Zanimljivo izgledaju tableti i super je da su ih predstavili i uključili se u igru, iako i da sutra počnu prodavati kasne, a još više će kasniti krajem godine.
Ali bolje ikad nego ikada.
Microsoft bi mogao imati veći uspjeh od ostalih proizvođaća tableta jer je u boljoj poziciji, kontrolira i u potpunosti prilagođuje software i hardware jedno drugom.
To bi moglo rezultirati odličnom iskustvu kao što se može vidjeti kod Applea, koji je jedini do sad bio u takvoj poziciji.
Touch Cover je ukraden koncept Smart Covera u pogledu izgleda i magneta, ali ipak unaprijeđen jer tipkovnica je izuzetno dobrodošla i inovativna.
Šteta samo što nije mehanička nego touch pa ne nudi nešto bolji osjećaj od one na ekranu.
Bolje rješenje mi se čini mehanička tipkvnica samo 5mm deblja, Logitech Ultrathin Keyboard Cover za iPad: http://www.logitech.com/en-us/tablet-accessories/keyboards/ultrathin-keyboard-cover?WT.ac=ps%7C9859%7Chp
Samo mi nije jasno čemu onaj smješni sitan touchpad? Ne djeluje baš ugodan za korištenje, a i nebi li trebali novi W8 biti orjentirani potpuno na touch?
Stalak iza mi izgleda malo glomazan i nepotreban, ne volim bilo kakve mehaničke dijelove ili vratašca pa ni to... Ne djeluje mi uvjerljivo.
I ne sviđaju mi se rubovi koji djeluju preošto i samim time neudobni za duže korištenje u rukama.
Masa od 676g RT verzije je već na graniči, a masa Pro verzije od 903g već ulazi u klasu ultrabookova. Tako da onaj tko želi pravo računalo koje bi se i dalje koristilo mišem i tipkovnicom bolje uzme neki 11" Air s i5 ili i7 procesorom koji isto teži, a vjerojatno i košta.
Debljina 9.3-13.5mm ne djeluje reprezentativno već sada, a kako li tek krajem godine, kad se ovo krene prodavati i kada će za koji mjesec nakon toga izaći 4.generacija iPada i sličnih Android tableta.
Loše je to što bi korisnike moglo zbunjivati 2 verzije tableta, a i Microsoft bi ovim potezom mogao otjerati druge proizvođače na vlastitoj platformi.
Najzanimljivije pitanje još ostaje otvoreno koliko će sve to koštati i koliko će trajati baterije.
Najbolja stvar mi se čini magnezijsko kučište i tipkovnica u coveru, ostalo je sve već viđeno ili lošije od toga. Rezolucija ekrana npr.
I jedna ilustracija :P http://www.geekculture.com/joyoftech/joyarchives/1704.html