Pohvala Samsungu sto fixa propuste MSa u vlastitom OSu! :)))
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovaj Stardockov rula!
Ovaj Stardockov rula!
da, lijepse izgleda, uklapa se u igru zvanu W8 kao original :)
Ovaj Stardockov rula!
Da lijep je ali u zadnjim verzijama su ga počeli naplačivati 5$.
Koji je smisao imati windows 8 sa start izbornikom?
Koji je smisao imati windows 8 sa start izbornikom ?
Win 8 ima dosta stvari koje su dobro urađene (vraćanje hardware-skog zvuka npr.) zbog kojih bi mnogi bili spremni preći na njega, nažalost metro je užas na desktopu.
Win 8 ima dosta stvari koje su dobro urađene (vraćanje hardware-skog zvuka npr.) zbog kojih bi mnogi bili spremni preći na njega, nažalost metro je užas na desktopu.
Ma, sve je stvar navike, niš drugo.
Svaka čast Microsoftu što je izbacio start button. Ovaj Samsungov start menu je dozlaboga ružan - kao da je izvađen iz naftalina (windows xp-a).
Slažem se da je stvar navike. Koristim Windows 8 već jako dugo i u potpunosti mi se uvukao pod kožu. Pogotovo ova snapping tehnika (http://i.imgur.com/6geIK.jpg), tako se može ugurati bilo koja metro aplikacija (kao što je recimo messenger ili eventualno youtube player).
Poanta da je metro loš je jako subjektivna. Korisnost je jednaka kao sa standardnom Start tipkom, search mi se čini još boljim jer može pretraživati posebno po aplikacijama koje to dozvoljavaju. Osim toga, zar ne pozivate Start pritiskom na Windows tipku? Jedino što je drugačije je izgled.
Ma, sve je stvar navike, niš drugo.
Ima i do navika, ali meni su mnoge stvari u metro sučelju besmislene. Evo ovo upravo pišem sa Win 8 (legalan, firma nam je Microsfot partner) i klik na Network iconu u system trayu mi otvori traku od 10 cm na desnoj strani ekrana na kojoj nema skoro ništa, osim što piše "network connected" na vrhu. Besmisleno. Aplikacije u full-screenu bez iconica za zatvaranje, minimiziranje ili restore prozora? Ukoliko se spojim remote desktopom ili teamviewerom na neki win 8 moram gledati animacije u onim metro kockicama što mi poprilično uspori vezu. Evo ja imam spojena 2 monitora i ovaj novi start mi se otvara na drugom monituru koji nije označen ka "main display". Da ne govorim da mi je ionako teško korisnicima putem telefona objasniti gdje da nađu koješta (radim i telefonsku podršku u firmi), sa win 8 će to biti nemoguća misija.
nisam još vidio nove windowse ali MS-ovo viđenje stvari nas vodi do nove inkarnacije windowsa 3.11
oni nisu imali start gumb... i kad je došao to je bila "glavna tipka" i sad ponovo ne treba.
čim sam stariji vidim da su neke stvari moda, koja se vrti i ljudima masno naplačuje.
samo da je drugačije dizajnirano da se ljudima svidi... i da piše NOVO uz to ide i masna cijena i redovi pred blagajnama.
to nikuda ne vodi...
gdi' je datotečna verzija NTFC je već valjda 15-ak godina u spinu, to bi mjenjalo stvari a ne ovakve estetske promjene ... ovo nije napredak tehnologije.
Stvarno ne vidim čemu ovolika frka oko prokletog Start gumba i menija? Trebalo mi je, čini mi se, tri sata rada na Windowsu 8 da skoro zaboravim da je Start meni i postojao. Bezveze drama ni oko čega.
ponukan ovom temom otišao sam malo pogledati kako izgledaju novi Windowsi 8 i ....
pa to više liči na neku konzolu sa gumbima na stiskanje... pa kaj su to novi
Hesus...
- ali svaki dan kažem... da je naše društvo krenulo k' zaglupljivanju...
-neki će reći: "to je da se spustimo na
da je računalo prihvatljivo svima, dostupno intuitivno i zabavno....?!
osobno baš' mislim da je bolje kad treba malo mučnuti glavom...
nekad smo programirali i bilo nas je par... računala su bila skupa i samo inteligencija je bila prag kojeg treba dosegnuti...
sad kad vidim ove nove windowse pa samo fali da nekome obrišem slinu ispred monitora...
Očito je vrijeme da nađem neku novu struku koja ima dosta visok da ne kažem SELEKCIJSKI prag... ulaza.
ako netko nađe nešto nek' javi jel' ovo se pretvara u problematiku ispred aparata za kavu... 4 šarene tipke i ...?!
mlađi se neće složiti ali....
ovo nije računalstvo...
PS
Daj molim te snimi ove prozore iz Idiocracy (kad je na pregledu, ovo drži u ruci ovo gurni u usta a ovo u guzicu) i usporedi sa novim "metro" sučeljem pa to je isto jbt.
Microsoft i dalje tvrdi da su Start izbornik i dugme Start nepotrebni, štetni, ružni i djelomice smrde, te ih neće vraćati u Windowse 8.
jbte novinarstva, jučer jedan lupa po linkedinu danas ovo.......ko da su novinare s indexa i 24sata pokupili
Microsoft i dalje tvrdi da su Start izbornik i dugme Start nepotrebni, štetni, ružni i djelomice smrde, te ih neće vraćati u Windowse 8.
jbte novinarstva, jučer jedan lupa po linkedinu danas ovo.......ko da su novinare s indexa i 24sata pokupili
U pravu je Microsoft. Ja sam već godinu dana na Windowsima 8, u početku nisam razmišljao o tome da li mi se svidja ili ne, jednostavno sam priihvatio tako i počeo se navikavati. Dakle skoro godonu dana nisam bio niti na jednom od ranijih Windowsa, i onda neki dan na Windowsu 7-ci imao sam šta i vidjeti. Win tipka i nešto dole se otvori.. i jad i bijeda.. Vidjet će te i sami, ako ne u 8-ci onda u 9-ci jer MS ozbiljno misli, ovo je prekretnica :))
Postajem definitivno prestar za takve stvari . Ne mogu se zamisliti raditi u AutoCAD-u s još 15 otvorenih aplikacija i na dva monitora s ovakvim sučeljem. Pa to je za klince koji nemaju što drugo raditi u životu, nego reinstaliraju bete, razmišljaju o tome gdje će im na ekranu stajati ikona facebooka, i broje sekunde za koliko će im se učitati OS. Horror-strah-užas-kraj(TM)
.
Postajem definitivno prestar za takve stvari . Ne mogu se zamisliti raditi u AutoCAD-u s još 15 otvorenih aplikacija i na dva monitora s ovakvim sučeljem. Pa to je za klince koji nemaju što drugo raditi u životu, nego reinstaliraju bete, razmišljaju o tome gdje će im na ekranu stajati ikona facebooka, i broje sekunde za koliko će im se učitati OS. Horror-strah-užas-kraj(TM)
.
Upravo tako. Džaba,pokušao sam koristiti osmicu ali se nikako nisam mogao otrgnuti dojma da nas tamo neko želi zaglupiti.Treba samo pročačkati po metru,otvoriti mail,sky drive i sve će se samo kazati.Onaj tetris na gameboy-u je bio napredniji od ovoga što nam danas serviraju.Od onih aplikacija koje su trenutno dostupne 70% čine, štoperice,konvertori,mjerači idealne težine,IBM-a.Koji će mi hurac to na laptopu ili desktopu?Mislim ono,WTF?
.
Apsolutno ne kužim što se tebi mijenja pri radu u AutoCAD-u s još 15 otvorenih aplikacija u Windowsu 8. Samo desktop sučelje je i dalje identično, a s obzirom da novi Windowsi imaju drastično bolji resource management, vjerovatno će ti sve raditi daleko brže i fluidnije.
.
Apsolutno ne kužim što se tebi mijenja pri radu u AutoCAD-u s još 15 otvorenih aplikacija u Windowsu 8. Samo desktop sučelje je i dalje identično, a s obzirom da novi Windowsi imaju drastično bolji resource management, vjerovatno će ti sve raditi daleko brže i fluidnije.
ti ne kužiš, on nije klinac koji nema što drugo radit u životu nego reinstlirat bete i slično....on ipak radi u AutoCadu s još 15 otvorenih aplikacija i dva monitora
.
Ne da neće raditi brže i fluidnije, nego izgleda neće raditi nikako: http://withoutanet.typepad.com/without_a_net/2012/04/windows-8-support-for-autocad.html . Shodno tome jedino što bi mi se promijenilo prelaskom na Win8 su gabariti rupe u džepu za neku buduću verziju koja će raditi (v.2013 ?). U verziju 2009 su utrpali ribone koji su prokletstvo, sva sreća da se mogu ugasiti. Uopće neću razmišljati o razmjerima debilane kad ću radi svih tih šarenih, velikih i glupih ikona i sveg tog kića pobacanog na hrpu nakon što su sve dobro ispretresli i ispremještali, dakle morati raditi na 55" telki da mi sve stane na ekran što mi treba. Resource managementu ranijih par verzija Windowsa nije ništa falilo za rad s teškom artiljerijom softwarea. Da su barem izmislili kakvo neurogeno sučelje za ove windowse, pa da mi komp čita misli što ja želim i kako želim raditi nakon što sam 15+ godina radio u sasvim dobrom GUI-u gdje sam istovremeno mogao upošljavati 10 prstiju. Ajmo realno, koju ozbiljnu inovaciju vrijednu pažnje donosi Win8 ? Pretumbano sučelje prilagođeno za ćvapkanje po touchscreenu i debilno velike ikone da ih mogu precizno kliknuti i djeca, i bakice, i kućanice ?

...i nema se ni volje, ni vremena (ni novaca) prilagođavati pretumbanim sučeljima.
...i nema se ni volje, ni vremena (ni novaca) prilagođavati pretumbanim sučeljima.
onda sreća tvoja da Windows 7 support traje do 2020. godine
onda sreća tvoja da Windows 7 support traje do 2020. godine
Sreća ili nesreća, vidjet ćemo. Ko živ, a ko mrtav do tad. Grdo je kad ti netko napravi potres u sustavu gdje nemaš šanse nekome objasniti da nije dobio report koji je trebao biti gotov još jučer zbog toga jer ne radi aplikacija koja je radila 10 godina najnormalnije, i za koju da bi sredio da opet radi trebaš tjedan-dva-tri + šolde + kolegu koji već 5 godina ne radi, i za koji Štefica nije osposobljena jer su joj ikone razmještene, pa jadna nezna gdje joj je glava, a gdje noga. A ne stigneš ni na WC. A kanta s prepoznatljivim sučeljem baš crkla, i u trgovini više ne nude takve. Poznati scenarij onima koji još imaju sreću (za)raditi u računalstvu ? Surova realnost, barem na bunjištu zvanom hrvatistan.
svih tih šarenih, velikih i glupih ikona i sveg tog kića
debilno velike ikone da ih mogu precizno kliknuti i djeca, i bakice, i kućanice ?
U biti već je Win7 donio velike i šarene ikone, Win8 ih je samo učinio još većima i šarenijima...
Nego da komentiram nešto u vezi gornjih postova koji spominju stupidizaciju GUI - u Win7 su uveli potpuno sjedinjavanje vizualnog stila i interfacea Windowsa Explorera i IE, što je meni krajnje stupidno jer razgledavanje fileova po disku i razgledavanje web stranica su dvi vrlo različite stvari i zaslužuju različite interfaceove, ali očigledno je bio cilj da se sjedini "user experience" pri surfanju i pri razgledavanju HD-a, a sad sa Win8 (a možda i budućim verzijama ne daj Bože) cilj je očigledno (što su i sami Microsoftovci izjavili) sjediniti user experience rada na kompjuteru, tabletu i mobitelu, što mi je još idiotskije od onog prvog, moronizam prve klase. Da je današnji smartphone vrlo sofisticiran stroj jeste, da može mnoge stvari jeste, ali kakve hebene veze to ima sa desktop kompjuterima ? To su dvi različite stvari za različite svrhe. I u krajnjoj liniji koliko je % ljudi toliko glupo da nije sposobno naučiti bar dva različita sučelja koristiti ? Pogotovo što nisu ni dosad bili toliko puno različiti...
Ne znam za vas ali meni se više mrači pred očima od metroseksualnih OS-va, Facecrap manije, guranja cloud computinga i slušanja o "post-PC eri"...
Uncannily si ovim opisao moje iskustvo ovih dana, samo što se ne radi o profesionalnoj mašini nego kućnoj mašini, i ne prelasku sa Win7 na Win8 nego sa XP na Win7. Win7 nije smeće kao Win8 ali ipak mi je donio niz nepotrebnih problema u život. Ima niz poboljšanja u odnosu na XP od kojih su neka stvarno genijalna (npr. task manager / resource monitor i pretraživanje control panel settingsa), ali i niz mana u odnosu na XP koje su me prisilile na popravljanje dodatnim programima a mahom su to stvari koje su već radile lipo a ovi ih nisu improveali nego pogoršali...
Inače još od Win95 primjećujem da u svakoj novoj verziji Windowsa Microsoft uz realna poboljšanja napravi i niz promjena koje jednostavno nemaju praktičnog smisla, ili se radi o renameanju nečega ili premještanju nečega ili mijenjanju izgleda nečega ili mijenjanju načina funkcioniranja nečega što je već sasvim lijepo funkcioniralo, u biti jednostavno se trude napraviti dovoljno promjena u odnosu na prošlu verziju da bi opravdali prodaju nove verzije. Realno bi novi Windows OS trebao izlaziti svakih 5-8 godina, kad se skupi dovoljno tehnoloških promjena da to opravda. Ali naravno to ne bi donosilo zaradu koliku oni žele i zato treba izmisliti kozmetičke promjene, koje se često ukinu već u idućoj verziji. Upravo zato u lancu XP-Vista-Win7-Win8 ima niz featurea koji su uvedeni pa ubrzo opet ukinuti ili mijenjani trista puta, a stvarna evolucija (bilo biološka bilo tehnološka) ne djeluje tako da stvari uvodi pa ukida, nego ako ne valjaju neće ni biti uvedene a ako valjaju neće se više ukinuti nego samo poboljšavati (kad se sitim kako su fashioniste žestoko branili ulickani Aero od tradicionalista kad se pojavio, a kad ga je Win8 ukinuo odjednom je tim istima preko noći postao ružno zastarjelo smeće, podsjeća me na to kako su Apple fanboyi govorili da je 3.5" savršena i ergonomski idealna veličina za mobitel, sve dok nije izašao 4" iPhone, kad je odjednom 3.5" premaleno...). Ali Microsoftu nažalost nije cilj tehnološka evolucija njegovog OS-a nego samo dobra zarada.