Stiže još čitača e-knjiga

poruka: 11
|
čitano: 2.443
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže još čitača e-knjiga".
17 godina
protjeran

"uskoro se očekuje eksplozija takvih uređaja" bilo je i vrijeme.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ne mogu vjerovati da je ovaj dio tržišta u tolikom zaostatku...

Don't be ridiculous, it would be pointless.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen

Samo sam "ovlaš" upoznat sa tim uređajima pa me zanima jel svaki po defaultu može prikazati pdf-ove? Pitam jer povremeno moram čitati kojekakvu stručnu literaturu u pdf-u i mislim da bi mi jedan takav uređaj poprilično olakšao posao...

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
18 godina
RE: Stiže još čitača e-knjiga
Friday kaže...

Samo sam "ovlaš" upoznat sa tim uređajima pa me zanima jel svaki po defaultu može prikazati pdf-ove? Pitam jer povremeno moram čitati kojekakvu stručnu literaturu u pdf-u i mislim da bi mi jedan takav uređaj poprilično olakšao posao...

također pitanje. skripte s faxa su skoro sve u pdf ili doc a nikak se prisilit čitat s monitora pa onda printaj par desetaka stranica.. ovo bi stvarno olakšalo stvar, naravno uz neku "normalniju cijenu" <=100 eura
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 15:04 (nixass).
18 godina
neaktivan

cijena od 2000kn bi bila jos uvjek normalna.,...zato što bi se koristio u školama gdje godisnje ucenici daju 1500kn za svoje knjige....

3200+2.01 1024 DDR1 ATI Radeon x1950GT
18 godina
protjeran

Čemu davati 400$???? Pa toliko dođe netbook od 900 grama, sada ima netbooka sa ARM procesorom.  Ekrani na netboocima su još neprikladni za čitanje na otvorenom ali ima nekoliko kompanija koje već rade na tome problemu, po meni je za sada najbolje nabaviti XO OLPC - imaš ga na ebay-u za 150-200 $. Šiša ebook čitače 1000x...

Always innovating ARM Tablet book:

XO OLPC:

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2009 23:31 (Mayo).
18 godina
odjavljen
Mayo kaže...

Čemu davati 400$???? Pa toliko dođe netbook od 900 grama, sada ima netbooka sa ARM procesorom.  Ekrani na netboocima su još neprikladni za čitanje na otvorenom ali ima nekoliko kompanija koje već rade na tome problemu, po meni je za sada najbolje nabaviti XO OLPC - imaš ga na ebay-u za 150-200 $. Šiša ebook čitače 1000x...

XO OLPC:

Ali ne treba mi cijela prokleta skalamerija - ZELIM SAMO GLUPI EKRAN I DVIJE - TRI TIPKE!!!
Freak Show Inc.
17 godina

Ako nastane "eksplozija" ovih uređaja, cijene će pasti.

Razmišljao sam o kupnji ovakvog uređaja, čak i sa sadašnjom cijenom, jer mi je više pun kufer učenja preko suba / laptopa...

Ja bih tebe skidao k'o filmove s torrenta
18 godina
neaktivan
Friday kaže...

U 99% slucajeva podrzavaju PDF-ove, ali znaju imati problema s njima - npr. ne mozes zumirati kako treba i slicno. Problem je sto je PDF obicno radjen za format A4, a e-book readeri imaju drugacije mjere stranice. No, postoje aplikacije koje PDF pretvore u neki drugi, readeru, lakse citljivi format.
Moj tako radi bez problema; kod kompleksnijih PDF-ova mogu nastati problei, ali nista sto ne bi mogao srediti. Nije savrseno, ali prolazi.
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
18 godina
neaktivan
Mayo kaže...

XO OLPC:

Car e-book citaca nije u tome da je to malo racunalo, nego u tehnologiji prikaza - nema pozadinskog osvjetljenja i to oci ne umara. Znaci, ponasa se kao pravi papir, bez pozadinskom osvjetljenja, bez bilo kakvog stranog izvora svjetlosti. A drugo, reader punis mozda jednom tjedno i to ako fakat puno citas na njemu. I tezak nekoliko stotina grama (ovisno o modelu).
Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
18 godina
protjeran

Poanta toga što sam htio napomenuti je ta da ti uređaji nebi trebali koštati više od petstotinjak kuna. Eventualno će se i spustiti na tu razinu, za sada ti uređaji imaju relativno visoke marže i trebati će vremena dok postanu commodity uređaji.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice