Tableti - vladari 2014. godine

poruka: 21
|
čitano: 3.520
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tableti - vladari 2014. godine".
17 godina
odjavljen

I dalje nakon par godina ne vidim svrhu tog uredjaja ako imam laptop i smartphone od skoro 5 inca.

http://isvijet.com.hr

23 6 hvala 0
13 godina
Re: Tableti - vladari 2014. godine
Edge kaže...

I dalje nakon par godina ne vidim svrhu tog uredjaja ako imam laptop i smartphone od skoro 5 inca.

Meni izgleda ko da je to namijenjeno za igranje i razonodu. U pogledu nekog ozbiljnog rada, meni je to smiješno. OK, možeš otvoriti tabliec u excelu ili word dokument, ali sigurno ne možeš programirati ili dizajnirati/modelirati nešto pa da bi baš bilo od velike koristi imati ga stalno uz sebe. A još k tome uz sve veće ekrane smartphone uređaja, stvarno se briše bilo kakva korist tableta.

17 godina
neaktivan

Po ovoj statistici M$ ce za pet gdina imati 5-10% trzista svih OS uredjaja. :D

Nije ni cudo da je Ubuntu "Bug" broj 1 zatvoren. :)))

Mislio sam necu to nikad doziviti.!!!

0 0 hvala 0
12 godina
Edge kaže...

Iskreno, i ja sam se pitao ćemu Tablet kad imam laptop i 5" smartphone, ali ta stvarčica ti toliko uđe ispod kožu da ti postane "obavezna" {#} Sve ovisi za što će se koristiti Tablet. Nekome je odlična zamjena za laptop dok je na putu, dok drugome će biti "korisno" igrati Real Racing 3 na njemu. Svaka igračka ima svoju publiku, ili "dijete" kojemu će se ona svidjeti {#}

16 godina

ja sam osobno jako zagrijan za ove tablete koji rade na windows 8...zato jer su mali, prijenosni, imaju jak hardware (core i7) i na njih mogu stavit programe koje koristim za profi obradu...kao sto su photoshop, lightroom, edius, vegas, cubase...i to mi se jaaako svidja...

mogu primjerice spojit zvucnu karticu (jer imaju USB hub) i snimam bend s time...snimam u šumi, snimam gdje hocu, imam autonomiju od 10-ak sati!! ajme kako dobro!!

po meni nesto izmedju tableta i ultrabook-a...znaci mogu ga koristit sa tipkovnicom i bez..zakon :)

SONY DUO 13

i nekako mi to ima puno vise smisla nego da na njemu imam ANDROID..to je onda samo uvećani mobitel :/

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 11:53 (Tionio).

7 0 hvala 0
15 godina

ovakve vijesti su prikrivena reklama,svi kupuju tablete pa moram i ja

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Moj PC  
7 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
mjaneci3 kaže...
Edge kaže...

Meni izgleda ko da je to namijenjeno za igranje i razonodu. U pogledu nekog ozbiljnog rada, meni je to smiješno. OK, možeš otvoriti tabliec u excelu ili word dokument, ali sigurno ne možeš programirati ili dizajnirati/modelirati nešto pa da bi baš bilo od velike koristi imati ga stalno uz sebe. A još k tome uz sve veće ekrane smartphone uređaja, stvarno se briše bilo kakva korist tableta.

Takvi komentari kao što si ti napisao nemaju veze s stvarnoscu...95% korisnika stolnih racunala ili laptopa ne programira niti dizajnira (vjerujem da cak i na ovom forumu njihov broj minimalan) pa im tablet osigurava sve što trebaju od čitanja portala i youtube do facebooka. 

13 godina
ezacro kaže...
mjaneci3 kaže...
Edge kaže...

Takvi komentari kao što si ti napisao nemaju veze s stvarnoscu...95% korisnika stolnih racunala ili laptopa ne programira niti dizajnira (vjerujem da cak i na ovom forumu njihov broj minimalan) pa im tablet osigurava sve što trebaju od čitanja portala i youtube do facebooka. 

Aj čitaj opet.

Osim boldanog, jel znaš neku stvarnu korist tableta za one koji imaju već računalo i smartphone. A imaju ga uglavnom svi. I opet, lakše je imati samo smartphone, nego običan mobitel i tablet nositi za sobom. Također, siguran sam da gotovo svi koji imaju tablet imaju i neki oblik računala i / ili smartphone-a.

17 godina
mjaneci3 kaže...
ezacro kaže...
mjaneci3 kaže...
Edge kaže...

Meni izgleda ko da je to namijenjeno za igranje i razonodu. U pogledu nekog ozbiljnog rada, meni je to smiješno. OK, možeš otvoriti tabliec u excelu ili word dokument, ali sigurno ne možeš programirati ili dizajnirati/modelirati nešto pa da bi baš bilo od velike koristi imati ga stalno uz sebe. A još k tome uz sve veće ekrane smartphone uređaja, stvarno se briše bilo kakva korist tableta.

Aj čitaj opet.

Osim boldanog, jel znaš neku stvarnu korist tableta za one koji imaju već računalo i smartphone. A imaju ga uglavnom svi. I opet, lakše je imati samo smartphone, nego običan mobitel i tablet nositi za sobom. Također, siguran sam da gotovo svi koji imaju tablet imaju i neki oblik računala i / ili smartphone-a.

Citanje e-knjiga, skripti i bilo cega opcenito...puno komotnije nego na laptopu ili smartphone-u, a tablet je ipak puno funkcionalniji od e-citaca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 15:35 (z1k4).
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
z1k4 kaže...
mjaneci3 kaže...
ezacro kaže...
mjaneci3 kaže...
Edge kaže...

Meni izgleda ko da je to namijenjeno za igranje i razonodu. U pogledu nekog ozbiljnog rada, meni je to smiješno. OK, možeš otvoriti tabliec u excelu ili word dokument, ali sigurno ne možeš programirati ili dizajnirati/modelirati nešto pa da bi baš bilo od velike koristi imati ga stalno uz sebe. A još k tome uz sve veće ekrane smartphone uređaja, stvarno se briše bilo kakva korist tableta.

Aj čitaj opet.

Citanje e-knjiga, skripti i bilo cega opcenito...puno komotnije nego na laptopu ili smartphone-u, a tablet je ipak puno funkcionalniji od e-citaca.

Bez uvrede, meni je to daleko manje vrijedno od investicije minimalno 500kn koju si ne mogu priuštiti.

17 godina
neaktivan

Nema smisla ni kupovait 5-6" mobove pa ljudi kupuju.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
WItcher kaže...

Nema smisla ni kupovait 5-6" mobove pa ljudi kupuju.

Zašto ne? Nažalost, ne mogu si priuštiti neki bolji smartphone, ali da mogu rado bi uzeo neki s velikim ekranom. Naravno, dok god stane u džep.

17 godina

Tablet je idealan za konzumaciju zabavnog sadržaja. 1. Surfanje i čitanje vijesti 2. Youtube 3. Igranje 4. Socijalne mreže 5. Facetime, Skype i slična komunikacija 6. Ostalo (knjige, šah, vremenska prognoza, alarm, itd itd)

2 1 hvala 0
14 godina

Kako je kolega Witcher naveo, puno ljudi kupuje smartphone/phablete od 5 i preko kusur incha, pa se ne vidjamo bilo kakav problem {#}!

Ali, nije komentar kolege mene ganuo da se osvrnem, već me je ganula činjenica da već over 20 godina nešto je budućnost, nešto su/će biti vladari, možda tržišna politika, možda zakon vjerojatnosti, tko će ga znati.

Volio bih vidjeti koliko članova ovog foruma je glerdalo, gleda i gledat će SF filmove.

Ja osobno sam gledao jako davno seriju "Svemir 1999" sa Martin Landau-om u glavnoj ulozi, ako ne vjerujete da je postojala takva serija, vjerujte mi, postojala je, i jako puno je obećavala, na čemu je i ostalo, obećavalo.

Kada su mobiteli uopće krenuli, za mene su ti isti mobiteli iz xyz razloga u samom početku bili nedostupni do tamo 1997 godine, makar, istina, čekao sam jedan poseban, da mi se onako SVIĐA do jaja, dok nije došao SONY Z1, a kada sam kupovao svoj prvi laptop, makar su laptopovi postali normalna stvar poodavno, kupio sam ga skorom nedavno 2006 godine, još tada IBM, koji me i dan danas služi {#}, dočim danas, kada je došla "sezona" tih smartphone-a/phablet-a, omah je jedan stigao doma, SGN II!!

Sve manje više što su predviđale serije, SF ili neke druge, postalo je stvarnost u neko dogledno vrijeme, na kraju krajeva "Ratov Zvijezda" ili "Zvijezdane Staze", koliko su stvari sadržavale koje su danas svakodnevica?!?!

Uvjeren sam da je ( makar po Murphy-u ) 2014 godina kada će baš tableti procvjetati, jer, čini mi se da su Apple iPad Air i Samsung Note 10.1 2014 Edition dosegnuli onaj minimum za dotaknut vrhunac razvoja, a ima i neki koji su tu vrlo blizu, opravdano ili neopravdano.

Kada me netko uvjerava da je Surface 2 ili Surface Pro 2 bolji tablet od Air-a, ja baš u to i nisam uvjeren, obzirom na detalje koji okružuju Surface računala, posebice Pro verzija, sa tipkovnicom, obzirom je preskočena ona prvotna smisao tablete ka računala.

Ja kada kupim tablet računalo ( a to bude vrlo uskoro ) primarno će biti da mogu puuuuno raditi u Office-u dokumente, primarno Word i Excel, da pogledam novosti na netu, posjetim koji forum, pogledam koji film kada sam negdje na putu, ništa daklem prezahtijevno, a sa 128GB u komadu mogu jako duuuugo puuuuno toga napisati, još kada sam siguran da ću imati update SW-a a barem 5 godina, ma neka bude i 4, nije bed, za 8 godina možda više niti tablete kao računalo neće postojat već nešto virtualno!  

Do prije koju godinu dvije dana priznajem, nisu mi baš parili teblet računala, ali sa današnjim razvojem gadgeta, sve više me privlači simbioza smartphone-a neke manje ukupno gledajuć veličine za telefoniranje zbog recimo GPS opcije uzput, video call funkcije kada postoji za to uvjet + tablet za lakše gledavanje i čitanje svega na netu, gledat film ili nogomet na SGN II je lijepo, ali čitati sadržaj na BUG forumu, malo je skučeno, bez obzira na podobru i rezoluciju i dijagonalu displaya, takvo nešto je na tablet računalu way too much more puta bolje!! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na kraju će tableti završit kao i Netbook, teško je predvidjet, ali nasljednik tableta će zasigurno biti savitljivi e-papir ili nešto slično pa onda hologrami osim ako ne bude nešto između.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 18:56 (Hyperion).
Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

svi ovi koji kažu da ne vide svrhu tableta u odnosu na laptop, očito nisu radili odgovarajući posao (ili nisu uopće bili u situaciji), gdje težina i autonomija prijenosnika igraju veliku ulogu za adekvatno obavljanje posla.

banalan primjer referenta prodaje koji obilazi svoje kupce (maloprodaja), uz dva scenarija - prvi je da nosi laptop sa sobom, i unosi narudžbe na licu mjesta. drugi je da popisuje potrebne artikle na papir, pa ih po povratku na radno mjesto unosi i pušta u obradu.

treći scenarij je tablet u (malo većem) džepu, na kojemu ima odgovarajuće tablice/cjenike/šta god. popuni, pošalje nekome na mail i narudžba se odrađuje gotovo instantno.

Silence! I Kill You...

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Tionio kaže...

i nekako mi to ima puno vise smisla nego da na njemu imam ANDROID..to je onda samo uvećani mobitel :/

Bas ovo. 

Meni tablet nije imao previse smisla cak ni za igre/zabavu dok nisu poceli izlaziti ovi jeftiniji Win8 Tableti sa x86 Intelom.

To je sad prava stvar...

Umjesto onih drugorazrednih mobilnih igara koje nisu ni na razini Miniclipa sad se moze instalirati Steam i mogu se igrati prave igre na touchscreenu tipa Diablo,Starcraft,Civilization a na tipkovnici/joysticku i sve ostalo.  I posto je to PC mogu se igrati ili emulirati Android(Bluestacks) i prijenosne konzole.

O produkutivnosti,customizaciji i ostalome da i ne pricam...

Evo jedan primjer. Stvarno impresivno da se igre vrte tako dobro na malom tabletu od 300$.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 0:03 (fade).
15 godina

Ima i to svojih nedostataka. Na tolikom ekranu nije baš najzgodnije koristiti desktop OS, u to sam se i sam uvjerio. A ovi najjeftiniji win 8 tableti ionako nisu za neke zahtjevnije igre, preslabi za to. Istina, ima nekih super igara za  Windows koje nisu toliko zahtjevne i možemo ih igrati, to je prednost u odnosu na druge tablete. Ali opet, ne možeš igrati baš previše toga.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 0:46 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Ima i to svojih nedostataka. Na tolikom ekranu nije baš najzgodnije koristiti desktop OS, u to sam se i sam uvjerio. A ovi najjeftiniji win 8 tableti ionako nisu za neke zahtjevnije igre, preslabi za to. Istina, ima nekih super igara za  Windows koje nisu toliko zahtjevne i možemo ih igrati, to je prednost u odnosu na druge tablete. Ali opet, ne možeš igrati baš previše toga.

Pa ovisi, taknuti ikonu prstom nije nista teze nego klikanje misem, fora je u tome da imas vise izbora na Win8 posto je to desktop/tablet OS pa mozes birati i kustomizirati svasta, bit ce valjda moguce instalirati i ostale OS-ove.

Naravno da se na njima nece igrati next gen igre ali na PC-u opet ima puno vise kvalitetnih a nezahtjevnih igara i besplatnih igara bez reklama.  

Cinjenica je da su i starije PC igre kao Warcraft, Diablo, Half Life pa cak i besplatne indie igre daleko kvalitetnije i zanimljivije od mobilnih igara koje su u 90% slucajeva na razini generickih flash/web igrara.

Nisu toliko ni slabi evo Fallout 3 na Asus T100, nije lose. (4:55)

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.12.2013 21:22 (fade).
16 godina

Tabletići imaju potencijal postati univerzalni gadget, kad se iskombiniraju s wifi-ac kompatibilnim uređajima. npr VivoPC.

Ako krene u tom smjeru... tad postaju zanimljivi (meni). Zamjena za touch-remote kontrolu, ili prijenosnik dok niste uz jače računalio.

Do sad mi je ta kategorija bila u rangu tamagootchija, nevažan... jer nije za koristan job, zahtijevnije igre, nije konkurentan mobitelima, notebookovima.. ali ovako je nešto sasvim upotrebljivo. Touch umjesto na TVu na tabletu... samo da krene u tom smjeru, da neki PR ne odluči nešto deseto..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
Brojke govore same za sebe...

Možemo biti ZA ili PROTIV tableta, ali brojke su neumoljive - u 2014 se očekuje najveći pad prodaje PC-a upravo radi Tableta. U prijevodu i prema očekivanjima, negdje u ovo doba slijedeće godine bi trebali reći da je prodaja laptopa + PC-a zajedno puno manja od prodaje Tableta. Ali tko zna kakav se novi gadget može iznenada pojaviti {#}

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice