Sve više posjetitelja na Google+

poruka: 23
|
čitano: 2.588
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sve više posjetitelja na Google+".
16 godina
neaktivan

baš ga je kolega s posla danas pregledavao pa mi je zapeo za oko. Pustimo na stranu smisao ovog sajta i općenito logiku izdavanja još jednog social networking sajta samo radi konkurencije facebooku, međutim ono što me je zaprepastilo jest potpuni izostanak dizajna, sve je tako prejednostavno, bez ikakve grafike, dosadno, monotono.

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
Moj PC  
0 22 hvala 0
17 godina
Re: Sve više posjetitelja na Google+
zoran123456 kaže...

baš ga je kolega s posla danas pregledavao pa mi je zapeo za oko. Pustimo na stranu smisao ovog sajta i općenito logiku izdavanja još jednog social networking sajta samo radi konkurencije facebooku, međutim ono što me je zaprepastilo jest potpuni izostanak dizajna, sve je tako prejednostavno, bez ikakve grafike, dosadno, monotono.

Izostanak dizajna? pa meni se sviđa više od fejsa i sličnih.

nema oglasa, sve pregledno , nema raznih šarenih gluposti.

a da ne pričam o tome kolko je funkcionalniji od fejsa, i kolko je bolje napravljen.

hobi:moj-android.net
16 godina
zoran123456 kaže...

Za g+ nikako ne možeš reći da je to "izostanak dizajna" naprotiv, dizajniran je odlično. jednostavno, pregledno, radi brzo i pouzdano. čista petica.

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/Smiglon3][img]http://g.bf3stats.com/pc/zxIFH9im/Smiglon3.png[/img][/url]
13 godina

Volio bih da imam makar ovih 5-6 prijatelja s kojima stalno nešta radim tamo da imam razloga biti na G+.

Probao sam natjerati cijeli razred na preseljenje, ali ne žele...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
nsoul kaže...

Izostanak dizajna? pa meni se sviđa više od fejsa i sličnih.

nema oglasa, sve pregledno , nema raznih šarenih gluposti.

a da ne pričam o tome kolko je funkcionalniji od fejsa, i kolko je bolje napravljen.

Jedino što nema korinike, a budući da je to društvena mreža...

17 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

Zapravo je riječ o dobrom dizajnu (svijetlosnu godinu ispred Facebooka), koji se oslanja na minimalizam, s kojim očito nisi upoznat :*

18 godina
neaktivan
1. Dizaj je odličan. Ono sto meni smeta je loš raspored elemenata pa se gubi previše prostora.
2. Što se tiče prijatelja meni je sasvim dovoljno, a obzirom da ga koristim dug, vidan je trend rasta u zadnjih par mjeseci.
3. Slike se mogu, preko Pivasa-e, upload-ovati u prirodnoj veličini, što je ogromna prednos u odnosu na fb.
4. Integraciju sa Androidom, adresar, gTalk., kalendar.., ne želim posebno da naglašavam.
15 godina
neaktivan

Nadam se da to bude ispalo zanimljivo...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Google bih mogao povećati bazu korisnika da zatraži obavezni račun na google plusu za pristup ostalim google servisima. 

FBa mi je dosta, natrpan je i ružan, radije bih koristio g+ ali pošto su svi na fbu baš i nemam izbora... A opet većini običnih ljudi koji se ne bave previše računalima se je jako teško prilagoditi novom sučelju ili načinu rada tako da ako će zbog ičega ostati na fbu ostati će zbog komformizma.

Wake up, Neo. Let me show you how deep the rabitt hole goes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dubflash kaže...
zoran123456 kaže...

Zapravo je riječ o dobrom dizajnu (svijetlosnu godinu ispred Facebooka), koji se oslanja na minimalizam, s kojim očito nisi upoznat :*

http://www.smashingmagazine.com/

ovo je primjer izvrsno napravljene web stranice, koja je eto ... minimalistička. I da, upoznat sam s minimalizmom u web dizajnu. I da, i dalje smatram da je G+ u dizajnu jedno veliko govno.

P.S.

http://unmatchedstyle.com/gallery

ovdje imaš listu predivno dizajniranih web stranica koje prate ... minimalizam ...   i koje za razliku od govna+ liče na nešto. Jer ako idemo logikom da je manje=bolje onda možete svi komotno da posvršavate na ovo ovdje:

http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html

Z-Admin Small Business CMS for ASP.NET - http://www.z-admin.com
16 godina
neaktivan

google + all the way{#}

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...
ovdje imaš listu predivno dizajniranih web stranica koje prate ... minimalizam ...   i koje za razliku od govna+ liče na nešto. Jer ako idemo logikom da je manje=bolje onda možete svi komotno da posvršavate na ovo ovdje:

http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html

Pretjeruješ. Oni kojima Facebook izgleda lijepo će ostati na njemu, ostalima je valjda pun kufer... Meni osobno je G+ miljama lijepši od Facebooka, ali ja ne koristim nikakve društvene mreže pa me nije briga...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
15 godina

Prije točno godinu dana prognozirao sam nekome da će za 3 Google+ dostići Facebook, i zbilja se nadam da hoće, jer će ovim tempom za 6 mjeseci postati superiorniji u apsolutno svim segmentima (a već sad je u gotovo svemu, osim, možda, grupama). Samo mi nikako nije jasno zašto Google ne implementira jače pretraživanje po interesima (zamislite traženje po ljudima koje zanima astronomija u vašoj županiji, ili vlasnicima jednog tipa auta u vašem gradu), što bi konačno stvorilo jednu mrežu preko koje je moguće upoznati posve nepoznatu osobu, što je preko Facebooka praktički SF. Facebook je smeće, sretan splet okolnosti, pretrpan oglasima i virusima, a glavna mu je funkcija ego tripa i zbilja se nadam da će ga Google zbaciti u ropotarnicu povijesti.

1 0 hvala 0
16 godina

Ma i da je Google+ ljepši od Facebooka uvijek će to ostati štreberska mreža dok ce pice ostat na faceu. Tako nekako?

MIKROBLOG: FU not ftw

1 0 hvala 0
16 godina

Sve je to smece..

Barcelona FC
18 godina
meni odličan izvor informacija. nema spama, ugodno za oči i ne kolje mi procesor za sada. uz uvijek prisutni gmail, lako se klikne na crveni broj u kutu. tamo mi je lakše saznat detalje sa suđenja samsung vs apple nego s kojom je curom moj susjed sinoć bio, ali to je tako i to je ono što želim. g+ je knjižnica, a facebook birtija pa tko što voli
Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?

1 0 hvala 0
17 godina

Jebo te oko čega se oni raspravljaju, jel bolji Facebook ili Google+...

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.

1 0 hvala 0
16 godina
mat kaže...
1. Dizaj je odličan. Ono sto meni smeta je loš raspored elemenata pa se gubi previše prostora.
2. Što se tiče prijatelja meni je sasvim dovoljno, a obzirom da ga koristim dug, vidan je trend rasta u zadnjih par mjeseci.
3. Slike se mogu, preko Pivasa-e, upload-ovati u prirodnoj veličini, što je ogromna prednos u odnosu na fb.
4. Integraciju sa Androidom, adresar, gTalk., kalendar.., ne želim posebno da naglašavam.

Možeš uploadat na Facebook prilično veliku fotografiju, rekao bih 1080p, što je sasvim dovoljno za pokazat slike prijateljima. Ako ne, stavim na dropbox public i dam link.

Da, ekipe ima dosta, ali nema onih (meni) bitnih, onih zbog kojih i napraviš facebook - prijatelji. Nitko ne želi preć sa facebooka na g+, u najboljem slučaju imam ga na obe mreže, samo na g+ .,.jako teško

18 godina
neaktivan
Ja sam slike.u original formatu stavio na Picasau još 2008. a i danas je Picasa nenadmašna u odnosu na fb. i imam sve bitne na G+, jer.mi cijelo društvo.koristi Android.
Naravno, ko šta voli. Ja lično čišći G+ sa Picasaom
13 godina
neaktivan

I eto, moja malenkost se registrirala na bug.hr kako bi "reklamirala google(+)". Pozz društvo.

Dokle god je sve pregledno, sam dizajn je dosta subjektivna kategorija (a google-u preglednost nije stran pojam). Zadovoljan sam po tom pitanju, a i ne briga me pretjerano jer:

(1) prezirem dupliranje usluga. Imati msn, icq, gtalk, fcbk chat i koješta drugo mi ne djeluje skladno i potrebno.

(2) imam Android.

(3) g+, gtalk, gmail, google, youtube... - 1 acc za više usluga (sve koristim).

(4) jednostavnost i profesionalnost u dijeljenju informacija, genijalno riješeni krugovi i općenito mehanika biranja osoba kojima je sadržaj namijenjen. Fcbk ne koristim već preko tri godine, no po onome što sam čuo i vidio, otkako je g+ bio u beta verziji, fcbk je užurbano i šljampavo preuzimao neka googleova rješenja. Također mi je prednost što nije potrebno obostrano prihvaćanje "prijatelja", što omogućava praćenje profila raznih portala i sl.

Naravno, glavna stvar koja g+u nedostaje je broj korisnika. Sama brojka i rast su impresivni, međutim i dalje je to daleko od fcbkovih brojeva. Meni osobno je olakotna stvar što od 40ak ljudi što ih imam u krugovima, njih većina čine glavninu mog užeg društva. Više od toga mi ni ne treba, a ako bude, neka bude. Ionako random ljudima ne dijelim nikakve sadržaje.

Sve u svemu google pruža tehnički bolju, širu i značajniju uslugu od fcbka. S vremenom će i po pitanju socijalnog povezivanja biti blizu fcbk... Kažem blizu, jer bih volio da fcbk bude filter za balavurdiju i ostale na tom nivou.

Rekao bih da je kao društvena mreža s primarnim ciljem samog povezivanja fcbk i dalje bolji i ostat će izvjesno vrijeme, no za nekog tko efikasno želi povezati više usluga s više uređaja, google, pa samim time i google+ bi svakako bio bolje rješenje. Glavna kočnica g+u jest ono što sam naveo pod (1) - većina korisnika ne želi biti aktivna na dvije društvene mreže istovremeno, a fcbk većina već ima.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Po obicaju navijam za Google, ne jer sam google fan, ali smatram da je google igrac koji trenutno gura prvenstveno WEB naprijed, radilo se o pretrazivanju, standardima, inovacijama zajedno sa Appleom, srecom MS je shvatio trend i uhvatio vlak i JAKO sam time zadovoljan! :)

Google+ je odlican servis a publisheri su za klasu iznad facebook pandana, jednostavno su na G+ tranzlatirali oni koji malo drukcije vide socijalno poslovanje a to ocito privlaci i korisnike medju kojima i mene... zato i jesam gore cesce, makar mi je komunikaicja svedena na gotovo nista, posto prijatelji nisu zainteresirani, vidijeti cemo... nadam se da ce google polako osvajati trziste a time jednoga dana dozivimo INTERKONEKCIJU svih socijalnih mreza, sto bi IMHO bila predobra stvar :) Google to zeli, al FB sasvim normalno to koci i ciniti ce maksimalno :P

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
protjeran

netko ima šankoMAT u glavi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ak je g+ tolko lose dizajniran, zakaj onda fejs sve kopira? sad kopiraju prikaz fotografija u albumima

hobi:moj-android.net

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice