Smanjen Appleov udio

poruka: 76
|
čitano: 7.915
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smanjen Appleov udio".
18 godina
protjeran
RE: Smanjen Appleov udio
ansha kaže...
Mayo kaže...

Jabučari... ma zbilja ste dosadni. Pa vi neznate što ste jučer pojeli za marendu a kamoli da znate što se dešava sa Appleovim tržišnim kolačem. Mislite da je Jobs izvadio iPad iz šešira jer misli da je to super  stvar, pa njima (upravi u Apple-u) se tresu gaće jer su počeli gubiti market share. 

Ovo se zove smrtni strah:

"Make no mistake they want to kill the iPhone."

http://searchengineland.com/apple-ceo-google-wants-to-kill-the-iphone-34763

IznenađenO mudri Mayo sta sve razumijes i sve znas, hvala ti sta si prosvjetlio nas ograniceme i neuke!Iznenađen 

Neuke još mogu razumijeti ali pošto mnogi jabučari nisu neuki (ili se prave da nisu neuki) onda su kao Appleovi proizvodi, funkcionalno ograničeni.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 17:44 (Mayo).
18 godina
neaktivan
Mayo kaže...
ansha kaže...
Mayo kaže...

Jabučari... ma zbilja ste dosadni. Pa vi neznate što ste jučer pojeli za marendu a kamoli da znate što se dešava sa Appleovim tržišnim kolačem. Mislite da je Jobs izvadio iPad iz šešira jer misli da je to super  stvar, pa njima (upravi u Apple-u) se tresu gaće jer su počeli gubiti market share. 

Ovo se zove smrtni strah:

"Make no mistake they want to kill the iPhone."

http://searchengineland.com/apple-ceo-google-wants-to-kill-the-iphone-34763

IznenađenO mudri Mayo sta sve razumijes i sve znas, hvala ti sta si prosvjetlio nas ograniceme i neuke!Iznenađen 

Neuke još mogu razumijeti ali pošto mnogi jabučari nisu neuki (ili se prave da nisu neuki) onda su kao Appleovi proizvodi, funkcionalno ograničeni.

kao i uvijek svojim vrijeđanjem samo pokazuješ svoju ograničenost i komplekse.

A.
18 godina
neaktivan
dekstroza kaže...
blackalbum kaže...

nikako mi taj udio u zaradi nije jasan imaju tako mali udio ,a tako veliku zaradu

Znaš da apple ne prodaje samo računala nego i iPhoneove, iPode, iPade, glazbu, filmove i serije preko iTunesa, i možda još iPonešto...

Možda i više zarađuju na dodatnoj vrijednosti (iTunes, AppStore) nego na samom hardveru.  Pogledajte princip iAd na youtube.. Vrhunska ideja, a prema prikazanom i implementacija. 40% ide Applu. Svaka čast.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Q1 2010

Desktop racunala   1.6 milijardi dolara
Prijenosna   2,7
iPod    3,3
Muzika i slicni servisi  1,1
IPhone, servisi, proizvodi 5,5 (8,7 mil. prodanih komada, rast od 100% u odnosu na isto razdoblje prosle godine)
Ostali hardware   0,4
Software i ostalo  0,6

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 18:27 (plavooki).

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Smanjen Appleov udio

@artfull

Da imam kompleks zvan:  "Jabučari stalno nešto ######"

Zapravo dolazi mi alergija na skoro sve vijesti o Apple proizvodima, a još kada pročitam vaše jabučarske vrle komentare - e onda mi se totalno smuči. Vi jabučari na svaki hebeni post imate toliko komentara da iskreno mislim da vam je 100% opran mozak. Whateva.. prekidam flame...

BTW molio bi BUG-ove admine da nam po uzoru na Engadget daju opciju da isfiltriramo novosti o Apple-u, barem posebni RSS feed bez Apple gluposti. U naprijed se zahvaljujem! :)

0 2 hvala 0
18 godina
neaktivan

Zanimljiv ti je ovaj tekstic o googlu i appleu.

18 godina
protjeran

2 0 hvala 1
18 godina

Jako, jako, jako zanimljivo!

Ozbiljno preporucam kao stivo Artful-u i ekipi.

Vrlo zanimljive cinjenice...

- Psiho246
18 godina
neaktivan

Vrlo, vrlo zanimljivo.

18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

To su meni sve stare vijesti ;)

a ovaj ubibože dugačak tekst ... nešto je rekao što oni koji prate apple neznaju?

apple vjerojatno napušta AT&T only strategiju ovo ljeto. Možda čak izda dva telefona ... al apple nikad neće ući u utrku sa nokijom i ostalima oko low end- a možda čak ni mid end segmenta. Appleu to ne treba. Ako išta kompjuterski biznis u kojem je apple svjesno odlučio ne natjecati se u lower i mid end segmentu i zadovoljio se sa jednoznamenkastim brojkama u udjelu, al najboljom maržom i najvećom dobiti. 

Apple je najjači u uzimanju tj stvaranju novog tržišta. Kad iPhone ili iPad počmu štekati tj kad se zaustave i stabiliziraju sa komodnih par miljardi čiste dobiti godišnje, krenut će ( ako već nisu ) na next big thing.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...

To su meni sve stare vijesti ;)

a ovaj ubibože dugačak tekst ... nešto je rekao što oni koji prate apple neznaju?

apple vjerojatno napušta AT&T only strategiju ovo ljeto. Možda čak izda dva telefona ... al apple nikad neće ući u utrku sa nokijom i ostalima oko low end- a možda čak ni mid end segmenta. Appleu to ne treba. Ako išta kompjuterski biznis u kojem je apple svjesno odlučio ne natjecati se u lower i mid end segmentu i zadovoljio se sa jednoznamenkastim brojkama u udjelu, al najboljom maržom i najvećom dobiti. 

Apple je najjači u uzimanju tj stvaranju novog tržišta. Kad iPhone ili iPad počmu štekati tj kad se zaustave i stabiliziraju sa komodnih par miljardi čiste dobiti godišnje, krenut će ( ako već nisu ) na next big thing.

Drugim rijecima - blah blah blah, blah blah blah?

U zadnje vrijeme, to je sve sto vidim kad citam tvoje postove. :S

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
da ih stvarno citas nešto bi i naučio. ovako ćeš ostati neuk i jalan :)
A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...
da ih stvarno citas nešto bi i naučio. ovako ćeš ostati neuk i jalan :)

Iz tvojih postova mogu samo nauciti kako baljezganjem izbjeci suocavanje sa cinjenicama i raspravljanje odvlacenjem paznje od bitnog i subjektivnim dozivljajem umjesto cinjenicama i argumentima.

Mislim, ja ti se divim na toj vjestini ali ja ne mislim tako raspravljat. :P

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
cuj, obzirom da o appleu znaš samo iz treće i četvrte ruke, a na Apple povezanim temama si samo u svojstvu trolla bilo bi za svih najbolje da se Držislava onog o čemu možda nešto malo i znaš.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...
cuj, obzirom da o appleu znaš samo iz treće i četvrte ruke, a na Apple povezanim temama si samo u svojstvu trolla bilo bi za svih najbolje da se Držislava onog o čemu možda nešto malo i znaš.

Pa znam dosta o mobitelima i dosta o PCu.

Nisam li time kvalificiran pricati o Apple proizvodima, tj. Apple PCu (Mac) i iPhone-u/iPad-u?

Takodjer sam svakodnevni korisnik MP3 player-a u sto spada i Apple-ov iPod itd.

Ne razumijem. Kako onda mislis da ne pripadam u Apple temama?

Aha da! Ti si uvjeren da je Apple svemir za sebe, izdvojen od ostatka svijeta...

Edit: I da, troll si kad baljezgas bezveze po temama. Samo zato sto si ti Apple fan koji pise po Apple temama, ne znaci da nisi trol. Naprotiv ti si taj koji obicno nijece nepobitne cinjenice. :D

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 22:20 (Psiho246).
16 godina

zašto se uvijek javljaju bitke mac-pc,jabučari brane tu firmu takvom žestinom kao da im o tome život ovisi,a pc fanovi napadaju kao da im je životni poziv raskrinkati urotu zvana apple,ni meni više nema smisla prepirati se zbog američkih imperijalističkih kompanija koje sve rade samo zbog svog profita ,a ne da bi  profitirali korisnici

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
Ne koristis ni iPhoneOS ni OSX ni Apple hardware koliko vidim. Ja koristim Pc i windoze kad moram, koristio sam razne mobitele prije iPhone a pa i razne Oseve nos od doba Dosa, Amige i komodorca. Tvoj pogled na stvari je za mene posve jednostran i dvodimenzionalan. Nisi u stanju viditi prednosti niti postignuca appleovog sustava, a tvoje ocjenivanje proizvoda svodi se na citiranje specsheeta i marketinskih floskula.
A.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

@Psiho - pa ja baš i nisam siguran da se ti snalaziš u Apple temema jer do nedavno ti nisi vidio razliku između 3G i 3GS-a, a bogami i Nokia teme su ti naklimavo jer tebi je 5800 flagship....

Uletiš u svaku Apple temu i po običaju ju naširoko popljuješ

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
blackalbum kaže...

zašto se uvijek javljaju bitke mac-pc,jabučari brane tu firmu takvom žestinom kao da im o tome život ovisi,a pc fanovi napadaju kao da im je životni poziv raskrinkati urotu zvana apple,ni meni više nema smisla prepirati se zbog američkih imperijalističkih kompanija koje sve rade samo zbog svog profita ,a ne da bi  profitirali korisnici

Pa što bi bio život bez poštene cipelarke? Nema boljeg osjećaja nego kad iscipelariš seljačinu koji se bahati sa fensi-šmensi oblekom i makinom.. pogledaj Markov trg.. prepun ih je..To je meni Apple i Steve Jobs.. fenci-šmenci seljačina...

primjer njegove "kulture"

http://news.cnet.com/2300-13579_3-10000785.html

Taj se lik ne razlikuje nimalo od Dikađije Radeljaka i sličnih.  Kakav šef kompanije takva i kultura kompanije.

16 godina
Mayo kaže...
blackalbum kaže...

Pa što bi bio život bez poštene cipelarke? Nema boljeg osjećaja nego kad iscipelariš seljačinu koji se bahati sa fensi-šmensi oblekom i makinom.. pogledaj Markov trg.. prepun ih je..To je meni Apple i Steve Jobs.. fenci-šmenci seljačina...

primjer njegove "kulture"

http://news.cnet.com/2300-13579_3-10000785.html

Taj se lik ne razlikuje nimalo od Dikađije Radeljaka i sličnih.  Kakav šef kompanije takva i kultura kompanije.

svatko ima svoje zadovoljstvo ja volim kupovati cd-e, a netko voli imati iphone,to je nažalost istina da puno njih kupuje apple zbog statusnog simbola,ali ima i onih koji imac kupuju zbog posla,te dvije kategorije treba razlikovati

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
artfull kaže...
Ne koristis ni iPhoneOS ni OSX ni Apple hardware koliko vidim. Ja koristim Pc i windoze kad moram, koristio sam razne mobitele prije iPhone a pa i razne Oseve nos od doba Dosa, Amige i komodorca. Tvoj pogled na stvari je za mene posve jednostran i dvodimenzionalan. Nisi u stanju viditi prednosti niti postignuca appleovog sustava, a tvoje ocjenivanje proizvoda svodi se na citiranje specsheeta i marketinskih floskula.

Koristio sam ih sve.

Sretan? ;)

Dom031 kaže...

@Psiho - pa ja baš i nisam siguran da se ti snalaziš u Apple temema jer do nedavno ti nisi vidio razliku između 3G i 3GS-a, a bogami i Nokia teme su ti naklimavo jer tebi je 5800 flagship....

Errr, da. Tebi je ovo sve na osobnom nivou, tako da necu dalje ulaziti s tobom u raspravu. ;)

- Psiho246
16 godina
protjeran
Psiho je inace kreator cuvene izjave da je ekran na 5800 jednako osjetljiv kao iphoneov :) , tolko o njegovoj objektivnosti.
18 godina
ansha kaže...
Psiho je inace kreator cuvene izjave da je ekran na 5800 jednako osjetljiv kao iphoneov :) , tolko o njegovoj objektivnosti.

Ocito ih nikad nisi koristio side by side.

I ne, nisam rekao nikad jednako, vec priblizno jednako. Postoji razilka.

A ti se ne javljaj. Tebi je dim cigarete stetniji od LSD-a.

Molim moderatore da obrisu ova baljezganja i osobni progon.

Ako netko ima nesto pametno za reci, neka kaze.

Pa cak i ako ce te me ici napadati, podkrijepite to linkovimai dokazima. Ovako lagati i diskreditirati me na temelju lazi je ponizavajuce i jadno.

To si samo najnizi stvorovi dopustiti...

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
mayo pa ti si stvarno ljakse. poslusaj malo neke jobsove razgovore ili predavanja. recimo ono na standfordu. čovjek koji je donio kulturu tipografije na računala, estetiku hw i sw. Vjerojatno najveći vizionar i biznismen kojeg je Amerika dala u posljednjih 50 i vise godina. Ljudi sa kojima ga usporeduju su disney i h. Ford recimo. Čovjek sa velikom karitmom i inteligencijom koji je idol drugim znacajnim osobama u i van industrje, ljudima poput brina (osnivača googlea ). Zaista fascinantan lik. I onda se javis ti pričati o kulturi ... a sto da ti kažem osim da ti je komentar jadan i potpuno besmisleno. btw odobrena mu je adaptacija ili rušenje te građevine.
A.

0 0 hvala 0
18 godina
Dom031 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/apple-vs-nokia/41148.aspx?jumpto=872664&sort=asc&view=flat

Tema koju sam ja napravio. Usporedbe Apple modela s nekim Nokia modelima.

Usporedbe ukljucuju iPhone 3G i 3GS.

Sad ponovi sto si napisao.

- Psiho246
16 godina
protjeran
@psiho
Ja te ne diskreditiram vec samo podsjecam na tvoje izjave u kojima si sam sebe diskreditirao.
Cini se i da te ta istina malo takla u zivac pa si izgubio i svoju opjevanu pristojnost nazivajuci me stvorom.
Ako ti treba, mogu ti opet stavit link na clanak o stetnosti droga, nije sramota ne znat nego ne htjet naucit!
18 godina
protjeran
Smanjen Appleov udio

To što je promoćuran ne znači i da je osoba od  moralnog integriteta.Svaka čast na dizajnu i viziji ali Wozniak je za njega gospodin!

http://en.wikipedia.org/wiki/Pirates_of_Silicon_Valley

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
a tko smo ti ili ja da sudimo o moralnom integritetu S. jobsa? Čovjek je težak i ponekad egomanijak al njegov utjecaj i zasluge su ogromne. Transformirao je čitave industrije a svijet bi doslovno drugačije izgledao da ga nema. Kad netko donosi odluke, puno njih i mnoge su teške ili nepopularne (kao ova sa adobeom ).
U svakom slučaju apsurdno je omalovazavati likove poput jobsa, gatesa, Moora i sličnih (da se držimo it a )

0 0 hvala 0
18 godina
ansha kaže...
@psiho
Ja te ne diskreditiram vec samo podsjecam na tvoje izjave u kojima si sam sebe diskreditirao.
Cini se i da te ta istina malo takla u zivac pa si izgubio i svoju opjevanu pristojnost nazivajuci me stvorom.
Ako ti treba, mogu ti opet stavit link na clanak o stetnosti droga, nije sramota ne znat nego ne htjet naucit!

Samo ti stavi sine.

I da, takne me malo u zivac kada netko pise lazi o meni. ;)

Ajde, kad ce te vec pisati o meni, recite zasto mislite da sam ja "hater"?

Ja uopce ne mrzim Apple.

Upravo suprotno!

Ja sam zahvalan Apple-u.

Da nema njega, danas ne bi postojao PC kakvog ga znamo i poznajemo i mobiteli vjerojatno jos uvijek ne bi imali TS niti bi ja imao Nokiu 5800 niti bi bilo odlicnih HTC uredaja ili N1 itd.

Sta se tu ima "mrziti"?

Ja ne mrzim nikoga, pogotovo ne neku firmu. ;)

Mrzim jedino kad netko pise lazi o meni da bi me diskreditirao i prikrio svoje ne znanje time.

- Psiho246
18 godina
artfull kaže...
a tko smo ti ili ja da sudimo o moralnom integritetu S. jobsa? Čovjek je težak i ponekad egomanijak al njegov utjecaj i zasluge su ogromne. Transformirao je čitave industrije a svijet bi doslovno drugačije izgledao da ga nema. Kad netko donosi odluke, puno njih i mnoge su teške ili nepopularne (kao ova sa adobeom ).
U svakom slučaju apsurdno je omalovazavati likove poput jobsa, gatesa, Moora i sličnih (da se držimo it a )

U potpunosti se slazem.

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice