Surface - dugo očekivani W8 tablet iz Microsofta!

poruka: 84
|
čitano: 15.270
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Surface - dugo očekivani W8 tablet iz Microsofta!".
13 godina

Zanimljivo izgledaju tableti i super je da su ih predstavili i uključili se u igru, iako i da sutra počnu prodavati kasne, a još više će kasniti krajem godine.

Ali bolje ikad nego ikada.  

Microsoft bi mogao imati veći uspjeh od ostalih proizvođaća tableta jer je u boljoj poziciji, kontrolira i u potpunosti prilagođuje software i hardware jedno drugom.

To bi moglo rezultirati odličnom iskustvu kao što se može vidjeti kod Applea, koji je jedini do sad bio u takvoj poziciji.  

Touch Cover je ukraden koncept Smart Covera u pogledu izgleda i magneta, ali ipak unaprijeđen jer tipkovnica je izuzetno dobrodošla i inovativna.  

Šteta samo što nije mehanička nego touch pa ne nudi nešto bolji osjećaj od one na ekranu.

Bolje rješenje mi se čini mehanička tipkvnica samo 5mm deblja, Logitech Ultrathin Keyboard Cover za iPad:  http://www.logitech.com/en-us/tablet-accessories/keyboards/ultrathin-keyboard-cover?WT.ac=ps%7C9859%7Chp  

Samo mi nije jasno čemu onaj smješni sitan touchpad? Ne djeluje baš ugodan za korištenje, a i nebi li trebali novi W8 biti orjentirani potpuno na touch?

Stalak iza mi izgleda malo glomazan i nepotreban, ne volim bilo kakve mehaničke dijelove ili vratašca pa ni to... Ne djeluje mi uvjerljivo.  

I ne sviđaju mi se rubovi koji djeluju preošto i samim time neudobni za duže korištenje u rukama.  

Masa od 676g RT verzije je već na graniči, a masa Pro verzije od 903g već ulazi u klasu ultrabookova. Tako da onaj tko želi pravo računalo koje bi se i dalje koristilo mišem i tipkovnicom bolje uzme neki 11" Air s i5 ili i7 procesorom koji isto teži, a vjerojatno i košta.  

Debljina 9.3-13.5mm ne djeluje reprezentativno već sada, a kako li tek krajem godine, kad se ovo krene prodavati i kada će za koji mjesec nakon toga izaći 4.generacija iPada i sličnih Android tableta.  

Loše je to što bi korisnike moglo zbunjivati 2 verzije tableta, a i Microsoft bi ovim potezom mogao otjerati druge proizvođače na vlastitoj platformi.  

Najzanimljivije pitanje još ostaje otvoreno koliko će sve to koštati i koliko će trajati baterije.  

Najbolja stvar mi se čini magnezijsko kučište i tipkovnica u coveru, ostalo je sve već viđeno ili lošije od toga. Rezolucija ekrana npr.

I jedna ilustracija :P http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1704.html  

Kap ljubavi je mnogo više nego ocean razuma.

8 1 hvala 1
16 godina

Ne znam zasto se misli da ce se na ovome moci "raditi". Aplikacije koje su namijenjene desktopu, uopce nisu prilagodjene radu na tabletu, a dok to ne postanu, trebat ce dosta vremena. iPad je uspio zato jer ima GOMILA aplikacija za njega, koje su savrsene za tablet. Kakve aplikacije postoje za ovo? AutoCAD sigurno necu pokretat na tome, jer bez misa i tipkovnice se ne moze raditi. Tako i ostali softver.

SVI tableti imaju jedan osnovni "problem": input. Dok su desktopi savrseni za efikasan rad jer imamo tastaturu i mis, tableti imalu prst kojim pikas, i akcelerometar. Virtualnu tipkovnicu niti ne racunam, jer je ok za nesto na brzinu, ali nije za rad, npr programiranje ili sl. 

I sad postavljam pitanje, zasto raditi tablet za "rad", kad je to uredjaj po vokaciji za zabavu, i sl. Mozda pod "rad" netko podrazumijeva nesto drugo, ali ja ne vidim kako bi netko radio u Photoshopu, AutoCAD-u, Visual Studiu, Office-u ili necem trecem na tabletu, i bio efikasan

Lack of money is the root of all evil. George Bernard Shaw

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

puna prezentacija

Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Surface - dugo očekivani W8 tablet iz Microsof

RobertS kaže...
southy kaže...

Što se tiče prikazanog,nisam siguran da li je ovo već gotov prototip ili je samo montaža u Photoshopu? Da li ima negdje neki video ili nešto gdje ga netko koristi?

Ako odes na http://www.surface.com i odskrolas do dna stranice, u desnom donjem kutu ces vidjeti ovo:

Dakle ne, ovo zapravo jos ne postoji van domene Photoshopa, proci ce jos mjeseci prije nego netko to bude zaista mogao isprobati ili kupiti (WinRT tamo negdje 10. mjesec, i5 kraj godine ili tako nesto).

http://www.buzzfeed.com/jwherrman/the-only-post-you-need-to-read-about-microsofts-t

Također, za ubuduće:

http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_ignorance

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 11:51 (milin).
15 godina

super izgleda

14 godina
Skoll kaže...

puna prezentacija

13.38-13:45- ne mogu vjerovat da ni na prezentaciji ne radi kako treba. Nekoliko puta je pokušao povući nekakav notification bar i 4 puta je pritisnio home tipku, a ništa se nije dogodilo. 

Why so serious?
17 godina

shut up and take my money!... oh wait, I'm in Croatia so that means I have no money... okay. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
Skoll kaže...

puna prezentacija

13.38-13:45- ne mogu vjerovat da ni na prezentaciji ne radi kako treba. Nekoliko puta je pokušao povući nekakav notification bar i 4 puta je pritisnio home tipku, a ništa se nije dogodilo. 

Eto pogledao sve i da imali su nekoliko sitnih problema ali nista cudno za M$ da nesto ne ode krivo na prezentaciji bi se osobno zabrinuo, to im je tradicija :D

Super mi je ova 2 tipkovnica.

14 godina
Skoll kaže...

Eto pogledao sve i da imali su nekoliko sitnih problema ali nista cudno za M$ da nesto ne ode krivo na prezentaciji bi se osobno zabrinuo, to im je tradicija :D

Super mi je ova 2 tipkovnica.

Sve skupa jako dobro izgleda i jako je dobro osmišljeno. Ako ikad budem kupovao tablet (u što sumnjam) to će vjerojatno biti ovaj. 

Kao što sam i pretpostavio, radi brzo i fluidno kao i WP7, što je najbitnije i što će im dati prednost u odnosu na Androide.

Why so serious?
13 godina
neaktivan

Sad sam vidio i video.

Ako stvarno bude ovakav to je genijalna stvar, kupujem!

Bivši Surface je sad Pixelsense i prodaje se kao Samsung SUR40.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 12:15 (logik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tau kaže...

Masa od 676g RT verzije je već na graniči, a masa Pro verzije od 903g već ulazi u klasu ultrabookova. Tako da onaj tko želi pravo računalo koje bi se i dalje koristilo mišem i tipkovnicom bolje uzme neki 11" Air s i5 ili i7 procesorom koji isto teži, a vjerojatno i košta.  

Debljina 9.3-13.5mm ne djeluje reprezentativno već sada, a kako li tek krajem godine, kad se ovo krene prodavati i kada će za koji mjesec nakon toga izaći 4.generacija iPada i sličnih Android tableta.  

Loše je to što bi korisnike moglo zbunjivati 2 verzije tableta, a i Microsoft bi ovim potezom mogao otjerati druge proizvođače na vlastitoj platformi.  

U Apple-u navodno za sljedeću generaciju iPada pokušavaju napraviti nešto "nezamislivo" tanko (i lagano) a uz istovremeno "još bolje trajanje baterije".

Jedan od ključnih razloga zašto je i iPad treće generacije "ovoliko debel" ispao ovo proljeće (kao Surface na jesen što će biti :D) je to što Sharpovi ekrani još nisu bili spremni, pa je tamo čak iz tri smijera izvršen pritisak na debljinu samo što je ekran uzrokovao (sam ekran, druga lampa koja mu je potrebna a IGZO ekranima ne bi, i baterija koja treba biti veća za razliku od IGZO koji troše puno manje).

Sad kada je Sharp spreman, kada su nešto naučili čak i na izradi ovog novog MacBook Pro s Retina zaslonom, što se sve nadovezuje na dosadašnje iskustvo sa Air-ovima i iPad-ima, kada su vjerojatno naučili puno na izradi novog iPhone-a koji dolazi na jesen, koristeći sve to do sada akumulirano iskustvo, tehnologiju koja je konačno dostupna (neke stvari barem Apple-u, Sharp još neko vrijeme neće moći nikom drugom isporučivati te ekrane u značajnim količinama uslijed ograničenosti proizvodnih kapaciteta), ne bi čudilo da u proljeće 2013. izbace uređaj koji će ispuniti njihove vlastite snove o "nezamislivo tankom (i laganom) uređaju" uz istovremeno još veće trajanje baterije i još bolji ekran od ovoga u trećoj generaciji iPada (od kojega je sada teško zamisliti što može biti bolje..., ali valjda može, recimo taj taktilni dio koji se planira).

Jer dolaze i novi A6 procesori navodno, koji bi imao i 4 jezgre itd., a iOS se do bola optimizira za rad na više jezgara (za razliku od nekih...), a mogli bi uključiti i ovu Imagionationovu grafiku predstavljanu proljetos i neusporedivo bolju od ove već "zastarjele" u sadašnjim Apple-ovim uređajima (iako i takva bolja od konkurentske :), koja bi mogla već biti spremna za proizvodnju i time novi A6 možda i već u iPhone-u, ako ne tek naknadno u nekom A6X za iPad pola godine poslije.

Takve stvari će omogučiti jednog dana potpuno glatko/brzo na "nezamislivo" tankim i laganim (a vjerujem uverljivo izgrađenim, kvalitetnim) uređajima velikog trajanja baterije i fantastičnih ekrana stvari poput ove - koje već i u neoptimiziranoj beta verziji na starim/slabijim uređajima izgledaju vrlo zgodno:

Takve i mnoge druge slične nadolazeće stvari na tabletima koji imaju slabije ekrane a još su i tako "debeli" i sl., neće biti baš usporedivo iskustvo.

17 godina
neaktivan

Cudno da su se opredjelili za Tegru koja se je pokazala slabija od ostalih ARMova. Puno vise me brine problem sa isporukom dovoljne kolicine ARMova jer Tegru dela samo 30% TSMCa dok je ostatak vecinom za Apple.

No, mozda to i nije cudno jer guraju Intel koji ima dovoljno resourcea da proizvode dovoljnu kolicinu procova. A bome, i5 ULV i nije za baciti.

Po mom misljenju tabletic sa i5 bio bi velik boom ako ce imati dobro trajanje baterije (a imat ce prema dosadasnjem iskustvu). Velika prednost bit ce sto cemo konacno dobiti tablet koji radi normalnom brzinom i moze prikazati sve stranice na webu.

Bilo bi lijepo da se moze nadokupiti i neka bolja tipkovnica, kao sto su na Ultrabookovima.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Cudno da su se opredjelili za Tegru koja se je pokazala slabija od ostalih ARMova. Puno vise me brine problem sa isporukom dovoljne kolicine ARMova jer Tegru dela samo 30% TSMCa dok je ostatak vecinom za Apple.

No, mozda to i nije cudno jer guraju Intel koji ima dovoljno resourcea da proizvode dovoljnu kolicinu procova. A bome, i5 ULV i nije za baciti.

Po mom misljenju tabletic sa i5 bio bi velik boom ako ce imati dobro trajanje baterije (a imat ce prema dosadasnjem iskustvu). Velika prednost bit ce sto cemo konacno dobiti tablet koji radi normalnom brzinom i moze prikazati sve stranice na webu.

Bilo bi lijepo da se moze nadokupiti i neka bolja tipkovnica, kao sto su na Ultrabookovima.

neznam jesi li pogledao cijelu prezentaciju ali predstavili su 2 tipkovnice  prva je ona gumena a druga je tipkovnica plitkog hoda

pogledaj na punoj prezentaciji 27:30

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 12:23 (Skoll).
14 godina

Evo jedne recenzije, ponajviše Microsoftovog predstavljanja, a manje samih uređaja,

jer ih baš i nije bilo dopušteno previše dirati... {#}

http://mashable.com/2012/06/18/hands-on-with-microsofts-tablet-plenty-of-surface-not-much-depth/

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Cordas kaže...
Skoll kaže...

puna prezentacija

a windowsi, šta očekivat nego da se zamrznu svako toliko, pa čak i na prezentaciji :)  al tu je drugi pa se lako zamjeni :)

al u svakom slučaju fora, samo neka se radi, pa će količinom i cijene svima padati, pa će postati normalna igračka

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 13:06 (bus).
15 godina
Drazen kaže...

Po mom misljenju tabletic sa i5 bio bi velik boom ako ce imati dobro trajanje baterije (a imat ce prema dosadasnjem iskustvu).

Zar već postoji tablet sa ivy bridge i5 procesorom? Na temelju čega si napravio takvu prognozu?

Mislim da si u krivu zato što ultrabookovi na Ivyu traju do 3 sata. Evo i tablet sa i5 ja mislim Sandy bridge, deklarirano do 3 sata.

Moja prognoza je da će svatko tko namjerava kupiti trebati izvagati koliko mu treba procesorske snage a koliko mu treba baterija

jer Ivy sa krmačom od 200kg aka Windows 8 neće čudom dati autonomije koliko i neki ARM procesor može sa perolakim sustavima tipa Android.

I zato i postoje 2 verzije. Sa time se treba pomirit.

MIKROBLOG: Ima li nešto gore za čuti od Francuza kako psuje na eng oponašajući afroamerikance? Referenca - FPS MP
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 13:24 (KIKI3ooo).
15 godina
neaktivan

Iskreno ne vjerujem da će Surface sam po sebi napravit neka čuda, makar će Win 8 definitivno zaoštrit konkurenciju. Apple će sigurno još par godina vladat tablet tržištem kao što je bio slučaj i kod smartphone ( 2007. - 2011. ), dok ne dođe druga generacija tableta ( tj. onih koji su sposobni za nešto više od surfanja na wc-u ). Vjerujem da će već negdje 2014. i 2015. tablet tržište svakako drugačije izgledat, te da će Android i Windows zauzimat veći dio kolača.

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina

Touch Cover je ukraden koncept Smart Covera u pogledu izgleda i magneta, ali ipak unaprijeđen jer tipkovnica je izuzetno dobrodošla i inovativna. 

Ne bih se slozio jer im namjena uopste nije ista. Smart Cover sluzi kao stalak kad se preklopi, dok ovaj sluzi kao tastatura, a stalak je zaseban. Zajednicko je samo to sto su oba pokrov za ekran - sto bas nije nesto novo, makar i s magnetom.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odlično, napokon kreće :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
Drazen kaže...

Po mom misljenju tabletic sa i5 bio bi velik boom ako ce imati dobro trajanje baterije (a imat ce prema dosadasnjem iskustvu).

Zar već postoji tablet sa ivy bridge i5 procesorom? Na temelju čega si napravio takvu prognozu?

Mislim da si u krivu zato što ultrabookovi na Ivyu traju do 3 sata. Evo i tablet sa i5 ja mislim Sandy bridge, deklarirano do 3 sata.

Moja prognoza je da će svatko tko namjerava kupiti trebati izvagati koliko mu treba procesorske snage a koliko mu treba baterija

jer Ivy sa krmačom od 200kg aka Windows 8 neće čudom dati autonomije koliko i neki ARM procesor može sa perolakim sustavima tipa Android.

I zato i postoje 2 verzije. Sa time se treba pomirit.

Ipak, glavni krivac za potrosnju je OS, a za pretpostaviti je da ce Win8 biti optimiziran po pitanju potrosnje. Prva verzija sigurno ne, ali vrlo brzo ce neki upgrade to srediti. Nazalost, manja potrosnja znaci i manje brzine.

Sto se tice i5 zena mi ima notebook kojem se i po ovom vrucem danu ventilator gotovo da i ne pali i bez problema joj radi 4 sata. Po testovima koje sam vidio za Ivy potrosnja je niza nego kod Sandy. Naravno, radilo se o standardnim verzijama, a ovdje ce sigurno biti u pitanju ULV sa jos nizom potrosnjom i manjom snagom.

E sada, njen aku je 48Wh dok je ovaj 42Wh tako da bi moglo biti nekih 5 sati. Inace moj ARM na 1GHz samo browsajuci izdrzi nekih 5 sati i u 5 min mi popije sve zivce. Ako startam nekog od TalkingTomova ode aku u sat-dva.

16 godina
neaktivan
RobertS kaže...

Dakle ne, ovo zapravo jos ne postoji van domene Photoshopa, proci ce jos mjeseci prije nego netko to bude zaista mogao isprobati ili kupiti (WinRT tamo negdje 10. mjesec, i5 kraj godine ili tako nesto).

Slika kolko hoćeš ,bez photoshopiranja!!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan

To su nefunkcionalni ili polufunkcionalni prototipi. Novinari su mogli samo iz daleka slikati, svi ovi koji drze uredjaje imaju oko vrata karticu "Staff", ne bez razloga...

Kad izadju prvi hands-on video-i nezavisnih novinara, onda mozemo pricati, dokle god se sve svodi na rendere i slike kucista u rukama prezentera, to je debeli prototip.

14 godina
RobertS kaže...

To su nefunkcionalni ili polufunkcionalni prototipi. Novinari su mogli samo iz daleka slikati, svi ovi koji drze uredjaje imaju oko vrata karticu "Staff", ne bez razloga...

Kad izadju prvi hands-on video-i nezavisnih novinara, onda mozemo pricati, dokle god se sve svodi na rendere i slike kucista u rukama prezentera, to je debeli prototip.

Nemres ti to ekipi objasnit. A da ni ne spominjem kako Win8 na njima nije finalna verzija nego neka RP pa je mozda i zato bilo bug-ova na prezentaciji.

Trebamo sacekat finalni proizvod pa onda baljezgat i kokodakat koliko nas volja :)

16 godina
neaktivan
the chosen one07 kaže...
Nemres ti to ekipi objasnit. A da ni ne spominjem kako Win8 na njima nije finalna verzija nego neka RP pa je mozda i zato bilo bug-ova na prezentaciji.

Trebamo sacekat finalni proizvod pa onda baljezgat i kokodakat koliko nas volja :)

Ova ''neka RP verzija'' je vrlo daleko od polufunkcionalnog

,a na tabletima na predstavljanju je novija verzija (s obzirom na izgled prozora ,bez Aera ,možda već i RTM)
Nema Aera ,a to je najavljeno tek za RTM verziju?! Nema Aera ,a to je najavljeno tek za RTM verziju?!
  ,ali kaj očekivati da će napisati jedan iTroll!

Zašto si onda uopće tu?! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 19:40 (kizo2703).
14 godina

iTroll? Izgleda da na forumu ne smijes vise ni izraziti svoje misljenje a da te ne nazovu trolom, hejterom itd.

Da, napisao sam ''neka RP verzija'' jer nije bila prikazana koja tocno, barem ja nisam vidio, i da nije ispolirana do kraja (etc driveri).

A ovo baljezganje se odnosi na usporedbe iPad-a koji je finalni proizvod i ovog prototipa.

17 godina
neaktivan

Nije mi jasno zasto na trziste tableta bar sa prvom generacijom ne idu ispod proizvodne cijene pa je dizat kasnije kad se korisnici naviknu na Win8 tablete. Ako cijena bude u rangu iPada ne vidim razlog za kupnju Microsoftovog tableta s obzirom na cinjenicu da je iPad provjereno dobar proizvod, a ovo macak u vreci. Jedina korist bi mu mogla biti u poslovnom okruzenju radi kompatibilnosti win8 aplikacija. Ali valja sacekat sluzbene cijene pa procjeniti.

2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Odlicno rijesena stvar sa zastitom i tipkovnicom, prva stvar koju Apple mora kopirati od konkurencije..

Samo se nadam da nece nabit cijenu.

http://isvijet.com.hr

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Panta_rei kaže...

Nije mi jasno zasto na trziste tableta bar sa prvom generacijom ne idu ispod proizvodne cijene pa je dizat kasnije kad se korisnici naviknu na Win8 tablete. Ako cijena bude u rangu iPada ne vidim razlog za kupnju Microsoftovog tableta s obzirom na cinjenicu da je iPad provjereno dobar proizvod, a ovo macak u vreci. Jedina korist bi mu mogla biti u poslovnom okruzenju radi kompatibilnosti win8 aplikacija. Ali valja sacekat sluzbene cijene pa procjeniti.

Pa tko kaže da neće ići?? Vrlo vjerojatno da će početi sa prodajom ispod "proizvodne" cijene, slično kao što radi i Amazon sa svojim Kinde Fire.

Rekli su da će cijena biti kompetetivna drugim ARM baziranim tabletima (a tu vjerojatno zapravo misle na iPad a ne neke druge...) pri čemu vjerojatno misle "jednaka ili nešto niža". 

Dakle strateško-marketinški određuju tu cijenu, pa sad ako je proizvodnja skuplja od toga (a vrlo lako da je njima "proizvodna cijena" negdje u rangu iPad-ove tržišne, obzirom na razinu efikasnosti koju Apple postiže na račun ekstremno optimiranog dizajna svog proizvoda i "procesa" u njegovoj proizvodnji, pa sve do ekonomije obujma u nabavi itd.) to znači da će prodavati ispod "proizvodne".

Nravno ti to možeš jako rastegnuti pa računati da je OS pao s neba, da njegov razvoj ništa ne košta, da u to nije ništa uloženo itd., pa zamisliti da OS košta za cca. 0 USD tj. ne računati OS u "proizvodnu cijenu" kako je ti nazivaš, i tada se dobivaju možda unatoč svemu još neke zanimljivije cijene... no budemo vidjeli to, kakvu će tu strategiju oni pronaći kao optimalnu.

Recimo da ga prodaju doslovno niže i od samih "operativnih troškova bez softverskog dijela" (nabavna im cijena komponenti, sastavljanja, te prodaje/marketinga i sl.) možda bi mogli i značajnije jeftinije to ponuditi od iPad-a unatoč svemu ("efikasnosti" s kojom Apple svoje radi) i obzirom na nižu funkcionalnost tih uređaja (zaslon itd.) možda bi se to na tržištu pokazala kao neka optimalna cijena po kojoj bi kupci htjeli to značajnije kupovati, ali onda moraju imati jako pametan plan kako na kraju ipak naplatiti softver od kojega zapravo žive, kako na kraju opravadati investiciju u razvoj tog uređaja. Jer kako se tu radi o relativno rizičnijoj vrsti posla, planirani povrat na tu investiciju bi trebao biti s time u skladu, a to znači da vrijeme igra strahovito veliku ulogu, tj. na onim koje će prodavati za godinu dana, dvije godine, tri godine itd. bi zaista morali znati kako vrlo značajan novac zaraditi da bi cijela ta priča imala smisla, da je početna damping strategija imala smsila, da ih ne košta glave na kraju.

To bi možda sve bilo nekako moguće kada bi za 2, 3 i više godina uspijeli zauzeti neke značajne tržišne udjele (možda doslovno podijeliti tržište sa Apple-om na pola-pola) u zaista optimistično narasloj inudstriji tada (da se stvarno ostvare one projekcije o 300-400 milijuna tableta godišnje već tako brzo) a to su jako velika pitanja.

Je li uopće moguće da industrija tako brzo naraste, i onda u tome da oni već tada uspiju zauzeti recimo cca. 40 % udjela, kao i Apple, i da ostali dijele recimo zadnjih 20 %, i onda te svoje silne uređaje da tada prodaju po takvim cijenama koje će zaraditi ne samo "za te godine" nego i za ove prošle kada se nije zarađivalo dovoljno da bi se opravdalo investiciju ili se čak gubilo.

Microsoft tu ima razne mogućnosti izbora, a koja je strategija stvarno ta optimalna, smije li se probati tako "agresivno" cijenjeno, to je na njihovim mudracima i babama vračarama da "procijene", i onda ako su pogodili, super, ako nisu, onda "problemčić". A ozbiljni su to ljudi, ne žele se oni kockati, žele raditi razumno i odgovorno, dakle veliki izazov, o kojemu oni trebaju misliti, a mi iz vana ne možemo znati što je njima optimalno, to ne vrijedi niti pokušavati pogoditi, mi se samo kao kupci možemo nadati da je razum na strani "niskih cijena", ali je li stvarno, Boga pitaj, to nemožemo znati iz tako malo podataka, čak je toliko to teško da to niti itko u Microsoftu može iole pouzdano znati, nego su to sve više-manje nagađanja gotovo pa slična kocki, ali naravno, ne ipak kocka, nego posao, posao u kojem treba puno truda, rada, i Božje pomoći, jer budućnost nitko ne može predvijeti, čovjek se uvijek samo nada uz manje ili veće samopouzdanje da je to što je napravio ono "optimalno", ono "pametno", "primjereno". 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.6.2012 19:30 (Risko).
14 godina
neaktivan

zanimljiv zaokret microsofta ... sve više se okreću appleovom poslovnom modelu, premda i dalje ne znaju bi li piškili ili kakili. Pitam se kako će naovo reagirati "partneri" i kada će dionice Nokie pasti dovoljno nisko da ih MS napokon preuzme.

Komentirati uređaj kojem ne znamo ni autonomiju, ni performanse ni cijenu, ni povezane usluge ... a možda ni konačni izgled nije naročito zahvalno pa ću sačekati da se pojavi u trgovinama ... 

Nisam siguran da je predstavljanje nedovršenog proizvoda jako pametna odluka.

3 0 hvala 0
15 godina

Evo jedna prigodna.

http://modelling-tutorials.blogspot.com/
Moj PC  
13 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice