Testirali smo iPad!

poruka: 332
|
čitano: 65.705
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo iPad!".
17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!

i naravno 

A.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Testirali smo iPad!
ivoleko kaže...
blackalbum kaže...

ali imac je samo lijepo upakiran pc sa drugim os-om i namjenjen je ljudima koji više cijene dizajn i ljepotu uređaja nego onima koji traže jak hardver,i to je jedina razlika između apple pc-a i hp pc-a ili della

ili onima koji smatraju da je OS X daleko bolji i napredniji operativni sustav od Windowsa :)

svatko ima pravo na svoje mišljenje, a moje je takvo, zato sam ga i instalirao na PC :)

a ovo za jak hardware su gluposti, pogledaj malo konfiguraciju Mac Pro-a

pa napisao sam imac zar ne,a što fali windowsima problemi s virusima,malo smo se odmakli od teme ja i danas mislim da ipad nije ama baš nikakva revolucija i da su samo povećali iphone s namjenom da ga prodaju jabučarima koji su poznati da mahom kupuju sve što apple izbaci makar to bila i icigla sa apple logom,to je moje mišljenje a valjda imam pravo na mišljenje,postao sam i sebi dosadan sa apple temama ali kad uvijek ima likova koji tu firmu dižu u nebesa i proglaševaju je mbw računalstva,ima puno boljih firmi koji nisu tako razvikane a proizvode puno ozbiljnije uređaje

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
artfull kaže...

već jesam al ne obraćaš pažnju ... dieter je dobar početak

http://www.vitsoe.com/en/gb/about/dieterrams/gooddesign

Jesi li ti procitao svoj link?

U svih 10 zapovijedi se navodi izgled kao osnova dizajna.

Mora da mi je nesto promaknulo...

Aha! Znao sam da mi je nesto falilo.

Tvoja nemogucnost da srocis svoje "misljenje" i jednostavno predstavis cinjenice.

Umjesto toga, mases nekakvim linkom u kojem ne pise NISTA konkretno i cak potvrduje neke moje tvrdnje.

Dizajn jest izgled, to i tvoj link kaze.

S druge strane, ja nisam dizajner ali sam siguran da ako nista drugo, dizajn svojim najvecim djelom ovisi o izgledu/estetici.

Tako da uopce ne vidim poantu u postanju ovog linka, osim naravno standardnog. Pokusavas skrenuti paznju sa vaznih stvari kako ne bi izgubio virtualne poene u diskusiji. ;)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Tvoja nemogucnost da srocis svoje "misljenje" i jednostavno predstavis cinjenice.

Umjesto toga, mases nekakvim linkom u kojem ne pise NISTA konkretno i cak potvrduje neke moje tvrdnje.

S druge strane, ja nisam dizajner ali sam siguran da ako nista drugo, dizajn svojim najvecim djelom ovisi o izgledu/estetici.

Tako da uopce ne vidim poantu u postanju ovog linka, osim naravno standardnog. Pokusavas skrenuti paznju sa vaznih stvari kako ne bi izgubio virtualne poene u diskusiji. ;)

dizajn je izgled?? estetika je jedna od stavki. sve ostalo se tiče upotrebljivosti. inovativno, korisno, lako razumljivo, neupadljivo ili izgledom nenametljivo ( za razliku recimo od alienwarea ), pošteno, bezvremensko ( ne podleže modi ), promišljeno do zadnjeg detalja, ekološko, i što manje moguće "dizajnirano".

ti očigledno nisi u stanju razumijeti dobro dizajniran proizvod.

A.
15 godina
protjeran
I prestanite vise sa tolko isfuranim argumentom postojanja mase "likova sta apple dizu u nebesa" jer na svakog takvog dolazi barem 10 onih koji su vjecito na temama o appleu samo da bi posto poto pljucali po svemu sta apple napravi.
Od appleovih proizvoda imam samo iphone i ta mi firma apsolutno nista ne znaci u zivotu vec sam u ovim raspravama samo zato sta vidim kolko gluposti se mlije od strane dezurnih kriticara. Naravno da ima i konstruktivne kritike, al vecina je na razini osnovnoskolskog prepucavanja.
17 godina
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

dizajn je izgled?? estetika je jedna od stavki. sve ostalo se tiče upotrebljivosti. inovativno, korisno, lako razumljivo, neupadljivo ili izgledom nenametljivo ( za razliku recimo od alienwarea ), pošteno, bezvremensko ( ne podleže modi ), promišljeno do zadnjeg detalja, ekološko, i što manje moguće "dizajnirano".

ti očigledno nisi u stanju razumijeti dobro dizajniran proizvod.

Ocito nisam.

Ja jos uvijek vidim samo izgled kad se prica o dizajnu.

Probaj mi definirati dizajn iPad-a po onim zapovijedima.

Da vidimo jel pase! :D

- Psiho246
15 godina
artfull kaže...

dobar i logičan software spojen sa dobrim i logičnim hardwareom je veće zadovoljstvo koristiti kad je uz sve to skupa i ugodno oku. Većina win strojeva, i softwarea kaska po tom pogledu za appleovim rješenjima.Sam windows OS i njegova logika mi nije produktivna. Al ne tvrdim da tebi win / pc nije super, probaj i jedno i drugo pa donesi odluku baziranu na iskustvu, ne na predrasudama.

Ako Windows nije produktivan zašto onda ima toliki tržišni udijo? Nije windows namijennjen samo igranju igara.

17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!
iPad je apsolutno dizajniran po dieterovim načelima. Inače j.Ive je stovatelj dieterovog djela i mnogi ili svi appleovi uradci u doba Ive su napravljeno pomtim načelima. Recimo inovativan je (samim tim sto je prvi na tržištu i konceptom ), neupadljiv je i apsolutno nenametljiv izgledom (komad aluminija i stakla, totalni minimal ), long lasting u smislu da će i za dese. ili dvadeset godina izgledati suvremeno ( kao sto danas deset godina star G4 titanium laptop izgleda bolje i suvremenije od većine najnovijih pc laptopa ), najekoloskiji je proizvod dosad (nema pvc-a, žive, čak ni stiropora u pakiranju ),troši iznimno malo
struje, maksimalno je jedostavan za korištenje ( i moja mama bi ga znala koristiti ). etc etc.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!
@asterix... da znaš ponešto o povijesti racunarstva ne bi postavljao ovakva pitanja. Popularan je zbog microsoftove politike koja je bila slična, samo daleko agresivnija od ove koju sada Apple provodi na mobilnoj platformi. Zbog apeove nezainteresiranosti za sve segmente tržišta prepustili su MSu dominaciju. Ostalo je povijest. Nedovrsen i nekvalitetan hw i sw ali prije svega jeftin i dostupan pokazali su se u doba informatičke revolucije kao dobitna kombinacija.

primjetiti ćeš da mi MS nije simpatican, al daleko od toga da nema zasluge za informaticku ekspanziju.
A.

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
artfull kaže...
@asterix... da znaš ponešto o povijesti racunarstva ne bi postavljao ovakva pitanja. Popularan je zbog microsoftove politike koja je bila slična, samo daleko agresivnija od ove koju sada Apple provodi na mobilnoj platformi. Zbog apeove nezainteresiranosti za sve segmente tržišta prepustili su MSu dominaciju. Ostalo je povijest. Nedovrsen i nekvalitetan hw i sw ali prije svega jeftin i dostupan pokazali su se u doba informatičke revolucije kao dobitna kombinacija.

primjetiti ćeš da mi MS nije simpatican, al daleko od toga da nema zasluge za informaticku ekspanziju.

Ovo boldano je najvažnija stavka, ali ako je nešto jeftino i dostupno, ne znaći da je nekvalitetno. OK, vjerujem da je u doba informatičke revolucije Mac OS bio znatno kvalitetniji od Windowsa, ali Windows je zadovoljavao potreba većine ljudi, bio je dostupan i jeftin, te radio na jeftinijem hardware-u za kojeg ne možeš reći da je bio nekvalitetniji. Možda je imaš lošiji omjer performansi i nazivnog takta, te ružnije kućište, ali je imao veći omjer performansi i cijene. Ako uz to ubacimo veću dostupnost aplikacija i mogučnost igranja dobijamo dobitnu kombinaciju. Jedino ove zadnje dvije stavke sliče onomu što Apple radi danas na mobilnoj platformi.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
ansha kaže...
Neces bit kreativniji, ali kreativniji, umjetnicki nastrojeni ljudi (citaj dizajneri, arhitekti itd.) vole bit okruzeni lijepim stvarima...

A zato su dizajneri i arhitekti non stop oko mene :)

I'm going woo woo
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
ansha kaže...
Neces bit kreativniji, ali kreativniji, umjetnicki nastrojeni ljudi (citaj dizajneri, arhitekti itd.) vole bit okruzeni lijepim stvarima...

A zato su dizajneri i arhitekti non stop oko mene :)

Very good! Namigiva

15 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!

ljudi nisam čitao od početka temu pa me nemojte odmah kritizirati ako sam nešto previdio. ja sam također vlasnik jednog od Appleovih uređaja no ono što je meni zanimljivo je to da u posljednjem broju Buga ima test iPada. naravno, od strane Buga praktički sve pohvale, a ono nema nikakvih mana. da li je to moguće da uređaj nema mana, mislim da takav uređaj ne postoji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 0:00 (Lik).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!
Dovraga, opet ih je Steven jobs sve potplatio.
A.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Lik kaže...

ljudi nisam čitao od početka temu pa me nemojte odmah kritizirati ako sam nešto previdio. ja sam također vlasnik jednog od Appleovih uređaja no ono što je meni zanimljivo je to da u posljednjem broju Buga ima test iPada. naravno, od strane Buga praktički sve pohvale, a ono nema nikakvih mana. da li je to moguće da uređaj nema mana, mislim da takav uređaj ne postoji.

Ti si nešto krivo vidio (nema u posljednjem Bugu testa iPada), a nisi baš ni svjestan da je ova tema u stvari komentar na vijest/tekst s BOL-a, ali to ti nije za zamjeriti jer toliko je to blebetanja i offtičarenja, da se nekom slučajnom prolazniku teško snaći.

Zato JAVNO upozorenje (prije nego što krenemo s opomenama) - držite se teme!

Za prvu ruku hrpica bezveznijih i bezobrzanijih poruka je otišla pa-pa (moglo bi ih još dosta), pa ne gubite vrijeme na pisanje istih!

17 godina
blackalbum kaže...
ivoleko kaže...
blackalbum kaže...

ali imac je samo lijepo upakiran pc sa drugim os-om i namjenjen je ljudima koji više cijene dizajn i ljepotu uređaja nego onima koji traže jak hardver,i to je jedina razlika između apple pc-a i hp pc-a ili della

ili onima koji smatraju da je OS X daleko bolji i napredniji operativni sustav od Windowsa :)

svatko ima pravo na svoje mišljenje, a moje je takvo, zato sam ga i instalirao na PC :)

a ovo za jak hardware su gluposti, pogledaj malo konfiguraciju Mac Pro-a

pa napisao sam imac zar ne,a što fali windowsima problemi s virusima,malo smo se odmakli od teme ja i danas mislim da ipad nije ama baš nikakva revolucija i da su samo povećali iphone s namjenom da ga prodaju jabučarima koji su poznati da mahom kupuju sve što apple izbaci makar to bila i icigla sa apple logom,to je moje mišljenje a valjda imam pravo na mišljenje,postao sam i sebi dosadan sa apple temama ali kad uvijek ima likova koji tu firmu dižu u nebesa i proglaševaju je mbw računalstva,ima puno boljih firmi koji nisu tako razvikane a proizvode puno ozbiljnije uređaje

oprosti, nisam sinja da si napisao iMac, u pravu si sto se njega tice

pa meni je OS X bolji, ne samo radi virusa nego radi hrpu drugih stvari o kojima sad ne zelim pisati jer je offtopic

ja sam vec rekao, iPad je dobar gadget, moze se dobro koristiti za stvari za koje su tableti i namijenjeni, ali opet previše skup s obzirom da nema ni USB ni podrsku za flash :) (moje mišljenje)

www.stripovi.tk
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 1:30 (ivoleko).
17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!

Spominje se da kreativni ljudi koriste Appleove proizvode zbog dizajna, t.j. njihove ljepote. To nije (cijela) istina. Dizajneri i filmaši koriste Macove jer su pouzdani, OS je optimiziran hardwareu na kojem se vrti, za razliku od PC-a gdje je OS uvijek isti (mislim na jednu inačicu OS-a, Window XP recimo), a hardware se razlikuje od mašine do mašine. Naravno da će Mac uvijek biti pouzdaniji od PC-a sa Windowsima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Testirali smo iPad!

Mac OS nista nije pouzdaniji nego windows ili linux...

S tim da sa strane Linuxa i Windowsa imas puno vise opcija u vidu odabira HW komponenti, aplikacija za photo/audio/video editing... 

Da ne spominjem da je na Linuxu to sve besplatno?

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda na Macu ima manje odabira aplikacija, ali one najbolje su prisutne. A aplikacije sa Linuxa nisu baš za profesionalce, barem one besplatne. To je barem moje iskustvo.

Jedan moj prijatelj ima video studio i kupio je Avidov program za montažu. Da bi imao podršku (što je profesionalcima jako bitno) Avid mu je uvjetovao da program mora instalirati na određenom kompjuteru (čini mi se Dellov). Stvar je u tome da je Avid optimizirao program za određeno računalo i ne odgovara ako ga instaliraš na bilo koju drugu konfiguraciju. Isti princip ti je i sa Macom.

Ja sam vidio u jednoj tiskari kako koriste neki prastari Mac za izradu EPS datoteka. Inače za dizajniranje koriste PC, ali ako pošalju malo veću datoteku na izradu EPS-a PC im se često smrzava. A ovaj Mac je bio spor (hardware možda u rangu iPhonea Osmijeh) ali bi uvijek progurao do kraja, i kažu da Mac je Mac radio klalitetnije datoteke.

17 godina
neaktivan
jastreb kaže...

...Dizajneri i filmaši koriste Macove jer su pouzdani...

Smijeh je staro ali najbolja reklama za mac, u smislu zabave naravno

There are 10 types of people in the world... those who understand binary and those who don't.
17 godina
ZC_Someone kaže...
jastreb kaže...

Ahahah!

To sam vidio davno prije.

Super video. xD

- Psiho246
17 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...
jastreb kaže...

Naravno da nije ni Mac idealan, ali meni su i grafičari i filmaši koji su probali raditi na Macu rekli da nikad više neće kupiti PC. Ja ti sve to pišem iz druge ruke jer ne posjedujem Mac (samo iPhone i njime sam zadovoljan). Meni je ipak draži PC najviše zato jer volim igrati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 21:39 (jastreb).
17 godina
Testirali smo iPad!

molim nemojte da usporedivate operativne sustave koje niste dovoljno dobro isprobali,

a ako vec morate dat svoje misljenje na racun tračeva, rijeci osobe od osobe preko osobe koja koristi mac ili svog dvosatnog prckanja po macu, onda to ucinite u temi namijenjenoj za to!

rijec je o iPadu i BUG-u koji ga je testira, i ja vam govorim da jedva cekam novi BUG da vidim jednu nasu recenziju, a kad sam obavjestio druge (koji inace ne kupuju) i oni su se zagrijali :)

tako da eto, na racun mene BUG ce dobit kojih 100 kn vise (ne ciste zarade naravno) hhh 

...

nema na cemu :P

www.stripovi.tk

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!
Usao je u hrvatsku i na druge nacine i upravo pisem s jednog. wysiwyg editor vam ne radi na ipadu, hehe. Najsmijesnije mi je kada vidim likove na tv kada se hvale da imaju jedini primjerak u hrvata.

Zgodna igracka, ispunila moja ocekivanja. Jedini nedostatak koji bih naveo je osjecaj tezine u ruci. Nakon nekog vremena malo postaje tezak al sve drugo je izvanredno. Posebno ekran.
Do Not Feed The Trolls!

3 1 hvala 0
15 godina
artfull kaže...

Apple prepustio MSu dominaciju mislio si preveslo ih je Bill.

17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!
Apple je odbio licencirati svoj OS. da ne to učinio windowsa vjerojatno ne bi ni bilo. Isto kao sto
je odbio licencirati hw, tj jobs ukinuo licence klonovima. Dakle svjesno su odlučili prodavati samo
hw+sw u paketu i time se svesti na marginu po udjelu ali kao sto vidiš na vrh po uspjesnosti.
A.

0 2 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
Apple je odbio licencirati svoj OS. da ne to učinio windowsa vjerojatno ne bi ni bilo. Isto kao sto
je odbio licencirati hw, tj jobs ukinuo licence klonovima. Dakle svjesno su odlučili prodavati samo
hw+sw u paketu i time se svesti na marginu po udjelu ali kao sto vidiš na vrh po uspjesnosti.

Svjesno se odreći profita i staviti se na marginu, zanimljiv poslovni potez. Što se tiče licenciranja OS-a. Na koji MacOS misliš? Kada je Mac bio u slijepoj ulici, još nisu znali da li bi za budući OS odabrali NexTStep ili BeOS to odaje sigurnost poslovnim korisnicima. Da IBM nije uzeo Intel procesore nego Motorolu nebi vjerovatno bilo Windowsa a ne radi Apple-a.

15 godina
neaktivan
Testirali smo iPad!

koliko će koštat ova điđa miđa kod nas i kad se može "pukit"? u nas naravno... jel tko zna braćo i sestre

0 0 hvala 0
15 godina
artfull kaže...

Baš su na vrhu sa nekoliko postotaka tržišta Windows još uvijek drži većinu.

17 godina

ne vrti se sve oko toga koliko korisnika koristi OS X-a, a koliko Windows,

cinjenica je da više ljudi vozi punto nego Mercedes (u Europi, ili barem Hrvatskoj), pa se ne može reći da je fiat uspješniji od istog

(NE POKUSAVAM RECI DA JE MAC MERCEDES, A WINDOWS FIAT NEGO ZELIM PRIKAZATI KAKO NIJE SVE U POSTOCIMA KORISNIKA)

a u ostalom

covik je mislio na uspješnost u smislu profita, gdje Apple u zadnje vrijeme naprosto briljira :)

www.stripovi.tk
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice