Regica za .hr domene

poruka: 36
|
čitano: 6.605
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Regica za .hr domene".
16 godina
neaktivan
Regica za .hr domene

Kako se vidi da ova slika nije njihova nego da je nesto blurano i ovo dodano (JBT Danas niko ne radi svoje)(R.I.P)

http://www.bytelove.com/images/uploads/Gadgets/linuxgear/x-ray-tux-sticker.jpg
Moj PC  
5 0 hvala 0
18 godina
Regica za .hr domene

Fizičke osobe mogu registrirati .hr domenu?

Za koju cijenu?

0 0 hvala 0
16 godina
Regica za .hr domene

Ovo mi "smrdi" na reklamu za Iskon. Smijeh  Zločesti bugovci.

0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Regica za .hr domene

Kad vidim negdje link na com.hr domenu dodje mi da pljunem u monitor. Pa kakav imbecilni kreten moras biti da umjesto nesto.hr ili nesto.com registriras nesto.com.hr domenu???

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
16 godina
Regica za .hr domene

Ne kuzim... gledam cijene na toj regici (btw. ime je katastrofa) i nigdje ne nude .hr  ??

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Regica za .hr domene

Kao što je već objavljeno na rep.hr-u

.com.hr će koštati od 28,45 do 40 kuna (+ pdv) godišnje

http://rep.hr/vijesti/tvrtke-i-trzista/com-hr-domene-dostupne-vec-od-30-kuna-godisnje/1746/

a .hr 400 kn godišnje (uvećano za proviziju registrara i pdv, dakle, najvjerojatnije 450+pdv)

http://rep.hr/vijesti/internet/vecina-hr-domena-uskoro-ide-u-naplatu/1763/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Regica za .hr domene

I čemu sada produživanje domene godišnje (one besplatne)? Dodatna administracija i birokracija samo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Regica za .hr domene
buco74 kaže...

I čemu sada produživanje domene godišnje (one besplatne)? Dodatna administracija i birokracija samo.

Pretpostavljam: zbog hrpe firmi koje su se zatvorile / propale, a njihove domene stoje neiskorištene. Mršti se

18 godina
Regica za .hr domene

Zato da zaposle jos 20 ljudi u DNS sluzbi... Ima rodjaka bez posla, mora ih se negdje montirat.

Sramota za takvu ustanovu da su jos do jucer domene rijesavali papirnatim putem. Pa cak se ni faking recepti vise ne pisu na papiru, a pionir interneta u hrvatskoj i dalje rijesava stvari postom i pismima ko da smo u jugoslaviji jos.

Uzas!

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Regica za .hr domene

... ne samo to, nego trebas i cekat sugavo dobrenje 15 dana... i za svaku promjenu name servera opet slati iste papire jer nemaju da si mozes sam to izmjeniti. to me zivcira najvise...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.6.2010 11:13 (Attrib).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Regica za .hr domene

Da... problem je bio napraviti eHebenuRegistraciju domene. Ako imamo eVladu onda je sramota da se registrcija domene ne moze napraviti preko online obrasca.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Attrib kaže...

... ne samo to, nego trebas i cekat sugavo dobrenje 15 dana... i za svaku promjenu name servera opet slati iste papire jer nemaju da si mozes sam to izmjeniti. to me zivcira najvise...

kad imaš vlastiti dns onda nemaš takvih problema :)

kod mene normalno radi.....
18 godina
Regica za .hr domene

Kakve veze ima vlastiti dns sa icim?

Svejedno im moras slati koji su tvoji DNS-ovi da bi ih mogli vezati na domenu a to se ceka!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kakve veze ima vlastiti dns sa icim?

Svejedno im moras slati koji su tvoji DNS-ovi da bi ih mogli vezati na domenu a to se ceka!

naravno da se to čeka al bilo kakva kasnija promjena (tipa dodavanje još jednog mx-a) ovisi isključivo o tebi

18 godina
Regica za .hr domene

Pa naravno! Pa tako se i do sada radilo. Ne kuzis neke stvari. Dakle DNS-ovi pokazuju na tvoj DNS server na kojem definiras A i MX recorde. Tako je sa svim domenama, bile one .hr, bile one PODDOMENE kao sto su .com.hr (jer je to poddomena .hr domene) bile one .com domene... sve radi na isti princip.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Friday kaže...

Kad vidim negdje link na com.hr domenu dodje mi da pljunem u monitor. Pa kakav imbecilni kreten moras biti da umjesto nesto.hr ili nesto.com registriras nesto.com.hr domenu???

A zašto ne?

I u Velikoj Britaniji većina adresa je mojastranica.co.uk... U svakom slučaju, com.hr je bolji od .com, ukoliko je .com zauzet, a .hr je donedavno bio nedostupan i naporan za dobiti... Sada će opet, .com.hr biti oko 40 kn, a .hr 10x skuplji...

U svakom slučaju, meni je odsad .com.hr po izboru odmah iza .com/.net, a .hr mi djeluje preslužbeno... :)

Potpis ;)
18 godina
Regica za .hr domene

Google vise voli .com nego .com.hr

Sto se tice co.uk to je njihova sluzbena domena, dakle ne postoji samo .uk.

.hr domena ce biti 400 kuna ako kupujes dodatnu domenu za svoju firmu ili ako naziv te domene nema nikakve veze sa imenom firme. .hr domena je besplatna ako uzimas prvu domenu za svoju firmu i ako se slaze sa nazivom firme.

Jos nesto sto mi je smjesno je ako npr uzimas .hr domenu za svoj obrt. Onda u domeni mora biti naziv obrta ili njegova djelatnost, ili pak prezime vlasnika obrta. Dakle ako imas restoran koji se zove antini dvori, a vlasnik se zove Ante, onda ti se domena mora zvati  ili ugostiteljski-obrt-antini-dvori.hr ili antini-dvori-ante.hr. Cak su u carnetu rekli da im je to smijesno i da im zadaje glavobolje:)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

.hr domena ce biti 400 kuna ako kupujes dodatnu domenu za svoju firmu ili ako naziv te domene nema nikakve veze sa imenom firme. .hr domena je besplatna ako uzimas prvu domenu za svoju firmu i ako se slaze sa nazivom firme.

Jos nesto sto mi je smjesno je ako npr uzimas .hr domenu za svoj obrt. Onda u domeni mora biti naziv obrta ili njegova djelatnost, ili pak prezime vlasnika obrta. Dakle ako imas restoran koji se zove antini dvori, a vlasnik se zove Ante, onda ti se domena mora zvati  ili ugostiteljski-obrt-antini-dvori.hr ili antini-dvori-ante.hr. Cak su u carnetu rekli da im je to smijesno i da im zadaje glavobolje:)

Što se tiče Googlea, ako je istina da voli više .com.hr nego .com, to je vjerojatno zato jer njihovi botovi .com.hr smatraju poddomenom domene .hr (što tehnički zapravo i je :)

A što se tiče .hr, mogu li je ja kao osoba koja nema nikakvu tvrtku/obrt/nešto-treće i koji sam maloljetan dobiti bez problema kao .com na svoje ime? :)

Potpis ;)
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...

A što se tiče .hr, mogu li je ja kao osoba koja nema nikakvu tvrtku/obrt/nešto-treće i koji sam maloljetan dobiti bez problema kao .com na svoje ime? :)

Mislim da bi ovo bilo višestruko ne.

18 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Kako višestruko ne? .com mogu dobiti na svoje ime 100%, jer registracija domena nije regulirana godinama, pa je ja kao 17godišnjak mogu dobiti... Ali za HR domene se moraju ispunjavati neki obrasci, ugovori, a ja ne mogu sklapati ugovore pa pretpostavljam da je ne, ali pitam za svaki slučaj :)

Potpis ;)
18 godina
Danijel kaže...
tnakir kaže...

1. Što se tiče Googlea, ako je istina da voli više .com.hr nego .com, to je vjerojatno zato jer njihovi botovi .com.hr smatraju poddomenom domene .hr (što tehnički zapravo i je :)

2. A što se tiče .hr, mogu li je ja kao osoba koja nema nikakvu tvrtku/obrt/nešto-treće i koji sam maloljetan dobiti bez problema kao .com na svoje ime? :)

1. bas tako

2. Mozes je dobit ali onda kosta 400 kn. Ti kao maloljetna i neznam ni ja kakva osoba mozes dobit ime-prezime.iz.hr besplatno :)

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Danijel kaže...
vlad0 kaže...

Kako višestruko ne? .com mogu dobiti na svoje ime 100%, jer registracija domena nije regulirana godinama, pa je ja kao 17godišnjak mogu dobiti... Ali za HR domene se moraju ispunjavati neki obrasci, ugovori, a ja ne mogu sklapati ugovore pa pretpostavljam da je ne, ali pitam za svaki slučaj :)

Ne #1: Treba ti tvrtka/obrt.

Ne #2: Domena mora biti sto je moguce slicnija imenu tvrtke (ili nekog poznatog branda te tvrtke). Ubuduće će tvrtke moći "dokupiti" dodatne domene po izboru, ali ne još.

Ne #3: Moraš biti 18+ (sklapanje ugovora, pravna odgovornost itd.)

18 godina
vlad0 kaže...
Danijel kaže...
vlad0 kaže...

Ne #1: Treba ti tvrtka/obrt.

Ne #2: Domena mora biti sto je moguce slicnija imenu tvrtke (ili nekog poznatog branda te tvrtke). Ubuduće će tvrtke moći "dokupiti" dodatne domene po izboru, ali ne još.

Ne #3: Moraš biti 18+ (sklapanje ugovora, pravna odgovornost itd.)

#1 tocno

#2 mislim da se novom regulativom mogu kupovati dodatne domene. Inace telekom operatori mogu imati 2 domene.

#3 mislim da mu to nista ne igra za .hr domene kada su one dostupne samo pravnim osobama. za iz.hr domene neznam

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa naravno! Pa tako se i do sada radilo. Ne kuzis neke stvari. Dakle DNS-ovi pokazuju na tvoj DNS server na kojem definiras A i MX recorde. Tako je sa svim domenama, bile one .hr, bile one PODDOMENE kao sto su .com.hr (jer je to poddomena .hr domene) bile one .com domene... sve radi na isti princip.

ne kužimo se....

18 godina
Regica za .hr domene

Izgleda da ne :)

Ali MX i A recorde dodajes na SVOM DNS serveru.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.6.2010 9:12 (tnakir).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Izgleda da ne :)

Ali MX i A recorde dodajes na SVOM DNS serveru.

to ja i trubim :)

18 godina
cekpi kaže...
Attrib kaže...

kad imaš vlastiti dns onda nemaš takvih problema :)

Pa cemu onda ovo?

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Regica za .hr domene

koja je procedura za neku xy firmu koja ima sve zapise kod isp-a da joj se doda mx?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cekpi kaže...

koja je procedura za neku xy firmu koja ima sve zapise kod isp-a da joj se doda mx?

Uglavnom se svodi na slanje e-maila i onda još jedan tel. poziv da ti to naprave ASAP, što onda obično bude u roku 30 min - 1 h.

18 godina
cekpi kaže...

Kod ISP-a? Mislis hosting providera?

Pa vecina control panela ima mogucnost dodavanja poddomena (a stim i dodatne A recorde), a sto se tice ostalih recorda, dovoljno je poslati mail ili nazvati na telefon i to se za sekund obavi.

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice