Safari 3.1

poruka: 27
|
čitano: 2.850
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Safari 3.1".
17 godina
Safari 3.1

Vau, još jedan broken browser...

GB P35-DS3R || Intel E8200@3.2GHz || OCZ Gold XTC 2GB || nv 9600GT || chiftec 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Safari 3.1

Ne vidim po čemu bi bio broken kad je u ovom trenutku najbrži i po standardima najtočniji browser dostupan.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
ja se nadam da je tako brzo jer ga ja neču
skinut nego instalirat s bug dvd
ne ulijeva mi previše pouzdanja ali volio bi preko nečeg novog surfat internetom.
17 godina
Safari 3.1

Skinuo, instalirao, pokrenuo, koristio oko pola sata, zatvorio i deinstalirao....

Failure is allways an option.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Scorpyo kaže...

Skinuo, instalirao, pokrenuo, koristio oko pola sata, zatvorio i deinstalirao....

Točno tako. Ovo mi je drugi puta da ga isprobavam.

Prvi put je bio kad je izašao za windoze, tad je radila samo opcija install/uninstall od tada su se zbilja poboljšali.
Sad je to još jedan browser, jadnih mogućnosti proširenja (što mogu kad volim ekstenzije) i prevelikih afiniteta za ram.

To da je brz, ne znam, nisam osjeti ovjetar u kosi :)
17 godina
Scorpyo kaže...

što toliki promašaj daj mi reci kaj ti se svidjelo a kaj ne?

kaj ovdje treba napisat?!
17 godina
unknown kaže...
Scorpyo kaže...

što toliki promašaj daj mi reci kaj ti se svidjelo a kaj ne?

Nije mi se videlo bas nista. A pogotovo cinjenica da se ne moze iskljuciti zagladjivanje fontova koje na CRT monitorima izgleda grozno. To je i glavni razlog zasto ne koristim Vistu i Office 2007.

17 godina
neaktivan

I u Visti i u Officeu i u Safariju se to vrlo lako isključi. Problem je u nesposobnosti korisnika, a ne u sustavu.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

I u Visti i u Officeu i u Safariju se to vrlo lako isključi. Problem je u nesposobnosti korisnika, a ne u sustavu.

LOL! Smijeh

Anyway, ja ostajem pri Firefoxu za sada...

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Safari je najbolji browser koji mozes uzeti. Koristi webkit - prema standardima najtocniji engine za browser-e dok je Opera i IE najgori po tom pitanju.

Znaci ljudi bolje pogledajte sto se sve moze uciniti sa webkit-om pa onda pricajte. Surfanje uz webkit engine pokazalo se je najboljim mogucim izborom na svijetu. To sto se on izvana nesvidja nekome je obican ukus. Isto tako je i sa Konqurer-om.

Prijedlog: Skini webkit i napravi sam sebi browser - barem je to jednostavno uz webkit tutorial za izradu browser-a. Jest da nece imati neke mogucnosti, ali ako taj browser posaljete na analizu dobicete da je sve prema standardima, dok Opera, IE i FF nece proci test standarda.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Ja koristim mozillu jer je brza(mozda safari brzi), jednostavna za uporabu, i ima  zgodne ekstenzije tipa ChatZilla, sto mi je super jer nemoram instalirati cijeli mIRC nego imam sve u mozilli =]

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo drugi put da isprobavam safari...prvi put kad je izasa i tada sam ga odma deinstalira, sad mogu rec da je dosta napredova. Sta se tice brzine; osjeca se da je brzi od firefox (kojeg inace koristim) al nije nesto extra brzi... i brze se pokrece od FF. Sta se tice ostalih stvari sve standardno, tabovi, dobro sredjeni bookmarksi :) , jednostavan izgled, koliko sam primjetio nema nista specijalno na njemu sta nema na ostalim. Ako trazite brz i jednostavan browser Safari je super. 

Al svejedno ostajem na Firefoxu :))

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2008 17:28 (G0rilla).
17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Nije sve u izgledu. Najvaznije je ono sto nevidimo - engine iliti webkit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko puta možeš reći "webkit" u minuti? Kreni - SAD!

:D

No, da, Firefox 3 B4 izgleda najbolji za sada, ali od postojećih Safari je najbolji. :)

17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Evo ovo je i meni drugi put da ga probam. A da je malo brži nego firefox je (što prije nije baš bio, mada ga je apple već tada tako reklamirao), što se tiće standarda koliko znam i to stoji, proširivost je na nuli, al sve u svemu ok. Bojim se da se neće baš nešto "zakaćit" isključivo zbog toga jer ljudi pate od navika. Previše smo si automatizirali surfanje s ekstenzijama na firefoxu, da bi sad sve to prolazili iz početka (osjećam se kao da mogu govoriti u množini u vezi ovoga). Mene još odbija i činjenica da na testovima od prije par dana, doduše stara beta, nije nikako uspila izdržati test do kraja, a i memorijski zahtjevi su joj podivljali eksponencijalno s vremenom rada i brojem tabova. Probat ću još, pa čemo vidit. Potencijala svakako ima.

P.S.  U offtopicu, jel zna itko oče bit išta od Webkit plugina za Pidgin, pa da se napokon mogu malo ukrasit chat prozori??

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Opaaa.
Znaci izašao je iz bete.
Skidam!
17 godina

Za Vistu ne bi tvrdio, jer se nisam previse igrao sa njom, ali kod Office 2007 to ne ide. Sto god ti radio uvijek brem jedan dio sucelja ostane sa ukljucenim zagladjivanjem.

E da, daj malo pripazi na izrazavanje, jer ne znas ko je sa druge strane i cime se bavi u zivotu. To kaj si ti natrpao preko 800 poruka na ovom forumu ne znaci da si ti uber informaticar......

17 godina
neaktivan

Ja samo komentiram to da si popljucao softver na osnovu isključivo vlastite nesposobnosti da pronađeš rješenje za svoj problem, koje uopće nije teško pronaći jer je iznimno lako dostupno.

To što se tebi ne sviđa činjenica da nisi našao nešto što je vrlo lako naći u dva klika pogledom na standarde opcije svakog programa, ne znači da to nije tako.

Ne, ne mislim da sam uber informatičar - nisam uopće informatičar, ali barem sebi neću dopustiti da pljucam po nečemu što nisam dovoljno istražio i za što nemam čvrsto uporište.

Iza ekrana s druge strane može biti i Stipe Mesić glavom i bradom, sasvim mi je svejedno.

17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Nemojte počinjati nepotrebnu i offtopic svađu. Istina je da iritira činjenica da je dotična opcija po defaultu uključena, jer je većina korisnika isključi. Također je istina i da se u 2 klika isključi, dakle oboje ste u pravu. Chill.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Ja samo komentiram to da si popljucao softver na osnovu isključivo vlastite nesposobnosti da pronađeš rješenje za svoj problem, koje uopće nije teško pronaći jer je iznimno lako dostupno........

Ja nisam rekao da je to jedini razlog zasto sam ga deinstalirao, a nisam rekao ni da sam ne znam kak dugo trazio nacin za to. Rekao sam da me to najvise iziritiralo (BTW:Koja je im je to sad svima fora da ukljucuju zagladjivanje fontova po defaultu?).
Ako bas moram navesti prave razloge onda je to zato sto sam zadrti korisnik Microsoftovih proizvoda i smatram da je IE7 najbolji browser na svijetu. Safari sam instalirao samo zato kaj me zanimalo kako izgleda browser koji je napravila konkurencija i meni se nije svidio.

17 godina
zaključak dana :
IE 7,8 (njam,njam)
safari 3.1 (bljak ,fuj,odvratno)
17 godina
neaktivan

Ok Scorpyo. :)

Dakle: zaglađivanje fontova je postalo uobičajeno jer to na LCD ekranima izgleda puno bolje. S obzirom da praktički više nitko ne koristi CRT, jednostavno je logično da se defaultne postavke stavljaju na ono što paše većini.

IE7 i IE8 zaglađuju fontove, kao i Vista, kao i Firefox, kao i Safari... svi. Naravno, s obzirom da još uvijek postoje korisnici CRT-a, ostavljena je opcija da se to isključi u svakome od tih programa.

17 godina

E da, to sam zaboravio spomenuti...

Da i IE7 (ne znam za IE8, jos je u preranoj beti da bi ga isprobao) ima po defaultu ukljuceno zagladjivanje, ali sam si kod njega dao truda i u 2 minute nasao gdje se iskljucuje.

A kaj se tice vecine kao argumenta za po defaultu ukljuceno zagladjivanje, 99% ljudi koje znam a rade na LCDovima ne koriste zagladjivanje fontova, ali nema veze. Ajmo mi zakljuciti ovu nasu raspravu jer ona ne vodi nikamo. Svako ima svoje preference tako da........

17 godina
neaktivan

OK :) Tako i jest najpametnije jer bismo dalje raspravljali samo o ukusima, a o tome... ;)

17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Evo se upravo srušio  Smijeh  Pregledavao sam tportal, zapravo maxzonu, i samo umisto da učita flv filmek, skočila potrošnja memorije na 180 MB, sa samo tim tabom. Onda je još zauzelo i CPU, pa je sve počelo blokavat, i nakon par minuta tako mrtve točke, sam ga bio prisiljen ugasit na silu. Daklem, stabilnost, prvi minus, idemo dalje. Belji se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Safari 3.1

Ako bude ikada portan na Linux on postaje browser 1. za mene. Samo zbog tocnosti u standardima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehe Nisam doživio to još na njemu. Ali očito je još u beti. :) No meni ionako služi samo za test za MAC-ove. Ja inače koristim najviše IE i FF (iako FF izbjegavam do verzije 3 zbog memory leakova).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice