Stiže plašt nevidljivosti?

poruka: 39
|
čitano: 3.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže plašt nevidljivosti?".
17 godina

Vec vidim kako ce Ameri to razvijati za vojsku i ubrzo ce biti jako puno Predatora, naoruzanih do zuba i tankih zivaca. Ni jedan arapski Arnie im nece moci stati na put. Jos ako naprave pokrivace za tenkove...

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stiže plašt nevidljivosti?

ameri to vec imaju, samo mi to ne vidimo... Belji se

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
vec sada pocinjem da se jezim na ovakve stvari ....mozda i bog imao takav plast pa ga mi ne vidimo? :D :P
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
Ovo nije dobro. Kako to može pomoći čovječanstvu - nikako. međusobno ćemo se poklat. Katastrofa. U krive svrhe ovako nevjerojatni izumi nastaju.
Znam da je ovdje 98% muške populacije, ali ja sam u onih 2% žena tako da nebude više zamjene Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina
neaktivan

Oni su medu nama ali ih mi ne vidimo..heheNamigivanevidim koja korist od toga osim kaj je foraBelji se

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina

"Metamaterijali je ime za umjetno stvorene materijale koji se ne javljaju u prirodi, a koji imaju posebne osobine kao što je spomenuti negativni refrakcijski indeks svjetlosti."

Pretpostavka je da ce malo teze napraviti masovnu proizvodnju tih nevidljivih plasteva zbog toga sto ih moraju umjetno stvarati od "metamaterijala" jer se ne pojavljuju u prirodi.

Ratovi su jedan od najvaznijih pokretaca ljudske inovativnosti, zelja i potreba da se bude bolji i jaci od drugog te da se iskoriste nove ideje u tom pravcu. IPak ako ce se iskoristiti u ratovanju, bolje i to, nego da koriste nuklearno oruzje. Ako dodje do masovne proizvodnje i koristenja, mislim da ce doci i do masovnog koristenja infrared naocala Cool kao kontramjere.

I see you with infrared noob! Cool

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Još malo pa će luđaci ratovati ko u najluđim SF filmovima...
Znam da je ovdje 98% muške populacije, ali ja sam u onih 2% žena tako da nebude više zamjene Ja bi dSLR a nemrem ga imati - weeeee baš suuuper http://www.nabava.net/kategorija.php?kat=12&se=4255&order=min_cijena
17 godina
protjeran

Haha skoro xD

Jos malo pa ce ratovat kao Star Wars :P

Svjetlosnim macevima i brodovima xD

Mama hocu 4870!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

"Metamaterijali je ime za umjetno stvorene materijale koji se ne javljaju u prirodi, a koji imaju posebne osobine kao što je spomenuti negativni refrakcijski indeks svjetlosti."

Pretpostavka je da ce malo teze napraviti masovnu proizvodnju tih nevidljivih plasteva zbog toga sto ih moraju umjetno stvarati od "metamaterijala" jer se ne pojavljuju u prirodi.

Ratovi su jedan od najvaznijih pokretaca ljudske inovativnosti, zelja i potreba da se bude bolji i jaci od drugog te da se iskoriste nove ideje u tom pravcu. IPak ako ce se iskoristiti u ratovanju, bolje i to, nego da koriste nuklearno oruzje. Ako dodje do masovne proizvodnje i koristenja, mislim da ce doci i do masovnog koristenja infrared naocala Cool kao kontramjere.

Pa niti Nylon,PVC,ONT ne nastaju u prirodi,a kod nas su u širokoj primjeni
Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
17 godina
Zippo kaže...
boxer kaže...

Pa niti Nylon,PVC,ONT ne nastaju u prirodi,a kod nas su u širokoj primjeni
 Pa da upravi si, ali sam ja rekao "Pretpostavka je da ce malo teze napraviti masovnu proizvodnju" sto znaci da ce im trebati vremena da usavrse i umasove proizvodnju toga, te nisam rekao da nece moci proizvesti. A pvc kad je pronadjen 1835 god. nije bio u sirokoj primjeni, te je isto tako prosao kroz usavrsavanje i trebalo mu je vremena da bude masovno proizvodjen. Nylon se poceo proizvoditi 1935.
"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan

ako stavim pusku ispod takvog plasta i udjem u banku....jel bi to proslo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brokenbrain kaže...

ako stavim pusku ispod takvog plasta i udjem u banku....jel bi to proslo?

Et ga, vec je pocelo u krivom smjeru. Smijeh
Proslo bi ali bi ipak morao pokazati tu puskicu da te ljudi uzmu za ozbiljno, naravno i svoju glavu i udove. Smijeh
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

Dobra, dobra.

A korist je višestruka.. moci cemo špijunirati ptice, kukce, lavove i slične stvari a da nas ne vide.
Ili, još bolje, recimo.. špijunirat cure =)
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
Sonny kaže...
r420r kaže...

Dobra, dobra.

A korist je višestruka.. moci cemo špijunirati ptice, kukce, lavove i slične stvari a da nas ne vide.
Ili, još bolje, recimo.. špijunirat cure =)
 Sad vec konstruktivno razmisljamo Smijeh
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
Ili mi dečke LOL
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ako dodje do masovne proizvodnje i koristenja, mislim da ce doci i do masovnog koristenja infrared naocala Cool kao kontramjere.

Toplina i infracrveni dio spektra su samo to -- još jedan dio spektra EM zračenja. Dakle, nikakve koristi od IR naočala jer se spektar pokrivenosti tog materijala -- jednostavno prošili preko IR spektra! Ako se ti sjetiš toga, bogme se toga sjeti i onaj koji želi to koristiti u vojne svrhe.

No...

Istraživačima Jasonu Valentineu, Xiang Zhangu i njihovim kolegama sa Sveučilišta pop prvi je puta uspjelo napraviti slojeviti metamaterijal mrežaste strukture koji i dalje zadržava negativni refrakcijski indeks. 

Zanemarimo pravopisnu grešku, idemo dalje :)

In early 2007, a metamaterial with a negative index of refraction for visible light wavelengths was announced by a joint team of researchers at the Ames Laboratory of the United
States Department of Energy and at Karlsruhe University in Germany. The material had an index of -0.6 at 780 nanometers.[13] 

To kaže kikipedija... Dakle ne kaže samo early nego i 2007 :)

A budući da spominje i risrčere iz drugih instituta, znači ovo nije tako unikatna stvar. 

U vezi sa prof. Xiangom Zhangom, pogledati ovdje.

Ovi forumi su ko slashdot -- ni ovdje nitko ne traži ništa o originalnoj vijesti prije nego komentira ;)
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
Ili mi dečke LOL
 Konsttruktivno razmišljanje.
Ali mislim da bi nama, dečkima, bilo puuuuuuuuuno bolje =))
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan
Sonny kaže...
cozmika kaže...
Ili mi dečke LOL
 Konsttruktivno razmišljanje.
Ali mislim da bi nama, dečkima, bilo puuuuuuuuuno bolje =))
 Apsolutno se slazem, puno bolje. xD
"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid
17 godina
neaktivan

Ljudi kada to izađe, idemo se skupit i u akciju (samo sa osobe muškog spola vrijedi pozivnica) xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivucica kaže...
boxer kaže...

Ako dodje do masovne proizvodnje i koristenja, mislim da ce doci i do masovnog koristenja infrared naocala Cool kao kontramjere.

Toplina i infracrveni dio spektra su samo to -- još jedan dio spektra EM zračenja. Dakle, nikakve koristi od IR naočala jer se spektar pokrivenosti tog materijala -- jednostavno prošili preko IR spektra! Ako se ti sjetiš toga, bogme se toga sjeti i onaj koji želi to koristiti u vojne svrhe.

No...
 Jel ti hoces reci da lice koje nosi taj plast ne ispusta termalnu energiju svog tijela i da se sa infrared termografskim kamerama ne moze zabiljeziti tj, vidjeti?
17 godina
neaktivan
boxer kaže...
ivucica kaže...
boxer kaže...

No...
 Jel ti hoces reci da lice koje nosi taj plast ne ispusta termalnu energiju svog tijela i da se sa infrared termografskim kamerama ne moze zabiljeziti tj, vidjeti?
 Želi reći da taj materijal apsorbira, prikriva temperaturu tijela i nije ju moguće vidjeti IR naočalama.
17 godina
neaktivan
Nano tehnologija plus biotehnološki napredak po meni budućnost -ali ogromna šteta je što to prvo uvijek vojska prva primjeni.
v_maxcpp
17 godina
v_maxcpp kaže...
Nano tehnologija plus biotehnološki napredak po meni budućnost -ali ogromna šteta je što to prvo uvijek vojska prva primjeni.

Ako se malo pogleda u povijest, vojska je zasluzna za mnogo stvari koje se danas koriste... Ček je i internet potekao iz jedne agencije koja je dio americkog ministarstva obrane. Trenutno mi ne pada ni jedan drugi konkretan primjer, ali mislim da je ovo dovoljno. A kada se pogleda koliku lovu vojske raznih drzava imaju na raspolaganju... Zamislite da jedan CERN ili MIT ili neka takva ustanova ima love kao US Army... Ja mislim da bi svijet bio puno bolji...

p.s. Mogla bi se pokrenuti i neka tema o CERN-u. Ja sam osobno fasciniran ovim njihovim projektom s LHC-om, i ovime sto se pretpostavlja da bi mogao otkriti...
Sto vi mislite o tome?
92% tinejdžera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran

Oponasaju Crysis Belji se

Mama hocu 4870!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
natan13 kaže...

Oponasaju Crysis Belji se

Nije nego cloaking device iz Star Treka LOL
17 godina
neaktivan
nista ljudi pocinjem da kopam ispod kuce atomsko skloniste i kad plas dodje u masovnu proizvodnju ja cu se sakrit u moje skloniste i zabole me ko ce koga klati :D ( a i ja cu kupit taj plast tako da mogu izaci napolje a da niko ne skonta :D )
K'eni pa te vat' ;)
17 godina
neaktivan
BugSU kaže...
nista ljudi pocinjem da kopam ispod kuce atomsko skloniste i kad plas dodje u masovnu proizvodnju ja cu se sakrit u moje skloniste i zabole me ko ce koga klati :D ( a i ja cu kupit taj plast tako da mogu izaci napolje a da niko ne skonta :D )
 Dobra ideja. Idem "proširiti" podrum za svaki slučaj...
17 godina
neaktivan
cozmika kaže...
BugSU kaže...
 Dobra ideja. Idem "proširiti" podrum za svaki slučaj...
 mi smo svojeg već malo uredili, al ne znam dal će u moju kolekciju fensi šmensi stvarčica stat taj plašt
DONT HIT KIDS ! No, seriously . They have guns now.
17 godina
neaktivan
Ma znam od kud su to uzeli. Od Harry Pottera... Pa kak se to nismo mogli sjetiti...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice