hehe, ona reklama s onim kinezićem mi je fora od njih :-) ...
Ako im je isti ekran, nadam se da nije i antena :D
O kakvoj oni stabilizaciji slike pričaju? Smiješno je da dizanje ISO-a nazivaju stabilizacijom.
oze biti da je rijeena na nacin da se ne koristi cijela povrsina senzora pa se omogucava slici da seta po senzoru i dobijes stabilnu sliku.
To je stabilizacija u objektivu kakvu koriste Nikon i Canon, da jedan stakleni element vibrira, ali to zahtijeva prostora kojeg u mobu nema. Čisto sumnjam da su napravili vibrirajući objektiv koji bi mogao prestati raditi nakon jednog pada.
Dizanje ISO-a i prodavanje pod stabilizaciju je već poznata praksa.
EDIT: Image circle je veći od površine senzora, inače bi dobio krug sa crnom granicom.
Fakat neviđeno! Drugi smartphonei imaju noviji OS, vise Mpixela, isti ili bolji ekran.
TV tuner isto nije novost, a sumnjam da ce ga koristiti itko drugi osim Japanaca.
Sustav bežičnog plaćanja... što god to značilo... ja danas bežično platio parking, pa šta? :)
Ajd možda će i bit nešto od njega kad izađu detaljnije specifikacije i cijena.
Al daleko od toga da s ovim može posramiti ostale u istoj klasi.
Meni su fotoaoaprati u mobu ionako nebtna stvar ;)
Nikad ne gledam kakva je kamera jer sigurno necu kupiti mob radi toga ;)
Koji je proc unutra i koliko rama ima, to je bitnija stvar.
Fakat neviđeno! Drugi smartphonei imaju noviji OS, vise Mpixela, isti ili bolji ekran.
TV tuner isto nije novost, a sumnjam da ce ga koristiti itko drugi osim Japanaca.
Sustav bežičnog plaćanja... što god to značilo... ja danas bežično platio parking, pa šta? :)
Ajd možda će i bit nešto od njega kad izađu detaljnije specifikacije i cijena.
Al daleko od toga da s ovim može posramiti ostale u istoj klasi.
Bezicno placanje tipa samo primaknes mob citacu i skida ti sa kartice. Na to se misli.
Meni su fotoaoaprati u mobu ionako nebtna stvar ;)
Nikad ne gledam kakva je kamera jer sigurno necu kupiti mob radi toga ;)
Koji je proc unutra i koliko rama ima, to je bitnija stvar.
Cpu/gpu, ram, ekran, ui, povezivost. Ostalo je manje bitno :D
Ma pola tih stvari i onako radi samo u Japanu...
Kao na primjer?
Recite vi što hoćete, ali ako se u ovaj uređaj ugura jaki proc i dosta rama, to će biti najbolji smartphone na svijetu (vjerovatno ne jako dugo, jer će drugi krenuti kopirati)!
1seg, i-mode (doduše, nisam siguran više
)
Super ekran i sve, ali stavljati 9mpix na mobitel je notorna glupost, napravljena samo zbog marketinga. Onako mala leca moze uhvatiti detalja za mozda 1-2mpix, a ljudi naivci misle da ce dobiti pravi fotoaparat, a i "idiot" digitalac od 3-4mbix daje visestruko bolju sliku.
Jos kada vidim ljude na koncertu kako sa 100m pokusavaju slikati band, i sa blicem, odnosno LED bljeskalicom na mobitelu, oduzeo bi im najradije sve te mobitele/aparate jer nisu zasluzili imati tako visoku tehnologiju u ruci i osudio bi ih na zicni fixni telefon sa onim kotacem za birati broj, pulsno, ne tonski ;)
Wow, *ebote, Sharp ... ko je sljedeći, Ariston ?? Oni će ugradit malo kuhalo, tako da možeš stavit šalicu sa kapučinom, da ti ga drži toplim ... a na ekranu će se počet vrtit reklama za Franck kapučino, koja se, naravno, u verziji 11 Androida (cheese cake) neće moć nikako isključit 
pozz
1seg, i-mode (doduše, nisam siguran više
)
TV tuner se lako promijeni ;)
Super ekran i sve, ali stavljati 9mpix na mobitel je notorna glupost, napravljena samo zbog marketinga. Onako mala leca moze uhvatiti detalja za mozda 1-2mpix, a ljudi naivci misle da ce dobiti pravi fotoaparat, a i "idiot" digitalac od 3-4mbix daje visestruko bolju sliku.
Jos kada vidim ljude na koncertu kako sa 100m pokusavaju slikati band, i sa blicem, odnosno LED bljeskalicom na mobitelu, oduzeo bi im najradije sve te mobitele/aparate jer nisu zasluzili imati tako visoku tehnologiju u ruci i osudio bi ih na zicni fixni telefon sa onim kotacem za birati broj, pulsno, ne tonski ;)
Sa 100 m bilo kakav blic bez obzira na cijenu aparata je beskoristan.
Wow, *ebote, Sharp ... ko je sljedeći, Ariston ?? Oni će ugradit malo kuhalo, tako da možeš stavit šalicu sa kapučinom, da ti ga drži toplim ... a na ekranu će se počet vrtit reklama za Franck kapučino, koja se, naravno, u verziji 11 Androida (cheese cake) neće moć nikako isključit 
pozz
Veliki problem otici u HTC,dati nacrte i naruciti milion komada ;)
Kao da Koncar ima ikakav pogon za proizvodnju bilo cega a svoje laptope. Dell ne proizvodi nista a najveci "proizvodjac" racunara.
Wow, *ebote, Sharp ... ko je sljedeći, Ariston ??
šta je tu tak čudno za Sharp?
Wow, *ebote, Sharp ... ko je sljedeći, Ariston ?
Sharp je proizvodio mobilne telefone kad oni u apple-u nisu ni u planu imali iphone...
Pa ja ne vidim razlog zašto imati lošu kameru na mobu? Najbolje da smo ostali na onim CIF kamerama na kojima osobu nisi mogao prepoznati koje je slikana sa pola metra udaljenosti...Danas je super kako uvijek sa sobom možeš imati kameru sasvim dobre kvalitete za nešto uslikati, ili bi bilo bolje da sa sobom nosim kameru, fotoaparat, mp3 player, tablet i naravno mobitel
Mene čudi zaš ostali veliki igraći ne guraju na veću rezu, pogotovo oni sa većim ekranima od 4,3 i slično, njima bi ovakva ili neš veća reza super bila. Ovako na 3,5 inča bi i sa 800x480 slika bila vrlo dobra...
Pa ja ne vidim razlog zašto imati lošu kameru na mobu? Najbolje da smo ostali na onim CIF kamerama na kojima osobu nisi mogao prepoznati koje je slikana sa pola metra udaljenosti...Danas je super kako uvijek sa sobom možeš imati kameru sasvim dobre kvalitete za nešto uslikati, ili bi bilo bolje da sa sobom nosim kameru, fotoaparat, mp3 player, tablet i naravno mobitel
Mene čudi zaš ostali veliki igraći ne guraju na veću rezu, pogotovo oni sa većim ekranima od 4,3 i slično, njima bi ovakva ili neš veća reza super bila. Ovako na 3,5 inča bi i sa 800x480 slika bila vrlo dobra...
Ne nego i ta kamera je loša, Šta ti znači 192834012801283 1023812038 mega piksela ako imaš leće za ništ...Mislim to goda kupiš auto s 1200 KS ali ima kockaste kotače...
Fotoaparati u mobitelima se jednostavno ne mogu mjeriti s samostalnim fotićima...
Ne nego i ta kamera je loša, Šta ti znači 192834012801283 1023812038 mega piksela ako imaš leće za ništ...Mislim to goda kupiš akuto s 1200 KS ali ima kockaste kotače...
Fotoaparati u mobitelima se jednostavno ne mogu mjeriti s samostalni fotićima...
Ali su sasvim solidni kada nemaš niš drugo uza se da opališ sliku. Normalno da nemožeš uspoređivati mob od 2000kn težine 100 grama sa fotoaparatom koji dođe par puta više i ogroman je.
Ja uz mob imam kući i dobar digitalac ali njega ne nosi 24/7 sa sobom već samo kada idem negdje di želim da mi ostanu neke lijepe slike za uspomenu. Ali koliko puta čovjek nenadeno nešto vidi pa uslikaš, a za takve stvari mob je super. Ovo sa mpx-ima je čisti hype, ali obično mobovi koji imaju više mpx-a imaju i dosta bolji software za kameru. Probaj recimo usporediti k850 sa 5mpx-a sa nekim jeftinakerom od 2-3 mpx-a razlika je ogromna u kvaliteti slike.
Ne nego i ta kamera je loša, Šta ti znači 192834012801283 1023812038 mega piksela ako imaš leće za ništ...Mislim to goda kupiš auto s 1200 KS ali ima kockaste kotače...
Fotoaparati u mobitelima se jednostavno ne mogu mjeriti s samostalnim fotićima...
pa slike sa n8 i nisu bas lose...
N8 ima veličinu senzora veću nego neki kompaktni fotoaparati. Ali to i dalje ne znači da utrka u MP nije bezvezna.
Stoji to ali ici na 8, 9 ili 12 MPx je besmisleno. Vise MPX znaci vise detalja ali ti socivo ne daje te detalje koje taj senzor moze snimiti. Digitalni fotoaparat nije samo senzor vec i optika i software.
Stoji to ali ici na 8, 9 ili 12 MPx je besmisleno. Vise MPX znaci vise detalja ali ti socivo ne daje te detalje koje taj senzor moze snimiti. Digitalni fotoaparat nije samo senzor vec i optika i software.
Upravo to, mali objektivi mobitela imaju malen image circle. Kao posljedicu toga velik broj MP iz senzora će samo pojačati nedostatke tog objektiva jer je konačna slika dosta više uvećana u odnosu na originalni image circle, nego je to slučaj s većim formatima koji imaju isti broj MP.
Mali senzori sa puno MP su opet priča za sebe, jer manje fotodiode senzora slabije hvataju svjetlo, pa aparat/mob pojačava signal usljed čega se i šum pojačava. Također, dinamički raspon (razlika između svijetlih i tamnih dijelova koju senzor može zabilježiti) takvih senzora je dosta manji, jer opet, manje fotodiode se brže napune. Zbog toga većina mobitela nebo prikazuje kao bijelu plohu, jer je tu puno svjetla koje se jednostavno prelilo dok je senzor biljezio tamne dijelove.
Veliki problem otici u HTC,dati nacrte i naruciti milion komada ;)
Kao da Koncar ima ikakav pogon za proizvodnju bilo cega a svoje laptope. Dell ne proizvodi nista a najveci "proizvodjac" racunara.
Pa da znam, isto tako i Ariston može pokucat HTC-u na vrata
To me počinje podsjećat na PC tržište prije 15-20 godina, kad je svak (i njegov brat također) "proizvodio" PC-je ... I onda se sva inovativnost svede na to ko će napucat jači procesor i više RAM-a u svoju kantu. A M$ lagano broji licence ... Srećom konkurencija na tržištu mobilnih platformi je trenutno jača nego je bila u to doba na PC tržištu, pa se nadam da se neće desit da preživi samo jedna platforma.
Sharp je proizvodio mobilne telefone kad oni u apple-u nisu ni u planu imali iphone...
Naravno da je proizvodio, Sharp je tipični Japanski CE konglomerat koji proizvodi sve šta može prodat u nekom trenutku. Al, ajde reci mi koji si ti njihov telefon koristio, ili ga je koristio bilo ko koga znaš ?
Hm, a ti znaš kad je Apple imao u planu iphone (ja ne znam, niti me zanima, iskreno), a i kakve veze iPhone ima veze sa ovom diskusijom ?
BTW, glede samog članka - nije mi baš jasna autorova tvrdnja da bi ovaj uređaj (očito ciljan na Japansko tržište) mogao posramit sve ostale ?? Na temelju čega, kako, zašto 
pozz
Clanak lici na generici prevedenu najavu sharpa. Tolika pompa oko iphone 4 pa nije bas da je posrami ostale.
a sto se tice diskusije oko kamera, doci ce i to da ce kompaktni digitalci postat nebitni
n8 je najbolji primjer
a i altek leo je na dobron putu
oze biti da je rijeena na nacin da se ne koristi cijela povrsina senzora pa se omogucava slici da seta po senzoru i dobijes stabilnu sliku.
To se zove elektronicka (ponekad i digitalna) stabilizacija. Moze se naci u jeftinim videokamerama.
To je stabilizacija u objektivu kakvu koriste Nikon i Canon, da jedan stakleni element vibrira, ali to zahtijeva prostora kojeg u mobu nema. Čisto sumnjam da su napravili vibrirajući objektiv koji bi mogao prestati raditi nakon jednog pada.
Dizanje ISO-a i prodavanje pod stabilizaciju je već poznata praksa.
EDIT: Image circle je veći od površine senzora, inače bi dobio krug sa crnom granicom.
To se zove opticka stabilizacija. Kod Sonyjevih kamera to je Super SteadyShot.
Postoji jos i mehanicka stabilizacija (stabilizacija u fotoaparatu), gdje se pomice senzor (naziva se jos i sensor shift) - Olympusovi SLR-ovi i Sony Alpha su primjer za to. Prednost je sto je slika stabilizirana bez obzira kakav objektiv imas. Kod Sonyjevih kamera to je SteadyShot.
Nadam se da su sad neke stvari razrijesene. Kakva konkretno stabilizacija je u Sharpovom smartphoneu - ako ne napisu, mozemo samo nagadjati.
Postoji jos i mehanicka stabilizacija (stabilizacija u fotoaparatu), gdje se pomice senzor (naziva se jos i sensor shift) - Olympusovi SLR-ovi i Sony Alpha su primjer za to. Prednost je sto je slika stabilizirana bez obzira kakav objektiv imas. Kod Sonyjevih kamera to je SteadyShot.
Nadam se da su sad neke stvari razrijesene. Kakva konkretno stabilizacija je u Sharpovom smartphoneu - ako ne napisu, mozemo samo nagadjati.
Ne samo Sony i Oly, već i Pentax ;)
Neovisno da li je u objektivu ili na senzoru, to je ''prava'' stabilizacija, za razliku od ovih fora gdje jednostavno povećanjem ISO vrijednosti fotić skrati shutter speed, pa se neupućenom korisniku čini da je ono što nije bilo moguće iz ruke ufotkati prije toga odjednom uspio jer je fotić nešto stabilizovao. :)