puno toga ima pametnije i naprednije rjeseno nego windoze (govori ti korisnik windoza), dok je u tehnologiji amd samo u jednom trenutku bio izjednacen s intelom, ostatak vremena amd mu gleda u pete (ne govorim o brzinama).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
Littlemanbeingerased kaže...
bobica257 kaže...

pa bas i ne.

linux puno toga ima pametnije i naprednije rjeseno nego windoze (govori ti korisnik windoza), dok je u tehnologiji amd samo u jednom trenutku bio izjednacen s intelom, ostatak vremena amd mu gleda u pete (ne govorim o brzinama).

LOL da nema amd-a nebi bilo ni nehalem-a, intel kao da kopira amd-a po dizajnu.

L3 cache

Integrirani mem. kontroler

Nativni quad

Grafička na procesoru (jest da je intel prvi to napravio,ali amd je prije njih započeo projekt koji će i bolje završit nego intelovo rješenje)

x86-64

18 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
bobica257 kaže...

pa bas i ne.

LOL da nema amd-a nebi bilo ni nehalem-a, intel kao da kopira amd-a po dizajnu.

L3 cache

Integrirani mem. kontroler

Nativni quad

Grafička na procesoru (jest da je intel prvi to napravio,ali amd je prije njih započeo projekt koji će i bolje završit nego intelovo rješenje)

x86-64

necemo ici dalje. :)
nisam dosao ovdje potaknuti niti raspirivati "fan boy" raspravu s ljudima koji prvi amd koji su vidjeli i drzali u rukama je bilo nesto tipa athlon (that one bright moment) - a ono prije i ono poslije je "nebitno". :)

Šutim

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 15:56 (Littlemanbeingerased).
18 godina

necemo ici dalje. :)
nisam dosao ovdje potaknuti niti raspirivati "fan boy" raspravu s ljudima koji prvi amd koji su vidjeli i drzali u rukama je bilo nesto tipa athlon (that one bright moment) - a ono prije i ono poslije je "nebitno". :)

Šutim

Sad se ideš pravit pametan...

Kako hoćeš.

17 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Nisam sve skuzio.Oce li ta mogucnost biti na iskljucivo novim procesorima (ovima koji tek izlaze) ili ce biti dostupna na svim (3+ jezge) ali uz nadogradnju BIOSA.

Ja sam nedavno kupio komp sa Phenom II X4 955 3,2 Ghz pa me zato zanima.BTW maticna je AsRock M3A770DE.

Ograničenje je da matična ploča se nadogradi na novi BIOS koji omogućava ovu funkciju i da poseduješ procesor za AM2+ ili AM3 socket sa minimalno 3 jezgre (recimo Phenom II 720 X3).

U tvom slučaju biće samo potrebno nadograditi BIOS na matičnoj kada izađe novi.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
18 godina
Turbo Core iz AMD-a

Vidim neki pišu nebuloze tipa imam jednog prijatelja koji je imao ovo-ono koga to zanima, ko je bio bolji, tema je turbo core iz amd - moje mišljenje je da je bezveze kao i kod intela, meni je to glupost... Ako želiš oc procesor moraš to isključiti, a meni je ručno dizanje takta puno zanimljivije nego turbo (folk) dizanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Quark kaže...
Perkan777 kaže...

Ograničenje je da matična ploča se nadogradi na novi BIOS koji omogućava ovu funkciju i da poseduješ procesor za AM2+ ili AM3 socket sa minimalno 3 jezgre (recimo Phenom II 720 X3).

Prvi AMD-ovi procesori koji će podržavati ovu tehnologiju bit će dolazeći šestojezgreni Phenom II X6.

da je tako kako ti kazes onda bi ova vijest glasila da je amd napravio novi bios i nista vise..

ono za BIOS je receno jer ti ne treba maticna koja podrzava to, nego bilo koja am2+ iil am3 i nadogradnja biosa, ali proc to ne podrzava, tako da mislim da je ova viejst vezana samo za novije procesore koji ce izac..prvi x6, a kasnije i x4 i x3 (ne ovi sad, nego oni koji budu dolazili)

ispravite me ako grijesim

17 godina
neaktivan
ismar89 kaže...
Quark kaže...
Perkan777 kaže...

Prvi AMD-ovi procesori koji će podržavati ovu tehnologiju bit će dolazeći šestojezgreni Phenom II X6.

da je tako kako ti kazes onda bi ova vijest glasila da je amd napravio novi bios i nista vise..

ono za BIOS je receno jer ti ne treba maticna koja podrzava to, nego bilo koja am2+ iil am3 i nadogradnja biosa, ali proc to ne podrzava, tako da mislim da je ova viejst vezana samo za novije procesore koji ce izac..prvi x6, a kasnije i x4 i x3 (ne ovi sad, nego oni koji budu dolazili)

ispravite me ako grijesim

U pravu si, moja greška.

Cloud computing vesti i recenzije: http://www.ictcloud.wordpress.com
17 godina
protjeran
Turbo Core iz AMD-a

Znaci nis od nadogradnje biosa.Jedino rjesenje znaci kupnja novog proca.Proc necu jos dugo kupovati jer sam tek nedavno dobio ovaj phenom.

Don't drink and drive just smoke and fly !!!!! // http://www.e-castig.com/index.php?r=4y5Y
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Turbo Core iz AMD-a

a šta sa onima koji neče imat kučište sa turbo gumbičem ? :)

onda če tražit po odpadu one stare kutije od P1 i P2 sa TURBO

dobri stari dani

0 0 hvala 0
18 godina
Quark kaže...
Perkan777 kaže...

Zašto je tako teško pročitati sve što piše nego su ti prsti brži i od oka i od pameti... bez uvrede ali pisati tako gluposti, a u tesktu piše prvi procesor koji će to podržavati jest XY. I svi mi onda živimo, školujemo se, radimo, odgajamo djecu, kupujemo aute i dižemo kredite, potpisujemo ugovore i na kraju djelimo savjete naravno, a nismo u stanju pročitati dvije rečenice s razumjevanjem.

17 godina
dadoremix kaže...

dobri stari dani

Nema nikakvog "turbo dugmeta".

Turbo Core "omogućuje automatsko podizanje radnog takta aktivnih jezgri ukoliko je ukupna potrošnja energije i temperatura procesora unutar odgovarajućih limita."

U prijevodu ako neki program od prisutnih 6 ili 8 jezgri koristi samo npr. dvije, a ostale jezgre su u tom trenutku neiskorištene, tada će se radni takt ovim jezgrama, koje taj program u tom trenutku koristi, automatski podići.

18 godina
protjeran
klimama kaže...
dadoremix kaže...

dobri stari dani

Nema nikakvog "turbo dugmeta".

Turbo Core "omogućuje automatsko podizanje radnog takta aktivnih jezgri ukoliko je ukupna potrošnja energije i temperatura procesora unutar odgovarajućih limita."

U prijevodu ako neki program od prisutnih 6 ili 8 jezgri koristi samo npr. dvije, a ostale jezgre su u tom trenutku neiskorištene, tada će se radni takt ovim jezgrama, koje taj program u tom trenutku koristi, automatski podići.

Što če naravno najviše biti korisno kod igara.

Koliko sam čito, ovo je samo početak, tj uvođenej ove tehnologije u ovu arhitekturu samo zato jer intel sa ovakvom tehnologijom ostvaruje dobre rezultate. Razlika između AMD-a i intela je ta što intel može podizat takt jedne, dvije, tri ili čak 4 jezgre i to svaku posebno, ovisno koliki se broj njih koristi. Ako se koristi samo jedna jezgra ona se digne za nekih (mislim) 300, 400 MHz, ovisi o procu, ako se koriste dvije jezgre mislim da čak isto se digne, ali ako su tri jezgre onda manje i ako su 4 jezgre onda još manje.

Kod AMD-a je drugačije, ako program(i) koriste manje od 4 jezgre tj. 3 jezgre onda se te tri jezgre dignu za tih 400, 500 MHz a ostale rade na 800MHz. to je zbog toga da se ne prijeđe TDP granica, jer kao znamo ovi 6 jezgreni procesori su u 45nm procesu za razliku od intela kod kojeg su u 32nm.

Tj ova tehnologija je naknadno dodana. Prvi procesori sa ovom tehnologijom koja je implementirana od početka razvoja procesora su Bulldozeri, kod njih če vijerojatno biti bolje riješeno, tj vijerojatno nešto kako kod intela, da če se moč dizat takt svakoj jezgri ovisno kako je opterečena.

I don't need sex, T-com fucks me every day
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice