Stiže Wi-Fi Direct

poruka: 14
|
čitano: 3.156
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže Wi-Fi Direct".
18 godina
neaktivan
Stiže Wi-Fi Direct

U cemu bi ovo trebalo bit drukcije od ad-hoc povezivanja?

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Stiže Wi-Fi Direct
wifi kaže...

valjda manje cackanja, vjerovatno je ovo ad-hoc po defaultu.

Biljezim se sa stovanjem...
18 godina
neaktivan
wifi kaže...

Ad-hoc povezuje samo dva kompa dok bi ovdje jedan komp glumil router. Tak nekaj vec postoji (npr WinCE6 ima router mod). Mislim da se ovdje radi o mogucnostima koje ima Bluetooth, a WiFi nema. Gledajuci "po vertikali" WiFi je ispod Bluetootha, tj samo zamjena za kabel, dok Bluetooth je sve moguce (npr seriski port, itd). Cini mi se pametna ideja jer danas gotovo sve ima WiFi i glupo je imati dva bezicna standarda. Ostaje pitanje potrosnje struje koja je kod WiFia veca.

18 godina
neaktivan
Stiže Wi-Fi Direct

i ja sam za ovo

jer bluetooth je (zahvaljujući Appleu) izašao iz mode i sada nema nekog standarda za dijeljenje podataka npr. između 2 mobitela

postoje wifi riješenja no to su samo aplikacije nezavisnih programena i imaju mnogo grešaka...

Ovo je moj potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stiže Wi-Fi Direct

koji bi bio radijus wi fi direkta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Drazen kaže...

Ad-hoc povezuje samo dva kompa dok bi ovdje jedan komp glumil router. Tak nekaj vec postoji (npr WinCE6 ima router mod). Mislim da se ovdje radi o mogucnostima koje ima Bluetooth, a WiFi nema. Gledajuci "po vertikali" WiFi je ispod Bluetootha, tj samo zamjena za kabel, dok Bluetooth je sve moguce (npr seriski port, itd). Cini mi se pametna ideja jer danas gotovo sve ima WiFi i glupo je imati dva bezicna standarda. Ostaje pitanje potrosnje struje koja je kod WiFia veca.

Nešto slično već postoji za Win7. Aplikacija se zove Connectify i od računala na koje se instalira može načiniti acces point (ad-hoc ili infrastructure). Može dijeliti internet konekciju sa LAN-om ili drugim WLAN adapterom.

http://www.connectify.me/

bor4c - human geek, level 31, technosexual, neutral good
16 godina
neaktivan
Stiže Wi-Fi Direct

mocno :) pogotovo ovo sto he dovoljno da jedan mobitel ima wifi direct da bi se povezali

http://mobiyu.omgforum.net/forum.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
CRT kaže...

cca 100m

17 godina
dantex kaže...

i ja sam za ovo

jer bluetooth je (zahvaljujući Appleu) izašao iz mode i sada nema nekog standarda za dijeljenje podataka npr. između 2 mobitela

postoje wifi riješenja no to su samo aplikacije nezavisnih programena i imaju mnogo grešaka...

To sto iphone nezna dijeliti datoteke preko bta neznaci da svi ostali to neznaju. Probaj naci mobitel danas bez bluetootha a da ima ikakve druge funkcije.

16 godina
neaktivan
konjRR kaže...
dantex kaže...

i ja sam za ovo

To sto iphone nezna dijeliti datoteke preko bta neznaci da svi ostali to neznaju. Probaj naci mobitel danas bez bluetootha a da ima ikakve druge funkcije.

to care!!!

kod mene normalno radi.....
18 godina
konjRR kaže...
dantex kaže...

i ja sam za ovo

Ovo je relativno istina ali moramo dodat ovoj listi i Samsung Galaxy.

Mislim da jos neki samsunzi imaju zabranjeno shareanje fileova preko BT-a.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
konjRR kaže...
dantex kaže...

i ja sam za ovo

Ovo je relativno istina ali moramo dodat ovoj listi i Samsung Galaxy.

Mislim da jos neki samsunzi imaju zabranjeno shareanje fileova preko BT-a.

Isitna stari galaxy moras rootati da bi bt radio kako treba i ima sigurno jos takvih ali to su rijetkosti, tj. iznimke i to je tim uredajima velika mana. Interesantno kako iphonu nije :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 22:48 (konjRR).
18 godina
neaktivan

dobro falio mi je sarkazam znak (u tom postu sam htio naglasit da iako svi mobiteli prije ajfona su imali bluetooth otkad ajfon nije imao bluetooth svi su appleovci počeli pričat da je to stara tehnologija bla bla

proaj naći mobitel bez bluetootha (u punom smislu)? pa iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4G (primjećujete li neki uzorak?!?)

Ovo je moj potpis...
18 godina
neaktivan
Drazen kaže...
wifi kaže...

odavno vec postoji software (od samih proizvodjaca client kartica) koji omogucava postavljanje kartice u AP mod. Nisam osobito proucava bluetooth, ali koje su to i kakve njegove prednosti u odnosu na wifi, evo njega konkretno koristim samo za prijenost podataka s moba na mob, a za spojit mob i komp i sync ipak kabel, puno je brze... mozda wifi-direct nesto i donosi, ali iz same vijesti to se ne vidi... dapace, cini mi se kao novootkriveni naziv za ad-hoc...

bugonja kaže...
CRT kaže...

cca 100m

zivi bili pa vidili, ali realno ce to bit sigurno doooosta manje... ipak su neke stvari ogranicenje, frekvencijsko podrucje u kojem radi i izlazna snaga, a o tome ponajvise ovisi i krajnji domet...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice