TDK prema tri terabajta

poruka: 23
|
čitano: 2.707
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TDK prema tri terabajta".
17 godina
neaktivan
TDK prema tri terabajta

super vijest za backup manijake :)

jos da cjena ssd-ova padne....

2 ssd u raid za system disk i par diskova od 3 tb za beckup uff

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
TDK prema tri terabajta

otkud je sad doso tdk, uvijek bili popularni seagate, wd, hitachi, u zadnje vrijeme samsung, a sad jos i tdk?? samo usporavaju tehnologiju, s tim mehanickim diskovima kasne bar 5 godina, treba se samo prekinut proizvodnja tvrdih diskova i ulagat u ssdove, da se u njih ulaze puno vec bi imali ssdove po 1tb po pristupacnoj cijeni, ako ne pristupacnoj, barem nekoliko puta manjom nego sad.

*n00b us3r*

0 10 hvala 0
18 godina
TDK prema tri terabajta
koliko znam TDK već dugo razvija diskove. na znam bavi li se proizvodnjom
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
TDK prema tri terabajta

Ako im diskovi budu dobri poput kazeta, odmah uzimam par diskova :D

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
TDK prema tri terabajta

Bezveze... radije bi da su čekali da naprave nešto sa 1Tb po ploči... ovi "između" kapaciteti su mu bezveze... mislim koja bi bila svrha kupovat 1.5Tb disk??  treba se držat cijelih brojeva. 1-2-3, itd. 3Tb diskovi sa 3 ploče zvuči ok, dok 3Tb disk sa 5 ploča zvuči kao FAIL koji samo čeka da se dogodi...

U svakom slučaju, nema do trake :D

0 7 hvala 0
18 godina
RE: TDK prema tri terabajta

SSD-ovi još moraju napredovati jer im performanse puno više variraju od mehaničkih diskova. Proizvodnja mehaničkih zato niti nesmije prestati jer osim performansi SSD-a, vrlo su nestabilni da bi oni bili jedina storage rješenja na svijetu. Dakle nije samo problem u veličini/kapaciteta SSD-a već je veći problema u njegovoj stabilnosti i onda performansama koji su jako loše što se više koristi Write funkcija.

Write funkcija smanjuje brzinu SSD-a što se više koristi, zato se SSD-ovi koriste kao sistemski disk ali isključivo(tako je najbolje) za Read/pokretanje aplikacija, ne i zapisivanje podataka od tih aplikacija na SSD.

16 godina
neaktivan
TDK prema tri terabajta

trebali bi oni u oba slucaja poradit malo vise na kvaliteti i brzini samih diskova, bilo HDD il SSD..

velikoj vecini je dovoljno 500GB diska, za sve, i programe i dokumente itd..a danas mozes uzet tri diska od 1TB i imas toliko prostora da ce ti trebat godine da to napunis..

dovoljni su diskovi sa 2TB, nek im padne cijena, bilo bi korisnije, i neka budu brzi, tisi, ako se radi o HDD, ili neka budu stabilniji i jeftiniji, ako se radi o SSD-ovima..

u ovo doba najavit kao nesto 'novo' disk od 3 TB je po meni glupost..cemu to ?

sve ostale komponente u racunaru su toliko unaprijedjene, osim HDD-a koji su isti vec godinama..razlike u performansama skoro pa da i nema..

HDD-ovi u nekim situacijama koce svaki racunar, i treba poradit na tome..a ne poznajem ni jednu osobu, niti sam cuo na forumu, internetu, koja se buni jer ima premalo prostora na HDD-u..

Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
TDK prema tri terabajta

evo onda neka ja budem prvi koji se buni na nedostatak prostora :)
imam nekoliko diskova ukupne veličine od 2 TB i puni su ka šipak. da imam viška love kupio bi jedan od 1 TB.

Konzolitis - destroying games since PS 2

0 0 hvala 0
16 godina
lukavg kaže...

otkud je sad doso tdk, uvijek bili popularni seagate, wd, hitachi, u zadnje vrijeme samsung, a sad jos i tdk?? samo usporavaju tehnologiju, s tim mehanickim diskovima kasne bar 5 godina, treba se samo prekinut proizvodnja tvrdih diskova i ulagat u ssdove, da se u njih ulaze puno vec bi imali ssdove po 1tb po pristupacnoj cijeni, ako ne pristupacnoj, barem nekoliko puta manjom nego sad.

sad odjedan put ne valjaju tvrdi diskovi,što ima to fali vjerovatno ćeš za pet godina tvrditi da je ssd zastarijela tehnologoja da treba nešto novo,nije mi baš jasno što točno ne valja s tvrdim diskovima,???????????

17 godina
Tony kaže...

imam nekoliko diskova ukupne veličine od 2 TB i puni su ka šipak. da imam viška love kupio bi jedan od 1 TB.

baš me zanima šta stavljaš a da ti stvarno treba na 2 terabajta?

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
17 godina
neaktivan

ja imam 4 tera .

2 samsungova spinpointa od 1 tb te 2 externa mybooka od svaki po tera i sve mi je krcato.uglavnom 1080p filmovi od po 4-9 gb,dvd ripovi te kolekcija igrica.

ne stanu mi sada neki anime sto skidam tako da cu morati jos 1 samsung uzeti od 1 tera

17 godina
eXpl0it kaže...

ja imam 4 tera .

2 samsungova spinpointa od 1 tb te 2 externa mybooka od svaki po tera i sve mi je krcato.uglavnom 1080p filmovi od po 4-9 gb,dvd ripovi te kolekcija igrica.

ne stanu mi sada neki anime sto skidam tako da cu morati jos 1 samsung uzeti od 1 tera

večinu od tih filmova si sigurno pogledao samo jedanput i 90% tih igrica ne igraš nikad. reci da sam u krivuNamigiva  tako sam i sam nekoč skupljao sve i svašta dok nisam shvatio da mi večina tih stvari stoji godinama na kompu a da ih nisam uopče koristio. danas imam 500gb i kolko god se trudim napunit ga sa stvarima koje koristim i koje če mi koristiti i dalje ne mogu napuniti ni pola od toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 8:27 (alien).
18 godina
neaktivan
alien kaže...
Tony kaže...

baš me zanima šta stavljaš a da ti stvarno treba na 2 terabajta?

večinu prostora zauzimaju filmovi (HD,divx) i igre. sada neke igre bi mogao i obrisat jer ih vjerojatno neću igrat, ali kvalitetni film ili igru volim imat, jer znam da ću to uvik pogledat ili odigrat po bezbroj puta. ali moguće je i dosta toga pobrisat pa ajmo reć kada mi dođe pogledat/zaigrat ponovno skinem. to je zgodno riješenje za nedostatak prostora ali mi nije praktično.

evo upravo sam pogledao folder sa slikama i ima 10 gb :), bome moran priznat da nisan mislio da sam se toliko naslikavao

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 18:39 (Tony).
16 godina

nije mi uopće jasan ta pomana za megabajtima,ja ništa ne držim na hardu,ionako je sve dostupno na internetu,pa kad se zaželim nekog filma ili albuma ponovno skinem

18 godina
neaktivan
TDK prema tri terabajta

ponovno skidanje mi je nepraktično zbog utrošenog vremena. internet veza mi je spora za današnje doba, a nevolim držati upaljen komp 24 sata dnevno, pogotovo navečer kada spavam. i inaće kada skidam HD filmove komp mi radi samo kada ja nisam kući i nikada po noći. on ne proizvodi toliku buku ali mi svejedno ide na živce.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
alien kaže...
eXpl0it kaže...

ja imam 4 tera .

večinu od tih filmova si sigurno pogledao samo jedanput i 90% tih igrica ne igraš nikad. reci da sam u krivuNamigiva  tako sam i sam nekoč skupljao sve i svašta dok nisam shvatio da mi večina tih stvari stoji godinama na kompu a da ih nisam uopče koristio. danas imam 500gb i kolko god se trudim napunit ga sa stvarima koje koristim i koje če mi koristiti i dalje ne mogu napuniti ni pola od toga.

vecinu tih filmova sam makar jedanput prodao te vecinu tih igrica sam preprzio preko 100 puta....zahvaljujuci svemu tome i imam sve te tvrde diskove :P

17 godina
eXpl0it kaže...
alien kaže...
eXpl0it kaže...

ja imam 4 tera .

vecinu tih filmova sam makar jedanput prodao te vecinu tih igrica sam preprzio preko 100 puta....zahvaljujuci svemu tome i imam sve te tvrde diskove :P

ok, ti se baviš daljnjom distribucijom toga (makar neznam tko još uz današnje brzine interneta kupuje te piratske DVD-ove i igrice) ali ja govorim o prosječnom korisniku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 19:37 (alien).
17 godina
neaktivan

vjeruj mi ima ljudi koji sa svim flat internetom kupuju filmove te igrice od pirata...simbolicna cijena od 15 kn po dvd-u je jos uvjek ljudima prihvatljiva...neki su ljeni skidati torrente  a pak neki nemogu naci uskladen prijevod za filmove itd itd

18 godina
neaktivan
alien kaže...

makar neznam tko još uz današnje brzine interneta kupuje te piratske DVD-ove i igrice

ja mislim da je povečanje brzine interneta i smanjenje cijene flat paketa drastično pala prodaja piratskog materijala. ali kao što je exploit rekao uvijek ima ljudi koji neznaju ili im se neda zezat sa tim i lakše im je platit drugome da dobiju sve na gotovo.

17 godina
neaktivan

da bar jos imamo neke solidne brzine ko neke eu clanice....gdje ljudi za 100 eura mjesecno dobe fiber net sa 100 mbps up i down....

17 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Kad se dosjetim TDK kazeta, koliko sam crtića na njih snimio...

Uff, hvata nostalgija.

Uopće ne sumnjam u kvalitetu diska.

"The harder the battle the sweet of jah victory."
17 godina
thuglife kaže...
dd.inc kaže...

Kad se dosjetim TDK kazeta, koliko sam crtića na njih snimio...

Uff, hvata nostalgija.

Uopće ne sumnjam u kvalitetu diska.

pa nije se zvala bezveze Tvornica Dobrih Kazeta .

sada bi trebala promijenit naziv u TDDSmijeh

17 godina
neaktivan

lol,jos da budu i jeftini ko sto su bile kazete...bilo bi sasvim ok :P

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice