E dečki .... jel' vi kaj fukate?
mislim.... meni baš ne ide, ali kad sam počeo ovo čitati mislim si jbt. pa kak' je tek njima.
nama koji možemo ali ne stignemo je vjerojatno gore nego tebi koji stigneš ali ne možeš.
nek te to tješi.
mislim.... meni baš ne ide, ali kad sam počeo ovo čitati mislim si jbt. pa kak' je tek njima.
nama koji možemo ali ne stignemo je vjerojatno gore nego tebi koji stigneš ali ne možeš.
nek te to tješi.
Jooj nešto si pobrkao. Zar ne čitaš upute? Tablet možda je (nekima) igračka, ali ne takva.
Tebi treba ova igračka. Nije ni čudo da ti neide. Možeš dat oglas i za vlasnicu neke prave.

kada bi imali windowse ,ne bi bili igračke !
Bi.
ne bi. ja bih odmah mogao prodati 100 komada ,a kada bi netko bio zainteresiran objasnio bih mu. u kombinaciji sa dijagnostičkim interfejsom od 20 eura (nabava) pretvara se u željenei i praktični,moćan stroj za autodijagnostiku ! nije potrebna snaga grafika itd. radi sa onoliko rama koliko treba za windowse. a možeš ga prodati za 20.000 kn ! odmah. ali mi i udruge koje pokušavamo doprijeti do onih koji bi trebali lansirati tablete ne uspijevamo njima objasniti koja je namjena. možda prevoditelj ne zna objasniti ?!
ne igraju svi igre i nisu na prvom mjestu filmovi. ja nisam kriv što se i ovaj inače stručan forum pretvorio u mjesto za zahebanciju klinaca i napucavanje sa -tko ima kakvu grafičku. predlažem podforum STRUČNA PRIMJENA RAČUNALA ZA SPECIFIČNA ZANIMANJA.
Meni se čini da bi Asusov EE Pad Transformer mogao biti na putu onoga što meni treba- lagano, fleksibilno računalo koje se po potrebi može koristiti i kao tablet i kao laptop.
Ima dana kada stalno nešto piskaram po svom netbooku (tablice, baze podataka), a opet ima i dana kada ga isključivo koristim za pregledavanje dokumenata i tablica. U potonjem slučaju, tipkovnica je suvišna, važnija je prenosivost i lakoća uređaja, da ga mogu nositi svuda sa sobom i da su mi važni podaci uvijek dostupni.
Jedino što mi se 10 inčni uređaji čine prenezgrapnima, mislim da bih preferirao manje dijagonale...
nek te to tješi.
ne brini,ima i nas koji možemo i stignemo pomoći čak i drugima,tako da kad dođeš dragoj,već će imati smješak na licu..

Frend mi je nekidan upao da ce kupit nekakav tablet. Ja mu kazem - bacas pare, uzmi moj iPad tjedan dva pa probaj i onda odluci.
Nakon tjedan dana mi frend vraca iPad i kaze - Hvala ti, skoro san spicka par tisuca kn bezveze. Ovo je samo igracka i nista drugo.
Tip mora da je mislio pokoji projekat sastaviti u AutoCAD-u, Tower-u i Word-u na kaucu u lezecem polozaju.
1. Pisati seminare i PP prezentacije na iPadu... hmm, nimalo me ne privači.
2. Gledanje filmova iz kreveta: fino si spojim PC sa TVom, imam XBMC, XBMC remote preko moba... (zar se to uopće može uspoređivati)
3. Surfanje... Pa baš mi se ne da 3 sata surfati na tamo malom ekranu. Ako već imam "puno" za surfat, fino ću sjesti sa svoj pravi PC, koji je 22', imati punokrvnu tipkovnicu i miš; lijepo sjedim, pustim si malo glazbe na zvučnike...
4. Težina netbooka: Teži su od 2 prosječna novoređenčeta? Što, živimo u Somaliji??? Višestruke prednosti
5. Mobilnost: Bilo koji smartphone: Na njemu pogledati bilo koji mail, pregledati bilo koju drušvenu mrežu, igrati Angry birds, ako trebam neš pogledati na netu, mogu bez problema, služi mi kao walkman...
Koliko got se trudio, jednostavno ne vidim svrhu iPada...
kada bi imali windowse ,ne bi bili igračke !
Bi.
ne bi. ja bih odmah mogao prodati 100 komada ,a kada bi netko bio zainteresiran objasnio bih mu. u kombinaciji sa dijagnostičkim interfejsom od 20 eura (nabava) pretvara se u željenei i praktični,moćan stroj za autodijagnostiku ! nije potrebna snaga grafika itd. radi sa onoliko rama koliko treba za windowse. a možeš ga prodati za 20.000 kn ! odmah. ali mi i udruge koje pokušavamo doprijeti do onih koji bi trebali lansirati tablete ne uspijevamo njima objasniti koja je namjena. možda prevoditelj ne zna objasniti ?!
ne igraju svi igre i nisu na prvom mjestu filmovi. ja nisam kriv što se i ovaj inače stručan forum pretvorio u mjesto za zahebanciju klinaca i napucavanje sa -tko ima kakvu grafičku. predlažem podforum STRUČNA PRIMJENA RAČUNALA ZA SPECIFIČNA ZANIMANJA.
Koji to tablet? Vecina njih nema usb port. IPad? xoom? Koji? Ne pricam o industrijskim tabletima niti onima koji su se vrtili sa win7, pricam o ios i android driven tabletima koje mozes kupit u hrvatskoj. Da su na njima windowsi, mislis da bi se sto promijenilo. Mos mislit. Pa u industriji je jos uvijek rs232 standard.
I am creationist. I believe man created god.
ne znam za vas, ali ja sam super zadovoljan sa svojim tabletom (Acer Iconia Tab A500 - Honeycomb 3.2). Ima full USB, micro USB, micro HDMI, microSD...
Radim u IT sektoru i naravno da ga necu koristiti za neke vece stvari, ali kad dodem doma njega najvise koristim (mail, reader, internet i sl.)
Meni je ovo jedno od najboljih kupnji pa sad... Ako netko ne moze naci primjenu onda to ne znaci da je stvar igracka vec da mu nije potrebno.
Nisu svi ni profesionalci vec samo konzumenti sadrzaja i njima ce tablet biti sasvim dovoljan.
Nisam gledao cijeli film na njemu jer mi je draze gledati na TV-u.
Cijeli dan prckanja prezivi... a napuni se stvarno brzo :)
Edit: jedini minus je malo veca masa. Meni osobno ne smeta toliko, ali samo da napomenem...
ali kad dodem doma njega najvise koristim (mail, reader, internet i sl.)
Meni je ovo jedno od najboljih kupnji pa sad... Ako netko ne moze naci primjenu onda to ne znaci da je stvar igracka vec da mu nije potrebno.
Nisu svi ni profesionalci vec samo konzumenti sadrzaja i njima ce tablet biti sasvim dovoljan.
Prvo navedes da se igras na njemu (Internet),a onda kazes da nije igracka.
Posao je posao, 8 sati rada i potpuna neovisnost.
Daj ne kenjaj bez veze. Di sam rekao da se igram?
Imas neki posao na Internet-u?
Imas neki posao na Internet-u?
Koliko znam i kompom idem na net pa bi i njega trebalo nazvati igrackom...
Sve je igra na internetu?
Koliko znam i kompom idem na net pa bi i njega trebalo nazvati igrackom...
Sve je igra na internetu?
Pa na PC-u mozes napraviti projekat za kucu.
Poredjene ti je ovako glupo:
Ja kazem da tvoj stol ima tockove za pomicanje, i iako ima tockove za pomicanje -nije auto. Ti odgovaras: i auto ima tockove, je li auto stol?
Pa oni imaju super primjenu, igracke su i sluze za igranje.
TV je takodje igracka, ali ono 1% pametnog sadrzaja je malo izvlaci. Frizider i WC skoljka rade svoj posao, frizider hladi, a WC skoljka sluzi za odrzavanje higijene u kuci.
Playstation jest igračka - pa to mu je jedina namjera.
Grafičkoj kartici namjera većinom jest za igranje.
Tvoje usporedbe ne drže vodu. Uspoređuješ ono za što se zna da su igračke s tabletima.
LOL - samo cu to reci na vase zadnje komentare
Pa oni imaju super primjenu, igracke su i sluze za igranje.
TV je takodje igracka, ali ono 1% pametnog sadrzaja je malo izvlaci. Frizider i WC skoljka rade svoj posao, frizider hladi, a WC skoljka sluzi za odrzavanje higijene u kuci.
Koji to 1% izvlaci tv genije? Informativni sadrzaji? A internet na tabletu? Ne znas guglat ili citat pa ti trebaju spikeri?
Koji to 1% izvlaci tv genije? Informativni sadrzaji? A internet na tabletu? Ne znas guglat ili citat pa ti trebaju spikeri?
Informativni sadrzaj=/=posao.
Informativni sadrzaj=/=posao.
Radis na tv-u? Da nisi mozda tabletić? Bilo kako bilo, sve sto ima na tv-u moze biti i na tabletu, tako da definitivno ima vise od 1% korisnosti prema tvojoj matematici.
He he imaju windowse i rad fantastično. Evo ovaj text je sa HP Slate 500. Meni savršen za posao u obilasku i testiranju mreže na siteu sa nekih 500 korisnika. Sa one note fantastičan za sastanke. Vrhunski u avionu aerodromu jer puno putujem. Win daje puno slobode od posla do zabave na tabletu a upravo sam testirao win8 i izgleda još bolje. Naravno kada postavljam novi site tada samo izvučem bluethoot tipkovnicu i miša a monitora danas ima na pretek pa niti ovaj 8.9" ekran ne predstavlja problem. Naravno za nešto ozbiljniji rad ipak mi treba laptop sa i7 procsorom i grafičkom. Mislim probati epe121 jer ima i5 procesor i 12" ekran a onda javim rezultate. Pozdrav iz Saudijjske Arabije.
kabl je kratak, a šta znaš di je utičnica... i fora je da se ne treba puniti svaki dan kao mobitel. uostalom iznio sam svoj subjektivni dojam, a ispao seljak... nevjerojatno
Meni je tablet fora.
Služi mi za čitanje maila i surfanja po netu iz kreveta. Tu i tamo odigram neku igricu. Baterija koja traje 10 sati je super stvar.
i sta ti znaci baterija od 100000000 sati kad si u krevetu i uticnica je pokraj tebe....budalastine pricas...
kabl je kratak, a šta znaš di je utičnica ... i fora je da se ne treba puniti svaki dan kao mobitel.
Iznio sam svoj subjektivni dojam...
Meni je tablet fora.
Služi mi za čitanje maila i surfanja po netu iz kreveta. Tu i tamo odigram neku igricu. Baterija koja traje 10 sati je super stvar.
i sta ti znaci baterija od 100000000 sati kad si u krevetu i uticnica je pokraj tebe....budalastine pricas...
kabl je kratak, a šta znaš di je utičnica ... i fora je da se ne treba puniti svaki dan kao mobitel.
mobitel se mora puniti svaki dan jedino ako se koristi vise od tableta, autonomija modernog smartphonea je otprilike ista kao i ovim tablet igrackama, a to sta koristis smartphone intinzivnije nego tablet govori nesto...
Siguran sam da i "nezahtjevni" korisnici radije pišu po tipkovnici nego po ekranu i virtualnoj tipkovnici, pa bio to samo i url.
Glupost je reći da je tablet dobra zamjena za laptop za nezahtjevne korisnike. Ili još gore desktop.
Za ozbiljan posao je igračka. Za surfanje i gledanje filmova je isto tako glupost. Filmove radije gledam na tv sa normalnim ekranom nego da držim tablet i da buljim u njega. Uostalom ne gledaju mi se filmovi na svakom koraku. Isto tako mi se ne surfa 24 sata dnevno. Za sve ostalo tu je desktop i laptop. Neprocjenjivo.
Meni je tablet fora.
mobitel se mora puniti svaki dan jedino ako se koristi vise od tableta, autonomija modernog smartphonea je otprilike ista kao i ovim tablet igrackama, a to sta koristis smartphone intinzivnije nego tablet govori nesto...
Pa i ne bas. iPod mi traje po dva tri tjedna svakodnevnog citanja po par sati. iPhone nema sanse da toliko izdrzi.