Meni je tablet fora.
Služi mi za čitanje maila i surfanja po netu iz kreveta. Tu i tamo odigram neku igricu. Baterija koja traje 10 sati je super stvar.
svakako revolucionarna primjena..
Meni je tablet fora.
Služi mi za čitanje maila i surfanja po netu iz kreveta. Tu i tamo odigram neku igricu. Baterija koja traje 10 sati je super stvar.
svakako revolucionarna primjena..
Tablet ima 3 namjene:igrat igrice, gledat filmove, surfat internetom. I to je to, drugog nema!Ko voli nek izvoli, da imam novca na bacanje kupio bi si ga. Dakako da mi je na njemu bolje igrat igrice nego na iphonu, također i surfanje je bolje. Filmovi su isto je*eni za gledat, pogotovo uz onakvu bateriju.
Nekoć davno sam koristio USB stikove, kasnije USB 2,5"HDD-ove i sve je to bilo fino, ali mi je uvijek nedostajao moj desktop i programi.
Danas mi je externi transfer podataka suvišan, jer uz cloud (DropBox, ZumoDrive...) fileovima mogu pristupiti i na ulici sa moba.
Trenutno koristim Lenovo S10-3T koji je netbook i (nešto deblji) tablet i donekle zadovoljava moje potrebe jer je posao uvijek uz mene.
Da ima više procesorske snage i nekakav pristojan dock, vrlo rado bi se riješio laptopa, quad mrcine pod stolom, HTPC-a i šume kablova po uredu i kod kuće...
Ma oke, malo drugačiji posao obavljamo. Moj dnevni posao zna zauzeti po nekoliko gigabajta,
a tvoj pojam "mrcine pod stolom" je meni postao preslab prije jedno 4 godine,
a i prije toga samo jedan mi nije bio dovoljan.
Tako da će biti jako daleka budućnost kada nekakav tablet bude obavljao ono što sad radim.
Zato ga više doživljavam kao dobru periferiju i univerzalan kontroler.
(iako vidim, Proćeran nam je svima objasnio za što jedino i isključivo tablet služi, pa možemo temu zatvorit ;) )
Ma oke, malo drugačiji posao obavljamo. Moj dnevni posao zna zauzeti po nekoliko gigabajta,
a tvoj pojam "mrcine pod stolom" je meni postao preslab prije jedno 4 godine,
a i prije toga samo jedan mi nije bio dovoljan.
Tako da će biti jako daleka budućnost kada nekakav tablet bude obavljao ono što sad radim.
Zato ga više doživljavam kao dobru periferiju i univerzalan kontroler.
(iako vidim, Proćeran nam je svima objasnio za što jedino i isključivo tablet služi, pa možemo temu zatvorit ;) )
Teško da si imao i7 ili 2xSSD RAID prije 4 godine;-)
Ne znam čime se baviš, ali ja sam "stara generacija" koja je odrasla u uvjerenju da je nepoznavanje assemblera ravno impotenciji, tako da i danas "štedim resurse" koliko je to god moguće. Sad, ako si pasionirani gamer, video montažer i sl. (ili pripadnik nove "hoću internet" generacije?) onda ti stroj nikad nije dovoljno brz. Mi starci smo naučili čekati i po 10 minuta da se učita igra sa audio kasete;-)
Ne bih se složio da će tek u jako dalekoj budućnosti tableti moći zamijeniti desktop stroj... sjeti se samo smartphoneova prije 4-5 godina. Sad je samo pitanje vremena kad ćemo imati quadcore u džepu, a u laptopima se već udomaćio. Da nema te minijaturizacije, imali bi još (doslovno) kofer u ruci zvan "mob'tel":-)
Za sada je tablet IMHO čisto šminkersko-trendovski gadget.