Vi naravno shvaćate da bi ovako izgubili velik dio posjetitelja?
Svakako bi izgubili velik dio trolova - na svačiju radost! :D
Vi naravno shvaćate da bi ovako izgubili velik dio posjetitelja?
Svakako bi izgubili velik dio trolova - na svačiju radost! :D
lol, bug nema pravo cenzuriranja na internetu, moze zahtjevati da se na njihovom forumu slijede neka osnovna pravila kulture, ali ne ovo
ovo je javni forum i za njega vrijede ista pravila kao i za lokalni park, a kad nas pokusate cenzurirati necete vise imati koga cenzurirati, ostat ce vam na forumu jedino hvalospjevi applea
Potpuno si zapravo u krivu. Ovo je privatan forum i tu pravila mogu biti kakva god zamisli vlasnik foruma. Može biti cenzure i svega što se vlasniku prohtije, dok god to ne krši jedan od zakona.
Ne znam od kuda ti informacija da se radi o javnom forumu.
Svakako podržavam ideju da se tako nešto uvede i za Bug i Bug Forum.

Ne, nikako.
Sam postupak registracije odvraća one klasične trollove koji obitavaju po portalima.
Sama pomisao da poruke ne bi bile u realnom vremenu, i da bi poruka u nekoj prijateljskoj konverzaciji, koju sam napisao - "Popi*dio sam danas kad...." izgledala "Danas sam bio jako uznemiren kada..." djeluje totalno odbojno i nema šanse da bi ostao na forumu...
Svakako podržavam ideju da se tako nešto uvede i za Bug i Bug Forum.
1) lol, bug nema pravo cenzuriranja na internetu, moze zahtjevati da se na njihovom forumu slijede neka osnovna pravila kulture, ali ne ovo
ovo je javni forum i za njega vrijede ista pravila kao i za lokalni park, a kad nas pokusate cenzurirati necete vise imati koga cenzurirati, ostat ce vam na forumu jedino hvalospjevi applea
@drago: ovo nisu pisma citatelja, ovo su postovi na forumu, nije isto
2) treba zapamtiti jednu stvar, mi vama dajemo vasu placu, vi trebate nas, a ne obrnuto
1) Zapravo imamo pravo na našem forumu brisati postove koji nam se ne sviđaju iz bilo kojeg razloga - ako ne vjeruješ, raspitaj se kod odvjetnika. Ako misliš da tvoje duboke misli koje su ovdje izbrisane mora pročitati veliki broj ljudi, slobodno ih stavi na neki drugi forum gdje su dobrodošle ili napravi svoj forum. To je danas, barem, jednostavno.
2) Komentatori na forumu nam daju plaću? Daj mi to objasni.
Samo mogu ponoviti što sam već rekao da kome se ne sviđa uređivačka politika ovih ili bilo kojih drugih novina, može ih jednostavno prestati čitati i na taj način nam "prestati davati plaću".
Također, mi zapravo ne trebamo problematične posjetitelje čiji komentari i ponašanje na forumu ogade čitav portal onima koji ovdje dolaze jer se nadaju diskusiji sa sebi sličnima, ljudima kojima je posao i/ili hobi informatika, a umjesto toga nalete na svadljive neurotičare i egocentrike.
lol, bug nema pravo cenzuriranja na internetu, moze zahtjevati da se na njihovom forumu slijede neka osnovna pravila kulture, ali ne ovo
Potpuno si zapravo u krivu. Ovo je privatan forum i tu pravila mogu biti kakva god zamisli vlasnik foruma. Može biti cenzure i svega što se vlasniku prohtije, dok god to ne krši jedan od zakona.
Ne znam od kuda ti informacija da se radi o javnom forumu.
jer se svatko moze registrirati na njega, znaci javan je, bez obzira sto je privatno vlasnistvo
btw. posto internet forum je od kad postoji(znaci od rimskog doma) bio mjesto za JAVNOST i JAVNU raspravu, a ne privatno
nazivati privatno okupljaliste bilo koje vrste forumom je sprdacina
1) Zapravo imamo pravo na našem forumu brisati postove koji nam se ne sviđaju iz bilo kojeg razloga - ako ne vjeruješ, raspitaj se kod odvjetnika. Ako misliš da tvoje duboke misli koje su ovdje izbrisane mora pročitati veliki broj ljudi, slobodno ih stavi na neki drugi forum gdje su dobrodošle ili napravi svoj forum. To je danas, barem, jednostavno.
2) Komentatori na forumu nam daju plaću? Daj mi to objasni.
Samo mogu ponoviti što sam već rekao da kome se ne sviđa uređivačka politika ovih ili bilo kojih drugih novina, može ih jednostavno prestati čitati i na taj način nam "prestati davati plaću".
Također, mi zapravo ne trebamo problematične posjetitelje čiji komentari i ponašanje na forumu ogade čitav portal onima koji ovdje dolaze jer se nadaju diskusiji sa sebi sličnima, ljudima kojima je posao i/ili hobi informatika, a umjesto toga nalete na svadljive neurotičare i egocentrike.
zakonsko pravo i moralno su dvije sasvim razlicite stvari, i svaku osobu bi trebalo voditi ono potonje, bez uvrede ikome, ali koga vodi ono prvo, a ne drugo, taj je p**** od covjeka
ne komentari, vasi citatelji, kojih je veliki dio vjerovatno tu na forumu, a uostalom ja vidim reklame tu na forumu tak da...
i meni kao svadljivom neuroticaru i egocentriku ustav garantira pravo da izrazim svoje misljenje na bilo koji mirni nacin 
Filtriranje komentara na informatičkom portalu poput Bugovog nije potrebno, jer se ne diskutira o socijalno osjetljivim pitanjima poput politike ili religije. Najžustrije rasprave ovdje najčešće budu o kakvog iPhone glasini ili statistici.
Pa nije bitno o čemu se raspravlja već način na koji se raspravlja. Kako je jasno da se forumaši mogu posvađati oko doslovce bilo čega, odnosno komentar na bilo koji tekst može biti glup, nezanimljiv, namjerno sročen tako da nekoga uvrijedi, mislim da je to što se ne diskutira o politici i religiji (a ni to nije točno - imamo i takve teme, odnosno često komentari s informatike otklize u politiku) - nije pretjerano bitno.
Filtriranje komentara na informatičkom portalu poput Bugovog nije potrebno, jer se ne diskutira o socijalno osjetljivim pitanjima poput politike ili religije. Najžustrije rasprave ovdje najčešće budu o kakvog iPhone glasini ili statistici.
Pa nije bitno o čemu se raspravlja već način na koji se raspravlja. Kako je jasno da se forumaši mogu posvađati oko doslovce bilo čega, odnosno komentar na bilo koji tekst može biti glup, nezanimljiv, uvredljiv ili namjerno sročen tako da nekoga uvrijedi, mislim da je to što se ne diskutira o politici i religiji (a ni to nije točno - imamo i takve teme, odnosno često komentari s informatike otklize u politiku) - nije pretjerano bitno.
uvredljiv ok, ali zato jer je po vasem misljenju glup ili ne zanimljiv je prekoracivanje granice i cista cenzura
jer se svatko moze registrirati na njega, znaci javan je, bez obzira sto je privatno vlasnistvo
btw. posto internet forum je od kad postoji(znaci od rimskog doma) bio mjesto za JAVNOST i JAVNU raspravu, a ne privatno
Nisi shvatio poantu mog posta. Forum je privatno vlasništvo i na njemu vrijede sve odredbe koje vlasnik foruma, u ovom slučaju Bug d.o.o. želi. Ako Bug želi moderirati, cenzurirati ili lektorirati svaki post na ovom forumu, s pravnog gledišta ima puno pravo na to.
Isto tako, BUG je odgovoran za sve što se na stranicama nađe, dok god iza postova ne stoji čovjek s imenom i prezimenom.
Nadalje, tvoja usporedba s parkom jednostavno ne stoji, iz prostog razloga što iza izjave u parku stojiš svojim likom, imenom i prezimenom. Ovdje si samo anonimus koji se skriva iza avatara i nadimka.
Treba uvest internet ID i fiksni IP, to u sprezi bi mnogo problema uvelike rješilo .
Inaće pogledajte komentare po domaćim news portalima i sve ća vam biti jasno.
Nisi shvatio poantu mog posta. Forum je privatno vlasništvo i na njemu vrijede sve odredbe koje vlasnik foruma, u ovom slučaju Bug d.o.o. želi. Ako Bug želi moderirati, cenzurirati ili lektorirati svaki post na ovom forumu, s pravnog gledišta ima puno pravo na to.
Isto tako, BUG je odgovoran za sve što se na stranicama nađe, dok god iza postova ne stoji čovjek s imenom i prezimenom.
Nadalje, tvoja usporedba s parkom jednostavno ne stoji, iz prostog razloga što iza izjave u parku stojiš svojim likom, imenom i prezimenom. Ovdje si samo anonimus koji se skriva iza avatara i nadimka.
sto me sprjecava da u parku imam masku i modulator glasa? dok god ne krsim zakon, nista
Netko je popljuckao net.hr forum,no definitivno je taj forum najživlji i najposjećeniji.Svakako,nekome je spamanje i trolanje noćna mora,naročito nježnim i osjetljivim dušama,no za one koji su konzistentni u tome,admini na net.hr-u ga pometu ili bace na led,tjedan ili dva,do konačnog brisanja.Ekipa forumaša je super,naravno ima i koji egzota primjerak,ali to čini zajednicu interesantnijom.
Sušta suprotnost net.hr-u je forum.hr,čisti generički forum,bez osobnosti i smisla za tolerenciju,a admini su toliko podešeni na osjetljivost,da se rasprava ne može niti razviti pravo,odmah se dijele opomene,banira i ostalo.
Tako se sve održava na nekom nivou pristojne umrtvljenosti,bez imalo motivacije za zdravom,žešćom,ponekad i mrvicom vulgarnijom raspravom.Sve u svemu,maknuo sam se od tamo.Jedan nivo opušenosti,pa čak i spamanja i trolanja mora postojati,jer,i sami ljudi su po prirodi u određenoj mjeri spameri i trolovi
,ništa što ikog mora vrijeđati..
Tu i tamo,u oba smjera "ispucani" termini kao: tukac,moron,dumb,i slične "blaže" uvrede,u nekoj diskusiji koja se tiče aktualne usijane teme(politika,politika,politika..),su koliko sam ja primjetio prihvaćene i nitko se ne nalazi uvrijeđen.Ima dakako i žestokih uvreda,ali se to odmah briše i sankcionira.ž
Bilo kako bilo,bug.forum,je poluteh,poluentuzijastički forum,i po prirodi(osim tema po pitanju Apple-a ili neke aktualne igre) i nema sukoba i uvreda,a tako i nema razloga nešto uvoditi,što u biti neće donijeti koristi.
Ako netko pak stvarno ABJUSA nekog( ne govorim o smiješnom crvenom kartonu buga i onom upozorenju kako će ti radi pljuckanja po Appleu i Jabučarima,uskratiti nekim upitnim zakonom pristup internetu..) nego STVARNIM prijetnjama i poticanju na nešto nezakonito,tada se oštećeni može obratitit policiji,ona da nalog,da provider da podatke,a ako su fake,ide se preko IP-a,(net.hr zabranjuje proxy i skrivanje oriđiđi IP-a)i člas posla se kod providera dozna tko je tko.
Stvar je da se ozbiljnim razgovorom svi potaknu na određen nivo pristojnosti,a tu i tamo ako sijevne koja munja,a ne dira naciju,obitelj,niti se prijeti,nikome neće spasti glava sa ramena..
OK, sve dok ne bude "Javni podatak". Vi iz Buga vidite bez obzira... Ili ne?
zakonsko pravo i moralno su dvije sasvim razlicite stvari, i svaku osobu bi trebalo voditi ono potonje, bez uvrede ikome, ali koga vodi ono prvo, a ne drugo, taj je p**** od covjeka
ne komentari, vasi citatelji, kojih je veliki dio vjerovatno tu na forumu, a uostalom ja vidim reklame tu na forumu tak da...
i meni kao svadljivom neuroticaru i egocentriku ustav garantira pravo da izrazim svoje misljenje na bilo koji mirni nacin 
Izvrsno je što si se ovdje javio jer su tvoji postovi upravo primjer svega onoga što treba filtrirati.
Nisam procitao cijeli tekst niti sve komentare na tekst, ali jasna mi je izvorna ideja.
Samo mislim da niste dobro promislili sve to.
Vama smetaju svade i ad hominem diskusije, no ako ce iza svakog avatara stajati ime i prezime, ad hominem diskusije ce tek poceti.
Samo si zamislite forumase u diskusiji.
Pa krene:
Ovaj ima srpsko prezime pa je manje vrijedan.
Ovaj je zavrsio filozofski pa sigurno vise zna.
Ovaj nema dovoljno godina pa nije sposoban za diskusiju.
Ovaj ima previse godina pa nije sposoban za diskusiju.
Ova je zensko pa ne shvaca stvari kako treba.
Ovaj je na nepovoljnom geografskom podrucju pa nije dovoljno kvalificiran za daljnju diskusiju.
Gluposti ce tek onda poceti.
A nedaj boze flame wara izmedu intel i amd fanova.
Search u google ime i prezime, t- com imenik, nade se adresa, uzme se tatina utoka koja stoji na ormaru - bam bam - kompjutorske igrice su krive.
Ukratko, podržavam brisanje tih bespotrebnih komentara..
Nije mi baš privlačno kad pročitam neki dobar članak na BUG Online portalu te onda pogledam komentare tražeči nekoga s kim je moguće raspraviti o toj temi a naletim na ispad bijesa neke pubertetlije.
Bez zabune i ja sam pubertetlija, ali se trudim suzdržati sa nebitnim komentarima..
Samo izvolite, ukinite anonimnost na BUG Onlineu i uvedite filtriranje postova. Bas me zanima kako bi se to odrazilo na broj klikova i posjeta portalu a samim tim i na broj reklama. Sve se ovo svodi na hipotetsku pricu "trebalo bi" a od toga nista i to najbolje znaju najveci "zagovaraci". Je li pametno pilati granu na kojoj sjedis, tako bi se trebala zvati ova tema.
Naravno da postoje portali koji su u mogucnosti to napravit.
Nisam procitao cijeli tekst niti sve komentare na tekst, ali jasna mi je izvorna ideja.
...
Nije ti jasna ideja i savjetujem da pročitaš tekst i diskusiju.
Izvrsno je što si se ovdje javio jer su tvoji postovi upravo primjer svega onoga što treba filtrirati.
bez mene bi ovaj forum bio daleko mrtvije mjesto koliko god ja nekima smetao, bez malo flejmanja i off topica rasprava brzo zamre i cemu onda uopce imati forum? da se ljudi dive vasem djelu i pojavi? i onda sam ja egocentrik 
Ukidanje anonimnosti ili cenzuriranje određenih komentara anonimaca ne znači i nedostatak slobode.
bez mene bi ovaj forum bio daleko mrtvije mjesto koliko god ja nekima smetao

Najžalosnije je što komentari znaju biti pametniji od članka na koji se odnose :/
bez mene bi ovaj forum bio daleko mrtvije mjesto koliko god ja nekima smetao, bez malo flejmanja i off topica rasprava brzo zamre i cemu onda uopce imati forum? da se ljudi dive vasem djelu i pojavi? i onda sam ja egocentrik 
To se zove bezobrazni, nekultivirani idiot , bez zamjerke.
Inaće i sam sam prije par dana iskusio kako je to kada rulja ( bagra ) nasrne u temu ovim tvojim metodama.
Ukidanje anonimnosti ili cenzuriranje određenih komentara anonimaca ne znači i nedostatak slobode.
cenzuriranje znaci ukidanje slobode, jedno je imati neka osnovna pravila kulture i primjenjivati ih, ali opravdavati cenzuru...
Najžalosnije je što komentari znaju biti pametniji od članka na koji se odnose :/
Još je žalosnije da se do tih dobrih komentara moraš probijat kroz gomilu smeća. :)
Stručnjak za ustavno pravo, moralni zakon, "p****" i poslovanje na Internetu. Renesansni čovjek 21. stoljeća.
A kako o sebi na ovom fomu razmišljaš - kao o mrtvom teretu (s obzirom da si nakupio nekih 30+ kartona tijekom forumaškog staža) ili kao kvalitetnom forumašu koji podiže i kvalitetu foruma?
To je veoma rijetko, a meni se čini da to nikad nisam ni primjetio..