Tko je bolji u OpenGL-u?

poruka: 48
|
čitano: 4.865
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tko je bolji u OpenGL-u?".
18 godina
protjeran
Tko je bolji u OpenGL-u?

Evo još jednog testa (ozbiljnijeg?) koji pokazuje malo drugačije rezultate.

Link na zaključak testa: http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=linux_windows_part1&num=11

Linux definitivno ima budućnost vezanu uz igrice...

Ovo su testovi napravljeni sa programima za testiranje brzina.

Naravno samo se OpenGL uspoređuje. Za DirectX će trebati Wine...

Mislim da je bitno da se radi na tome, zar ne?

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 12:09 (branko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

kak su svi skočili na zadnje noge...........

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tko je bolji u OpenGL-u?

Članak na bug olineu ne prenosi sve slučajeve, u članku lijepo piše  kad su windowsi brži,kad je linux brži, i ima slučajeva kad je brži linux i slučajeva gdje su brži windowsi.

naravno piše da ako se ne koriste vlasnički driveri za linux nego open source da je onda windows vidljivo brži, i windows je brži kod integrirane grafike od intela, u slučaju nvidie i intel i7 kombinacije linux je bio brži.

Dakle gospoda na Bug onlineu trebaju pročitati detaljno članak,i prenijeti točno podatke.

Ovako se samo raspucavaju windowsaši , linuxaš i macovci bez razloga, a pitanje koliko ih je vidjelo originalni članak, koji je već najmanje tjedan dana na phronoxu, a jučer objavljena ova vijest totalno površno, valjda samo da nešto napišu

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 14:29 (sailor1).

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Tko je bolji u OpenGL-u?
sailor1 kaže...

Članak na bug olineu ne prenosi sve slučajeve, u članku lijepo piše  kad su windowsi brži,kad je linux brži, i ima slučajeva kad je brži linux i slučajeva gdje su brži windowsi.

naravno piše da ako se ne koriste vlasnički driveri za linux nego open source da je onda windows vidljivo brži, i windows je brži kod integrirane grafike od intela, u slučaju nvidie i intel i7 kombinacije linux je bio brži.

Dakle gospoda na Bug onlineu trebaju pročitati detaljno članak,i prenijeti točno podatke.

Ovako se samo raspucavaju windowsaši , linuxaš i macovci bez razloga, a pitanje koliko ih je vidjelo originalni članak, koji je već najmanje tjedan dana na phronoxu, a jučer objavljena ova vijest totalno površno, valjda samo da nešto napišu

U vijesti je link na detaljan tekst. Pa ako zelis pročitaj. Članak je napisan na način da se čitatelje BOL-a obavjesti da eto tamo neki test postoji u kojem su Windowsi nesto brzi spram ostalih.

Čitanje s razumjevanjem je očito nešto šta se više ne uči u školi. Smijeh

17 godina
sailor1 kaže...

E, al bitno je da Mac nije nigdje najbrzi, a kao poanta je da on "sve najbolje radi i  da je za njega sve optimizirano".

16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

E, al bitno je da Mac nije nigdje najbrzi, a kao poanta je da on "sve najbolje radi i  da je za njega sve optimizirano".

Sto se svi toliko lozite na mac, zna se da je ovo bila prvenstveno windows vs linux usporedba, apple se tu nasao tek toliko radi kompletnosti. Puno studiozniji test je izveden ranije i apple je totalno izostavljen iz toga...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
odjavljen
Tko je bolji u OpenGL-u?

Inace nepamtim koja je zadnja igra bila u OGL, čini mi se Wolfenstein novi, a i on je podrzavao DX9, tako da je opengl u gamingu na windowsima prakticki mrtav. A 98,9% nas na forumu koristi windows za igranje.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Inace nepamtim koja je zadnja igra bila u OGL, čini mi se Wolfenstein novi, a i on je podrzavao DX9, tako da je opengl u gamingu na windowsima prakticki mrtav. A 98,9% nas na forumu koristi windows za igranje.

Doom 3?

Inace u zadnje vrijeme je MS svojim marketinskim metodama uspio prakticki istrijebiti opengl sa windowsa, ali to je samo zato sto su se developeri ulijenili...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
odjavljen

Ufff kolega pa doom 3 je 2004. godiste a wolfenstein novi (koji je btw raden na doom 3 engineu ako se nevaram) 2009. godiste :)

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

I slični je postotak igra koje nemaju podršku za Open GL.Zna se koji je OS za Gaming i sve dok je Microsofta i DX-a Windows če ostat najzastupljeniji OS

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:14 (microman).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Ufff kolega pa doom 3 je 2004. godiste a wolfenstein novi (koji je btw raden na doom 3 engineu ako se nevaram) 2009. godiste :)

Nema veze, ti si rekao da se ne sjecas, ja sam ti osvjezio pamcenje :D

16 godina
odjavljen
microman kaže...
Weky kaže...

I slični je postotak igra koje nemaju podršku za Open GL.Zna se koji je OS za Gaming i sve dok je Microsofta i DX-a Windows če ostat najzastupljeniji OS

Mislim ono, tesko je programerima napisat (isprogramirat) cjelu igru za DX9/DX10/DX11, pa je onda portat u OGL s kojim mogu ciljat na Linux... Neisplativo je. A i OGL je infeirornij kao APi DX10/11, recimo u Heavenu Uniingineu meni losije ide OGL nego DX10.

Doduse PS3 koristi api vrlo slican OGL-u tako da je konverzija obavezna ako je igra za ps3, al svejedno developeri nemaju vremena da rade igru za dx i ogl.

16 godina
neaktivan

Pravilno napisani engine se porta ko od sale: primjer svi unreal enginei.

A ovo da je inferiorniji necu komentirati, ne bi bilo pristojno.

EDIT: ovo nije mjesto za DX vs OGL raspravu, ako te bas zanima sto tocno opengl moze moj savjet ti je da prokopas po sluzbenoj opengl dokumentaciji, a ne povoditi se za "meni su rekli da se to u opengl ne moze"

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:34 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Mislim ono, tesko je programerima napisat (isprogramirat) cjelu igru za DX9/DX10/DX11, pa je onda portat u OGL s kojim mogu ciljat na Linux... Neisplativo je. A i OGL je infeirornij kao APi DX10/11, recimo u Heavenu Uniingineu meni losije ide OGL nego DX10.

Doduse PS3 koristi api vrlo slican OGL-u tako da je konverzija obavezna ako je igra za ps3, al svejedno developeri nemaju vremena da rade igru za dx i ogl.

Pa nije problem napisat,al stvar je što je DX napuhan ko balon,radi DX izlaze novi Windowsi,radi DX-a izlaze nove(čitaj:skuplje) grafe,itd.....

Windowsi svoju popularnost mogu zahvalit upravo DX-u i monopolu u gaming segmentu,a inače mi je OS-x puno elegantniji,a i ovokativno daje osječaj da se brže izvodi.No hebiga naviknut sam na Winse i naprosto nemam vremena po cijele dane učit radit sa novim OS-om.

I'll be back
18 godina
protjeran
Tko je bolji u OpenGL-u?

Bez brige, ne moraju proizvođači igara raditi portove za linux.

Proradit će svaka igrica na linuxu, pitanje je koliko vina piju (ili ne piju) dok programiraju Wine.

Ta već i sada mnoge igrice rade, a doći će i dan kada će se mjeriti brzine kao 'radi li brže kroz Wine ili na windowsima', jer ne treba zaboraviti "Wine nije emulator" definiciju.

Samo neka isprogramiraju čim više igrica na DirectX-u...

Još nije niti 3D igranje potpuno zaživjelo. Ne treba se žuriti, zar ne? Ali ne treba biti niti lijen...

Stvari bi išle brže da Nvidia otvori svoje kodove kao ATI.

Ali neka, kažu "pamti pa vrati"...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nvidia nece otvarati arhitekturu, trenutno im ATI na linuxu moze samo gledati u leda tako da nemaju poticaja prolaziti sve legalne i druge procedure otvaranja arhitekture ocima javnosti...

Mozda, do kraja godine kada galium3d driveri ATI-ja zazive u punom svijetlu, Nvidija se malo zabrine. Drzimo im fige :)

16 godina
neaktivan
bistri kaže...

Gle test sam po sebi je drito bacanje sibice na kantu sa gorivom.

Nemozes usporedjivat i to narocito graficke preformanse jednog sustava za kojeg postoji abnormalno velika softverska podrska sa preformansama linuxa i osx-a za koje novi driver dolazi svake prestupne, i jedino cemu clanak pogoduje je komentarima woohoo vidi kak windowsi rasturaju i linux i osx suxx.

Nije ti palo na pamet da je Windows možda stvarno malo bolji od ova dva?

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
18 godina
neaktivan
Cartman kaže...
bistri kaže...

Gle test sam po sebi je drito bacanje sibice na kantu sa gorivom.

Nemozes usporedjivat i to narocito graficke preformanse jednog sustava za kojeg postoji abnormalno velika softverska podrska sa preformansama linuxa i osx-a za koje novi driver dolazi svake prestupne, i jedino cemu clanak pogoduje je komentarima woohoo vidi kak windowsi rasturaju i linux i osx suxx.

Nije ti palo na pamet da je Windows možda stvarno malo bolji od ova dva?

Ma nekima je ocito tesko prihvatit cinjenicu da Win nesukaju :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice