Stiže Mac OS X Lion

poruka: 65
|
čitano: 8.696
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže Mac OS X Lion".
18 godina
neaktivan
RE: Stiže Mac OS X Lion
konjRR kaže...

Hahaha artful hoce reci da majstoru ne treba alat. Zasto? Zatojeto? Bolji je imati nesto sto nemoze nista? Novi OSXexvi ce uciniti admine i racunalne inzinjere nepotrebnim?:)) Kakve gluposti neki znaju reci to je cudesno :))

napisao sam da alat ne čini majstora. Brdo postavki i "manuale" samo odmaže velikoj većini korisnika.Pogotovo na low levelima poput OSa. Sama krajnja aplikacija ( dakle alat ) može imati postavki ako treba na deset tisuća ekrana, to ti nitko ne brani.

Za takve kao ti bi trebalo tako nešto da možeš posve izbjeći bilo kakav korisni rad.

A.
18 godina
artfull kaže...

Nisam je protiv miša i tipkovnice ali mislim da je vrijeme za nove ideje i pristupe. dajmo ljudima da pokažu što se sve može napraviti sa Mtouchem, na iPadu ima sjajnih, sjajnih igara koje podržavaju do 10ak točaka ( eris ) i aplikacija koje super iskorištavaju MT.

Npr?

Za igre ok... ali neke korisne aplikacije... tesko... opet kazem, prst jednostavno nije precizan koliko i mis.

Bio si napisao zumirat na razinu piksela pa editirati... Zar da gubim vrijeme i smanjujem produktivnost radi trenda? Ne hvala!

Biljezim se sa stovanjem...
18 godina

Nekako mislim da će stara garda teško prihvatiti tako nesto.

Osobno, osjećam se daleko spretniji s misem ili olovkom u rukama nego prstima.

Ovo što si opisao u vezi Photoshopa - i dalje mislim da je stylus i miš daleko jednostavnije rješenje.

Čak i da se napravi aplikacija koja podržava 10 prstiju opet mislim da je jednostavnije jednim (2) prstom klikati po misu.

Ali nije problem da li se to može napraviti problem je u prilagodbi.

Previše je ozbiljnog posla u igri da bi se netko učio "svirati" po TS-u kad alternativa (preciznija, jednostavnija) kosta 100 kn u supermarketu (solidniji laser miš).

Izrada touch pada sigurno nece biti jeftinija od miša, zauzima više prostora, a za profesionalce je tu već grafički tableti, koji i nisu tako skupi s obzirom na neke druge profi uređaje i trajnost.

Kako je danas vecina uređaja koji povecavaju komfort dosta skupo u odnosu na malo nezgrapniju alternativu (iPad/netbook) proći će dosta vremena dok se to ne promjeni.

Mozda ako se navalom iPad killera populariziraju TS-a uređaji, ta generacija korisnika bi i mogla zamjeniti input za svoje media i web aplikacije.

Opet posao je preozbiljan za takve nagle promjene koje će dugi niz godina debelo zastajkivati za dobrim starim mišonjom.

Začarani krug.

Anarchists of the world, unite!
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...
artfull kaže...

Nisam je protiv miša i tipkovnice ali mislim da je vrijeme za nove ideje i pristupe. dajmo ljudima da pokažu što se sve može napraviti sa Mtouchem, na iPadu ima sjajnih, sjajnih igara koje podržavaju do 10ak točaka ( eris ) i aplikacija koje super iskorištavaju MT.

Npr?

Za igre ok... ali neke korisne aplikacije... tesko... opet kazem, prst jednostavno nije precizan koliko i mis.

Bio si napisao zumirat na razinu piksela pa editirati... Zar da gubim vrijeme i smanjujem produktivnost radi trenda? Ne hvala!

znam da ti je teško zamisliti konkretnu aplikaciju, al mislim da bi se dalo svašta tu inventivno napraviti da olakša i da novu dimenziju.

http://www.toucheliss.com/

http://the-gadgeteer.com/2010/05/11/iclooly-multi-touch-pen-for-ipad-review/

http://www.layersforipad.com/

http://ipoddeals.webmonsterbiz.com/ipad/uzu-a-kinetic-multitouch-particle-visualizer-for-the-ipad/

A.
17 godina
Stiže Mac OS X Lion

Ma artful bi picasu objasnio da mu je lakse slikati s deset kistova odjednom. Ah i usput da se bavi beskorisnim radom....

p.s. kao veliki deklarirani kreativac pojasni koristan rad :))

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 1:20 (konjRR).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice