Seagate Barracuda XT

poruka: 16
|
čitano: 2.191
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Seagate Barracuda XT".
16 godina
neaktivan
Seagate Barracuda XT

koliko je to tacno brz, u mb/s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Seagate Barracuda XT

Ne mozes tih 6 Gbps direkt preracunat u brzinu diska jer je to max brzina sucelja, brzina diska je puno manja, i izvodi se iz brzine okretanja ploca, brzine buffera, broja ploca, broja glava za citanje/pisanje itd.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Seagate Barracuda XT

mislim da je pitao brzinu diska što i mene zanima a ne brzinu sučelja   koje je brzo 6gbit/s ili ~756 MB/s

0 0 hvala 0
18 godina
Seagate Barracuda XT

Ja mogu reć samo da više svoje povjerenje ne dam Seagate-u jer sam izgubio skoro 3TB diskova.

ZA neupućene takozvani firmware bug na verzijama 7200.11 gdje disk crkne nakon par mjeseci.

Hvala seagate što sam bacio 3 tisuće kuna.

Odsada samo Wd i Samsung možda

1 0 hvala 0
18 godina
Seagate Barracuda XT
Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Seagate Barracuda XT

Jasno ti je, naravno, da se kvar popravlja nadogradnjom firmwarea?

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
18 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

ne, kvar se ne popravlja nadogradnjom formawarea!

kada se disk zablokira onda je gotovo! ja upravo prošli tjedan ostao bez jednog komada (tj. jedan kolega)!

i nikakv update firmwarea ne pomaže, jer da bi updateao firware disk treba biti vidljiv u biosu, a kada se zaključa disk više nikome nije vidljiv/dohvatljiv!

firmware se moze updatetati samo i jedino ako je disk još ispravan, a spada u seriju onih koji imaju oštečeni firmware.

16 godina
neaktivan
Seagate Barracuda XT

ap lijepo, čuo sam da prije nisu napravili 2TB disk sa pločama na 7200 zbog nerazvijenosti same tehnologije, nego su se ploče vrtile na max. 5600-5700(nezz točno), 64MB je puno bufera... uglavnom lijep disk iako ja preferiram WD

a onda sam se probudio...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
sasa kaže...
Father_Dougal kaže...

kada se disk zablokira onda je gotovo! ja upravo prošli tjedan ostao bez jednog komada (tj. jedan kolega)!

i nikakv update firmwarea ne pomaže, jer da bi updateao firware disk treba biti vidljiv u biosu, a kada se zaključa disk više nikome nije vidljiv/dohvatljiv!

firmware se moze updatetati samo i jedino ako je disk još ispravan, a spada u seriju onih koji imaju oštečeni firmware.

Tako je sasa, kad disk vise ne prepozanje bios onda je pa pa podaci.

Još su me i s jamstvom zajebavali, pa sam čekao 38 dana da mi daju drugi isti takav koji sam onda lijepo zamjenio za WD.

FUJ seagate, mrš

17 godina
neaktivan
Seagate Barracuda XT

Inače kad disk "crkne" tojest ode mu software, može ga se flashat preko konektora pozadi umjesto iz dosa/windowsa

Mislim da je ekipa iz seagatea naučila lekciju pa nešto i bude od ovih diskova, zvuče obečavajući

I have balls of steel
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 23:44 (Katana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
sasa kaže...
Father_Dougal kaže...

Firmwarei se i inace nadogradjuju kako se problemi ne bi dogodili, tj. prije nego se pojave. Osmijeh

17 godina
odjavljen
Seagate Barracuda XT

Pa dobro to sa diskovima je ono li-la.

WD je imao Protege seriju koja se grijala u nebesa i krepavala, pa onda prve Caviare (pogotovo oni na 7200, oni na 5400 su se drzali kako tako) koji su takodjer krepavali kao da su na odstrijelu.

IBM je takodjer svoje odradio. Sada je to u neku ruku Hitachi.

Maxtor je takodjer otpilio svoje, a sada je svoje odradio i Seagate po pitanju sigurnosti podataka. Jos je jedino ostao Samsung.

Uglavnom, nitko nije 100% siguran. Tko radi taj i grijesi.

Osobno, jedini Seagate koji sam imao je bio tamo prije vise od 10 godina, mozda je cak i proslo 15, ali da ih sada treba zbog greske otpili i ne treba.

Sto je veca konkurencija bolje za krajnje kupce, a oni ce se ubuduce debelo potruditi da im se to vise ne ponovi. A pogubiti tolike podatke. Pa bitni podaci bi trebali biti na backupu, a masa filmova, igrica i ostalih gluposti, a to se lagano skine, a i nema svrhe da to stoji na disku, jer donosi samo gubitak sto se tice ulaganja u veci disk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
brezonja kaže...

mislim da je pitao brzinu diska što i mene zanima a ne brzinu sučelja   koje je brzo 6gbit/s ili ~756 MB/s

tako je. pitao sam za brzinu konkretnog diska, a ne sucelja.

posto imam OCZ Core V2 SSD (sata2) 30GB koji je brz 100MB/s prema HD Tune testu (random read), a SATA2 WD-ov 160GB disk 60MB/s, pa me interesuje gdje je tu ovaj disk.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2009 0:07 (Čak Noris).
18 godina
Čak Noris kaže...
brezonja kaže...

posto imam OCZ Core V2 SSD (sata2) 30GB koji je brz 100MB/s prema HD Tune testu (random read), a SATA2 WD-ov 160GB disk 60MB/s, pa me interesuje gdje je tu ovaj disk.

Prvo moras odgovoriti na pitanje "sto je brzina".

Ako si uzeo SSD da bi imao "100 MB/s", reci da se salis.

17 godina
neaktivan
Čak Noris kaže...
brezonja kaže...

Pa WD Caviar blue 320 Gb od 370 kn ima toliku propusnost  Iznenađen 

I have balls of steel
16 godina
neaktivan
Ima, ali ja sam gradio potpuno necujan PC. Pasivni hladnjaci svuda, osim na CPU gdje je jako tihi 12cm vent (triton hladnjak) i na napojnoj koji se ne cuje.

A cim pristupim D: disku, pocne da se cuje (WD disk). Znam zasto sam uzeo SSD. Osim toga seek time je 1ms, a kod WD-a 10ms. Osjetno brze izvodi podizanje windowsa i otvaranje programa, tipa photoshop, itd. (igre ne igram)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice