samo šta su te CF kartice skupe ko sam vrag
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ce sve skupa kostati manje od pravog SSD-a onad je ovo bolje
cini mi se da je zato brzina pisanja i citanja vise nego duplo manja nego kod pravog ssd-a..il se varam ?
Ako ce sve skupa kostati manje od pravog SSD-a onad je ovo bolje
samo šta performanse nisu u rangu ssd-a nego (lošije od) mehaničkih diskova...možda onda i nije toliko bolje
Heh da, to sam zaboravio napisati. Ali u tom slucaju koja je uopce prednost tih SSD-ova iz CF-a
vjerojatno sam osjećaj da imaš ssd
šalim se, vjerojatno kompaktnost, možeš samo izvadit tu karticu(ili cijeli SSD) i nosit okolo
a s vremenom, ako ovo zaživi, možda se razviju i veće brzine(čini mi se da postoje CF kartice sa do 100MB/s) tako da budu u rangu sa današnjim 3,5" diskovima za PC....a sjetimo se da je ovo 2,5" i da je time puno kompaktnije i paše na prijenosnike
Da jos sam se sjetio da bi prednost mogla biti i malo zagrijavanje, potrosnja i buka.
Sad je samo pitanje kolko bi to kostalo sve skupa - ako cijena biti bar i priblizna pravo SSD-u onda ce ovo biti promasaj
pa cijena ponajviše ovisi o cijeni CF kartica, s tim da će ovakav uređaj biti zalogaj za sebe...teško da je isplativo...možda na duge staze...
Gledo sam malo cijene SSD-ova i CF kartica i moj zakljucak je da se, bar kod nas, nece isplatiti. Cisto iz razloga sto najjeftinija CF kartica od 32 GB Transcend dode 615 kn, a Kingstonov SSD od 40 GB dode 730 kn. Pa nek daju "adapter" i za 50 kn, isplativost je nikakva, a brzine neusporedive u korist SSD-a