Symbian najpopularniji

poruka: 72
|
čitano: 7.416
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Symbian najpopularniji".
16 godina
protjeran
RE: Symbian najpopularniji
8ax kaže...
symbian je smece i vuce se ko mrtva krava na mojoj n95 ici (dual core ARM 334mhz,128mb ram...)

nema teorije da ti se na n95 8gb vuce, sad lazes jer sam taj mobitel koristio dugo i na tom omapu radi odlicno

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
MrBlc kaže...
grimyHR kaže...

ne, prvi sa x86 procovima su bili na GEOS-u(znaci vrtili su desktop os, kao sada maemo uredajiNamigiva) koji se vrtio iznad DOS-a, kasnije kad su presli na ARM9 RISC sa 9210 je dosao i symbian

Dobro je i to znati. Nisam znao da su i x86 mobiteli bili iz 9xxx serije.

prva dva, 9000 i 9110

15 godina
neaktivan
8ax kaže...
symbian je smece i vuce se ko mrtva krava na mojoj n95 ici (dual core ARM 334mhz,128mb ram...)

Čudno, imam frenda koji koristi n95-icu i jako je zadovoljan sa samim smartphoneom i symbianom. Kaže da ga nikad ne bi mijenjao ni za WM pa ni za Android...

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
17 godina
neaktivan
wanderer kaže...
8ax kaže...

Čudno, imam frenda koji koristi n95-icu i jako je zadovoljan sa samim smartphoneom i symbianom. Kaže da ga nikad ne bi mijenjao ni za WM pa ni za Android...

Osoba koja je zadovoljna sa N95 ima jako niske standarde!

Y'know Fry, of all the friends I've had, you're the first!
16 godina
protjeran
vjeko kaže...
wanderer kaže...
8ax kaže...

a sta fali n95? racunajuci mogucnosti i brzinu izvodenja, nemoj ni slucajno spominjati TS

17 godina
grimyHR kaže...
vjeko kaže...
wanderer kaže...
8ax kaže...

a sta fali n95? racunajuci mogucnosti i brzinu izvodenja, nemoj ni slucajno spominjati TS

Lol, kaj se date upecati na dva trola.

N95 danas nije aktualan i pri vrhu ponude, ali je jos uvijek solidan cak i za danasnje standarde.

Iz osobnog iskustva znam da je n95 brz u izvodenju.

Taj mobitel je bio prava revolucija u svoje vrijeme, a ne nekakvi jajofoni.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

N95 8GB imao godinu dana i mob je cista desetka. Naravno u momentu kad je izasao.

:)
16 godina

Istina N95 je bio olican u svoje vrijeme. Symbiani prije njega su uglavnom bili uzasno spori. Ja sam koristio N82 i zivcira me sto kada bi galeriju napuno sa nekoliko slika ona bi se otvarala 30ak sekundi i onda dok bi scrolao kroz galeriju moramo bi cekati da se svaka slika ucita. Nedaj boze da bi htio koju sliku zumirati jer mi na to opet ode nekih 20+ sekundi. Telefon je ima bar 3 Firmware updatea i nevjerovatno je da to nitko nije ispravio. Telefon koji se reklamira kao Image device pa ima problema sa otvaranjem galerija!!! U meduvremenu sam nasao program Image Exchange na Nokia Beta labsima (dakle napisao ga netko iz Nokije) i kad bi gledao slike pomocu njega one su jednostavno letjele. Program se otvara odma, zoom radi odma. 500 slika mu uopce ne bi predstavljalo problem. Ovo je samo jedan primjer koji me je zivcirao. Nije da se ne moze isprogramirati da aplikacije budu brze. U Nokiji to izgleda jednostavno ne zele. Naravno ima N82 i svojih odlicnih strana (na primjer nocne slike su na njoj puno bolje nego na mom novom Desireu).

da se vratim na temu kako je Symbian najrasprostranjeniji OS. Vjerujem da je. Nokia je nevejrovatno popularna u Indiji (mozda i u Kini). Bio sam u Bosni i gledao kako ljudi dolaze kod operatera potpisati ugovor da bi dobili Nokia telefon. Nije bilo dosta Nokija pa su im prodavaci nudili jeftinije i po specifikacijama bolje SE i ostale marke telefona, ali ljudi ne zele ni cut. Daj im neku jeftinu Nokiju i ne zanima ih nista drugo. Nokija je jednostavno brand koji ljudi koji se ne razumiju u telefone. Bili su super ali su se srozali. Jako mi je drago sto je iziso iPhone i nadam se da ce N8 biti kvalitetno napravljen telefon, kao sto su mnogi telefoni prije njega trebali biti. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 16:51 (JosephBullet).
17 godina
neaktivan
JosephBullet kaže...

Daj im neku jeftinu Nokiju i ne zanima ih nista drugo. Nokija je jednostavno brand koji ljudi koji se ne razumiju u telefone. Bili su super ali su se srozali. Jako mi je drago sto je iziso iPhone i nadam se da ce N8 biti kvalitetno napravljen telefon, kao sto su mnogi telefoni prije njega trebali biti. 

Lupas gluposti. Kako si ti u pricu o jeftinim nokijama ubacio iphone koji je sve osim jeftin. Sa nokijom nikakvih problema nemas. Upalis i radi. Polijes vodom radi. izvadis ga iz mora radi. Izvadis ga iz plamena promijenis masku radi. Backup jednostavan. Poveziv sa kompom na sve nacine koje mob podrzava i ne moras imati nikakav software za njega. Bluetooth radi od kad je standardizovan. Ubaciti u njega mozes sta hoces i kako hoces. Nokiju kupuju ljudi koji zele mob koji radi. Ne komplikuje nista, ne pametuje nista, ne govori im moras to ovako ili onako. Komptibilan sa utlookom. Prebacivanej imenika iz jedne u drugu nokiju se svodi na dva klika misem bukvalno. I to na dummy i smartphonevima. Jednostavno nokija pravi best bay uredjaje. Imao sam ih poprilicno i ni sa jednom nikad nikakvih problema. Kupim samsung i poslije tri dana prodam i kupim se i poslije mjesec prodam jer imaju more sitnica koje mene nerviraju a nokija me razmazila. 

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
 jer mislim da 6600 nije donio ništa novo osim oblika kućišta.

6600 je bio "prvi među jednakima" on je bio prvi v2 telefon, mogao je mijenjat teme, ugrađen mp3 player, napredni file explorer, movie creator i editor... da ne nabrajam više. imam ga ja u ladici, puko ekran. al najzanimljivi symbian koji sam imao je definitvno 6260 zbog tog svog rotirajućeg ekrana i kamere sa strane.

There's no SAVE GAME in real life!!!
17 godina
odjavljen
dark_wizz kaže...

6600 je bio "prvi među jednakima" on je bio prvi v2 telefon, mogao je mijenjat teme, ugrađen mp3 player, napredni file explorer, movie creator i editor... da ne nabrajam više. imam ga ja u ladici, puko ekran. al najzanimljivi symbian koji sam imao je definitvno 6260 zbog tog svog rotirajućeg ekrana i kamere sa strane.

Imaš pravo, davna su to vremena bila... Iako je i za 3650 bilo super file managera i mp3 player-a.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
neaktivan
Symbian najpopularniji

Nokia je po meni najjači brend kad se odlučujem za kupovinu.

Drago mi je da je i Symbian došao na temu u lijepom svjetlu. Imam i ja nekoliko lijepih o Symbianu.

Prvo iskustvo sam imao sa 6600, multitasking, instalacija softvera, odličan softver koji uz to i brzo radi, prvenstveno SVE pohvale za Lonelycatgames.com i sve njihove aplikacije).

Nakon toga 6630 (skok sa 104MHz na 220MHz, superbrz telefon, pa N70, N95 8GB, N82, i evo sad E72.

Imao sam iskustva sa iPhoneom, dosta je praktičan i ima neka rješenja genijalno riješena. Ali što bi rekli englezi, to nije moja šolja čaja, TS nije za mene, ni buljenje u ekran.

Za mene je da mi baterija dugo traje, da je telefon super brz u biranju telefona, zapisivanju notesa, postavljanja novih alarma i datuma, ne moram imati display 3 i po inca, bez cvika (i ove jako sitne dioptrije) ionako ne bih vidio bolje nego ovaj mali ekran na E72.

- mobireader i čitanje knjiga, MSDict i Oxfordovi rječnici, Handy programi, Garmin Mobile XT i mape (Adriaroute NT, SCG i Europe City Navigtaror 2010), task menadžer JB TaskMan. Redom sve bolji od boljeg.

Da ne dužim www.lonelycatgames.com ; X-plore je fantastičan softver. Smarmovie takođe, Jukebox isto. Slick...

Symbian je fantastičan OS, i mislim da je kao skrojen za Nokijine non TouchScreen uređaje.

Jedno malo zapažanje, znamo kako se vrti Opera MObile na Symbianu?

Eh volio bih da hoće napravit mobilni OS Symbian da bude ONAKO brz, snappy i grafički dotjeran.

here I am
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo mala napomena. Adriroute 3 ima u sebi vec SCG. I ja sam pogriejsio ostavivsi scg kad sam stavio adriaroute 3 i cudio se kako neke stvari nisu popravljane. I onda stavim adriroute3 za cijelu bivsu jugu i vidim da je sve popravljeno ;)

15 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...
MrBlc kaže...

koliko se dobro sjecam da 6600 po defautu nije podrzavala mo3 format.. ali instalacijom nekog playera tipa PowerMp3 ili sl. reproducira mp3 bez problema...

16 godina
irmascher kaže...
dark_wizz kaže...
MrBlc kaže...

koliko se dobro sjecam da 6600 po defautu nije podrzavala mo3 format.. ali instalacijom nekog playera tipa PowerMp3 ili sl. reproducira mp3 bez problema...

Cijela poanta smartphona, bar meni, je da mogu dodavati platformi nove funkcije pomocu softwera. Glavni razlog zasto iphone npr. ne smatram smartphonom, vise featurephonom, jer s njim mozes samo sto apple zamisli a to je veliki zatvor i ogranicavanje mogucnosti. Glavni razlog zasto sam kupio 6600 onda je bilo sto sam konacno imao osjecaj da mogu mobitel prilagoditi svojim osobnim potrebama neovisno sto o tome misli nokia ili netko treci. Iako Vxxx motorolina serija se tu iskazala (imao i V300 i V500) da bi je skoro mogao proglasiti smartphonom jer sto su ljudi radili s njom (modifikacijama firmwarea) je bilo fascinantno ( npr. prakticki cijeli izbornik na vanjskom ekranu ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 0:06 (konjRR).
17 godina
neaktivan
Symbian najpopularniji

hm, nitko ne spominje 7650?? legenda od telefona.

http://www.gsmarena.com/nokia_7650-288.php

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.8.2010 0:42 (Pr0xiMUS).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Symbian najpopularniji

Ok, mislim N95 je ok out-of-the-box, ali kad se stavi vise od 15 programa/igra, svaki put kad se pali mi kaze instaliranje 30 sekundi i onda da imam nepouzdani softver na mem.kartici... -.- (je,je sam sam kriv)

imao sam 300 slika u galeriji i učitavala bi se svaka slika 1-2 sekunde.

Sad ću dobit hrpu td-ova...

http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
irmascher kaže...

e ne bih znao, nisam ga koristio više od 3 godine, niti sam vidio ikog da ga ima, ipak mislio sam da ima ugrađen, ili je to bilo na 6260... ugl. izmjenjao sam symbiana more jedno i ni na jednog nemam zamjerku, svi su radili savršeno ono za što su namjenjeni. jedini koji mi je ostavio gorak okus u ustima je N77 zbog svog blenatvog joysticka koji je jednostavno premali. ali pored mora ostalih to je ništa... go symbian

There's no SAVE GAME in real life!!!
15 godina
protjeran
Symbian najpopularniji
Zna li tko kako se mogu popraviti prednje tipke na nokiji e65? Ponekad kad mob udarim po tim prednjim tipkama na kratko neke od njih i prorade. Mislim da su otkazale jer je to klizni mob, a ja sam ga otvarao dosta agresivno :D. Zna li tko kako ovo mogu popraviti i u cemu je problem?
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da ti je flat kabel otisao...pa bi ga trebao promjeniti...

sto se tice symbian nokia... imao sa skoro sve udarne modele.... al jeda od najdrazih je bio 3250... taj mob nikoga nie ravnodusnim ostao... a kad sam si 2006. uzeo 6630, nitko sretniji od mene jer sam imao jedan od namocnijih mobova tada...

7650 je bio isto strava mob ali je bio jako ogranicen sa 4mb memorijesto je bio veliki hendikep...

n95 je brz mobitel al ako si ga zagusio ond a mora biti spor... kao sto kompu s vremena na vrijeme moras srusiti sustav i staviti novi tako isto nebi bilo lose njoj napraviti amster reset... brze ce ti raditi kad opet vratis sve instalirane  stvari sigurno...

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Samo mala napomena. Adriroute 3 ima u sebi vec SCG. I ja sam pogriejsio ostavivsi scg kad sam stavio adriaroute 3 i cudio se kako neke stvari nisu popravljane. I onda stavim adriroute3 za cijelu bivsu jugu i vidim da je sve popravljeno ;)

scg 2.20 je detaljnija od ar 3.00 (za scg, naravno).

najbolje je ubaciti i jedno i drugo.

Worry gives a small thing a big shadow.
17 godina
Symbian najpopularniji

Symbian ima prednost da ide na kojekakav hardver i zbog toga se dobro prodaje. Neko vrijeme on i jest bio najnapredniji, ali mislim da ga konkurencija trenutno gazi što se tiče high-end mobitela. Velika prednost Androida i IOS-a su njihovi storeovi.

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
southy kaže...

Symbian ima prednost da ide na kojekakav hardver i zbog toga se dobro prodaje. Neko vrijeme on i jest bio najnapredniji, ali mislim da ga konkurencija trenutno gazi što se tiče high-end mobitela. Velika prednost Androida i IOS-a su njihovi storeovi.

Ne znam kakvi su njihovi storeovi ali mogu reći da sam sa ovi storeom zadovoljan... Korisne i zabavne aplikacije koje sam downloadao su mi još poboljšale već odlično iskustvo koje imam sa symbianom.

“Ustanite kao lavovi iz drijemeža, U nesavladivom broju Stresite lance ko rosu sa vas Koje su, dok ste spavali, stavili na vas Vas je mnogo, a njih je – malo.”
15 godina
protjeran
Symbian najpopularniji
@Irmascher a koji flat kabel mi je tocno otisao? Vidim tu neki lik na njuskalu prodaje vise njih.
How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

nokia,sjecam se te firme,tamo negdje do 2007 su pravile ok mobove,sad citam po netu da im je fokus trziste azije i afrike sa jeftnim plastikanerima...steta,imali su potencijal

15 godina
protjeran
konjRR kaže...
irmascher kaže...
dark_wizz kaže...
MrBlc kaže...

Cijela poanta smartphona, bar meni, je da mogu dodavati platformi nove funkcije pomocu softwera. Glavni razlog zasto iphone npr. ne smatram smartphonom, vise featurephonom, jer s njim mozes samo sto apple zamisli a to je veliki zatvor i ogranicavanje mogucnosti. Glavni razlog zasto sam kupio 6600 onda je bilo sto sam konacno imao osjecaj da mogu mobitel prilagoditi svojim osobnim potrebama neovisno sto o tome misli nokia ili netko treci. Iako Vxxx motorolina serija se tu iskazala (imao i V300 i V500) da bi je skoro mogao proglasiti smartphonom jer sto su ljudi radili s njom (modifikacijama firmwarea) je bilo fascinantno ( npr. prakticki cijeli izbornik na vanjskom ekranu ).

konju,sta to tocno nemozes sa iPhoneom??iphone se Jailbreaka po novome za tocno 1 sekundu,posjetis samo ovu web stranicu http://www.jailbreakme.com/faq.html pricekas sekund i mozes instalirat sta god hoces,bilo da se apple s time slaze ili ne...

17 godina
8ax kaže...

Mislim da n95 nema dual core nego 2 odvojena procesora, to sam negdje pročitao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
16 godina
bugonja kaže...
konjRR kaže...
irmascher kaže...
dark_wizz kaže...
MrBlc kaže...

konju,sta to tocno nemozes sa iPhoneom??iphone se Jailbreaka po novome za tocno 1 sekundu,posjetis samo ovu web stranicu http://www.jailbreakme.com/faq.html pricekas sekund i mozes instalirat sta god hoces,bilo da se apple s time slaze ili ne...

Cim upogonis flash javi mi se.... ali zasto ja uopce s tobom pricam? lol

17 godina
neaktivan

Svi ostali su davno dignuli ruke ;)

16 godina
n95-2 JE fakat brza (quake 3 high @ 20fps) ali je symbian spor kad se nafila. napravio sam master reset u trecem mjesecu.
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice