Teraflopsi u mobitelima

poruka: 12
|
čitano: 1.742
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Teraflopsi u mobitelima".
18 godina
Teraflopsi u mobitelima

Čisto sumnjam.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teraflopsi u mobitelima

Ma bit će i prije. Da ti je neko reko 2000. da ćemo imat procesor sa 6 jezgri uparen sa HD5970 u čijem su slučaju 2 čipa na jednoj kartici, sa performansa od neznam ni ja kolko 

teraflopsa. Ili gigaflopsa? Što bi mu reko? :D

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Teraflopsi u mobitelima

Nije problem u brzini nego u potrošnji struje.
Mogu oni napravit teraflops sa sto jezgri ali koja baterija bude to hranila?
Ak do onda ne naprave neke uber super duper baterije ne budu nigdi dogurali, ili se vraćamo u devedesete kad se mob moral punit svaki dan ili dva put na dan.

O zagrijavanju da ne pričamo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 9:24 (NEW_MAN).
17 godina
neaktivan
Teraflopsi u mobitelima

Nadam se da će istom brzinom razvijati i baterije za te teraflopse, nećemo baš imati koristi od mobitela koji može pokrenuti crysis - ali ga možeš igrati par minuta.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Nije problem u brzini nego u potrošnji struje.
Mogu oni napravit teraflops sa sto jezgri ali koja baterija bude to hranila?
Ak do onda ne naprave neke uber super duper baterije ne budu nigdi dogurali, ili se vraćamo u devedesete kad se mob moral punit svaki dan ili dva put na dan.

O zagrijavanju da ne pričamo.

Vidiš nisam opće tako gledo na to. Slažem se. Ja svog dumbphonea moram punit jednom na da, ako koristim 3G i IM nekolko sati na dan. Bez toga traje skoro pa tjedan dana. O grijanju da ne pričam. Još je i crn mob, kad sam vani jedva ga možeš držat u ruci od vrućine :S

hmda
18 godina
Slash 666 kaže...

Ma bit će i prije. Da ti je neko reko 2000. da ćemo imat procesor sa 6 jezgri uparen sa HD5970 u čijem su slučaju 2 čipa na jednoj kartici, sa performansa od neznam ni ja kolko 

teraflopsa. Ili gigaflopsa? Što bi mu reko? :D

Pitao bih ga što mu je to HD5970? Izlanuo se

bor4c - human geek, level: 31, technosexual, neutral good
16 godina
neaktivan
Teraflopsi u mobitelima

I onda mu kažeš da su to dvije uparene grafičke, da treba 500 watta, i da ima 50 cm :D

(nisam ziher za podatke :D)

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
cudim se nekima, pametni ste a ujedno i glupi. Ista stvar se dogodila i prije par godina kad su izlazili prvi pametni telefoni, kako ce to radit, baterija nece moci izdrzat, pregrijavat ce se i slicna sr'nja. Međutim 95% vas je bilo u krivu, danas ti pametni telefoni rade bez poteskoca.
16 godina
neaktivan
da, rade. Nevjerovatnih 5 sati u nizu bez punjenja.
hmda
17 godina
Teraflopsi u mobitelima

A trebaju procesore spustiti u niži proizvodni proces pa će biti moguće. Trenutno vrlo popularan proces koji koristi dosta android i ostali smartphonovi snapdragon koji ima takt od 1Ghz je rađen u već vremešno 65nm procesu, dok intel već ima procesore na 32nm. Sigurno da ovaj isti procesor spustimo na 32nm da će em se grijati manje i manje trošiti uz iste performanse, odnosno jači modeli sa većim taktom bi imali potrošnju i zagrijavanje kao ovaj trenunti. 

Stoja
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nije toliko stvar u nm koliko u radnom taktu. Svako paljenje/gasenje tranzistora trosi struju. Sada tu struju pomnozi sa brojem aktivnih tranzistora i frekvencijom i vriti si. nm omogucava vise tranzistora po chipu sto za posljedicu ima nizi radni napon (vec sada je reda 1.1V). Tu pak dolazi do drugog problema, a to je min radni napon koji je za silicij reda 0.5V. Jos jedan problem su vanjske smetnje koje mogu zblesnuti procesor koji radi na tak niskom naponu.

Tehnologije su gasenje svega nepotrebnoga i aktivna regulacija frekvencije prema potrebama. Novi Pentiumi ne trose tak malo struje radi nm vec radi navedenih tehnologija (naravno uz poboljsanje tehnologije izrade).

Danas mobiteli rade na 1GHz, slijedece godine bit ce na 2GHz. Iznad toga vise nema. Evo, desktopi su stali na 3.5GHz i NEMA procesora koji radi brze. Stala je radna frekvencija jer se doslo do granica silicija (ekonomska isplativost) i preslo se je na muticore. Sto ce biti za 10 godina upitno je ali sa danasnjom tehnologijom nista. Nazalost, kao sto vecina forumasa pise, razvoj baterija ne prati procesore.

S druge strane uvijek se pitam sto ce mi mobitel enormne snage? Ima premali ekran za bilo sto ozbiljno. Sutra ce se pojaviti LCD od 4" rezolucije 1000 x 500 gdje ce velicina slova biti 2mm. Tko to vidi citati? Jedini razlog za jaki mobitel su 3D igrice ali mi fali joystick. E pa sada, ko bu se igral mobitelom osim orlova koji jako dobro vide.

16 godina
neaktivan
Teraflopsi u mobitelima

Ajde ja razumijem da se tehinka brzo razvija, ali bas ovoliko..... nevejrojatno

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice