Super računalo u super bezveznom kućištu.
Ovo bi se moglo kupiti...
Imam točno takvo kučište :)
Stavi naljepnicu Super duper PC i hvali se.
Sorry ali ti je kuciste stvarno lame.
nisam znao da su tesla grafički procesori izašli?
Trebo bi mi jedan ovakav... onako da malo pišem u wordu ili igram soliter.
E moj "sinko" gdje ti zivis?
Jel ova dama dolazi u kompletu, mozda je to ključ za poboljšavanje performansi :)
Jel ova dama dolazi u kompletu, mozda je to ključ za poboljšavanje performansi :)
Ova dolazi za Azijsko trziste...
Za Europsko dolazi bijela plavusa.
pa to nama obicnim ljudima nebi nis posebno koristilo trenutno jer još uvijek nema standardnih aplikacija koje podržavaju GPGPU
pa to nama obicnim ljudima nebi nis posebno koristilo trenutno jer još uvijek nema standardnih aplikacija koje podržavaju GPGPU
Vama obicnim ljudima stvarno ne bi.
eee da dobijem takvo računalo.... odmah bi ga prodao :)
E moj "sinko" gdje ti zivis?
na Veneri
vjerojatno sam pobrkao sa tegrom.
treba malo vremena da informacije dođu do nas.
O.o
A koji je pacijent osmislio takav dizajn da vent od PSU direkno puše na CPU cooler...?
O.o
A koji je pacijent osmislio takav dizajn da vent od PSU direkno puše na CPU cooler...?
Pa ne puše na cooler nego od njega...
Ja prvi sam za takvo riješenje....obično kučište i ultra brzi stroj u njemu...meni ovo savršeno odgovara skupa sa kucištem...
Ja prvi sam za takvo riješenje....obično kučište i ultra brzi stroj u njemu...meni ovo savršeno odgovara skupa sa kucištem...
Ja bih radije nesto sto nije bas extreme, ali ima personality...
ajmeee kak je dobra ona predzadnja slika
500GB? Jesam li to krivo pročitao? Moj PC ima preko 1TB, a nemam superračunalo...
500GB? Jesam li to krivo pročitao? Moj PC ima preko 1TB, a nemam superračunalo...
eeee vidiš al sigurno je duplo brži. Nije naveden kakav je al se nebi iznenadio da je ssd.
pa čovječe, ti onda imaš "super računalo"x2 a da to nisi ni znao
pa čovječe, ti onda imaš "super računalo"x2 a da to nisi ni znao
hh...ma, šalim se...Da, kao što je rekao kolega prije, moguće da je SSD...to bi onda bila druga 'pjesma'...
Stavi naljepnicu Super duper PC i hvali se.
Sorry ali ti je kuciste stvarno lame.
Zbilja ne kužim kenjažu po inače ok kučištu.
Daj svoje argumente zašto bi ovo kučište bilo lame.
Robusno je (što govori i masa od 15kg bez napajanja), kvalitetno i fino filtrira buku
Imao sam svakojaka kučišta, od JNC-a do Thermaltake-a, i ovo mi je čist ok.
Znam da zvuči glupo ali.........Mogu li se na tome čudu igrati igrice
ma mogu se igrat igre valjda, samo ne preko ove 4 grafičke, nVidia tesla nema uopće nikakav video izlaz i ove 4 grafičke služe za aplikacije s podrškom za GPGPU
ma mogu se igrat igre valjda, samo ne preko ove 4 grafičke, nVidia tesla nema uopće nikakav video izlaz i ove 4 grafičke služe za aplikacije s podrškom za GPGPU
Pogresno si shvatio... Moze se igrati i preko Tesle, to je ultra mocna graficka... GPGPU podrska je samo kada grafa pomaze procesoru za izracune, a vidjevsi koliki je i7 zasto bi nesto sto ne moze vrsiti graficke izracune bilo ovoliko?
ja mislim da si ti krivo shvatio
nvidia:
NVIDIA® Tesla™ GPU computing solutions enable the necessary transition to energy efficient parallel computing power. With 240 CUDA cores per processor and based on the revolutionary NVIDIA® CUDA™ parallel computing architecture, Tesla scales to solve the world’s most important computing challenges—more quickly and accurately.
wikipedia:
The Tesla GPU is NVIDIA's third brand of GPUs. It is based on high-end GPUs from the G80 and on, as well as the Quadro lineup. Tesla is NVIDIA's first dedicated General Purpose GPU (GPGPU). The Tesla name originates from the inventor Nikola Tesla.
i u Bug-u sam citao o Tesli, i radim seminar iz GPGPU na faksu (programiranju za GPGPU preko CUDA i OpenCL), a mislim da se i na slici jasno vidi kako se radi o grafičkim karticama koje nemaju video izlaz, dakle nemaju jednaku primjenu
i njihova jedina primjena je izvršavanje centralnih operacija
i nece to malo pomoci, pomoci ce i tekako gdje se može primijeniti paralelizam
tako recimo 9600 GT izvršava preko 10 PUTA brže OpenCL benchmark od c2d 2.4 GHz
bi mi neko mogao objasnit jednu stvar?tu piše da taj super PC im snagu 1,1 teraflop,a ima 3 tesla kartice i jednu quadro fx.dok jedna radonka hd4890 ima 1,36 teraflopsa.kak je to moguće?
Postoji razlika između single precision računa i double precision računa. Da ja ovdje ne objašnjavam u detalje, najbolje ti je pročitat ovo s wikipedie:
As of 2008, the fastest PC processors (quad-core) perform over 70 GFLOPS (Intel Core i7 965 XE) in double precision. GPUs are considerably more powerful, for example, nVidia's Tesla C1060 GPU computing card performs around 933 GFLOPS in single precision calculations while AMD's FireStream 9270 reaches 1200 GFLOPS. However, whereas GPUs are highly efficient at single precision calculations they are not nearly as fast in double precision (DP) operations with the same Nvidia Tesla C1060 capable of 78 GFLOPS in double precision and the AMD FireStream 9270 capable of 240 GFLOPS in double precision.
Čemu sve to pc od 15000 kn ce pokrenuti crysis na max detaljima kao i ovo super računalo a za 6 godina niti jedno nece moci pokrenuti buduče igre!