Smanjen Appleov udio

poruka: 76
|
čitano: 7.905
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Smanjen Appleov udio".
16 godina
Smanjen Appleov udio

ni amerikanci više ne puše fore o superionoj os x platformi

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
1 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

nakon 6 godina rasta :D......imaju tu dosta ulogu i netboci i ipad itd... nije njima bitan udio, pogledajte koji je udio u zaradi..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

i naravno sad che opet bit boom jer su novi laptopi out 

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Smanjen Appleov udio

nikako mi taj udio u zaradi nije jasan imaju tako mali udio ,a tako veliku zaradu,mora da gadnu zaradu imaju po prodanom primjerku i onda neki tvrde da apple proizvodi nisu precijenjeni

17 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Pretpostavljam da je udo smanjen jer su kupci čekali na update serija računala.

Sad kad su izdana vjerojatno će se vratiti na isto ili povećati.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
blackalbum kaže...

nikako mi taj udio u zaradi nije jasan imaju tako mali udio ,a tako veliku zaradu,mora da gadnu zaradu imaju po prodanom primjerku i onda neki tvrde da apple proizvodi nisu precijenjeni

Tesko je govorit o precijenjenosti posto su po mnogo cemu jedinstveni proizvodi, od dizajna do vlastitog os-a itd. pa se zapravo nema s cime usporedjivati. Kod nas definitivno jesu preskupi dok je u americi po meni cijena realna.

16 godina

što me briga za ameriku ja pišem o našoj državi

16 godina
protjeran
blackalbum kaže...

izvini ali ti si zakljucio da su precjenjeni po appleovoj zaradi, a ona je najvecim djelom ostvarena u sad-u, tako da ne pises o nasoj drzavi.

18 godina
ansha kaže...
blackalbum kaže...

izvini ali ti si zakljucio da su precjenjeni po appleovoj zaradi, a ona je najvecim djelom ostvarena u sad-u, tako da ne pises o nasoj drzavi.

Omjer cijene Macbook-a i PC laptopa je isti kod nas i u americi.

- Psiho246
16 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
ansha kaže...
blackalbum kaže...

Omjer cijene Macbook-a i PC laptopa je isti kod nas i u americi.

Nikako ne moze biti isti posto se npr. hp-ovi laptopi kod nas narucuju i prodaju u puno vecim kolicinama nego appleovi pa je logicno da je i marza manja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 14:10 (ansha).
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Može neki link? Ovi podaci mi nemaju baš neku logiku, 1.12 miljuna u tromjesečju? čega? laptopa? Računala sigurno ne.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio
Ko ovce ste, da piše popis 5 tvrtki koje su prodale najveću količinu kompjutora, nitko nebi komentirao, a kamoli razmatrao Appleovu budućnost na tom popisu zato što će ostati na istom mjestu sve dok MS ne bankrotira
Vir prudens non contra ventum mingit...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Ovaj tekst je nemam pojima odakle ... samo 1.13 miljuna računala u tromjesečju apple je zadnji put prodao pred valjda dvadeset godina.

podaci za ovo tromjesečje još nisu objavljeni al evo nekih predviđanja http://tech.fortune.cnn.com/2010/04/14/how-many-macs-did-apple-sell-3/?section=money_topstories&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fmoney_topstories+%28Top+Stories%29

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 14:41 (artfull).

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

Ovaj tekst je nemam pojima odakle ... samo 1.13 miljuna računala u tromjesečju apple je zadnji put prodao pred valjda dvadeset godina.

podaci za ovo tromjesečje još nisu objavljeni al evo nekih predviđanja http://tech.fortune.cnn.com/2010/04/14/how-many-macs-did-apple-sell-3/?section=money_topstories&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+rss%2Fmoney_topstories+%28Top+Stories%29

Pise: "Prema rezultatima IDC-a"

18 godina
neaktivan
parizer kaže...
artfull kaže...

Pise: "Prema rezultatima IDC-a"

da al nema linka ... i ova brojka je neznam na što se odnosi al teško na računala. Uopće ne kontam ovakvo novinarstvo.

A.
17 godina
artfull kaže...

da al nema linka ... i ova brojka je neznam na što se odnosi al teško na računala. Uopće ne kontam ovakvo novinarstvo.

Jup glupost. Ako se vec prenose vijesti onda bi bilo u redu da se stavi link

16 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Evo link sa IDC-ovih stranica: http://www.idcresearch.com/getdoc.jsp?containerId=prUS22298510

Piše na dnu da se odnosi na sve PC-e, osim x86 servera

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Evo link sa IDC-ovih stranica: http://www.idcresearch.com/getdoc.jsp?containerId=prUS22298510

Piše na dnu da se odnosi na sve PC-e, osim x86 servera

hvala na linku. Ovo se odnosi dakle samo na USA i brojke su odokativne ( vidi link koji sam poslao )

A.
18 godina
neaktivan
Smanjen Appleov udio

Apple je imao 17.10.2008 us pc market share blizu 10% za tromesjecje prije. U prvom mjesecu 2009 podaci za 4 kvartal godine prije govore o padu na 8%. U Q2 2009 imali su postotak od 7,6%. U Q4 2009 je 7,5% a u tom razdoblju prodano je prema gertneru 1.483 mil. komada desktop racunala, mobilnih racunala i servera od strane Appla.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 15:28 (plavooki).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Apple je imao 17.10.2008 us pc market share blizu 10% za tromesjecje prije. U prvom mjesecu 2009 podaci za 4 kvartal godine prije govore o padu na 8%. U Q2 2009 imali su postotak od 7,6%. U Q4 2009 je 7,5% a u tom razdoblju prodano je prema gertneru 1.483 mil. komada desktop racunala, mobilnih racunala i servera od strane Appla.

Moguće. Međutim za to je dobrim dijelom zaslužno nenatjecanje apple-a u low end segmentu, poglavito netboocima koji su jedini zapravo rasli u proteklih god, god ipo. Apple je umjesto netbooka izbacio tablet koji ne ulazi u ovo istraživanje. I naravno, kao što sam rekao podaci su dosta proizvoljni obzirom da su neslužbeni.

A.
18 godina
neaktivan

Ajde Artfulle nemoj biti nervozan. Prvo radi se o market share-u. Udjelu u ukupnom broju prodanih racunala. Nije isto prodavati racunalo za 100$ ili za 2000$ sa profit marginom iznad 30%. To sto Applu market share pada znaci da ne prodaje manje racunala, dapace prodaje ih vise ali taj rast je znacajno manji od rasta cijelog trzista sto je normalno s obzirom na cijenovni razred. Bilo bi cudno da je obrnuto. Ipad tu ide sa par stotina tisuca i ne prodaje se u navedenom razdoblju u kojem je cijelo trziste opet imalo znacajni ukupni rast.

Ukratko market share pada ali ukupan broj prodanih komada znacajno raste sto u prijevodu znaci prilicno vise novaca na racunu nego recimo kada su imali market share od 10%.

Samo jos jedan dokaz kako je statistika cudna biljka.

18 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Ajde Artfulle nemoj biti nervozan. Prvo radi se o market share-u. Udjelu u ukupnom broju prodanih racunala. Nije isto prodavati racunalo za 100$ ili za 2000$ sa profit marginom iznad 30%. To sto Applu market share pada znaci da ne prodaje manje racunala, dapace prodaje ih vise ali taj rast je znacajno manji od rasta cijelog trzista sto je normalno s obzirom na cijenovni razred. Bilo bi cudno da je obrnuto. Ipad tu ide sa par stotina tisuca i ne prodaje se u navedenom razdoblju u kojem je cijelo trziste opet imalo znacajni ukupni rast.

Ukratko market share pada ali ukupan broj prodanih komada znacajno raste sto u prijevodu znaci prilicno vise novaca na racunu nego recimo kada su imali market share od 10%.

:D ne bude li brojka od 1.13 za USA barem 10% veća neću biti zadovoljan. 

A.
16 godina
plavooki kaže...

ili kad pojednostaviš svima raste prodaja dok apple stagnira u broju prodanih primjera,tj ne širi se na tržištu

18 godina
neaktivan

blackalbum, baci pogled na zadnju kolonu na gartnerovoj slici u mojem gornjem postu.

U cijeloj 2009-toj prodaja maca je porasla za vise od 30%. Cudna neka stagnacija.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 16:04 (plavooki).
16 godina

23 % dok su drugi imali i do 70 % jedino je dell imao 5 %,ali bolje i to nego da masovno štampaju pa im svi budu problematični kao 27 inča,to im je vjerovatno politika koliko misle prodati

18 godina
neaktivan

U pravu si nisu rasli kao drugi ili jos tocnije rastu bojcano ispod rasta cijelog trzista. Ali nije isto prodavati (karikiram), upaljace i aute.

Da je netko poslovnim analiticarima 2000-te rekao da ce Apple za 10 godina prodavati preko 5 milja macova koji kostaju koliko kostaju i na to sve imati 30% profit margin, vjerujem da bi ti se svi do reda smijali u facu.

Besramni su.

16 godina

samo mislim da im je profit margin bliže 40 %,a kod nas i više,zato i imaju toliko veliku zaradu,kupi jeftino ,lijepo upakiraj i skupo prodaj,trebali bi biti uzor ostalim it tvrtkama koje se bave računalima

18 godina
protjeran
Smanjen Appleov udio

Jabučari... ma zbilja ste dosadni. Pa vi neznate što ste jučer pojeli za marendu a kamoli da znate što se dešava sa Appleovim tržišnim kolačem. Mislite da je Jobs izvadio iPad iz šešira jer misli da je to super  stvar, pa njima (upravi u Apple-u) se tresu gaće jer su počeli gubiti market share. 

Ovo se zove smrtni strah:

"Make no mistake they want to kill the iPhone."

http://searchengineland.com/apple-ceo-google-wants-to-kill-the-iphone-34763

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Mayo kaže...

Jabučari... ma zbilja ste dosadni. Pa vi neznate što ste jučer pojeli za marendu a kamoli da znate što se dešava sa Appleovim tržišnim kolačem. Mislite da je Jobs izvadio iPad iz šešira jer misli da je to super  stvar, pa njima (upravi u Apple-u) se tresu gaće jer su počeli gubiti market share. 

Ovo se zove smrtni strah:

"Make no mistake they want to kill the iPhone."

http://searchengineland.com/apple-ceo-google-wants-to-kill-the-iphone-34763

IznenađenO mudri Mayo sta sve razumijes i sve znas, hvala ti sta si prosvjetlio nas ograniceme i neuke!Iznenađen 

18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

nikako mi taj udio u zaradi nije jasan imaju tako mali udio ,a tako veliku zaradu

Znaš da apple ne prodaje samo računala nego i iPhoneove, iPode, iPade, glazbu, filmove i serije preko iTunesa, i možda još iPonešto...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice