Stigao Chrome 3.0

poruka: 81
|
čitano: 9.901
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Chrome 3.0".
16 godina
protjeran
Stigao Chrome 3.0

Oprostite. Pokazuje mi 99/100 i stavio sam pogrešnu sliku. Ovo je ta:

Chrome 99/100 Chrome 99/100
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 13:09 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Stigao Chrome 3.0
XP Master kaže...

To ti je zbog teme Smijeh

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Trenutno najbolji browser poslije Safarija.

Istina kad oba koriste odličan WebKit engine. Oba su kvalitetna ali mi se Safari nikada nije sviđao, ne znam zašto. Opera ima previše problema a Firefox je previše trom. Chrome se jako brzo razvija sa nevjerojatnim entuzijazmom. Koliko je samo godina mlađi od ostalih browsera a već ih sustiže, još malo pa će podržavati i ekstenzije. Mladost mu je zapravo prednost jer se od početka razvija u skladu sa današnjim standardima i tehnologijom.

Is it weird that this gave me an orgasm?
18 godina
neaktivan
XP Master kaže...

Imaš neki problem. Svima pokazuje 100/100.

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
18 godina
MorciTheCroat kaže...

Zakaj nebi instaliral Chrome?
Nemas mjesta na disku? 

LOL

Ne :)

Želim imati jedan spyware manje na kompu, nema pluginove, a i browser mi je jednostavno ružan i odbojan za korištenje.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
18 godina
neaktivan
opcom kaže...
CikaSpaso kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

na kojoj se to stranici moze skinut? 

Jel postavljaš takva pitanja samo da bi nešto napisao, ili ne znaš da čitaš?

"ne znaš da čitaš ?"

piše se i kaže: ne znaš čitati ?

od cajki i folka više ne znate niti pričati. sramota

misliš li da su svi na ovom forumu iz hrvatske?

BTW. ima li safari još uvjek makovsko-like sučelje na winsima?

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
17 godina
Stigao Chrome 3.0

Chrome ima pluginove samo sto ti treba komanda u shortcutu za pokretanje, malo proguglaj, nije jos sluzbeno podrzano, ali rade.
A sto se tice benchmarka za browsere postoji Peacekeeper, testira sve i daje detaljne rezulate u raznim segmentima, renderiranje grafike, rad s poljima tablicama itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 14:02 (Renesis).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
MorciTheCroat kaže...

Nemas mjesta na disku? 

LOL

Želim imati jedan spyware manje na kompu, nema pluginove, a i browser mi je jednostavno ružan i odbojan za korištenje.

E vidiš ja ovo smatram žalosnim razmišljanjem. 

Kao prvo, reci ti nama po čemu je Chrome spyware?

Ajme da, kako sam samo zaboravio. Ima u opcijama mogućnost slanja podataka googleu o tvom pretraživanju stranica i upita u tražilicama. Toliko odvratan spyware da se te opcije čak daju i ugasiti u opcijama browsera. Nešto neviđeno :P.

Pluginovi?

Istina, nešto što je revolucioniziralo browsere i diglo firefox u nebesa i u drugu ruku isto ga tako nepotrebno i usporilo :P. Inače plugini su u pripremi za chrome treba samo malo progooglat po netu.

Ružan i odbojan?

Lol pa što su firefox i opera onda (naravo ovo je moje osobno mišljenje). Po meni opera je pređiđana različitim glupostima, koje se hvala bogu mogu ugasiti, jer na tom browseru možeš customizirat baš sve. A firefox je jednostavno napravio premal napredak u vezi dizajna otkada je izašao. Naravno između svake verzije (1, 2 i 3) su se pojavile razlike na bolje, ali ako ti je Chrome ružan, objasni nam samo zašto će slijedeća verzija ffoxa (4) biti nalik tom istom odvratnom programu :D???

P.S. Još uvijek smatram da je najlijepši browser trenutno najnovija verzije IE-a i smatram da Microsoft trenutno ima jedan od najjačih dizajnerskih timova u pogledu webaplikacija ali ga ne koristim zbog retardacija za prikazom stranica i vidne usporenosti naspram Chromea. Nemojte pljuvati po browserima ako nemate konkretnih dokaza, bolje zaobiđite topic.

ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati - Flegma
16 godina
neaktivan
Renesis kaže...

Chrome ima pluginove samo sto ti treba komanda u shortcutu za pokretanje, malo proguglaj, nije jos sluzbeno podrzano, ali rade.
A sto se tice benchmarka za browsere postoji Peacekeeper, testira sve i daje detaljne rezulate u raznim segmentima, renderiranje grafike, rad s poljima tablicama itd.

Znam za to i koristim! Iako nisam napominjao, bas zato sto nije sluzbeno podrzano. Hvala za PeaceKeeper, cim budem imao vremena za testiranje probati cu.

17 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

beta verzije 4 je odavno vani [moja tema]

oni će prije izdat stabilnu četvorku, nego firefox, a koliko znam firefox još nema za javnost dostupne bete četvorke

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 14:30 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Pa dobro, nije toliko bitna brojcana oznaka, bitno je sta ona donosi! Cetvorka ili ne, kao da je bitno..

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Može biti tebi, ali objektivno je Safari bolji. Gledam isključivo po kvaliteti renderera. Safari najbolje interpretira standarde i najtočnije prikazuje stranice. Poslije su Chrome i Firefox.

Opera pa Safari

I'm going woo woo
18 godina
nCh! kaže...

E vidiš ja ovo smatram žalosnim razmišljanjem. 

Kao prvo, reci ti nama po čemu je Chrome spyware?

Kad se čovjek jednom opeče, puše i na hladno. Stvar je jednostavna - ja više Chromu ne vjerujem. Na svu sreću, postoje ostali browseri i ja ne moram koristiti taj spyware.

nCh! kaže...

Istina, nešto što je revolucioniziralo browsere i diglo firefox u nebesa i u drugu ruku isto ga tako nepotrebno i usporilo :P. Inače plugini su u pripremi za chrome treba samo malo progooglat po netu.

Dakle nema? Dobro...

Usporilo? lol Pa ne koristim ih 100 i, hvala na pitanju, ništa se nije usporilo.

nCh! kaže...

Još uvijek smatram da je najlijepši browser trenutno najnovija verzije IE-a i

I rest my case :)

Nemam pojma kako se možeš uopće početi raspravljati o nečemu što je tako osobna stvar?

Meni je on ružan i kraj priče. I po slikama koje sam vidio, pre-alpha FF 4 ne izgleda ni upola ružno kao Chrome. Uostalom, tko kaže da je moram koristiti?

nCh! kaže...
Nemojte pljuvati po browserima ako nemate konkretnih dokaza, bolje zaobiđite topic.

Sve što sam rekao je točno, kao što si i sam potvrdio.

Meni je i tvoje razmišljanje ne žalosno nego iritantno - zašto ne možeš prihvatiti da se nekome Chrome ne sviđa i da je zadovoljan nečim drugim? Zašto odmah moraš napadati i gurati svoju "istinu"?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Evo, rezultati koje sam dobio od PeaceKeeper benchmarka:

Moja konf: 

PROCESOR: PENTIUM4 3.00GHZ DUAL CORE

RAM: 2040MB

GRAFIKA: INTEGRIRANA (128MB)

Rezultati

FIREFOX 3.5.3 : 916

CHROME 3.0.195.21 : 1751

OPERA 9.24 : 381

SRWARE Iron 3.0.197.0 : 1862

http://service.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=2AF7

P.S. Pogledajte kako je koji browser imao rezultate sa popularnim procesorima!

Safari nisam testirao jer ga nemam sada vremena instalirati (no veceras cu pa budem postao), a IE nisam jer mislim da nema smisla (no hard feelings).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 15:14 (!mpact35).

0 0 hvala 0
18 godina

Lijepa razlika, nema što :)

18 godina
Elles D. kaže...
MorciTheCroat kaže...

Nemas mjesta na disku? 

LOL

Nek me Google gleda kolko oce, jos im dam da ugrade sta hoce na mene, kucu, auto, stogod. Kaj mi mogu? Nist :D

Inace Chrome je odlican. Brz ko munja(ra).

Podravina Gaming Community http://www.xfire.com/clans/podrafci/
18 godina
!mpact35 kaže...

Evo, rezultati koje sam dobio od PeaceKeeper benchmarka:

Moja konf: 

PROCESOR: PENTIUM4 3.00GHZ DUAL CORE

RAM: 2040MB

GRAFIKA: INTEGRIRANA (128MB)

Rezultati

FIREFOX 3.5.3 : 916

CHROME 3.0.195.21 : 1751

OPERA 9.24 : 381

SRWARE Iron 3.0.197.0 : 1862

http://service.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=2AF7

P.S. Pogledajte kako je koji browser imao rezultate sa popularnim procesorima!

Safari nisam testirao jer ga nemam sada vremena instalirati (no veceras cu pa budem postao), a IE nisam jer mislim da nema smisla (no hard feelings).

Moja testiranja Opere 10

...something diabolic
16 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Koja konf.?

0 0 hvala 0
18 godina
Stigao Chrome 3.0

Pod moj PC.

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Ja osobno koristim FF jer nebih mogao bez web developer i firebug plugina i samo zbog toga mi je najbolji :)

Chrome kad je prvi put izasao sam instalirao, ali kako nije bilo moguce iskljucit google updater je brzo opet i deinstaliran(ne volim imat nepotrebne stvari pokrenute). Neznam jeli to sad moguce.

Koliko sam vidio ovjde u threadu taj neki Iron je bio najbrzi pa sam ga isao potrazit po netu i nasao je to Chrome kakav je trebao biti :) Znaci bez bespotrebnog spywarea i s adblockom po defaultu, a jos je i brzi. Dobra stvar za poigrat se, ali me ipak plugini natjeraju da koristim FF.

Inace moji acid3 rezultati su malo cudni, FF mi daje 93, a IE8 12? Ali nije niti vazno i tako ga palim samo da vidim dali se stranice dobro prikazuju u njemu.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Nema zašto. Rezultati su ti točni više-manje. IE8 nakon 12 skoči na 20, ali zapne i čeka na 12.
Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
18 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Brz je ...za divno cudo :)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Nema zašto. Rezultati su ti točni više-manje. IE8 nakon 12 skoči na 20, ali zapne i čeka na 12.

Lol, a ja mislio da gotovo. Nisam naviknut na tako dugo cekanje ^^

17 godina
Stigao Chrome 3.0

To je odličan preglednik za prenosnike koji imaju niski ekran jer odlično koristi prostor po visini. Sad mi je glupo gledati kako se FF i IE razmeču s prostorom na vrhu prozora, 3-4 prsta ničega. 

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
rjakopec kaže...

To je odličan preglednik za prenosnike koji imaju niski ekran jer odlično koristi prostor po visini. Sad mi je glupo gledati kako se FF i IE razmeču s prostorom na vrhu prozora, 3-4 prsta ničega. 

F11 na FF lijepo funkcionira u tom slucaju

18 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0
IE8 se ne razmeće baš. View->Toolbars.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stigao Chrome 3.0

Prikazivao mi je 99/100 i prije promjene teme, a dvaput mi je pokazao 100/100. Dokaz da nije zbog teme:

Chrome 100/100 Chrome 100/100
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 20:09 (XP Master).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odkako sam uzeo macbook pro i sve više koristim mac OS i Safari sve sam i više oduševljen Safarijem, malo je nakicen svakakvim điđama dizajnerskim al baš mi se to sviđa Smijeh...Nisam znao da je tako dobar. Dosad sam uvijek koristio FF. Chrome je na starom, relativno slabom, laptopu. Nekako se cini brzi od FFa u podizanju i opcenito nekom subjektivnom dojmu...

Fino je da se borba browsera zahuktava, zanimljive stvari nam stizu...

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
naxeem kaže...
IE8 u praksi i nije strašno tako loš kako rezultat izgleda, ali ima svoje momente. Recimo, Firefox je znatno lošiji od rezultata u nekim stvarima, a po rezultatu nebi rekao.

Molim te nekoliko primjera.

Zašto bi se meni recimo isplatilo preči sa FF-a na recimo novi Chrome? Što to FF ima toliko lošije?

(pitam jer mi se svi oni - FF, Chrome, Opera i Safari, - čine tu negdje..)

Lijep pozdrav ;)
18 godina
neaktivan
Stigao Chrome 3.0

Ufff...   

evo malo se 'igram' sa Chrome-om novim i zaista je brz..  osjetno brži od FF-a Namigiva

Vjerojatno će mi sada Chrome postati glavni browser na neko vrijeme, no imam par pitanja/komentara.

1. Jel moguće uključiti 'auto complete' opciju kao kod FF-a da kad u određena polja (forme) upisuješ neki tekst da ubuduće dobiješ automatske opcije upisa čim utipkaš prvo slovo?

2. kod bookmarka me malo smeta što stalno moram klikat po njima a ne samo prelazit mišem za drop down menije kao u FF-u. Možda se i to može konfigururati?

3. ovaj spell checker me izluđuje!

Sve u svemu stvar privikavanja na novo sučelje nakon nekoliko godina korištenja FF-a..    ali imam dobar osjećaj sa Chrome-om.

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice