SE Aspen - mobitel za poslovnjake

poruka: 20
|
čitano: 7.611
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SE Aspen - mobitel za poslovnjake".
17 godina

Dizajn mi se sviđa, podsjeća me na moju bivšu Nokiu E61i (koja sada kod kolege Stimulansa uspješno nastavlja karijeru Osmijeh), pogotovo tipkovnica. Mislim da bi SE mogao postići dobru prodaju Aspena, pogotovo ako mu cijena bude konkurentna Nokijinim E-series QWERTY uređajima. Windows Mobile u ovakvom formatu (bez TS-a i s punom tipkovnicom) može se pokazati i kao dobar izbor za poslovnjake inače naklonjene Windowsima, još ako se SE potrudi pa ponudi i update na sedmicu kad jednom izađe, stvarno bi mogli uspjeti u svojevrsnoj reinkarnaciji poslovne P serije - puno im sreće u tome!

Ustaj OS-e, CD-ROM te zove!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobro si to primjetio! Zbilja podsjeća na E61i  Namigiva

Ne diraj bubamaru dok spava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Neznam čemu je ovo trebalo: "Primijetit ćemo da je to neobičan izbor operativnog sustava koji je na zalasku svoje karijere"?

jekao nebitno u cijeloj priči

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SE Aspen - mobitel za poslovnjake
HCSC kaže...

Neznam čemu je ovo trebalo: "Primijetit ćemo da je to neobičan izbor operativnog sustava koji je na zalasku svoje karijere"?

Naravno da je bitno. Brzina, stabilnost, jednostavnost korištenja, izbor dodatnih aplikacija i slično pridonosi kvalitetnom radu na "pametnim telefonima". A poznato je da mali broj takvih mobilnih uređaja koristi Windows Mobile. Prevladavaju drugi operativni sustavi BB, Symbian....

16 godina
protjeran
HCSC kaže...

Veoma bitno, ja to nisam znao, a sada znam.

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina

WM ima najjaču bazu kavalitetnih (svrsihodnih)  app. odnosno Symbian i WM ostali su samo brojčano ništa sa svrhom tako da je WM po tom pitanju još uvijej daleko ispred svih, tako da WM nije nikako nedostatak.

A i koliko vas ima/lo i korist/lo WM?

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mobitel je baziran na Windows Mobile 6.5.3 operativnom sustavu. Primijetit ćemo da je to neobičan izbor operativnog sustava koji je na zalasku svoje karijere.

Hahaha LoooooL!

Ja neznam sta je ovim Bog-ovcima tolko su popljuvali taj WinMo(ne samo ovdje, nego i u casopisima[Bug, Mreza]) da je to nevjerovatno....

addicted to HD :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 18:06 (benko).
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Očito im nije sijeo ili nisu u tim vodama pa pišu sve i svašta, bljezgaju (pojedinci). Inače radi se o najnovijem update-u WM

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Misionar kaže...

Naravno da je bitno. Brzina, stabilnost, jednostavnost korištenja, izbor dodatnih aplikacija i slično pridonosi kvalitetnom radu na "pametnim telefonima". A poznato je da mali broj takvih mobilnih uređaja koristi Windows Mobile. Prevladavaju drugi operativni sustavi BB, Symbian....

Ne bih se složio da je malen broj takvih uređaja sa WinMo. Dapače, mislim da je za poslovnog korisnika WinMo odličan izbor. Šta bi poslovnom korisniku trebalo što WinMo nema? Igrice, koje su jedino smartphone polje u kojem je WinMo slab, su nepotrebne na čisto poslovnom telefonu.

I to da WinMo nije brz i stabilan su čiste gluposti. Ne sjećam se kad sam zadnji put restartao mobitel jer je bio nestabilan ili nešto takvo.

16 godina
neaktivan

nadam se da ste primjetili da appleovci ne pljuju po ovom mobitelu na forumu, a vi cim se nesto od apple-a novo pojavi, vi odma pljujete po tome i spamate..

Neka vam Appleovci budu uzor !

Apple iPhone 3G 8GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...

nadam se da ste primjetili da appleovci ne pljuju po ovom mobitelu na forumu, a vi cim se nesto od apple-a novo pojavi, vi odma pljujete po tome i spamate..

Neka vam Appleovci budu uzor !

Pa ako ćemo o mobilnim telefonima, ovo je jedna od rijetkih ne-Apple tema u zadnje vrijeme. Mislim da je bilo 3 ili 4 teme samo za iPad, svakih 2-3 dana nešto o Apple App Storeu...

Ljudima ide na živce. Namigiva

Faith is only fiction.
17 godina

Nije mi jasno što je SE-u trebao ovakav mobitel, konceptom je (po meni) već zastario i stvarno ne vidim nikakav razlog za izdavanje ovakvog mobitela. Inače kupujem skoro isključivo SE, ali ovako nešto bi možda za neku siću samo kupio. Budućnost bi mogla (nažalost) stvarno biti čupava za SE

There's no business like showbusiness
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Iskreno ne divim mu se ni ja, odnosno mogao bi jedino "popuniti" rupu na tržištu za ovakvim konceptom, ako još kome treba.

WM i tako mali ektran, mislim da je dans neoprostivo, ali činjenica je da ima punu QWERTY tipkovnicu, onda prolazi, nešto kao i Nokija E71 (Symbian).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dizajn koji se ne uklapa sa malim ekranom koji je osjetljiv na dodir i WM operativni sustav? Nokia ima odlične poslovne telefone, a oni ne pokušavaju natrpat ekran osjetljiv na dodir i QWERTY tipkovnicu u mobitel klasičnog izgleda. Ovakav potaz SE - a je potpuni promašaj.
www.val.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2010 19:46 (wanderer).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja još uvijek ne kužim zašto ljudi toliko pljuju po WM-u... još uvijek koristim 2 mobitela s WM-om (tytn i touch pro) i prezadovoljan sam s njima. Programa za svaku primjenu ima more jedno, os je stabilan ako se ne izvode svakakve kerefeke po njemu (npr upgrade tytn-a na wm 6.5 i takve gluposti). dok nije izašao android WM je bio odličan, ali sad odjednom nikom ne valja i smeće je i šta ti ja znam šta. "na zalsku karijere..."??? pa ne bi baš rekao, dok god ima microsofta bit će i WM-a. A što se samog moba tiče od menethumb up, izgledom ukraden od nokie (oprostivo), puna tipkovnica (uvijek dobrodošlo), a što se tiče ekrana; pa tko bi normalan poželio na tako malom ekranu TS? a i ne vadi mi se ona čačkalica svaki puta kad želim pisat poruku, tako da je mob za poslovne korisnike dušu dao. aj sad flejm

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

wm 6.5.3 (i to koliko mi se čini com3) je zadnja dostupna verzija tako da se ne slažem sa time da je na zalasku karijere....a kaj se samog mobitela tiče imho ekran je definitivno premali za bilokakav ozbiljniji ts al vidim da su tome doskočili sa UI-om

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
southy kaže...

Nije mi jasno što je SE-u trebao ovakav mobitel, konceptom je (po meni) već zastario i stvarno ne vidim nikakav razlog za izdavanje ovakvog mobitela. Inače kupujem skoro isključivo SE, ali ovako nešto bi možda za neku siću samo kupio. Budućnost bi mogla (nažalost) stvarno biti čupava za SE

Definitivno nije ovakav koncept mobitela zastario. Mobitel ima ono što je najvažnije većini ljudi (pogotovo poslovnim korisnicima) - pravu tipkovnicu (koja na većini smartphoneova odumire zbog velikih touchscreen-ova), a nije cigletina s nekakvim slide/rotate/flip/itd. mehanizmima.

Inače sviđa mi se mob (crna verzija), ako bude ok cijena možda nađem zamjenu za moj Samsung I600.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan

Ne znam koliko vas razlikuje telefon za poslovnu upotrebu i onaj za sve ostalo. Osobno, od kada sama počeo korisiti Palm 180, uvijet za svaki slijedeći model telefona je bila puna QWERTY tipkovnica. I ona mi ne služi za kuckanje SMSova, već za unos alarma, notica i e-mailova. Naravno, sve je stvar osobnih preferencija, ali u moju kuću ne ulazi moby koji nema punu tipkovnicu. Većina današnjih telefona s touch screenovima me stvarno ne privlači (iako prijatelji tvrde da je unos teksta na iPhonu stvarno brz) iz jednostavnog razloga što mi se ne da čistiti ekran od packi masnih prstiju svakih pola sata. Zapravo, jedina greška u koracima koju sam imao je bio SE P-990i. E to je bio promašaj samo takav. Bugovit, za 30% akcija si morao korisiti stylus. Uglavnom, demo uređaj koji nije smio ugledati svijetlo dana.

A što se windoza na mobiju tiče i ja sam bio skeptičan prilikom kupovine sadašnjeg Samsunga SGH-i600, no pokazao se kao čvrsta i dobra makina, te se ne sjećam kada sam ga morao resetirati / gasiti.

Uglavnom, pozdravljam potez SE-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2010 11:33 (TheName07).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imao sam priliku isprobati mobitel, mogu reći da radi savršeno. Jednostavan je za korištenje, poprilično brz, ima mnoštvo appsa za download, tipkovnica je odlična.

Sve u svemu za tu cijenu se skroz isplati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanimljiv mobitel, samo me zanima gdje ga se kod nas može kupiti i kolka mu je cjena??

fala!!

Danijel Slivar

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice