Stižu i Ryzen PRO procesori

poruka: 21
|
čitano: 2.497
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stižu i Ryzen PRO procesori".
13 godina
protjeran

Pa covjece jel se to AMD napokon pokrenuo...lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Intel na aparatima!

Tko izadje zadnji, neka ih iskljuci...

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
11 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

"Malo" ste zakasnili, tačnije 4 dana.

2 3 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Stižu i Ryzen PRO procesori
DaShip kaže...

da i? ja evo sad procitao!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

Možda je to sad malko previše segmentacije, na maltene jednom wafferu im je valjda sve. neznam. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
DaShip kaže...

Kaj je tebi i sličnima tolko dosadno u životu da pratite kad je koji portal objavio vijest i onda kenjate kolko kasne?

A ja sam mislio da je meni dosadno.....

9 godina
overhaul kaže...

Možda je to sad malko previše segmentacije, na maltene jednom wafferu im je valjda sve. neznam. 

s obzirom na relativno malu površinu ćipa i da iskorištavaju 99% ćipova, mislim da su odlićno pogodili .

11 godina
neaktivan

Htio bi da Bug barem 2 do 3 puta godišnje napravi test usporedbe trenutnog u Hrvatskoj što se prodaje. Recimo sviđa mi se ona objava u članku tj slika koliko koji Ryzen ima jezgri, procesora itd  ali ono sto mene kao kupcu, potrošaču je nejasno kada se usporedi sa intelovima.

Recimo ako na slici stavite usporedbu što se trenutno na tržištu nudi i usporediti po sličnosti procesore i navesti cijenu jednog i drugog u Hrvatskoj. Kupcu je teško po imenu razlikovati imena Ryzen 1800 i Intel i3, i5, i7  jer oni imaju svoja marketinška imena sa kojim se teže razlikuje. 

Sjećam se kada sam dobio prvi komp onda smo se u školi kao hvalili kakav kompjutor imamo, ja velim Duron 750 mhz a kolega veli da ima Pentiuma 520 mhz tu je onda jasno što imamo, a kada se pojave gore navedena imena pored toliko jezgri i procesora na jednom čipu teško je razlikovati samo tako. Iako postoje stranice koje nude usporedbu procesora ako upišemo njihova imena evo naprimjer http://cpuboss.com/ ali svejedno vi kao portal morate i u tom smjeru ići, Nama kupcima usporediti da znamo odabrati najbolje :) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 18:29 (Markić7).
11 godina
neaktivan
Duron i pentium nisu bili ista klasa i niste ih mogli usporedivati,niti po mhz-ima
Duron je bio low end a pentium mid to high i iso je na athlona
Duron vs celeron
Believe Those Who Are Seeking the Truth doubt Those Who Find It!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Grozni_Zabac kaže...
DaShip kaže...

Kaj je tebi i sličnima tolko dosadno u životu da pratite kad je koji portal objavio vijest i onda kenjate kolko kasne?

A ja sam mislio da je meni dosadno.....

to ti se zove pamcenje, asocijacija, kognitivne sposobnosti....

16 godina
dabar_solta_V2 kaže...
overhaul kaže...

s obzirom na relativno malu površinu ćipa i da iskorištavaju 99% ćipova, mislim da su odlićno pogodili .

Odakle ti informacija da iskorištavaju 99% čipova?

Koliko vidim po netu, wafer yield je preko 80% (što je fenomenalan rezultat), ali 99% bi bilo ipak malo previše.

8 godina
neaktivan

r.i.p. intel

Netko radi što zna a netko zna šta radi.
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
maxym kaže...
...

Odakle ti informacija da iskorištavaju 99% čipova?...

https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/amd_is_reportedly_able_to_use_99_9_of_ryzen_cpu_dies/1.

16 godina
neaktivan

Samo malo kasnite s vijesti,otp. tjedan dana,stvarno ažurno...

0 0 hvala 0
16 godina

Malo su nedorečeni, ali po ovome ispada da im je yield 80% za 8 jezgri, a ostatak otpada na 4 i 2 jezgre, što je stvarno izuzetno. Kad se samo sjetim da su prvi Pentiumi imali yield ispod 40%... :D

12 godina
hakintosrh kaže...

r.i.p. intel

nije baš r.i.p....

prviše su oni love natukli posljednjih godina, samo iz godine u godinu obaraju rekorde po zaradi, a dobar dio profita se ne isplaćuje ulagačima, nego ostaje za rezerve 

amd mora još puno špinata (zelembaća) pojesti da bi stigao intel, kamo li prestigao

...a još više zadržao neku buduću (zasad zamišljenju) 50/50 tržišnu poziciju dok se intel ne oporavi od šoka i krene s nečim što bi moglo jebački konkurirati rajzenu (cijenom, naravno)

a amd pak ima itekako obaveza prema dioničarima koji ga kreditiraju i kreditiraju dugih 50 godina nakupljanja gubitaka teških desetke milijardi dolara (samo prošle godine bili su u gubitku pola milijarde usd), pa zato najprije mora izaći iz minusa, a zatim što prije vraćati dug kreditorima, što mu ostavlja manje sredstava za razvoj i teško da mogu tako skoro napraviti još jedan ovakav skok u tako skorom roku, jer ovo je vjerojatno maksimum koliko je itko mogao izvući iz sadašnje tehnologije (teško da bi itko na svijetu nadmašio kellera za neki značajni postotak)  

dakle, amd će sljedećih 5-6 godina lagano musti rajzen platformu, baš kao što je muzao fx seriju i lagano je unaprijeđivati

intel će sigurno popušiti tržišni udio, no za par godina inte ima dovoljno love i potencijala da natjera inžinjere na ubrzani napredak, kojeg amd neće moći pratiti - ne zaboravimo da je intel još uvijek u prednosti gledajući jezgra vs jezgra (jedino nisu konkurentni cijenom) i da će sigurno imati veći potencijal razvoja od amd-a

dakle, intel je teško ozlijeđen, ali sigurno ne r.i.p. i još manje gotov - amd je onaj kojeg tek čekaju iskušenja i nadajmo se da će što duže izdržati prije nego poklekne

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.7.2017 22:40 (picajzla0707).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
hakintosrh kaže...

r.i.p. intel

nije baš r.i.p....

prviše su oni love natukli posljednjih godina, samo iz godine u godinu obaraju rekorde po zaradi, a dobar dio profita se ne isplaćuje ulagačima, nego ostaje za rezerve 

amd mora još puno špinata (zelembaća) pojesti da bi stigao intel, kamo li prestigao

...a još više zadržao neku buduću (zasad zamišljenju) 50/50 tržišnu poziciju dok se intel ne oporavi od šoka i krene s nečim što bi moglo jebački konkurirati rajzenu (cijenom, naravno)

a amd pak ima itekako obaveza prema dioničarima koji ga kreditiraju i kreditiraju dugih 50 godina nakupljanja gubitaka teških desetke milijardi dolara (samo prošle godine bili su u gubitku pola milijarde usd), pa zato najprije mora izaći iz minusa, a zatim što prije vraćati dug kreditorima, što mu ostavlja manje sredstava za razvoj i teško da mogu tako skoro napraviti još jedan ovakav skok u tako skorom roku, jer ovo je vjerojatno maksimum koliko je itko mogao izvući iz sadašnje tehnologije (teško da bi itko na svijetu nadmašio kellera za neki značajni postotak)  

dakle, amd će sljedećih 5-6 godina lagano musti rajzen platformu, baš kao što je muzao fx seriju i lagano je unaprijeđivati

intel će sigurno popušiti tržišni udio, no za par godina inte ima dovoljno love i potencijala da natjera inžinjere na ubrzani napredak, kojeg amd neće moći pratiti - ne zaboravimo da je intel još uvijek u prednosti gledajući jezgra vs jezgra (jedino nisu konkurentni cijenom) i da će sigurno imati veći potencijal razvoja od amd-a

dakle, intel je teško ozlijeđen, ali sigurno ne r.i.p. i još manje gotov - amd je onaj kojeg tek čekaju iskušenja i nadajmo se da će što duže izdržati prije nego poklekne

Intel proizvodi još svašta nešto pored procesora, tako da neće propasti ako budu malo kaskali sa procesorima. Ali griješiš u vezi AMD-a. Oni će već sljedeće godine izbaciti Ryzen na 7nm, kao i grafiku. To Intel neće moći pratiti. Prošlo je vrijeme kada je AMD zaostajao sa proizvodnim procesorom. Sad će tu Intel malo kaskati, osim ako i oni ne počnu proizvoditi kod Samusnga...

AMD sa FX-om nije mogao na bolji proizvodni proces. Prvo jer 20nm nije bio dovoljno dobar kod TSMC-a i GF-a. Tako da nisu ni AMD ni Nvidia dugo vremena mogli na bolji proces ni sa grafikama. To ti je odmah generacijski zaostatak. A sam FX nije toliko zaostajao za Intelom u startu. Da su mogli pratiti Intelov proizvodni proces, uz poboljšanja u jezgri koje su imali, nebi uopšte to toliko loše izgledalo za FX. Ali kako su lošim proizvodnim procesom zaostali čitavu generaciju, tu nije bilo povratka. Zato su dok su razvlačili FX seriju, dobro pripremili Ryzen. I evo ih odmah pariraju na 14nm, iako Intel već ima nekoliko generacija na tom proizvodnom procesu. Šta će tek biti kad budu na 7nm...

17 godina
Bilal kaže...

Intel proizvodi još svašta nešto pored procesora, tako da neće propasti ako budu malo kaskali sa procesorima. Ali griješiš u vezi AMD-a. Oni će već sljedeće godine izbaciti Ryzen na 7nm, kao i grafiku. To Intel neće moći pratiti. Prošlo je vrijeme kada je AMD zaostajao sa proizvodnim procesorom. Sad će tu Intel malo kaskati, osim ako i oni ne počnu proizvoditi kod Samusnga...

AMD sa FX-om nije mogao na bolji proizvodni proces. Prvo jer 20nm nije bio dovoljno dobar kod TSMC-a i GF-a. Tako da nisu ni AMD ni Nvidia dugo vremena mogli na bolji proces ni sa grafikama. To ti je odmah generacijski zaostatak. A sam FX nije toliko zaostajao za Intelom u startu. Da su mogli pratiti Intelov proizvodni proces, uz poboljšanja u jezgri koje su imali, nebi uopšte to toliko loše izgledalo za FX. Ali kako su lošim proizvodnim procesom zaostali čitavu generaciju, tu nije bilo povratka. Zato su dok su razvlačili FX seriju, dobro pripremili Ryzen. I evo ih odmah pariraju na 14nm, iako Intel već ima nekoliko generacija na tom proizvodnom procesu. Šta će tek biti kad budu na 7nm...

Uh to bi bio pravi cirkus, ali realno to je moguče kolko i Dianamovo osvajanje lige prvaka tri puta zaredom.

14 godina
Intel će biti ok sve dok im AMD ne uzme dio kolača kod servera.
A kako se čini moglo bi im se to desiti.
Tu je prava lova,mislim da im je to čak 40% prihoda,consumer proizvode ne donose toliku lovu jer su marže niske,pa se zato na serverima nabiju.
robimarko@gmail.com
12 godina
Bilal kaže...

I evo ih odmah pariraju na 14nm, iako Intel već ima nekoliko generacija na tom proizvodnom procesu. Šta će tek biti kad budu na 7nm...

ne da pariraju, nego rasturaju 

ali opet nekako ne vjerujem da to garantira dugoročnu prednost, zasad da, sljedeću godinu da, ali sumnjam da će intel, s takvim potencijalima mirno sjediti i gledati kako im netko otima tržišni udio

no, o tom potom

9 godina
Mislkm da intel samo treba dignit cijene i prodaja ce im skocit,ko kupuje skup amd ili jeftin intel cpu, niko hah
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice