Samsung 2015. odustaje od Windows prijenosnika

poruka: 48
|
čitano: 3.094
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung 2015. odustaje od Windows prijenosnika".
17 godina
odjavljen
Re: Samsung 2015. odustaje od Windows prijenosnika

Za takvu konzumaciju sadržaja opet je bolji tablet: ide na Facebook, GMail i lako se gledaju clipovi i čita, a sve za mnogo manju težinu i mnogo bolju autonomiju od Chromebooka. Chromebook vidim kao čudnu zamjenu za tablete za one koji vole da im je uređaj glomazan.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Za takvu konzumaciju sadržaja opet je bolji tablet: ide na Facebook, GMail i lako se gledaju clipovi i čita, a sve za mnogo manju težinu i mnogo bolju autonomiju od Chromebooka. Chromebook vidim kao čudnu zamjenu za tablete za one koji vole da im je uređaj glomazan.

Možda vole pravo tipkovnicu,ne onu koja se spaja na tablet ili onu koja je na touchscreenu.

Međutim postoji problem kod always on-a,koji mi je jučer bio vrlo jasan.Šta ako u cijelom kvartu nema struje?

Sva sreća laptop mi ima bateriju,međutim pošto najbliža bazna stanica također nije imala struje,a niti moj ruter,morao sam spojit sa usb kabelom na mobitel,uključiti usb tethering i zbog toga što ni bazna stanica nije radila morao sam se mučiti sa edge signalom susjedne bazne stanice.

Podržavam chromebookove jer su bazirani na Linuxu,ali always on je žešća glupost.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
17 godina
odjavljen

Imaš iPadove koji su bazirani na UNIX-u, imaš Nexuse i Galaxy Tabove bazirane na Linuxu, cijelu hrpu ultrabookova baziranih na čemu god želiš, od Aira do Lenovo Carbona i Vaio serije. :)

Chromebook je... meh.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Nekome je bolji tablet, nekome Chromebook. Trziste pokazuje koliko jednih, drugih a i onih trecih kojima tablet i Chromebook nisu dovoljno dobri. Meni je tipkovnica presudni faktor. Jednostavno ne podnosim tipkanje duze od jedne recenice na touchscreenu. Chromebook u biti i je zamjena za tablet, koji je zamjena za laptop. Neko kompromisno rjesenje koje mi pase iako inace ne volim kompromisna rjesenja.

17 godina
odjavljen

tableti su pojeli dio tržišta desktop računala, i to onaj dio za konzumaciju sadržaja, youtube, facebook, surfanje, IM, igrice, pa čak i obrada fotografija i videa (naravno za kućne korisnike ne profi), dok onaj dio koji ne mogu zamjeniti, u biti ne mogu ga kvalitetno odraditi to je dio kad trebaš natipkati neki tekst, istražiti nešto po internetu za neki esej i slično... i onda tu dođe chromebook koji to radi super i mislim da ga za te stvari najviše roditelji kupuju djeci (u USA) da bi imali neku nazovimo to "mašinu za tipkanje", jer taj dio posla ne mogu odraditi tableti a laptop/desktop je overkil jer ga se ne koristi za ništa drugo osim za to, a chromebook kupiš ga za kikiriki, nemaš gnjavaže sa windowsima, virusima, instalacijom programa... upališ i radiš, jednostavno da jednostavnije ne može biti i to je to, chromebook je desktopima uzeo mjesto koje nisu uzeli tableti i zato se prodaju tako kako se prodaju, jednostavno našli su svoju nišu i sad uredno u suradnji sa tabletima za prosječnog korisnika kompletno zamjenju klasični desktop

Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nezahtjevni korisnici idu na Facebook sa masinama starim po desetak godina, a jedino sto im treba od prenosnih uredjaja je mobitel. Barem je takva situacija na ovom nasem podrucju. Chromebook prodaje reklama i zajeb. Ono vidis izgleda ko laptop, a jeftino. I zajebes se. {#}

A ti oblacni servisi ne mogu nikako zamjeniti nezahtjevnom korisniku programe koji se instaliraju. Trebas biti stalno na internetu, a i sporo je. Prosjecni korisnik koji je navikao na Windows ce fino piratizirati i Windows i office i sve sto ce mu se brze otvarati. Odnosno to ce za njega uraditi neko ko se razumije...

1 2 hvala 1
16 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Nezahtjevni korisnici idu na Facebook sa masinama starim po desetak godina, a jedino sto im treba od prenosnih uredjaja je mobitel. Barem je takva situacija na ovom nasem podrucju. Chromebook prodaje reklama i zajeb. Ono vidis izgleda ko laptop, a jeftino. I zajebes se. {#}

A ti oblacni servisi ne mogu nikako zamjeniti nezahtjevnom korisniku programe koji se instaliraju. Trebas biti stalno na internetu, a i sporo je. Prosjecni korisnik koji je navikao na Windows ce fino piratizirati i Windows i office i sve sto ce mu se brze otvarati. Odnosno to ce za njega uraditi neko ko se razumije...

Piratizirati widnowse je OK.Instalirati Linux : J*** se.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Nezahtijevni korisnici idu na Facebook sa tabletima i Chromebookom jer im ne pada na pamet uokolo nositi laptop od 3 kila i za sobom vuci kabel ko tramvaj. Ako to nisi u stanju shvatiti, tvoj problem. U Americi (a cak i kod nas) ako kupis zajeb, vratis zajeb i dobijes novce natrag. 

17 godina
odjavljen

BlueMax, imaš i "punokrvne" laptope od 1 kg... Imaš zvijeri već na 2 kg. :) Chromebook jest malo "na prevaru", samo što povrat i reklamacije nitko ne oduzima od ukupne prodaje za objavu.

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

BlueMax, imaš i "punokrvne" laptope od 1 kg... Imaš zvijeri već na 2 kg. :) Chromebook jest malo "na prevaru", samo što povrat i reklamacije nitko ne oduzima od ukupne prodaje za objavu.

Koliko kostaju {#}

pazi ovo:

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_1_6?url=search-alias%3Daps&field-keywords=chromebook&sprefix=chrome%2Caps%2C494

imas customer reviews-e i odlicni su, a oni s nizim ocijenama uglavnom su zbog tehnickih kvarova a ne koncepta uredjaja. Amazon daje 30 dana mogucnosti povrata novca onima kojima se uredjaj ne svidja a povrati Chromebooka su oko prosijeka.

Jednostavno pogodili su sto trziste trazi.

Jos jednom moram ponoviti da obvezna internet veza nije nikakva mana za uredjaj. Ne zivimo vise u 20. stoljecu gdje je internet, a pogotovo bezicni, bio luksuz. Pa i mobitel mi je uvijek online.

200$ {#}

17 godina
odjavljen

Vjerovao ili ne, ali dostupnost signala ya 3G/LTE nije vani puno bolja kao ni WiFi. Što se CB-a tiče, jednostavno ne vidim niti jednu prednost pred tabletom (i BT tipkovnicom ako ti treba), a vidim dosta mana: Chrome OS kao prva.

18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Vjerovao ili ne, ali dostupnost signala ya 3G/LTE nije vani puno bolja kao ni WiFi. Što se CB-a tiče, jednostavno ne vidim niti jednu prednost pred tabletom (i BT tipkovnicom ako ti treba), a vidim dosta mana: Chrome OS kao prva.

Ako se ne tretira kao mobilni uredaj (onako kako se tretira tablet), to je vec veliki plus. xD

Jednostavno pop*zdim kad mi izbaci "this <ubaci po zelji> is not available for mobile platform", ma goni se i ti i mobilna platforma, imam kompjuter kojim upravljam preko dodira, a ne mobilnu platformu. Dok s druge strane, browseri su katastrofa, strava i uzas je raditi s desktop verzijom BOL-a (mobilna je... meh), bar na mom tabletu (Honeycomb + FF i defaultni browser, ista je stvar). Isto tako i s FB-om pa sam prisiljen koristiti mobilnu verziju koja pak ima svoje musice. I tako...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan

Nije bas da nisam cesto vani. Prednost nad tabletom je tipkovnica (BT tipkovnice i slicna rjesenja na tabletima ili nisu dovoljno dobra ili su zajedno s tabletom preskupa) a o Chrome OS-u ne znam puno da bi mogao komentirati ali ako browser, mail client, media player i docs dobro rade, ne treba mi nista vise.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ako se ne tretira kao mobilni uredaj (onako kako se tretira tablet), to je vec veliki plus. xD

Jednostavno pop*zdim kad mi izbaci "this <ubaci po zelji> is not available for mobile platform", ma goni se i ti i mobilna platforma, imam kompjuter kojim upravljam preko dodira, a ne mobilnu platformu. Dok s druge strane, browseri su katastrofa, strava i uzas je raditi s desktop verzijom BOL-a (mobilna je... meh), bar na mom tabletu (Honeycomb + FF i defaultni browser, ista je stvar). Isto tako i s FB-om pa sam prisiljen koristiti mobilnu verziju koja pak ima svoje musice. I tako...

BOL i nije bas reprezentativan uzorak. Barem ovaj forum. Uzasan je i na mom desktop kompu, a kamo li ne tek na tabletu/smartphoneu.

Ne znam koji browser koristis, no pogledaj tablicu na desno sa zadnjim aktivnim temama. Searchaj (ctrl/cmd + F) zadnju koju vidis na listi. Uzivaj :)

18 godina
neaktivan
jumboY kaže...

BOL i nije bas reprezentativan uzorak. Barem ovaj forum. Uzasan je i na mom desktop kompu, a kamo li ne tek na tabletu/smartphoneu.

Ne znam koji browser koristis, no pogledaj tablicu na desno sa zadnjim aktivnim temama. Searchaj (ctrl/cmd + F) zadnju koju vidis na listi. Uzivaj :)

Istina, to je i do editora, taj je gadan. Ali opet od browsera ocekujem da radi kao i njegov desktop pandan, osim sto umjesto misa koristim prste. Tako da bi trebao raditi iste fore s editorom i na tabletu i na desktopu. To me iritira uzasno.

Ne kuzim ovo zadnje? Na tabletu ili desktopu? Na tabletu te desno tablice niti nema. xD

14 godina
protjeran

Desktop naravno, kakav tablet.

Primjerice, sad je pri dnu nekakav topic o Falloutu. Usao sam u Pioneer temu gdje imaju svega dva posta i napravio cmd+f da nadjem link na fallout temu. Istu naime tamo ne prikazuje jer je sama Pioneerova tema sa malo postova. Pogledaj sta se dogodi:

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 19:55 (jumboY).

0 0 hvala 0
12 godina

Tržište se raslojilo. Nema više jedan uređaj za sve, jedan operativni sustav za sve. Gotovo je. I to je dobro. Jedan izbor nikada nije dobar.

Evolucija IT-a.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Desktop naravno, kakav tablet.

Primjerice, sad je pri dnu nekakav topic o Falloutu. Usao sam u Pioneer temu gdje imaju svega dva posta i napravio cmd+f da nadjem link na fallout temu. Istu naime tamo ne prikazuje jer je sama Pioneerova tema sa malo postova. Pogledaj sta se dogodi:

Ah, to znam da forum ne prikazuje tu cijelu kolonu ako su u temi primjerice dva posta ili smo na novoj stranici s dva posta i sl. Samo sto, kad ja to napravim na FF-u, pise da ju je nasao i oznacio, ali je i dalje skrivena ispod, ne pomakne mi se ta tablica kao tebi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice